Dodaj do ulubionych

Kolejne kłamstwa mediów

01.03.15, 18:19
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/batalia-o-zadoscuczynienie-zalozyc-sedziemu-kajdanki-to-niespotykane-mi-sie-udalo/y4dzg
Tymczasem polscy sędziwie "nie tylko dorównują, ale i przewyższają podobne konstrukcje zachodnie". Ponadto sędziowie polscy "dali niejednokrotnie dowody swojego zaangażowania i patriotyzmu".
Dosyć szkalowania!
M
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Kolejne kłamstwa mediów 01.03.15, 18:54
      Czy te prawnicze hieny, to jakaś rodzina zenona?
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Kolejne kłamstwa mediów 02.03.15, 12:02
        Stawiam że to znajomi inocoma.
    • religijnych.uczuc.obraza Ooo ciekawe: 02.03.15, 12:43
      Żona porywacza uciekła z Konina z majątkiem, nie rozliczając się z ofiarą – przyznał.(...) Majątek poszedł tylko w ręce brata porywacza. Wiadomo, że było to drukowane

To tak jak ten rolnik spod Mławy, uciekł z majątkiem do szwagra i nie rozliczył się z wierzycielem. Każdy głupi, nawet asesor komorniczy, wiedział, że to drukowane.
      • douglasmclloyd Re: Ooo ciekawe: 02.03.15, 18:10
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> To tak jak ten rolnik spod Mławy, uciekł z majątkiem do szwagra

Też jesteś prawnikiem i czy wszyscy prawnicy są blondynkami?
        • sverir Re: Ooo ciekawe: 02.03.15, 18:15
          > Też jesteś prawnikiem i czy wszyscy prawnicy są blondynkami?

Czemu się czepiasz obrazy? Masz przecież tak, jak chciałeś żeby było. Sprawca nie ma majątku, ma go jego brat i żona, więc osoby niewinne i nie można tego majątku ruszać. Kropka.
          • tw_wielgus Re: Ooo ciekawe: 02.03.15, 18:22
            Ale jest to majątek po rodzicach. Spadek.
            Należy mu się zachowek.
            • sverir Re: Ooo ciekawe: 03.03.15, 09:07
              > Należy mu się zachowek.

Nie jeżeli odrzucił spadek lub jeżeli w testamencie został uznany za niegodnego dziedziczenia i nie uzyskał przebaczenia.
          • douglasmclloyd Re: Ooo ciekawe: 02.03.15, 18:22
            sverir napisał:

> > Też jesteś prawnikiem i czy wszyscy prawnicy są blondynkami?
            >
            > Czemu się czepiasz obrazy? Masz przecież tak, jak chciałeś żeby było. Sprawca n
            > ie ma majątku, ma go jego brat i żona, więc osoby niewinne i nie można tego maj
            > ątku ruszać. Kropka.

Kolejna blondynka się pojawiła. Obraza nie pisał o sprawcy tylko o szwagrze, który uciekł ... no właśnie dokąd uciekł?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Ooo ciekawe: 03.03.15, 08:19
              Napisałem o sprawcy, czyli szwagrze rolnika.
            • sverir Re: Ooo ciekawe: 03.03.15, 08:45
              > Kolejna blondynka się pojawiła. Obraza nie pisał o sprawcy tylko o szwagrze, kt
              > óry uciekł ... no właśnie dokąd uciekł?

Witam także blondynkę. Nie pisałem o czym pisał obraza, tylko pytałem, dlaczego się go czepiasz. Masz przecież jak chciałeś - dłużnik biedak, majątek mają żona i brat, osoby niezobowiązane do wypłaty odszkodowania na rzecz pokrzywdzonego. Niedawno wraz z kilkoma osobami twierdziłeś, że jakiekolwiek działanie przeciw majątkowi osób niezobowiązanych do zapłaty to kradzież i sprawca takiego działania powinien być traktowany jak złodziej, a beneficjent jak paser.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Ooo ciekawe: 03.03.15, 08:55
                Boli mnie że bohater artykułu czepia się osób nie posiadających żadnych zobowiązań względem jego osoby.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Ooo ciekawe: 03.03.15, 08:18
          Jestem w takim samym stopniu prawnikiem w jakim ty jesteś z Izraela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka