profil_anonima 26.03.15, 09:40 po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
13kisiel Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 09:45 nawet koryto coraz bardziej puste...stąd ta masowa emigracja polityków PO do Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 09:48 ... gdyby tylko politycy emigrowali, to byłby sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
nachlany_wolak Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 11:40 Nie zapominaj, że pisowski kandydat Duda jest ełrop-osłem. Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 09:48 ten super hiper I urzędnik ma zakodowane jedynie dbałość o swoje , na wzór pozostałych super hiper urzędników których decyzje jak chodzi o utrzymanie własne są nieograniczone spożyciem i wygodą życia. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 09:59 Jeśli nie mamy nic, to jednak coś mamy. profil_anonima napisała: > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego A masz w tym domu wariatów, a raczej cwaniaków, godnego kontrkandydata? Pytam, bo chyba nie myślisz o baloniku ze sznureczkiem i z przywieszonym do tego sznureczka kaczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 10:06 potwor_z_piccadilly napisał: > Jeśli nie mamy nic, to jednak coś mamy. > > profil_anonima napisała: > > > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego a Komorowski na linie WSI to mało ? > > A masz w tym domu wariatów, a raczej cwaniaków, godnego kontrkandydata? > Pytam, bo chyba nie myślisz o baloniku ze sznureczkiem i z przywieszonym do teg > o sznureczka kaczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 12:06 profil_anonima napisała: > a Komorowski na linie WSI to mało ? Ja tej liny nie widziałem, a w przedwyborcze insynuacje kaczorowców nie wierzę. Wierzę natomiast w lojalkę pewnego kaczora, do której się sam ten kaczor przyznał, bo ta lojalka była, ale dziś już się nie przyznaje, bo była, ale się zmyła, podobnie jak za rządów kaczorów, zmyło się parę ciężarówek podobnych papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
polskagolyzad5 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 10:56 6 bln długu , 6 bln przejedliśmy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 21:18 Załóż majteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 11:15 Może ty. Ja stworzyłem dobrze prosperującą firmę i praca w niej daje mi przyzwoity dochód oraz zadowolenie, chociaż czasami jest bardzo ciężko. W tej firmie pracuje kilkunastu ludzi, dobrze zarabiających, zadowolonych z pracy i rozwijających się w niej. Zbudowałem dom, wychowałem i wykształciłem dzieci. Żyję w coraz lepiej działającym państwie, wśród coraz lepiej żyjących i coraz bardziej zadowolonych z życia ludzi. Ja żyję w Polsce, a ty gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 11:29 man_sapiens napisał: > Może ty. > Ja stworzyłem dobrze prosperującą firmę i praca w niej daje mi przyzwoity dochó > d oraz zadowolenie, chociaż czasami jest bardzo ciężko. W tej firmie pracuje ki > lkunastu ludzi, dobrze zarabiających, zadowolonych z pracy i rozwijających się > w niej. Zbudowałem dom, wychowałem i wykształciłem dzieci. Żyję w coraz lepiej > działającym państwie, wśród coraz lepiej żyjących i coraz bardziej zadowolonyc > h z życia ludzi. > Ja żyję w Polsce, a ty gdzie? ... wciskaj te kity na wiecu przedwyborczym! ... albo emigrantom na "wyspach" może uda Ci sie ich przekonać do powrotu! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 11:35 to o czym ty piszesz to ja zdobyłem w wieku jezusowym przed 25 lat temu a dziś decyduje firmę sprzedać i podjąć zagraniczną emeryturę bo nie mam odpowiedniego następcy z tego powodu że dzieci są oficerami w wojsku, mają mieszkania a niedługo też przejdą na emerytury i wszystko mają już zapewnione. Paradoks polega na tym że i bez tego 25 lecia stałbym teraz na tej samej pozycji, a nie miałem wraz z żona nic na początku i chlałem na umór wódę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 11:55 To już wiemy skąd mózg wypalony Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 21:36 profil_anonima napisała: > to o czym ty piszesz to ja zdobyłem w wieku jezusowym przed 25 lat temu ... > i, a nie miałem wraz z żona nic na początku i chlałem na umór wódę. Na pewno masz żonę , nie męża? Skoro tyle chlałe/aś to może nie pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 14:41 Bez dwóch zdań musisz być dzieckiem resortowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 14:54 mylisz się, ale nawet i ich zleceń nie nigdy realizowałem Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 27.03.15, 00:29 Patrz na drzewko kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 15:16 ja tak zylam za komuny i tak mi zostalo :) Tylko wtedy przedsiebiorce nazywano "zgnila prywatna inicjatywa" :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 17:25 w_v_w napisał: > ja tak zylam za komuny i tak mi zostalo :) > > Tylko wtedy przedsiebiorce nazywano "zgnila prywatna inicjatywa" :D > > Wawerka ja prowokowałem milicjantów przez brak stempelka w dowodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 21:42 Fakt, od razu mogles byc lumpem :D Wtedy "prywaciarz" musial placic pracownikom, ZUS, US, teraz to eldorado dla tzw. przedsiebiorcow, nic nie musza, nikt ich nie scignie, dlatego jestesmy w "czarnej doopie" 19 wiek. Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 22:10 No to załóż firmę, choćby jednoosobowa. Skoro to takie eldorado - czemu tego nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Mów za siebie 26.03.15, 12:21 Tęsknota tzw.prawicy,w wiekszości pisuarów za klęską gospodarczą jest wszystkim znana,dlatego chyba chcą wygrać wybory i zrealizować swój plan zrujnowania Polski.Wystarczy posłuchać ich w TV.A tu szanowne pisiorki doopa. wyborcza.biz/biznes/1,100896,17659116.html#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Mów za siebie 26.03.15, 12:48 praca.interia.pl/praca-za-granica/news-sondaz-ponad-40-procent-mlodych-osob-rozwaza-emigracje-zarob,nId,1703306 ... domyślam się, że w świetle Twoich sensacyjnych doniesień! :-) ..... podobna ilość młodych Niemców, Francuzów Anglików czy Włochów zacznie rozważać emigrację zarobkową do Polski! ... czyż nie? w końcu "To rekord w skali UE i zaskoczenie dla ekonomistów" (?);-)) ... a tak na poważnie ... jaki Ty jesteś Qrwa głupi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Mów za siebie 26.03.15, 16:35 To,że ktoś ma zamiar,nie znaczy że go zrealizuje.Taki np.Jarosław K ma zamiar rządzić w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Mów za siebie 26.03.15, 21:26 Jasne .... nie ma sie czym przejmować! Każdego emigrującego Polaka zastapi Hiszpan albo Szwajcar ... bo do Szwajcarii też emigrujemy ... ... możesz spać spokojnie ... DURNIU! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Mów za siebie 26.03.15, 15:19 ...bredzisz jak zwykle, alistair :) Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Mów za siebie 26.03.15, 16:33 Poczytaj swoje posty,przerazisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Mów za siebie 26.03.15, 17:57 czasem czytam twoje posty i mam podobne odczucia. Moze nie katujmy sie wzajemnie? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 zwykła socjotechniczna manipulacja 26.03.15, 17:04 alistair-p napisał: > Tęsknota tzw.prawicy,w wiekszości pisuarów za klęską gospodarczą jest wszystkim > znana,dlatego chyba chcą wygrać wybory i zrealizować swój plan zrujnowania Pol > ski.Wystarczy posłuchać ich w TV.A tu szanowne pisiorki doopa. cytat: W ciągu roku liczba Polaków bez pracy, którzy nie ukończyli 25 lat, zmniejszyła się z 395 tys. do 301 tys. - wynika z danych Eurostatu. To rekord w skali UE i zaskoczenie dla ekonomistów - ekonomiści winni się spytać socjologów co to się dziwnego stało. Jeśli idzie o ścisłość,ja mogę im podpowiedzieć. Otóż część 25-latków 26 lat ukończyło,natomiast 24-latków zbyt mało było ,aby ubytek załatać. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: Mów za siebie 26.03.15, 22:08 alistair-p napisał: > Tęsknota tzw.prawicy,w wiekszości pisuarów za klęską gospodarczą jest wszystkim > znana,dlatego chyba chcą wygrać wybory i zrealizować swój plan zrujnowania Pol > ski.Wystarczy posłuchać ich w TV.A tu szanowne pisiorki doopa. > rel="nofollow">wyborcza.biz/biznes/1,100896,17659116.html#MTstream Z 10 proc. do 8 proc. - spadło także bezrobocie ogółem. To również unijny rekord. Statystycznie rzecz ujmując, w ciągu ostatniego roku liczba osób bez pracy zmniejszyła się o 20 proc. Niech dolicza tych co wyjechali z polski za pracą i podadzą wtedy jakie wychodzi bezrobocie. Jaka perfidna manipulacja!! Niech powiedzą ilu z tych młodych wyjechało, najpewniej, na zawsze z Polski. Jakim tłukiem trzeba być, żeby brac na poważnie te manipulacje? Czy lemingoza musi być postepująca? A czy jest wyleczalna???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Mów za siebie 27.03.15, 08:02 giulia123 napisała: > Jaka perfidna manipulacja!! > Niech powiedzą ilu z tych młodych wyjechało, najpewniej, na zawsze z Polski. Skąd u pisiurków przypuszczenie, że ci mityczni młodzi wrócą do Wolski...? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Znów kłamiesz, pzrezyliśmy yzw IV RP.Największe 26.03.15, 12:57 profil_anonima napisała: > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego wariatkowo jakie Polskę i Polaków mogło spotkać. Polakom zyje się coraz lepiej, mamy piękne drogi i autostrady, Warszawa ma drugą linię metra, a największym problemem Polaków jest walka z otyłością i znalezienie miejsca do parkowania. Leki są coraz tańsze-oczywiście jak się nie jest debilem i potrafi się te tańsze znaleść! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Znów kłamiesz, pzrezyliśmy yzw IV RP.Najwięks 26.03.15, 14:51 np. tu:leku.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 12:59 to moze wez sie do pracy. O nie ! Zapomnialem. Niektorym sie po prostu nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 13:26 profil_anonima napisała: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! No widzisz? A trzeba było tyle nie chlać, przyzwoicie pracować; może coś odłożyć albo chociaż nie przepijać. Dziś miałabyś ten telewizor co ci go komornik zabrał, mieszkałabyś w tych dwóch pokojach z kuchnią z których cię wyrzucili za niepłacenie czynszu i dewastację, nawet może codziennie na schabowego by starczyło. W sumie to ci nawet współczuję bo alkoholizm to paskudna choroba..... Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 14:56 tak ci to trollu pasuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 16:09 profil_anonima Bo widzisz żabciu ja coś mam. Np. buty. Zegarek. Zimową kurtkę i ciepłe skarpetki. Telewizor. I jeszcze parę drobiazgów. Ale ja nie piję codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 18:40 erte2 napisał: > profil_anonima > Bo widzisz żabciu ja coś mam. Np. buty. Zegarek. Zimową kurtkę i ciepłe skarpet > ki. Telewizor. I jeszcze parę drobiazgów. > Ale ja nie piję codziennie. ja mam co lobię a ty lubisz co masz Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 22:11 Przecież nic nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat temu mieliśta wsio, tawariszcz. n/t 26.03.15, 15:11 i dwóch żydków , którym codziennie karki zginałem do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: 25 lat temu mieliśta wsio, tawariszcz. n/t 26.03.15, 15:53 profil_anonima napisała: > i dwóch żydków , którym codziennie karki zginałem do roboty I słonia w karafce. Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: 25 lat temu mieliśta wsio, tawariszcz. n/t 26.03.15, 16:54 bogucjusz napisał: > profil_anonima napisała: > > > i dwóch żydków , którym codziennie karki zginałem do roboty > > I słonia w karafce. > a dziś choć by jeden żydek sie pojawił we wsi gdzie ma działke to wszyscy psy spuszczają Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: 25 lat temu mieliśta wsio, tawariszcz. n/t 26.03.15, 21:30 > a dziś choć by jeden żydek sie pojawił we wsi gdzie ma działke to wszyscy psy s > puszczają To jeszcze je nie zjedliście z głodu w tym tuszczym reżimie? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 15:17 A co k...e ma mieć kolonia? Najpierw było niszczenie tego co postawił PRL bo złe. Potem było stowarzyszenie z UE i zostaliśmy pól kolonią aby po wejściu stać się całkowitą kolonią. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 15:18 trzeba było wcześniej do kolegów z AA się zgłosić ,ale co przeżyłeś to twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.rok Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 16:12 Ale zgoda buduje. Zgoda i bezpieczeństwo. Tym mamy się najeść. Odpowiedz Link Zgłoś
10x10 Re: Mamy 26.03.15, 16:32 FOZZ, Żemek, Okrągły Stół, ART-B, Bagsik, NFI, Bezpieczna Kasa Oszczędności, afera alkoholowa, afera paliwowa, Grobelny, Rywin, Pruszków, Wołomin, Czesław Kiszczak, Papała, Olewnik, Masa, Perszing, Soros, Sachs, Balcerowicz, afera hazardowa, Chlebowski, Baranina, Olewnik, Franiewski, Sekuła, Smoleńsk, Casa w Mirosławcu, Sienkiewicz, Belka, afera taśmowa, grupa trzymająca władzę, Wojciech Jaruzelski, Czarzasty, Jakubowska, afera PZU, Wieczerzak, Amber Gold, Orlengate, Wejchert, Kulczyk, Ałganow, willa Kwaśniewskich, majątek po PZPR, kasjer lewicy, akta Bolka, Peter Vogel vel Piotr Filipczyński, afera węglowa, śląska Alexis, Blida, Drzewiecki, moskiewska pożyczka, afera rublowa, afera zbożowa, Galicyjski Trust Kapitałowo-Inwestycyjny, Warszawska Grupa Inwestycyjna, Trójkąt Buchacza, Emil Wąsacz, Kwiatkowski Krauzemu, Kaczmarek Lepperowi, afera gruntowa, Jaromir Netzel, afera mostowa, afera starachowicka, Sobotka, Długosz, ekstradycja Mazura, Laboratorium Frakcjonowania Osocza, Beata Sawicka, seksafera w Samoobronie, Olin, Józef Oleksy, Glimar-Gorlice, Sopot Karnowskiego, Nowak, Parafianowicz, wakacje z agentem, afera 100 sekund na GPW, autostrady, bankructwa, Pendolino, Pierwszy Komercyjny Bank w Lublinie, David Bogatin, afera Skyline, Interbrok, Aleksander Gawronik, sieć kantorów, ITI, Polsat, Solorz, Walter, Piotr Osuch, Stadion Narodowy, Colloseum, samobójstwo Leppera, NIE, Urban, afera Banku Staropolskiego, Piotr Bykowski, „Gazeta Wyborcza”, afera marszałkowa, Bronisław Komorowski, WSI, szafa Lesiaka, informatyzacja ZUS, informatyzacja w cyfryzacji, zamówienia publiczne w Ministerstwie Sprawiedliwości, afera w Ministerstwie Finansów, Jacek Dębski, Halina G. „Inka”, Cimoszewicz, Miodowicz, komisje śledcze, Marek Dochnal, seryjny samobójca, oscylator, Telegraf, komisja Rokity, prywatyzacja, cukier, cement, stocznie, Janusz Lewandowski, Zakłady Papiernicze Kwidzyń, Jan Krzysztof Bielecki, projekt Chopin PKO S.A., Kuna i Żagiel, Eureko, Miliarder Pniewy, Polskie Huty Stali, olimpiada w Krakowie, dług publiczny, OFE, wiek emerytalny, Jerzy Miller, Naczelna Prokuratura Wojskowa, Krzysztof Parulski, Mieczysław Wachowski, Waldemar Pawlak, nocna zmiana, Grzegorz Schetyna, Ryszard Sobiesiak, Agora, Petelicki, Janicki, Możejki, gazoport Świnoujście, Animex, Turowski, Palikot, Paweł Piskorski, Orzeł Może, Sawicki, Śmietanko, Żelichowski, dopalacze, Jerzy Owsiak i WOŚP, Donald Tusk… … i tylko 25 lat wolności… z nadzieją patrząc w przyszłość… Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 jak to nic nie mamy ??? 26.03.15, 16:47 profil_anonima napisała: > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego - na zakończenie komuny mieliśmy jedynie 42 miliardy złotych polskich długu a dziś mamy 198 miliardów. A zatem postęp jest niebywały. Odpowiedz Link Zgłoś
profil_anonima Re: jak to nic nie mamy ??? 26.03.15, 17:11 Grecy maja większy odpis od pdatków niż my a podobno taaaaki dług Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: jak to nic nie mamy ??? 27.03.15, 08:04 erka_46 napisał: > - na zakończenie komuny mieliśmy jedynie 42 miliardy złotych polskich długu a d > ziś mamy > 198 miliardów. W 2013 roku PKB Polski wynosił 526 mld dolarów, w 1990 roku 65 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 Żyjemy na kredyt... 27.03.15, 09:40 ...który spłacać będą polscy niewolnicy,nasze wnuki i dzieci,a zapewne pra-prawnuki także. kotek.filemon napisał: > erka_46 napisał: > > > - na zakończenie komuny mieliśmy jedynie 42 miliardy złotych polskich dłu > gu a d > > ziś mamy > > 198 miliardów. > W 2013 roku PKB Polski wynosił 526 mld dolarów, w 1990 roku 65 mld. Wartość długu w dolarach w/g przelicznika z roku 2005 Rok Nominalnie Wartość realna 1980 r. 24,1 mld dol. 57,1 mld zł Wartość dolara w przeliczeniu na złotówkę w 2005 roku wyniosła średnio ok. 3 zł co przy długu 198 mld dolarów w 2013 r.dałoby około 600 mld złotych,czyli na dziś: 2015 r. 198 mld dol. 800 mld zł PKB wzrósł w tym okresie około 8-krotnie natomiast zadłużenie 13-krotnie,a zatem jak mówiłem jest coraz "lepiej". No nie mówię,że jest gorzej skoro jest lepiej,lecz to lepiej jest nie za polskie pieniądze,zatem nie widzę różnicy miedzy polskim komunizmem i polskim kapitalizmem. Przy dewizowym długu zagranicznym = 24,1 mld USD daje to równowartość tego długu na poziomie 42,5% PKB. W 1989 PKB wg MFW wynosił 66,9 mld USD co dla dewizowego długu zagranicznego 40,8 mld USD daje równowartość 61% PKB. A dziś zadłużenie mamy na poziomie około 54 % PKB. Czyli jest lepiej ale znacznie gorzej,gdyż dla mnie polski "komunizm" zakończył się w roku 1980. Z perspektywy czasu wyciągam wniosek taki,że źle się stało z Gierkiem,on o wiele lepiej Polskę do kapitalizmu by przeprowadził,gdyby miał taką szansę,a szansę zabrali mu bandyci na czele z Jaruzelskim,którzy wódzię póżniej pili z obecnymi POpaprańcami. I dziś mamy co mamy,fałsz i obłudę a Polska gdzieś w tym bagnie utonęła. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Żyjemy na kredyt... 27.03.15, 10:08 erka_46 napisał: > W 1989 PKB wg MFW wynosił 66,9 mld USD co dla dewizowego długu zagranicznego 40 > ,8 mld USD daje równowartość 61% PKB. > > A dziś zadłużenie mamy na poziomie około 54 % PKB. Nadal bredzisz - PKB 2014 = 517 mld USD, nawet przyjmując podaną przez ciebie wartość długu 198 mld USD (nie sprawdzałem) dostajemy 38% PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 Re: Żyjemy na kredyt... 27.03.15, 11:01 kotek.filemon napisał: > erka_46 napisał: > > > W 1989 PKB wg MFW wynosił 66,9 mld USD co dla dewizowego długu zagraniczn > ego 40 > > ,8 mld USD daje równowartość 61% PKB. > > > > A dziś zadłużenie mamy na poziomie około 54 % PKB. > > Nadal bredzisz - PKB 2014 = 517 mld USD, nawet przyjmując podaną przez ciebie w > artość długu 198 mld USD (nie sprawdzałem) dostajemy 38% PKB. ...skoro ja bredzę to ty twierdzisz,że nie żyjemy na kredyt,a prawda jest taka jak widzisz: Wg skorygowanych danych GUS z dnia 17.10.2014 r. dług publiczny Polski na koniec 2013 r. wyniósł 55,7% PKB, tj. 926,1 mld zł. Z moich obliczeń wynika, że po korekcie GUS PKB Polski na koniec 2013 r. wyniosło 1662,7 mld zł. Przy założeniu wzrostu gospodarczego 3,5% w 2013 r. oraz inflacji bazowej 0,5% PKB Polski na koniec 2014 r. wynosić będzie około 1729 mld PLN (zł) Czyli PKB na koniec 2014 roku ma wynieść 1 729 mld zł zadłużenie wyniosło około 1 000 mld zł czyli na koniec roku zadłużenie wyniesie 57 % PKB,tak wynika z moich wyliczeń,GUS chyba to potwierdzi w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 17:28 Jakżeż? Mamy SKOKi!!! Biereckiego i Kaczyńskiego L. (temu drugiemu się udało - już nie odpowie a ten pierwszy ma wszystko: i koryto, i siano w korycie, i ciągle nadzieje, że będzie prezesem największej partii opozycyjnej acz prwede wszystkim, ma Luksemburg a w Luksemburgu konto!!!... i dużą szansę, że odpowie :D:D:D) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Mów za siebie /nt 26.03.15, 17:25 profil_anonima napisała: > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 18:19 Mamy zakazy wejścia do sejmu dla obywateli którzy upomnieli się o godziwe warunki dla swoich niepełnosprawnych dzieci, Współczesna komuna ma się bardzo dobrze, I znów "hrabia" Sikorski i znów PO. To jest demokracja według Kim Ir Sena,,,bo nawet Putin jest bardziej "demokratyczny" Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 18:20 Nie wstawiłem linka,,,sorki. fakty.interia.pl/prasa/news-gpc-sikorski-boi-sie-niepelnosprawnych,nId,1703063 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 21:22 Komu chcesz zabrać, żeby płacić na te "godziwe warunki". Pytałeś o zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 21:54 dystans4 napisał: > Komu chcesz zabrać, żeby płacić na te "godziwe warunki". Pytałeś o zgodę? Jak to nie ma pieniędzy?? pieniądze są,,tylko trzeba je umiejętnie rozdysponować, Tańsze w utrzymaniu są biura Joachima Gaucka, prezydenta Niemiec (135 mln) oraz Finlandii - 80 mln zł rocznie. Takie dane opublikował portal money.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 18:29 ...moze zakaz dotyczyl zubrow? Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 18:33 A z Kononowicza, proroka, się nabijano. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek autor wątku kolejny raz potwierdza 26.03.15, 21:08 znany fakt, że dziwolągi zaludniające internet to nieudacznicy, którym w życiu nie wyszło a za swoją porażkę winią ONYCH... na tym forum to głownie dziadki/renciści i inni emeryci Mezo napisał kiedyś niezły tekst: "Po raz setny powtarzasz że świat jest szpetny Taki z ciebie sceptyk na bok sentymenty Mnie od wygranej dzielą centymetry. Finisz!, A ty mnie wciąż za to winisz Masz prawo do własnej opinii ,ok. Ja mam prawo mieć swoją filozofię Ten image, optymizm jest ważny Bez niego świat był by straszny A wszystko zaczyna się w waszych głowach Możesz przyjąć co zawarte w naszych słowach Albo powtarzać hasła że wszyscy kradną, A Polska to jedno wielkie bagno. To nie poprawi raczej sytuacji, W naszej demokracji nie wykorzystano okazji, By jeszcze raz uwierzyć w słowo „człowiek” Uwierzyć tak aby to weszło w krwiobieg." Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 jak się jest miedzy młotam a kowadłem... 27.03.15, 08:06 top.ek napisał(a): > znany fakt, że dziwolągi zaludniające internet to nieudacznicy, którym w życiu > nie wyszło > > a za swoją porażkę winią ONYCH. ...mamy prawo tak twierdzić. Dawniej nam pomagał komunistyczny Związek Radziecki a dziś unijni Niemcy: W okresie przystosowawczym oraz w dziesięcioletnim okresie przynależności do Unii Europejskiej, w Polsce zlikwidowano większość prywatnych przedsiębiorstw rzemieślniczych, wyprzedano Niemcom i innym Państwom zachodnim za kilka % wartości większość bogatych złóż surowcowych oraz ponad 450 tysięcy przedsiębiorstw państwowych i spółdzielczych, w tym około 9 tysięcy najważniejszych przedsiębiorstw strategicznych. Większość z nich zlikwidowano jako konkurencyjne dla Zachodu, a pozostałe wykorzystano dla maksymalizacji zysków zachodnich właścicieli i minimalizacji zarobków polskich pracowników. Dziesiątki tysięcy komunalnych domów mieszkalnych w wielu miastach przekazano zagranicznym i krajowym właścicielom- spekulantom podnoszącym czynsze i eksmitującym lokatorów, w wyniku czego tysiące domów jest niezamieszkałych. Spowodowano odłogowanie 4 milionów hektarów prywatnej ziemi rolnej przez zlikwidowanie około 500 tysięcy chłopskich gospodarstw rolnych oraz odłogowanie 3 milionów hektarów państwowej ziemi rolnej przez zlikwidowanie wszystkich Państwowych Gospodarstw Rolnych. Z tej państwowej ziemi rolnej sprzedano Niemcom 1 milion hektarów i zamierza się sprzedać pozostałe 2 miliony, odmawiając sprzedaży tej ziemi polskim chłopom-rolnikom. Zmniejszono prawie o połowę produkcję przemysłową i rolną oraz budownictwo mieszkaniowe, powodując zalewanie Polski zachodnimi towarami. Utrzymano zarobki ludzi pracy na najniższym poziomie w Europie, zapewniając niebywale wysokie dochody ludzi kapitału i władzy. Zadłużono Polskę na 900 miliardów zł wobec Zachodu, w większości wobec Niemiec. Żądają one spłaty długu polską ziemią, bogactwami naturalnymi, fabrykami i domami, co wraz z wykupywaniem przez Niemców ziemi rolnej, lasów, jezior, przedsiębiorstw energetycznych i komunikacyjnych w zachodniej i północnej Polsce ma ułatwić niemieckie osadnictwo i przesunięcie granicy polsko-niemieckiej z Odry i Nysy na wschód. Zatem uważam,że na przyszłośc mamy jedynie dwa wyjścia: 1) stać się Niemcami 2) stać się Rosjanami Jako Słowianie winniśmy zostać Rosjanami jednakże patrząc na sprawę ekonomicznie lepiej przemienić się w Niemców,wówczas Putin nie będzie dla nas groźny,nasze dorodne JABŁKA ze smakiem zjedzą Niemcy. Chyba lepiej być żywym niewolnikiem aniżeli nieżywym trupem,tak przynajmniej ja myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
giulia123 Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 26.03.15, 22:10 profil_anonima napisała: > po za dobijaniem się o koryto na następną kadencję Komorowskiego Po 25 latach możesz mieć gębę zaklejoną taśmą jak odważysz się krytykować kandydata jedynie słusznego. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 27.03.15, 08:19 Gdzie tak się dzieje z krytykantami dr Dody? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: 25 lat minęło i nie mamy nic !!!!! 27.03.15, 13:31 A państwo wyznaniowe pełne ciemnego luda to mało?! Odpowiedz Link Zgłoś