erka_46
06.03.15, 07:44
cytat:
– Przyjechało dwóch panów. Nie do mnie, tylko do moich rodziców. Okazało się, że to prywatni detektywi z Łodzi – mówił w programie „Dziś wieczorem” w TVP Info Radosław Zaremba, poszkodowany przez komornika rolnik spod Mławy.
Obecna w programie posłanka Lidia Staroń potępiła takie działania. – To metoda ostentacyjnego zastraszenia – oświadczyła i dodała, że złożyła w sprawie zawiadomienie do prokuratury.
Staroń przyznała też, że komornicy planowali inwigilację i chcieli ją zastraszyć. Miało mieć to związek z działalnością posłanki na rzecz zmian w ustawie o egzekucji sądowej.
Problemy rolnika spod Mławy zaczęły się w listopadzie zeszłego roku, gdy asesor komorniczy odebrał mu traktor. Problem w tym, że mężczyzna nie miał żadnego długu. Komornik zajął ciągnik za należności jego sąsiada. Maszynę niemal natychmiast sprzedał, nie udało się więc jej odzyskać. Teraz dwóch mężczyzn miało chodzić po wsi, w której mieszka rolnik i wypytywać o niego. Gdy weszli na posesję jego rodziców, Radosław Zaremba postanowił ich wylegitymować. Twierdzili, że są detektywami z Łodzi.
Jestem w szoku,pani poseł Staroń jest członkiem PO,a stanęła w obronie polskiego chama,myślałem,że w PO nie ma ludzi uczciwych,jeśli jej nie zabiją to chyba wyrzucą z partii.