indeed-44 16.03.15, 20:50 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-dla-faktow-tvn,524725.html Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a12avenger2 Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 16.03.15, 21:01 > Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły. Spokojnie, spokojnie... Czyli... w praktyce Duda JUŻ MA ok. 33-35 proc., natomiast Bronek jakieś 40-43 proc. A to na jakieś dwa miesiące przed wyborami. Jeżeli obecny trend się utrzyma - a coraz więcej na to wskazuje, vide: forum.gazeta.pl/forum/w,28,156990979,156990979,Czlowiek_z_krzeslem_wrog_publiczny_nr_1_w_III_RP_.html - to 10 maja obaj kandydaci w I-szej turze mogą mieć po ok. 35-40 proc.! PS. Coś nie dowierzam w tak wysokie poparcie dla Kukiza przy tak niskim dla Ogórek. Czyżby Kukiz przejął część (protestacyjnych) elektoratów JKM'a i Palikota? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Komorowski 64%, Duda 61%! 16.03.15, 21:10 Nie mamy co sie martwic. Ida leb w leb :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Komorowski 64%? Takie cuda tylko w CBOS... 16.03.15, 21:16 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-cbos-marzec,524623.html :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Komorowski 64%? Takie cuda tylko w CBOS... 16.03.15, 21:20 a co nie nalezy sie, ciezko pracowal chlopek, pod tym zyrandolem. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego samego 16.03.15, 21:36 dnia i jakie diametralnie różne wyniki. CBOS w ściemach dla gawiedzi bije już wszelkie rekordy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego sam 16.03.15, 21:38 ...byli rozni pytajacy :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zauważcie - dwa sondaże opublikowane tego sam 17.03.15, 09:12 w_v_w napisał: > ...byli rozni pytajacy :D > > Wawerka Ale ci sami odpowiadający?! Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 W II turze Komorowski 53%, Duda 47% 16.03.15, 21:21 zaledwie 6 punktów różnicy Ci dwaj politycy spotkaliby się w dogrywce, w której zwycięstwo odniósłby Komorowski, uzyskując 53-procentowe poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Komorowski w drugiej turze?? marzenie! 16.03.15, 21:26 moze sie nie zalapac :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dokładnie tak obstawiałem II turę 16.03.15, 21:57 miesiąc temu forum.gazeta.pl/forum/w,28,156554746,156554746,Jak_obstawiacie_najnowszy_sondaz_po_konwencji_Dudy.html Tyle że wówczas by mi nie przyszło do głowy, że Duda osiągnie taki wynik sondażowy już w marcu! Cóż - w zaistniałej sytuacji chyba będę musiał zweryfikować wcześniejsze prognozy. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Dokładnie tak obstawiałem II turę 16.03.15, 22:55 Przepraszam, trochę się pośpieszyłem; TVN podając wynik Komorowskiego nie uwzględnił głosów wyborców niezdecydowanych Drugą turę wyborów prezydenckich wygrałby Bronisław Komorowski z poparciem 53 proc. Andrzej Duda dostałby 37 proc. głosów. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: W II turze Komorowski 53%, Duda 47% 17.03.15, 09:27 hasta.la.vista1 napisał: > zaledwie 6 punktów różnicy > > Ci dwaj politycy spotkaliby się w dogrywce, w której zwycięstwo odniósłby Ko > morowski, uzyskując 53-procentowe poparcie. Teść B Komorowskiego i teść A Dudy pochodzą z Narodu Wybranego.Tylko że teść BK pracował w MBP(ub) i MSW(sb) a AD pisał wierszem i prozą(literat) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:22 Z tego popłochu, takie nierozważne kroki jak wypominanie Dudzie, a to że był członkiem UW, a to że teść jest Żydem :-) Ciekawe jakie jeszcze haki dziennikarze śledczy mainstreamu wyciągną na Dudę. Co ciekawe, publikowane sondaże nawet te ze sprzyjających sondażowni są odwrotnie proporcjonalne do powyższych przedsięwzięć :-) Tak trzymać im więcej Bronka w przestrzeni publicznej i na wizji tym lepsze rokowania dla Dudy :-) Zauważyłem także, że zdenerwowany inspektor Clouseau staje się bardziej odpychający co też dobrze rokuje na wynik z 10 maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Clouseau, moze bardziej swojsko Clusek 16.03.15, 21:30 Jak najwiecej Clusek, w przestrzeni publicznej! Najbardziej podobaja mi sie spotkania z mieszkancami, za zamknietymi drzwiami. Taki Brąkowy spontan. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Clouseau, moze bardziej swojsko Clusek 16.03.15, 22:08 Jeszcze nie tak dawno atmosfera w mętnych mediach była taka, że pierwsza tura i po ptokach :-) Teraz widzę, że ten cymbał ( niestety z mojej Alma Mater ) Nałęcz coraz częściej się zapowietrza i jąka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:32 > Z tego popłochu, takie nierozważne kroki jak wypominanie Dudzie, a to że był członkiem UW, a to że teść jest Żydem :-) A jaak... panika w antykaczystowskich mediach jak trzeba - po takich sondażach można sobie wyobrazić atmosferkę w chałupie Lisów ;-))) > Zauważyłem także, że zdenerwowany inspektor Clouseau staje się bardziej odpychający Prawda? Stres i wizja porażki powoduje że staje się arogancki - typowe dla wielu byłych UW-oli... Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 21:40 arogancki, to byl zawsze, on byl jeszcze w SKL, potem pozarla go PO i z czasem wypluje. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 16.03.15, 22:17 No tak ,ale panie, taka chałupę trzeba utrzymać. Jak nie będzie rządowych zamówień, skończą się kontrakty w TV jego i Hani to trzeba się będzie zastanowić czy nie będzie trzeba zmienić nieco optyki by się utrzymać, na Woronicza, w kolegium redakcyjnym Newsweeka oraz parówkowym portalu :-) Co do Komorowskiego tak trzymać, spokojnie prowadzona, merytoryczna kampania, resztę zrobią mieszkańcy miast , do których zawitają Bronkobusy :-) , to wystarczy by Misiek wraz z Bronkiem stracili rezon :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Popłoch panie Maliniak, popłoch 17.03.15, 18:57 > No tak ,ale panie, taka chałupę trzeba utrzymać. Jak nie będzie rządowych zamówień, skończą się kontrakty w TV jego i Hani W odwodzie zawsze był TVN - po zmianie właściciela o powrocie mogą sobie pomarzyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ups, zapomniałem linka 17.03.15, 19:05 twitter.com/Indeed46/status/577789530792697857 Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 22:14 Sondażownia, na którą się powołujesz dała plamę w badaniach exit pol w ostatnich wyborach prezydenckich, więc dystans jest wskazany. Poza tym nie warto skupiać się na wyrywkowych wynikach z różnych pracowni. Lepiej jest śledzić badania w jednej i porównywać trend, a poza tym zwracać uwagę na wielkość badanej próby (powinna być bliska 1200 - 1300) i rodzaj badania - czy tylko telefoniczne (gorsze), czy w terenie. Ja mam zaufanie do badań CBOS. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 22:23 Tobie znane jest jeszcze to uczucie - bździągwo ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 06:42 Analize prognoz przed wyborami do PE w maju 2014 zanjdziesz tutaj: blogi.polskatimes.pl/poppolityka/2014/05/27/kto-najtrafniej-wskazal-zwyciezce-eurowyborow/ Tam jest taka uzasadniona analiza danych opinia: "Tradycyjnie już najsłabszym ogniwem polskiej socjometrii okazał się CBOS i to niezależnie od tego, które kryterium porównawcze przyjmiemy ;) Zauważmy że błąd konkurencji zamyka się w przedziale 8-11 p.p., a CBOS z błędem rzędu 18 p.p. oddziela od reszty prawdziwa przepaść. Dość przypomnieć poprzednie, przestrzelone sondaże CBOS: PO 44% i PIS 27% w ostatnich wyborach parlamentarnych (było: PO 39%, PIS 30%) czy w poprzednich eurowyborach: PO 49%, PIS 22% (było: PO 44%, PIS 27%). Po raz kolejny więc CBOS pomylił się w ten sam sposób: przeszacował poparcie dla PO i zaniżył wynik PIS. Reforma PKW oraz CBOS wydają się dwoma najpilniejszymi zadaniami po eurowyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 09:25 W linku niżej podałem więcej takich rankingów, ale iza.bella.iza zorientowała się, że jest na przegranej pozycji i uciekła w dywagacje "pracownia sondażowa czy marketingowa" dając kolejny dowód nieznajomości tematu. Pracownia sondażowa to obiegowa nazwa pracowni badań opinii publicznej lub badań społecznych, marketing i reklama nie mają z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ad meritum: o trafnosci prognoz CBOS 17.03.15, 23:44 hasta.la.vista1 napisał: > W linku niżej podałem więcej takich rankingów, Tak, podałeś więcej rankingów do stron ignorantów socjologicznych. > ale iza.bella.iza zorientowała się, że jest na przegranej pozycji i uciekła w dywagacje Zorientowałam się, że mam do czynienia z pseudoekspertem, więc odpuściłam. > "pracownia sondażowa czy marketingowa" dając kolejny dowód nieznajomości tematu. Ignorant, nawet przepisać nie potrafi - mowa była o badaniach społecznych i marketingowych. > Pracownia sondażowa > to obiegowa nazwa pracowni badań opinii publicznej lub badań społecznych, marke > ting i reklama nie mają z tym nic wspólnego. Znane jest ci tylko obiegowe pojęcie o badaniach socjologicznych. Niestety jest ono błędne. Zaznajomisz się z poniższymi lekturami, to pogadamy: Sztabiński, Paweł, Zbigniew Sawiński i Franciszek Sztabiński (red.). 2005. Fieldwork jest sztuką. Jak dobrać respondenta, skłonić go do udziału w wywiadzie, rzetelnie i sprawnie zrealizować badanie. Babiński, Grzegorz. 1997. Pytania kwestionariuszowe: podstawowe podziały typologie, [w:] Marian Malikowski i Marian Niezgoda (red.), Badania empiryczne w socjologii, t. I, Tyczyn: Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza, s. 391-408. Lutyńska, Krystyna. 1984. Wywiad kwestionariuszowy. Przygotowanie i sprawdzenie narzędzia badawczego, Wrocław: Zakład Narodowy im. Ossolińskich, s. 66-124. Babiński, Grzegorz. 1997. Pomiar w naukach społecznych, w: Marian Malikowski i Marian Niezgoda (red.), Badania empiryczne w socjologii, t. I , Tyczyn: Wyższa Szkoła Społeczno-Gospodarcza, s. 273-299. Kaczmarczyk, Stanisław. 2003, Badania marketingowe. Metody i techniki, Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, s. 116-135. Mayntz, Renate i inni. 1985. Wprowadzenie do metod socjologii empirycznej, Warszawa: PWN, s. 87-111. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 18.03.15, 01:39 abyś znała choć promil zawartości naprędce wyguglowanych fachowych pozycji. Żaden znawca tematu jako dowód nie zalinkowałby czegoś takiego mfiles.pl/pl/index.php/Socjometria Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 18.03.15, 20:47 Hasło z wikipedi jest gorsze. To które zalinkowałam jest w sam raz dla ciebie. Innego byś nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza p.s. 18.03.15, 20:48 Lektury pochodzą z syllabusa - znajdź go w google, a będziesz wielki:) Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Czytając twoje dyletanckie wpisy wątpię 19.03.15, 08:08 Hasło z wikipedii nie "jest gorsze", nie zalinkowałaś go bo potwierdza, że twój dyplom jest niewiele wart pl.wikipedia.org/wiki/Socjometria iza.bella.iza napisała: Hasło z wikipedi jest gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Twoje dyletanckie wpisy sa nadal dyletanckie:) 20.03.15, 20:53 hasta.la.vista1 napisał: > Hasło z wikipedii nie "jest gorsze", nie zalinkowałaś go bo potwierdza, > że twój dyplom jest niewiele wart > Ponieważ całą swoją wiedzę czerpiesz z netu, to uważasz, ze im hasło dłuższe, tym lepsze. Niech ci będzie. Mnie twoja opinia wisi i powiewa, chłoptasiu. b/o Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Blog ignoranta! 17.03.15, 23:17 Autor nie wie o czym pisze, ale używa pseudonaukowego bełkotu, więc osoby, które nie przeszły przez kurs "metod i technik socjologicznych" może nim zaczarować. mara571 napisała: > "Tradycyjnie już najsłabszym ogniwem polskiej socjometrii... Socjometria- zwana także metodą socjometryczną, jest jednym z kierunków współczesnej socjologii. Służy do pomiaru pozycji poszczególnych jednostek w grupie. mfiles.pl/pl/index.php/Socjometria Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Wyzwiskami, chamstwem i agresją 17.03.15, 23:31 można próbować przykryć braki w ogólnej wiedzy, ale na dłuższą metę to mało skuteczna taktyka. www.instytutobywatelski.pl/autor/poppolityk www.rmf.fm/ludzie/michal-zielinski Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Braki ogólnej wiedzy możesz uzupełnić. 17.03.15, 23:52 Ja ci wyżej wskazałam lektury, które mogą w tym pomóc. Teraz ty mi wskaż, gdzie te wyzwiska, chamstwo i agresja. Proszę o linki a nie twoje twórcze interpretacje! Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Proszę bardzo 18.03.15, 01:19 forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157005057,Blog_ignoranta_.html iza.bella.iza napisała: Teraz ty mi wskaż, gdzie te wyzwiska, chamstwo i agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi" 18.03.15, 20:52 Jeżeli dla ciebie nazwanie ignoranta ignorantem jest chamstwem i agresją, to znaczy, że albo masz kompleksy, albo jest baaaaaaaaaaaaardzo przewrażliwiony. Ja na to nic nie poradzę. Tu trzeba specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Powinnać ten wpis zadedykować sobie 19.03.15, 08:13 forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157016124,A_jednak_nie_jestes_mezczyzna_n_t.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Nie podniecaj się tak:) 16.03.15, 23:05 Sondażownia, na którą się powołujesz dała plamę w badaniach exit pol w ostatnich wyborach prezydenckich Cztery lata temu, a obecnie w rankingach pracowni badawczych to nie Millward Brown jest na ostatnim miejscu tylko CBOS Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Polecam Google 16.03.15, 23:56 jeśli nie dysponuje się wiedzą, warto umieć posługiwać się najprostszymi narzędziami internetowymi www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=ranking+pracowni+sonda%C5%BCowych&tbs=qdr:y Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Polecam podręcznik savoir-vivre. 17.03.15, 01:34 hasta.la.vista1 napisał: > jeśli nie dysponuje się wiedzą, warto jeśli się podaje autorytatywną opinię, warto ją uzasadnić... p.s. jeśli się nie odróżnia pracowni badań marketingowych od pracowni badań społecznych, to radzę spuścić z tonu :P Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Ponownie polecam Google 17.03.15, 09:15 to nie jest takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Asinos asinorum in secula seculorum. 17.03.15, 23:08 Polecać to sobie możesz w domu, dziecinko. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Polecam również ten link 17.03.15, 23:13 forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,156995151,Re_Ad_meritum_o_trafnosci_prognoz_CBOS.html i na tym rozmowę kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Polecać to sobie możesz w domu. 17.03.15, 23:57 To ja skończyłam z tobą dyskusję parę postów wyżej. :P Odpowiedz Link Zgłoś
a12avenger2 Re: Polecać to sobie możesz w domu. 18.03.15, 00:11 Izuś, z tobą jest jeden problem, pod płaszczykiem rzekomej wiedzy i znawstwa, tak naprawdę wijesz się i unikasz clou sprawy. Czyli FAKTU, iż CBOS jest tą sondażownią, która najbardziej się myli w sondażach. Czasem nawet nie o kilka, lecz aż o kilkanaście punktów proc. O "rządowym" CBOS-ie, jego szefowej, "tuskowej dewotce" Grabowskiej, i przekrętach tej sondażowni ludzie piszą na tym forum już od kilku lat. Linków na potwierdzenie powyższego było mnóstwo. Zatem, nie rżnij już głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Kolejny już raz wymądrza się w tematach 18.03.15, 00:23 o których nie ma pojęcia forum.gazeta.pl/forum/w,29,156784038,156784248,Nie_odrozniasz_zniewazenia_od_znieslawienia.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Można pisać kilka razy 18.03.15, 00:34 a i tak nie zrozumie. Nie dość, że co krok wykazuje braki w elementarnej wiedzy, trzeba tłumaczyć podstawowe pojęcia, to na koniec jeszcze obrzuci inwektywami i taka to właśnie "dyskusja" Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Pisz na Berdyczów:) 18.03.15, 00:50 Udowodniłam ci w tym wątku (i w tym, który zalinkowałeś wyżej), że jesteś niedouczony. Na mój post z listą lektur nie odpowiedziałeś:) Ty jedynie wyrażasz swoja opinię na mój temat, a ona nikogo nie obchodzi poza tobą. A tak poza tym pisanie ad personam nie ad meritum jest niezgodne z netykietą. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Nie kłam, niczego nie udowodniłaś 18.03.15, 01:15 Nie miałaś pojęcia o różnicy pomiędzy znieważeniem i zniesławieniem, a co gorsza pomimo cierpliwego tłumaczenia nie byłaś w stanie tego zrozumieć przez dobrych kilka godzin. iza.bella.iza napisała: Udowodniłam ci w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Pohamuj się:) 18.03.15, 21:01 Każdy zainteresowany przeczyta i sam zobaczy, że w tamtym wątku rzucałeś się, tak samo jak w tym i z każdym zdaniem robiłeś z siebie większego pajaca. A teraz krótkie wyjaśnienia na przykładzie: a) hasta.la.vista1 jest bezmózgiem - to jest znieważenie. b) hasta.la.vista1 kradnie w supermarkecie - to jest zniesławienie. c) hasta.la.vista1 cierpi na kompleks niższości - to jest złośliwa supozycja. d) hasta.la.vista1 nie jest zdolny do refleksji nad własnym zachowaniem - to jest stwierdzenie faktu, na podstawie, jego zachowania w tym wątku. "I to by było na tyle" - prof. Stanisławski :) Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Każdy zobaczy, że nie masz prawniczej wiedzy 19.03.15, 07:45 nie znasz podstawowych prawniczych pojęć i trzeba ci linkować teksty z których pochodzą cytaty bo samodzielnie nie potrafisz tego zrobić iza.bella.iza napisała: Każdy zainteresowany przeczyta i sam zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Polecać to sobie możesz w domu. 18.03.15, 00:44 a12avenger2 napisał: > Izuś, z tobą jest jeden problem, pod płaszczykiem rzekomej wiedzy i znawstwa, To nie mój problem, że masz ze mną problem. Mam wiedzę solidną i ugruntowaną, zdobytą na najlepszej uczelni w kraju. Niestety, nie mogę pokazać dyplomu w necie. > tak naprawdę wijesz się i unikasz clou sprawy. Niczego nie unikam. > Czyli FAKTU, iż CBOS jest tą sondażownią, która najbardziej się myli w sondażach. FAKT to jest taka rzecz, którą należy udowodnić. Czekam więc na te dowody. > Linków na potwierdzenie powyższego było mnóstwo. Linkowane tu strony nie są dowodami, a jedynie opiniami. > Zatem, nie rżnij już głupa. Zatem odpisuję pierwszy i ostatni raz, wyrżnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Prawnik, socjolog, chemik, fizyk, polonista 18.03.15, 00:48 sporo tego; jeśli coś pominąłem, możesz uzupełnić. iza.bella.iza napisała: Mam wiedzę solidną i ugruntowaną, zdobytą na najlepszej uczelni w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Zbyt wiele tego:) 18.03.15, 00:55 Jestem osobą skromną i nie mam w zwyczaju przypisywać sobie tytułów, których nie posiadam, ale dziękuję za uznanie :D Myślałam, że jesteś prawdziwym mężczyzną i dotrzymujesz słowa. Niestety, zawiodłam się:( forum.gazeta.pl/forum/w,28,156991122,157005009,Polecac_to_sobie_mozesz_w_domu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Tak, to chyba już wszyscy widzą 18.03.15, 01:10 że jesteś osobą niespotykanie skromną, a oprócz tego jak w sygnaturce: miłą, kulturalną i dobrze wychowaną iza.bella.iza napisała: Jestem osobą skromną Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Dla mnie nie jesteś nawet chłoptasiem:) 20.03.15, 20:34 I wcale mi nie przykro, ze ci przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 16.03.15, 22:21 Twoja ekstaza jest śmieszna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 06:38 ...znaczy bardzo wiele, nawrocony pijak, szolmen, nie widomo co ma w majtkach moze Zyd i konkuruje z Komorowskim, zaiste jak mozna bylo do tego dopuscic :D Prezydent Pawel Kukiz brzmi bardzo dobrze! Skoro w Slupsku rzadzi zdeklarowany gej, dlaczego w RP nie moze Kukiz...czas na zmainy ;) Zyciorys , dobry, bez "styropianu" w tle. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 09:46 bez "styropianu" styropian to pogardliwe określenie solidarnościowej opozycji ukute przez komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 12:30 poloniaedmonton.com/sondaz-na-kogo-zaglosujesz-w-wyborach-prezydenckich-2015/ Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 14:37 ...i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie:) ale dziekuje za wyjasnienie :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Re: Kukiz ma 5% 17.03.15, 22:54 i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie nie tylko w tym, jeśli dobrze pamiętam również w temacie Kuklińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Kukiz ma 5% 18.03.15, 04:09 hasta.la.vista1 napisał: > i ja sie zgadzam z komuchami w tym temacie > > nie tylko w tym, jeśli dobrze pamiętam również w temacie Kuklińskiego W temacie płk CIA i LWP-R Kuklińskiego to komuchy:Kwas i Miller byli za jego "rehabilitacją i uświęceniem" a L Wałęsa przeciw.Postkomuchy jak na przechrztów(neofitów) przystało zaczęli kochać(Irak,Afganistan,St Kiejkuty....) Jankesów. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Kukiz ma 5% 18.03.15, 07:31 ...bardzo dobrze pamietasz, bo to byl zdrajca. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
a12avenger2 Jarubas (z PSL-u) wygra przyszłe wybory prezyden- 16.03.15, 23:14 ckie, ponieważ większość wyborców POPiS-u się pomyli i błędnie zagłosuje na PSL-owca. Tak jak w ostatnich wyborach samorządowych... ;-))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Daj spokój Maliniakowi 17.03.15, 07:14 indeed-44 napisał: > > Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły. wystarczy, ze brat go wykończył: greendel.blox.pl/resource/1209kaczynski16vp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: Komorowski 46%, Duda 31%! 17.03.15, 07:34 Czyli jest spora szansa na to że nie będzie drugiej tury bo Duda wygra w pierwszej. Potem jeszcze ponad 50% (i to grubo powyżej 50% - tak w granicach 60%) zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych i można rozpocząć naprawę Polski bez bawienia się w przystawki. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A skąd te peany na cześć PiS? 17.03.15, 19:09 przecież popierasz Korwina i Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj 46 czy 31 jest więcej, bo nie rozumiem tej 18.03.15, 07:38 euforii? Odpowiedz Link Zgłoś
hasta.la.vista1 Komorowski 48%, Duda 34% 18.03.15, 12:55 twitter.com/PolitykaInsight/status/578161986879545344 Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Ufff.... 18.03.15, 12:58 kolejne miliony i w końcu udało się pozyskać cały elektorat PIS. Ale ileż potrzeba było wysiłku, żeby przekonać do siebie swój własny elektorat:)) indeed-44 napisał: > > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-prezydencki-dla-faktow-tvn,524725.html > > Ha! Jest tak, jak myślałem - nie ma na Maliniaka siły. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Ufff.... 20.03.15, 23:22 Skąd sondażownie biorą az tak dobrze wyselekcjonowaną grupę tych około 1000 respondentów że im takie wyniki wychodzą. PBK przecież nie ma szans nawet na drugą turę.. Klapa wizyty Bronkobusa w Węgrowie,,a to tylko 70 km od Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś