Dodaj do ulubionych

Komorowski 46%, Duda 31%!

16.03.15, 20:50

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-dla-faktow-tvn,524725.html

Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły.
Obserwuj wątek
    • a12avenger2 Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 16.03.15, 21:01
      > Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły.

Spokojnie, spokojnie...
      Czyli... w praktyce Duda JUŻ MA ok. 33-35 proc., natomiast Bronek jakieś 40-43 proc.
      A to na jakieś dwa miesiące przed wyborami.
      Jeżeli obecny trend się utrzyma - a coraz więcej na to wskazuje, vide:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,156990979,156990979,Czlowiek_z_krzeslem_wrog_publiczny_nr_1_w_III_RP_.html
      - to 10 maja obaj kandydaci w I-szej turze mogą mieć po ok. 35-40 proc.!

PS. Coś nie dowierzam w tak wysokie poparcie dla Kukiza przy tak niskim dla Ogórek. Czyżby Kukiz przejął część (protestacyjnych) elektoratów JKM'a i Palikota?
    • w_v_w Komorowski 64%, Duda 61%! 16.03.15, 21:10
      Nie mamy co sie martwic. Ida leb w leb :D

Wawerka
      • indeed4 Komorowski 64%? Takie cuda tylko w CBOS... 16.03.15, 21:16
        www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-cbos-marzec,524623.html

:-)))
        • w_v_w Re: Komorowski 64%? Takie cuda tylko w CBOS... 16.03.15, 21:20
          a co nie nalezy sie, ciezko pracowal chlopek, pod tym zyrandolem.

Wawerka
          • indeed4 Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego samego 16.03.15, 21:36
            dnia i jakie diametralnie różne wyniki. CBOS w ściemach dla gawiedzi bije już wszelkie rekordy :-)
            • w_v_w Re: Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego sam 16.03.15, 21:38
              ...byli rozni pytajacy :D

Wawerka
              • zoil44elwer Re: Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego sam 17.03.15, 09:12
                w_v_w napisał:

> ...byli rozni pytajacy :D
                >
                > Wawerka
                Ale ci sami odpowiadający?!
    • hasta.la.vista1 W II turze Komorowski 53%, Duda 47% 16.03.15, 21:21
      zaledwie 6 punktów różnicy

Ci dwaj politycy spotkaliby się w dogrywce, w której zwycięstwo odniósłby Komorowski, uzyskując 53-procentowe poparcie.
      • w_v_w Komorowski w drugiej turze?? marzenie! 16.03.15, 21:26
        moze sie nie zalapac :D

Wawerka
      • indeed4 Dokładnie tak obstawiałem II turę 16.03.15, 21:57
        miesiąc temu

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156554746,156554746,Jak_obstawiacie_najnowszy_sondaz_po_konwencji_Dudy.html

Tyle że wówczas by mi nie przyszło do głowy, że Duda osiągnie taki wynik sondażowy już w marcu! Cóż - w zaistniałej sytuacji chyba będę musiał zweryfikować wcześniejsze prognozy.
        • hasta.la.vista1 Re: Dokładnie tak obstawiałem II turę 16.03.15, 22:55
          Przepraszam, trochę się pośpieszyłem; TVN podając wynik Komorowskiego nie uwzględnił głosów wyborców niezdecydowanych

Drugą turę wyborów prezydenckich wygrałby Bronisław Komorowski z poparciem 53 proc. Andrzej Duda dostałby 37 proc. głosów. Tekst linka
      • zoil44elwer Re: W II turze Komorowski 53%, Duda 47% 17.03.15, 09:27
        hasta.la.vista1 napisał:

> zaledwie 6 punktów różnicy
        >
        > Ci dwaj politycy spotkaliby się w dogrywce, w której zwycięstwo odniósłby Ko
        > morowski, uzyskując 53-procentowe poparcie.

Teść B Komorowskiego i teść A Dudy pochodzą z Narodu Wybranego.Tylko że teść BK pracował w MBP(ub) i MSW(sb) a AD pisał wierszem i prozą(literat)
    • camille_pissarro Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:22
      Z tego popłochu, takie nierozważne kroki jak wypominanie Dudzie, a to że był członkiem UW, a to że teść jest Żydem :-) Ciekawe jakie jeszcze haki dziennikarze śledczy mainstreamu wyciągną na Dudę. Co ciekawe, publikowane sondaże nawet te ze sprzyjających sondażowni są odwrotnie proporcjonalne do powyższych przedsięwzięć :-) Tak trzymać im więcej Bronka w przestrzeni publicznej i na wizji tym lepsze rokowania dla Dudy :-)
      Zauważyłem także, że zdenerwowany inspektor Clouseau staje się bardziej odpychający co też dobrze rokuje na wynik z 10 maja :-)
      • w_v_w Clouseau, moze bardziej swojsko Clusek 16.03.15, 21:30
        Jak najwiecej Clusek, w przestrzeni publicznej!

Najbardziej podobaja mi sie spotkania z mieszkancami, za zamknietymi drzwiami. Taki Brąkowy spontan.

Wawerka
        • camille_pissarro Re: Clouseau, moze bardziej swojsko Clusek 16.03.15, 22:08
          Jeszcze nie tak dawno atmosfera w mętnych mediach była taka, że pierwsza tura i po ptokach :-)
          Teraz widzę, że ten cymbał ( niestety z mojej Alma Mater ) Nałęcz coraz częściej się zapowietrza i jąka :-)
      • indeed4 Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:32
        > Z tego popłochu, takie nierozważne kroki jak wypominanie Dudzie, a to że był członkiem UW, a to że teść jest Żydem :-)

A jaak... panika w antykaczystowskich mediach jak trzeba - po takich sondażach można sobie wyobrazić atmosferkę w chałupie Lisów ;-)))

> Zauważyłem także, że zdenerwowany inspektor Clouseau staje się bardziej odpychający

Prawda? Stres i wizja porażki powoduje że staje się arogancki - typowe dla wielu byłych UW-oli...
        • w_v_w Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:40
          arogancki, to byl zawsze, on byl jeszcze w SKL, potem pozarla go PO i z czasem wypluje.

Wawerka
        • camille_pissarro Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 22:17
          No tak ,ale panie, taka chałupę trzeba utrzymać. Jak nie będzie rządowych zamówień, skończą się kontrakty w TV jego i Hani to trzeba się będzie zastanowić czy nie będzie trzeba zmienić nieco optyki by się utrzymać, na Woronicza, w kolegium redakcyjnym Newsweeka oraz parówkowym portalu :-)

Co do Komorowskiego tak trzymać, spokojnie prowadzona, merytoryczna kampania, resztę zrobią mieszkańcy miast , do których zawitają Bronkobusy :-) , to wystarczy by Misiek wraz z Bronkiem stracili rezon :-)
          • indeed4 Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 17.03.15, 18:57
            > No tak ,ale panie, taka chałupę trzeba utrzymać. Jak nie będzie rządowych zamówień, skończą się kontrakty w TV jego i Hani

W odwodzie zawsze był TVN - po zmianie właściciela o powrocie mogą sobie pomarzyć ;-)
            • indeed4 Ups, zapomniałem linka 17.03.15, 19:05
              twitter.com/Indeed46/status/577789530792697857
    • iza.bella.iza Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 22:14
      Sondażownia, na którą się powołujesz dała plamę w badaniach exit pol w ostatnich wyborach prezydenckich, więc dystans jest wskazany. Poza tym nie warto skupiać się na wyrywkowych wynikach z różnych pracowni. Lepiej jest śledzić badania w jednej i porównywać trend, a poza tym zwracać uwagę na wielkość badanej próby (powinna być bliska 1200 - 1300) i rodzaj badania - czy tylko telefoniczne (gorsze), czy w terenie. Ja mam zaufanie do badań CBOS.
      • camille_pissarro Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 22:23
        Tobie znane jest jeszcze to uczucie - bździągwo ? :-)
        • iza.bella.iza Ad meritum, pisiorro! n/t 16.03.15, 22:54

• mara571 Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 06:42
            Analize prognoz przed wyborami do PE w maju 2014 zanjdziesz tutaj:
            blogi.polskatimes.pl/poppolityka/2014/05/27/kto-najtrafniej-wskazal-zwyciezce-eurowyborow/
            Tam jest taka uzasadniona analiza danych opinia:
            "Tradycyjnie już najsłabszym ogniwem polskiej socjometrii okazał się CBOS i to niezależnie od tego, które kryterium porównawcze przyjmiemy ;) Zauważmy że błąd konkurencji zamyka się w przedziale 8-11 p.p., a CBOS z błędem rzędu 18 p.p. oddziela od reszty prawdziwa przepaść. Dość przypomnieć poprzednie, przestrzelone sondaże CBOS: PO 44% i PIS 27% w ostatnich wyborach parlamentarnych (było: PO 39%, PIS 30%) czy w poprzednich eurowyborach: PO 49%, PIS 22% (było: PO 44%, PIS 27%). Po raz kolejny więc CBOS pomylił się w ten sam sposób: przeszacował poparcie dla PO i zaniżył wynik PIS. Reforma PKW oraz CBOS wydają się dwoma najpilniejszymi zadaniami po eurowyborach.
            • hasta.la.vista1 Re: Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 09:25
              W linku niżej podałem więcej takich rankingów, ale iza.bella.iza zorientowała się, że jest na przegranej pozycji i uciekła w dywagacje "pracownia sondażowa czy marketingowa" dając kolejny dowód nieznajomości tematu. Pracownia sondażowa to obiegowa nazwa pracowni badań opinii publicznej lub badań społecznych, marketing i reklama nie mają z tym nic wspólnego.
              • iza.bella.iza Re: Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 23:44
                hasta.la.vista1 napisał:

> W linku niżej podałem więcej takich rankingów,

Tak, podałeś więcej rankingów do stron ignorantów socjologicznych.

> ale iza.bella.iza zorientowała się, że jest na przegranej pozycji i uciekła w dywagacje

Zorientowałam się, że mam do czynienia z pseudoekspertem, więc odpuściłam.

> "pracownia sondażowa czy marketingowa" dając kolejny dowód nieznajomości tematu.

Ignorant, nawet przepisać nie potrafi - mowa była o badaniach społecznych i marketingowych.

> Pracownia sondażowa
                > to obiegowa nazwa pracowni badań opinii publicznej lub badań społecznych, marke
                > ting i reklama nie mają z tym nic wspólnego.

Znane jest ci tylko obiegowe pojęcie o badaniach socjologicznych. Niestety jest ono błędne. Zaznajomisz się z poniższymi lekturami, to pogadamy:

Sztabiński, Paweł, Zbigniew Sawiński i Franciszek Sztabiński (red.). 2005. Fieldwork jest sztuką. Jak dobrać respondenta, skłonić go do udziału w wywiadzie, rzetelnie i sprawnie zrealizować badanie.

Babiński, Grzegorz. 1997. Pytania kwestionariuszowe: podstawowe podziały typologie, [w:] Marian Malikowski i Marian Niezgoda (red.), Badania empiryczne w socjologii, t. I, Tyczyn: Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza, s. 391-408.

Lutyńska, Krystyna. 1984. Wywiad kwestionariuszowy. Przygotowanie i sprawdzenie narzędzia badawczego, Wrocław: Zakład Narodowy im. Ossolińskich, s. 66-124.

Babiński, Grzegorz. 1997. Pomiar w naukach społecznych, w: Marian Malikowski i Marian Niezgoda (red.), Badania empiryczne w socjologii, t. I , Tyczyn: Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza, s. 273-299.

Kaczmarczyk, Stanisław. 2003, Badania marketingowe. Metody i techniki, Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, s. 116-135.

Mayntz, Renate i inni. 1985. Wprowadzenie do metod socjologii empirycznej, Warszawa: PWN, s. 87-111.
                • hasta.la.vista1 Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 18.03.15, 01:39
                  abyś znała choć promil zawartości naprędce wyguglowanych fachowych pozycji. Żaden znawca tematu jako dowód nie zalinkowałby czegoś takiego

mfiles.pl/pl/index.php/Socjometria

• iza.bella.iza Re: Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 18.03.15, 20:47
                    Hasło z wikipedi jest gorsze. To które zalinkowałam jest w sam raz dla ciebie. Innego byś nie zrozumiał.
                    • iza.bella.iza p.s. 18.03.15, 20:48
                      Lektury pochodzą z syllabusa - znajdź go w google, a będziesz wielki:)
                    • hasta.la.vista1 Re: Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 19.03.15, 08:08
                      Hasło z wikipedii nie "jest gorsze", nie zalinkowałaś go bo potwierdza, że twój dyplom jest niewiele wart

pl.wikipedia.org/wiki/Socjometria

iza.bella.iza napisała:

Hasło z wikipedi jest gorsze.

• iza.bella.iza Twoje dyletanckie wpisy sa nadal dyletanckie:) 20.03.15, 20:53
                        hasta.la.vista1 napisał:

> Hasło z wikipedii nie "jest gorsze", nie zalinkowałaś go bo potwierdza,
                        > że twój dyplom jest niewiele wart
                        >

Ponieważ całą swoją wiedzę czerpiesz z netu, to uważasz, ze im hasło dłuższe, tym lepsze. Niech ci będzie. Mnie twoja opinia wisi i powiewa, chłoptasiu.

b/o
            • iza.bella.iza Blog ignoranta! 17.03.15, 23:17
              Autor nie wie o czym pisze, ale używa pseudonaukowego bełkotu, więc osoby, które nie przeszły przez kurs "metod i technik socjologicznych" może nim zaczarować.

mara571 napisała:

> "Tradycyjnie już najsłabszym ogniwem polskiej socjometrii...

Socjometria- zwana także metodą socjometryczną, jest jednym z kierunków współczesnej socjologii. Służy do pomiaru pozycji poszczególnych jednostek w grupie.
              mfiles.pl/pl/index.php/Socjometria
              • hasta.la.vista1 Wyzwiskami, chamstwem i agresją 17.03.15, 23:31
                można próbować przykryć braki w ogólnej wiedzy, ale na dłuższą metę to mało skuteczna taktyka.

www.instytutobywatelski.pl/autor/poppolityk

www.rmf.fm/ludzie/michal-zielinski
                • iza.bella.iza Braki ogólnej wiedzy możesz uzupełnić. 17.03.15, 23:52
                  Ja ci wyżej wskazałam lektury, które mogą w tym pomóc. Teraz ty mi wskaż, gdzie te wyzwiska, chamstwo i agresja. Proszę o linki a nie twoje twórcze interpretacje!
                  • hasta.la.vista1 Proszę bardzo 18.03.15, 01:19
                    forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157005057,Blog_ignoranta_.html

iza.bella.iza napisała:

Teraz ty mi wskaż, gdzie te wyzwiska, chamstwo i agresja.
                    • iza.bella.iza "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" 18.03.15, 20:52
                      Jeżeli dla ciebie nazwanie ignoranta ignorantem jest chamstwem i agresją, to znaczy, że albo masz kompleksy, albo jest baaaaaaaaaaaaardzo przewrażliwiony. Ja na to nic nie poradzę. Tu trzeba specjalisty.
                      • hasta.la.vista1 Powinnać ten wpis zadedykować sobie 19.03.15, 08:13

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157016124,A_jednak_nie_jestes_mezczyzna_n_t.html
                        • hasta.la.vista1 Powinnaś 19.03.15, 08:13
                          • 13kisiel Bronkobus 19.03.15, 08:36
                            www.youtube.com/watch?v=zQ7v7GeQ7xg#t=129
      • hasta.la.vista1 Re: Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 23:05
        Sondażownia, na którą się powołujesz dała plamę w badaniach exit pol w ostatnich wyborach prezydenckich

Cztery lata temu, a obecnie w rankingach pracowni badawczych to nie Millward Brown jest na ostatnim miejscu tylko CBOS
        • iza.bella.iza Link lub źródło? n/t 16.03.15, 23:13

• hasta.la.vista1 Polecam Google 16.03.15, 23:56
            jeśli nie dysponuje się wiedzą, warto umieć posługiwać się najprostszymi narzędziami internetowymi

www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=ranking+pracowni+sonda%C5%BCowych&tbs=qdr:y

• iza.bella.iza Polecam podręcznik savoir-vivre. 17.03.15, 01:34
              hasta.la.vista1 napisał:

> jeśli nie dysponuje się wiedzą, warto

jeśli się podaje autorytatywną opinię, warto ją uzasadnić...

p.s. jeśli się nie odróżnia pracowni badań marketingowych od pracowni badań społecznych, to radzę spuścić z tonu :P
              • hasta.la.vista1 Ponownie polecam Google 17.03.15, 09:15
                to nie jest takie trudne.
                • iza.bella.iza Asinos asinorum in secula seculorum. 17.03.15, 23:08
                  Polecać to sobie możesz w domu, dziecinko.
                  • hasta.la.vista1 Polecam również ten link 17.03.15, 23:13

forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,156995151,Re_Ad_meritum_o_trafnosci_prognoz_CBOS.html

i na tym rozmowę kończę.

• iza.bella.iza Polecać to sobie możesz w domu. 17.03.15, 23:57
                      To ja skończyłam z tobą dyskusję parę postów wyżej. :P
                      • a12avenger2 Re: Polecać to sobie możesz w domu. 18.03.15, 00:11
                        Izuś, z tobą jest jeden problem, pod płaszczykiem rzekomej wiedzy i znawstwa, tak naprawdę wijesz się i unikasz clou sprawy. Czyli FAKTU, iż CBOS jest tą sondażownią, która najbardziej się myli w sondażach. Czasem nawet nie o kilka, lecz aż o kilkanaście punktów proc. O "rządowym" CBOS-ie, jego szefowej, "tuskowej dewotce" Grabowskiej, i przekrętach tej sondażowni ludzie piszą na tym forum już od kilku lat. Linków na potwierdzenie powyższego było mnóstwo. Zatem, nie rżnij już głupa.
                        • hasta.la.vista1 Kolejny już raz wymądrza się w tematach 18.03.15, 00:23
                          o których nie ma pojęcia

forum.gazeta.pl/forum/w,29,156784038,156784248,Nie_odrozniasz_zniewazenia_od_znieslawienia.html
                          • hasta.la.vista1 Można pisać kilka razy 18.03.15, 00:34
                            a i tak nie zrozumie. Nie dość, że co krok wykazuje braki w elementarnej wiedzy, trzeba tłumaczyć podstawowe pojęcia, to na koniec jeszcze obrzuci inwektywami i taka to właśnie "dyskusja"
                            • iza.bella.iza Pisz na Berdyczów:) 18.03.15, 00:50
                              Udowodniłam ci w tym wątku (i w tym, który zalinkowałeś wyżej), że jesteś niedouczony. Na mój post z listą lektur nie odpowiedziałeś:) Ty jedynie wyrażasz swoja opinię na mój temat, a ona nikogo nie obchodzi poza tobą.

A tak poza tym pisanie ad personam nie ad meritum jest niezgodne z netykietą.
                              • hasta.la.vista1 Nie kłam, niczego nie udowodniłaś 18.03.15, 01:15

Nie miałaś pojęcia o różnicy pomiędzy znieważeniem i zniesławieniem, a co gorsza pomimo cierpliwego tłumaczenia nie byłaś w stanie tego zrozumieć przez dobrych kilka godzin.

iza.bella.iza napisała:

Udowodniłam ci w tym wątku
                                • iza.bella.iza Pohamuj się:) 18.03.15, 21:01
                                  Każdy zainteresowany przeczyta i sam zobaczy, że w tamtym wątku rzucałeś się, tak samo jak w tym i z każdym zdaniem robiłeś z siebie większego pajaca.

A teraz krótkie wyjaśnienia na przykładzie:
                                  a) hasta.la.vista1 jest bezmózgiem - to jest znieważenie.
                                  b) hasta.la.vista1 kradnie w supermarkecie - to jest zniesławienie.
                                  c) hasta.la.vista1 cierpi na kompleks niższości - to jest złośliwa supozycja.
                                  d) hasta.la.vista1 nie jest zdolny do refleksji nad własnym zachowaniem - to jest stwierdzenie faktu, na podstawie, jego zachowania w tym wątku.

"I to by było na tyle" - prof. Stanisławski :)
                                  • hasta.la.vista1 Każdy zobaczy, że nie masz prawniczej wiedzy 19.03.15, 07:45
                                    nie znasz podstawowych prawniczych pojęć i trzeba ci linkować teksty z których pochodzą cytaty bo samodzielnie nie potrafisz tego zrobić

iza.bella.iza napisała:

Każdy zainteresowany przeczyta i sam zobaczy
                        • iza.bella.iza Re: Polecać to sobie możesz w domu. 18.03.15, 00:44
                          a12avenger2 napisał:

> Izuś, z tobą jest jeden problem, pod płaszczykiem rzekomej wiedzy i znawstwa,

To nie mój problem, że masz ze mną problem. Mam wiedzę solidną i ugruntowaną, zdobytą na najlepszej uczelni w kraju. Niestety, nie mogę pokazać dyplomu w necie.

> tak naprawdę wijesz się i unikasz clou sprawy.

Niczego nie unikam.

> Czyli FAKTU, iż CBOS jest tą sondażownią, która najbardziej się myli w sondażach.

FAKT to jest taka rzecz, którą należy udowodnić. Czekam więc na te dowody.

> Linków na potwierdzenie powyższego było mnóstwo.

Linkowane tu strony nie są dowodami, a jedynie opiniami.

> Zatem, nie rżnij już głupa.

Zatem odpisuję pierwszy i ostatni raz, wyrżnięty.
                          • hasta.la.vista1 Prawnik, socjolog, chemik, fizyk, polonista 18.03.15, 00:48
                            sporo tego; jeśli coś pominąłem, możesz uzupełnić.

iza.bella.iza napisała:

Mam wiedzę solidną i ugruntowaną, zdobytą na najlepszej uczelni w kraju.
                            • iza.bella.iza Zbyt wiele tego:) 18.03.15, 00:55
                              Jestem osobą skromną i nie mam w zwyczaju przypisywać sobie tytułów, których nie posiadam, ale dziękuję za uznanie :D

Myślałam, że jesteś prawdziwym mężczyzną i dotrzymujesz słowa. Niestety, zawiodłam się:(
                              forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157005009,Polecac_to_sobie_mozesz_w_domu_.html
                              • hasta.la.vista1 Tak, to chyba już wszyscy widzą 18.03.15, 01:10
                                że jesteś osobą niespotykanie skromną, a oprócz tego jak w sygnaturce: miłą, kulturalną i dobrze wychowaną

iza.bella.iza napisała:

Jestem osobą skromną
                                • iza.bella.iza A jednak nie jesteś mężczyzną:( n/t 18.03.15, 21:03

• hasta.la.vista1 Nie jestem, dla takich kobiet jak ty 19.03.15, 08:11
                                    przykro mi
                                    • iza.bella.iza Dla mnie nie jesteś nawet chłoptasiem:) 20.03.15, 20:34
                                      I wcale mi nie przykro, ze ci przykro.
    • volupte Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 16.03.15, 22:21
      Twoja ekstaza jest śmieszna:-)
      • w_v_w A Kukiz, rowniez w czolowce... 16.03.15, 22:56
        Wawerka
        • volupte Re: A Kukiz, rowniez w czolowce... 16.03.15, 23:20
          słusznie:-)
          • hasta.la.vista1 Kukiz ma 5% 17.03.15, 00:02
            nie znaczy nic
            • w_v_w Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 06:38
              ...znaczy bardzo wiele, nawrocony pijak, szolmen, nie widomo co ma w majtkach moze Zyd i konkuruje z Komorowskim, zaiste jak mozna bylo do tego dopuscic :D

Prezydent Pawel Kukiz brzmi bardzo dobrze!

Skoro w Slupsku rzadzi zdeklarowany gej, dlaczego w RP nie moze Kukiz...czas na zmainy ;)

Zyciorys , dobry, bez "styropianu" w tle.

Wawerka
              • hasta.la.vista1 Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 09:46
                bez "styropianu"

styropian to pogardliwe określenie solidarnościowej opozycji ukute przez komunistów
                • 13kisiel Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 12:30
                  poloniaedmonton.com/sondaz-na-kogo-zaglosujesz-w-wyborach-prezydenckich-2015/
                • w_v_w Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 14:37
                  ...i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie:)

ale dziekuje za wyjasnienie :D

Wawerka
                  • hasta.la.vista1 Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 22:54
                    i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie

nie tylko w tym, jeśli dobrze pamiętam również w temacie Kuklińskiego
                    • zoil44elwer Re: Kukiz ma 5% 18.03.15, 04:09
                      hasta.la.vista1 napisał:

> i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie
                      >
                      > nie tylko w tym, jeśli dobrze pamiętam również w temacie Kuklińskiego
                      W temacie płk CIA i LWP-R Kuklińskiego to komuchy:Kwas i Miller byli za jego "rehabilitacją i uświęceniem" a L Wałęsa przeciw.Postkomuchy jak na przechrztów(neofitów) przystało zaczęli kochać(Irak,Afganistan,St Kiejkuty....) Jankesów.
                    • w_v_w Re: Kukiz ma 5% 18.03.15, 07:31
                      ...bardzo dobrze pamietasz, bo to byl zdrajca.

Wawerka
    • a12avenger2 Jarubas (z PSL-u) wygra przyszłe wybory prezyden- 16.03.15, 23:14
      ckie, ponieważ większość wyborców POPiS-u się pomyli i błędnie zagłosuje na PSL-owca. Tak jak w ostatnich wyborach samorządowych... ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))
    • zapijaczony_ryj Daj spokój Maliniakowi 17.03.15, 07:14
      indeed-44 napisał:

>

wystarczy, ze brat go wykończył:
      greendel.blox.pl/resource/1209kaczynski16vp.jpg
    • xyz_xyz1 Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 17.03.15, 07:34
      Czyli jest spora szansa na to że nie będzie drugiej tury bo Duda wygra w pierwszej. Potem jeszcze ponad 50% (i to grubo powyżej 50% - tak w granicach 60%) zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych i można rozpocząć naprawę Polski bez bawienia się w przystawki.
      • indeed4 A skąd te peany na cześć PiS? 17.03.15, 19:09

przecież popierasz Korwina i Putina.
    • zapijaczony_ryj 46 czy 31 jest więcej, bo nie rozumiem tej 18.03.15, 07:38
      euforii?
    • hasta.la.vista1 Komorowski 48%, Duda 34% 18.03.15, 12:55

twitter.com/PolitykaInsight/status/578161986879545344
    • boblebowsky Ufff.... 18.03.15, 12:58
      kolejne miliony i w końcu udało się pozyskać cały elektorat PIS. Ale ileż potrzeba było wysiłku, żeby przekonać do siebie swój własny elektorat:))

indeed-44 napisał:

>
      > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-dla-faktow-tvn,524725.html
      >
      • lech1966 Re: Ufff.... 20.03.15, 23:22
        Skąd sondażownie biorą az tak dobrze wyselekcjonowaną grupę tych około 1000 respondentów że im takie wyniki wychodzą. PBK przecież nie ma szans nawet na drugą turę.. Klapa wizyty Bronkobusa w Węgrowie,,a to tylko 70 km od Warszawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka