Dodaj do ulubionych

Kryminał w hotelu Zacisze

IP: 141.2.200.* 13.09.04, 02:39
he, dobre, urlopik z dreszczykiem...
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: *.client.comcast.net 13.09.04, 02:58
      > - uważa profesor kryminalista, który nie chce ujawnić nazwiska. -

Zaraz się profesor na was obrazi.
      • Gość: Andrzej No i w czym problem? Okradli kogoś? Zabili? IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 09:27

No i w czym problem? Okradli kogoś? Zabili? W czym problem?

Powinni im normalnie płacić jak wymagają pracy i to wszystko. Myślę że gość
        który po wyroku normalnie pracuje ma znacznie większe szanse na resocjalizację
        niż siedzący 24 godz. w celi.
        • Gość: Hebe Re: No i w czym problem? Okradli kogoś? Zabili? IP: *.crowley.pl 13.09.04, 16:42
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Powinni im normalnie płacić jak wymagają pracy i to wszystko. Myślę że gość
          > który po wyroku normalnie pracuje ma znacznie większe szanse na
          resocjalizację
          > niż siedzący 24 godz. w celi.
          ==============

No właśnie. Powinni płacić normalnie Jak pisali autorzy artykułu, chore jest i
          deprawujące, by więźniowie byli niewolnikami. Poza tym, kwoty, które z budżetu
          przeznaczone są na więziennictwo "idą" na relaks służb. Społeczeństwu wmawia
          się, że więźniowie są tacy "drodzy". Chore są te struktury państwowe.

• Gość: kate Re: No i w czym problem? Okradli kogoś? Zabili? IP: *.sympatico.ca 13.09.04, 17:35
            Ok niech zarabiaja tyle ile dostalby ktos inny za ta sama prace, niech maja
            takie same prawa pracownikow, ale...
            Ale jak koles ma na utrzymaniu dziecko - zabierac mu na alimenty, zabrac mu tez
            czesc i deponowac na koncie - coby mial jak wyjdzie a nie od razu na panstwowy
            garnuszek.Praca jest dobra dla wiezniow.No i jednak powinni byc pilnowani owi
            wiezniowie w drodze do i z pracy.
      • Gość: Studio Re: Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: 213.17.161.* 13.09.04, 10:09
        Być może chodzi o profesora który specjalizuje się w prawie karnym więc
        powinno się go nazywać karnistą. Redaktorzy do szkoły
      • Gość: Kazik Re: Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: 81.15.254.* 13.09.04, 11:09
        > Zaraz się profesor na was obrazi.
        Chyba, że chodzi o jednego z rozmowcow pracujacych w osrodku, ktory ma tytul
        profesora.
      • Gość: Woof Re: Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: *.wp-sa.pl 13.09.04, 13:27
        Profesor psychopata do profesora kryminalisty. Halo halo Włodku?
      • Gość: Hmmm Re: Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:22
        No tak właściwie, to KRYMINALISTYK, profesor od kryminalistyki. To nie jest to
        samo co kryminolog.
      • Gość: rosomak Re: Autor: to się nazywa KRYMINOLOG :-) IP: *.swic.dialup.inetia.pl 13.09.04, 18:19
        jak się profesora kryminologa posadzi - to się nazywa kryminalista!!!
    • Gość: mp Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.dyn.optonline.net 13.09.04, 03:15
      to gosc,ktory siedzi,a tylko ksywke ma "profesor"
    • Gość: ### Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.sims.nrc.ca 13.09.04, 03:20
      wiele rzeczy w zyciu (tzn. w Gazecie Wyborczej) widzialem, nie krzywie sie juz
      nawet na kompletne mieszanie antarktydy i arktyki jako antarktyki oraz
      terrorystow islamskich z islamistami (czyli badaczami islamu)
      ale "profesor kryminalista"
      to nowa jakosc w polskim dziennikarstwie
      panowie Marcin Kącki i Marcin Kowalski maja szanse znalezc sie w slownikach
      jako autorzy tekstu zrodlowego
      • oblesnik Re: Kryminał w hotelu Zacisze 13.09.04, 08:27
        Antarktyka istnieje! Nie jest to zadne pomieszanie Arktyki z Antarktyda, tylko
        Antarktyda (kontynent) wraz z przyleglymi do niej wodami (pokrytymi w duzej
        czesci lodem). Precyzyjnej definicji Antarktyki nie pamietam, ale mniej wiecej
        chodzi wlasnie o to.
      • Gość: Wampir Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:52
        Bravo ###
        Bingo, Profesor kryminalista, za co siedzi?
        A takiwykształocny był, świadomy i patrzcie też go wsadzili!
    • Gość: Pak Wielkie mi halo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 07:23
      W Popowie pod Warszawą jest ośrodek ministerstwa sprawiedliwości i sędziowie i
      prokuratorzy są obsługiwani przez więźniów i nikt nie robi z tego problemu.
    • Gość: Gosc Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.teta.com.pl 13.09.04, 07:46
      Byłem tam, - niezła szmata z tego kto napisał ten artykulik, - poszukiwacz
      taniej sensacji.
    • Gość: mgr.maax Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 07:57
      W Kititach niedaleko Jezioran jest nastepny ośrodek SW,przyjeżdza tam sporo
      wczasowiczów i nikt nie narzeka na "pracowników".Polecamy jest super.
    • Gość: A gdzie to ?? adresik IP: *.iel.gda.pl 13.09.04, 08:00
      A czy ktoś wie gdzie dokładniw znajduje się ośrodek - hotel Zacisze ??? Proszę
      o wskazówki jak tam dojechać.
      • Gość: JA Re: adresik IP: *.okreg / 213.134.152.* 13.09.04, 09:57
        www.sw.gov.pl tam powinny być informacje o ośrodkach SW
      • Gość: Major Re: adresik IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 15:28
        Na trasie Świecie Tuchola w miejscowości Bysław zapytaj mieszkańców to Ci
        wskażą drogę
      • Gość: goddess Re: adresik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:19
        osrodek zacisze znajduje sie w Okoninach Nadjeziornych, kolo Lipska, w gminie
        (chyba gminie) Śliwice, kolo Tucholi :D bylam tam i to nie raz :D:D ale juz nie
        pamietam za co ;)))) pzdr
    • Gość: BIG BOLO Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:02
      A ja uważam, że to prawidłowo- jak resoclalizacja to resocjalizacja. A jak
      któryś skazany przedmucha żonę jakiegoś oficjela, to z przyjemnoscią dla obydwu
      stron. Bigbolo
    • Gość: GRĄDZIEL Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.crowley.pl 13.09.04, 08:12
      A gdzie to Zacisze?
      GRĄDŹL
    • Gość: szmer Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 08:16
      Redakcjo GW! WSTYD!!!
      Artykuł na poziomie brukowca! Od wielu lat(nie jestem pracownikiem Służby
      Więziennej, ani żadnego "resortu" pańswtowego) jeżdżę do takich ośroków, gdzie
      skazani mogą pracować jako obsługa(kucharze, kelnerzy, sprzątacze)więc
      obserwuję to co tam sie dzieje. NIGDY nie zdarzyło mi sie spotkać z
      nieprzyjemną sytuacją w ewentualnych kontaktach ze skazanymi. Oni sami
      podkreślają,że praca jest dla nich bardzo ważna- moga np.płacić alimenty (a
      wielu z nich właśnie za to trafia do odsiadki). To,że przyjeżdżają tu klawisze
      jest pewnego rodzaju warunkiem bezpieczeństwa- oni wiedzą co to jest skazany,
      co za bajki potrafia opowiadać- np. jak ich skrzywdził "system", "wrobiły "psy"
      itp., i że nie siedzi się za niewinność. Nigdy nie spotkałam się z zabójcą,
      choc z pewnością siedza tam np. kierowcy, którzy zabili w wypadku niewinne
      osoby.Podstawową zasadą jest niekontaktowanie się z osadzonymi. Oni mają
      swoich "opiekunów"- pracowników Służby Więziennej w tym tzw. wychowawców.
      Dziennikarze powinni raczej poszukać SKANDALU w braku resocjalizacji-czyli
      możliwości powrotu do społeczeństwa osób, które zostały skazane. Ci ludzie
      obecnie mogą tylko powrócić na drogę przestępstwa, bo nikt ich nie chce
      zatrudnić, nie mają często pieniędzy na uczciwe życie, nie mają gdzie mieszkać.
      PRODUKUJEMY KOLEJNYCH PRZESTĘPCÓW.Przykro mi,że się tak zeszmaciliście.
      Kondolencje
      • Gość: k. Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 20:42
        A ja mam koleżankę na 5 roku resocjalizacji i ona uważa, że nic takiego jak
        resocjalizacja nie istnieje. ;-))) Ale to tak na marginesie, żaden to autorytet
        oczywiście, choć ja jakoś jej wierzę...
    • Gość: steku Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.04, 08:23
      a ja wolalbym wiedziec kto mnie obsluguje czy jakis zwykly czlowiek czy taki
      ktory siedzi za "glowe" i nikt go nie pilnuje. Resocjalizacja? to wy w to
      wierzycie? gratuluje optymizmu. A tak w ogole drodzy optymisci to chyba glownym
      tematem tego artykulu jest wykorzystywanie niewolniczej pracy wiezniow do
      budowy ekstra osrodka dla SW. Rozumiem ze dla was jest to idealny sposob
      resocjalizacji, w ktora tak wierzycie. teraz to juz podwojne gratulacje.
      • Gość: szmer Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 09:26
        tematem tego artykulu jest wykorzystywanie niewolniczej pracy wiezniow do
        > budowy ekstra osrodka dla SW. Rozumiem ze dla was jest to idealny sposob
        > resocjalizacji, w ktora tak wierzycie. teraz to juz podwojne gratulacje.
        Człowieku! Co Ty bredzisz??? Jaka niwolnicza praca? Nic o tym nie wiesz,a
        wypisujesz bzdety.Oni tam normalnie pracują i dostają za to godziwe
        wynagrodzenie. Poza tym pokaz mi pracodawcę, który chce, może lub zatrudnia
        skazanych??? Nie ma u nas mechanizmów, które umożliwiałyby taką pracę, no i
        zachęcały pracodawców do takiej formy. Nie tylko tym,którzy odsiadują wyroki,
        ale także (a może zwłaszcza) tym, którzy juz odsiedzieli. W moim mieście był
        problem nawet wtedy, gdy śnieg zawalił całe miasto i więżniowie chcieli( a
        Zakład Karny by umożliwił) zatrudnienie przy odśnieżaniu.Poza tym takich
        ośrodków jest wiele- Kikity, Kule,Popów, Popowo itd. Każdy może spróbować- to
        są tzw. ośrodki półwolnościowe, a skazani sami starają się tam dostać, bo mają
        tam lepsze warunki. Mogą tam być tylko wtedy, gdy opinia o nich jest pozytywna,
        mają niedługi czas do odsiedzenia i nie siedzą tam recydywiści.
    • pan_pndzelek Re: Kryminał w hotelu Zacisze 13.09.04, 08:23
      Cytat: "Niedopuszczalna jest sytuacja, że skazani są służącymi strażników w
      cywilu."

Po pierwsze nie tylko strażników bo żurnaliści wykazali, że również osoby
      cywilne mogą tam spędzać czas.

Po drugie jak to niedopuszczalna?! Taka sytuacja powinna być NORMĄ w
      więziennictwie. Skazany to NIE JEST CZŁOWIEK!!! Nikt nie ma ochoty żeby on
      się "resocjalizował" on ma ODCIERPIEĆ i ODPRACOWAĆ w maksymalnym stopniu to co
      zrobił...

Po trzecie: albo kryminokog albo jeśli to specjalista od kk to karnista.
    • ich1 Profesor - kryminalista ??? 13.09.04, 08:28
      To nic dziwnego, że nie chce podać nazwiska.
      Gazeto! Najwyższy czas zacząć odróżniać kryminologów od kryminalistów.
      • Gość: klawisz Re: Profesor - kryminalista ??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 09:42
        życie jest okrutne. takie ośrodki to prywatne folwarki decydentów z SW. oni
        dzielą gości na lepszych i gorszych. sami są lepsi, bo nie płacą za korzystanie
        z ośrodków. generałowie SW to wzory w tym względzie
    • dr_fell Profesor kryminalista... 13.09.04, 08:30
      W takich ośrodkach mógłby być realizowany nowatorski program resocjalizacji, ale
      musiałby się zmienić ich charakter - uważa profesor kryminalista, który nie chce
      ujawnić nazwiska.

A kto to taki ? Bo o ile wiem to specjalista od kryminalistyuki nazywa się
      kryminologiem... Może w ten sposób dziennikarz chciał określić bardzo
      doświadczonego kryminalistę, "profesora zbrodni" :D ? Albo profesora
      akademickiego który zszedł na złą drogę ?
      Ten kto to pisał chyba nie do końca się obudził.
      • Gość: Hmmm Re: Profesor kryminalista... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:24
        Mylisz się dr_fell, to nie kryminolog tylko kryminalistyk. Te 2 nauki traktują
        trochę o czym innym.
      • Gość: a to żle wiesz IP: *.law.uj.edu.pl 13.09.04, 15:33
        > W takich ośrodkach mógłby być realizowany nowatorski program resocjalizacji,
        al
        > e musiałby się zmienić ich charakter - uważa profesor kryminalista, który nie
        chce
        > ujawnić nazwiska.
        >
        > A kto to taki ? Bo o ile wiem to specjalista od kryminalistyuki nazywa się
        > kryminologiem...

To ŹLE WIESZ.
        Specjalista od kryminalistyki to KRYMINALISTYK
        Specjalista od kryminologii to KRYMINOLOG
        Dodam jeszcze, że specjalista od prawa karnego to KARNISTA (z wyjątkiem
        Warszawy - tam "karnik").
        • Gość: k. Re: to żle wiesz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 20:44
          > Dodam jeszcze, że specjalista od prawa karnego to KARNISTA (z wyjątkiem
          > Warszawy - tam "karnik").

??? No nie wiem, na UW w każdym razie są karniści. :-)
    • Gość: chirurg Re: Bylem tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:36
      jako uczestnik konferencji naukowej. Jest fajnie. wiezniowie zachowuja sie
      bardzo kulturalnie. Nasze konferencyjne wyczyny przyjmowali z godnoscia. Poza
      tym smieszy mnie ton sensacji w GW - wiezniowie sa w Zaciszu od co najmniej 11
      lat ( w 1993 r bylem tam po raz pierwszy ), pelen spokoj, kultura..
    • Gość: toko Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:52
      poziom GW coraz niższy - w pogoni za wzrostem nakładu GW goni Fakt i inne brukowce. WSTYD PANIE MICHNIK, WSTYD.
    • Gość: elisa Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:55
      ale niespodzianka??? hahaha
      władze mają nawet ,,murzynów"
      Proponuję rzucić reklamę w TV,będzie jeszcze większa frekfenencja.
      Jednym słowem ,,PAŃSTWO w PAŃSTWIE"
    • Gość: Rogal A moze by tak na odwrot.Niech klawisze sprzataja p IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.04, 09:02
      A moze by tak na odwrot.Niech klawisze sprzataja pod cela.Co?
      Tak sobie mysle-ze komus sie pomylil Feudalizm z Demokracja!To ZE Wiezniowie
      powinni pracowac nie podlega dyskusi.Mamy przeciez domy starcow,opieki
      spolecznej,domy dziecka,parki.Wstyd Panowie w Mundurach
      • Gość: oki Re: A moze by tak na odwrot.Niech klawisze sprzat IP: 212.122.214.* 13.09.04, 19:04
        wiesz co tam robią wiezniowie? Pracuja na kuchni podaja do stołu czysci i
        nienagannie ubrani,porzadkuja teren , sprzatąja panie po zakonczeniu turnusu
        nikt tam nikomu nie usluguje a za prace maja wynagrodzenie zostaje im z tego
        nieraz niwiele na fajki ale maja zobowiiazania. chcialby taka prace niejeden w
        polsce do tego jedzenie dobre za darmo dobre warunki wypoczynku twoj syn czy
        corka maja dostep do siatkowki itp.?do tego na nasz wspolny koszt srodki
        czystosci ciepla wode koperty i znaczki za darmo jak chca napisac listitp.
    • Gość: ama Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.09.04, 09:11
      Wstyd Gazeto, wstyd. Trzeba trochę uważniej zamieszczać teksty. Pewnie wkrótce
      inny dziennikarz pisząc o sytuacji w więzieniach będzie bił na alarm, że
      osadzeni nie mają pracy i ulegają jeszcze większej demoralizacji. Ja też tam
      byłam na wczasach z dziećmi i chętnie jeszcze wrócę.
      • Gość: Lynx Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: 164.128.46.* 13.09.04, 10:09
        Dawno się tak nie obśmiałam czytając gazetę. Byłam w Zaciszu kilka razy jako
        dzieciak, po raz pierwszy chyba z 17 lat temu i już wtedy pracowali tam
        więźniowie, więc co to za news? GW już nie ma o czym pisać? Obsługa w Zaciszu
        była jedną z najlepszych i najsympatyczniejszych, z jakimi spotkałam się na
        wakacjach.
        To chyba dobrze, że młodzi chłopcy zamiast bezczynnie siedzieć w kryminale,
        mogą uczciwie popracować.
        Szkoda, że momentami GW zdaje się równać potrzebą wzbudzenia sensacji (kosztem
        rzetelności) do innych dzienników, których jeszcze niedawno nie nazwałabym ich
        konkurencją.
    • Gość: Wojtek69 Chyba wakacje z dresikiem :) IP: 212.160.132.* 13.09.04, 10:09
      Pozdrowka. Arka Gdynia, Nigdy Nie Zostaniesz Sam. Baku Kolegium Przedstawiciel.
    • Gość: polka47 Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:15
      Czy dziennikarze z GW nie potrafią juz znaleźć prawdziwych problemów. Jeżdżę do
      ośrodków SW od czasu do czasu i jestem zawsze bardzo zadowolona z wypoczynku.
      Standard jest dobry, ale bez zbędnego luksusu. Owszem są luksusowe apartamenty
      dla ministerstwa w uroczym zameczku w Olszanicy (zwiedzałam), ale gdy są wolne
      każdy może tam sobie zamieszkać za stosowną opłatą. Obsługa w osrodkach SW jest
      miła i uprzejma. Nie wiem dlaczego GW w tak obcesowy sposób obchodzi się z
      ludźmi, którzy kiedyś w życiu zbłądzili, a teraz chcą pracować i wrócić do
      normalnego świata.
    • Gość: AS Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:20
      Bardzo ciekawy artykuł, byłem w tym ośrodku kilkakrotnie, więc jestem tak
      jakby "w temacie". Niestety, mam wrażenie, że najpierw postawiono tezę -"SW
      wykorzystuje niewolniczą pracę więźniów", a następnie do tej tezy dopisano
      artkuł. W ten sposób można przecież wszystko udowodnić, o czym Pan Adam Michnik
      jako wielokrotna ofiara manipulacji prasowych doskonale wie. Dlaczego uważam,
      że ten tekst to manipulacja:
      1. Prawdą jest, że pracują tam więźniowie, nie jest to tajemnicą, polskie prawo
      daje takie możliwości i są one wykorzystywane, zresztą zgodnie z prawem takiego
      Pana można zatrudnić nawet NIEODPŁATNIE.
      2. Być może są pracują tam ludzie skazani z art 148 kk i co z tego?. Jeśli są
      na ostatnim etapie pobytu na wolności to się jakoś sprawdzą, przecież oni i tak
      wyjdą, praca w takim ośrodku to tak jak dekompresja dla nurka. A z drugiej
      strony morderca mordercy nierówny, sam spotkałem się na przykład z osobą
      skazaną na 10 lat za zabicie człowieka który zaatakował nożem jego żonę, znam
      lekarza, który łopatą zabił w ciemnościach włamywacza...
      3. Nie widziałem w Zaciszu żadnych luksusów, mnie się ono kojarzy z
      wszechobecną wilgocią.
      4. Jednym z zarzutów podczas którejś z kontroli NIK wobec więziennictwa było
      to, że poza szkoleniami ośrodki nie są wykorzystywane, zaczęto więc je
      udostępniać "ludziom z zewnątrz" - okazuje się tak źle i tak niedobrze...
      PS: Ja tam bywam jedynie na szkoleniach i przez 10 lat służby w SW jedynym
      przywilejem z jakiego korzystałem to 50% zniżki na bilety PKP.
      AS
    • Gość: Sławek Re: Kryminał w hotelu Zacisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:30
      Jestem zażenowany poziomem, stronniczością autorów tego artykułu i ich
      nastawieniem na ślepą pogoń za tanią sensacją. Nie jest prawdą, że w ośrodkach
      Służby Wiezięnnej odbywają karę skazani za przestępstwa ciezkiego kalibru tzn.
      zabójcy, gwałciciele, recydywiści itp. Miejsca te zarezerwowane sa dla więzniów
      najczęściej odsiadujących wyroki z tytułu popełnienia przestępstw nieumyślnych
      typu wypadki drogowe lub dla drobnych złodziejaszków (jak wspomniany w artykule
      chłopak o pseudonimie "Siwy"). Mało tego do ośrodków wysyłani sa wyłącznie
      skazani, którzy odbywając karę "pod celą" wykazywali się wzorowym zachowaniem.
      Wyjazd do pracy w ośrodkach SW jest zatem nagrodąza dobre sprawowanie, z której
      wieżniowie chętnie i co najważniejsze dobrowolnie korzystają, zachowując przy
      tym możliwość zarobkowania na warunkach jakie gwarantuje im stosowna ustawa.
      Nie dostrzegam nic nagannego w tej praktyce, uważam ją za jedną ze zdrowszych
      elemementów kulejącego systemu resocjalizacji w polskim więziennictwie.
      Pozdrawiam Sławomir Julke Gdańsk
      • Gość: aldente Re: Daje sobie reke uciac, ze jest tam bezpiecznie IP: *.pool82104.interbusiness.it 13.09.04, 11:07
        Juz chyba lepiej, zeby odsiadujacy wyrok pracowali, niz ugniatali sprezyny w
        pryczy, lub przesiadywali calymi dniami na silowni.
        Uwazam jednak , ze kazdy wczasowicz powinien wiedziec jeszcze przed
        przyjazdem ,ze jest to osrodek troche inny niz wszystkie pozostale.
        Osobiscie wybralabym sie na wczasy w takie miejsce bo przypuszczam, ze jest tam
        nawet bezpieczniej niz gdziekolwiek indziej i zaloze sie , ze w tym osrodku
        nigdy nikomu samochodu lub pokoju nie okradli. Wiezniowie chyba glupi nie sa,
        jakby cos zginelo , cos by sie komus stalo , to kogo by podejrzewali!? chyba
        nie wiewiorki z okolicznych lasow!
      • Gość: maxi Re: Pod Opolem - w Turawie jest podobnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:30
        I co z tego?Zgadzam sie z moim przedmówcą.Przeciez do takich zadań nie kieruje
        sie przestępców zagrażających ludziom!Nie róbcie taniej sensacji!Mysle,że
        więźniowie powinni pracować i to koniecznie w służbie ludziom!Pokory niech sie
        dranie nauczą!A że zarabiają-cholera jasna!!!!?To i tak luksusowo!Przecież na
        nasz koszt maja wikt,opierunek i rozrywki!Niech to diabli-o co chodzi?Że mało
        zarabiaja?Ze pracują?Qrczę!-ludzie uczciwi nie maja co jeść,nie maja pracy-
        przestępcy mają mieć lepiej niż inni?...Dajcie spokój!Resocjalizacja w Polsce
        lezy,bieda w kraju aż piszczy-więc zagonić przestępców do roboty i to nie
        takiej miłej-kopanie rowów,kamieniołomy,sprzatanie ulic itd.Niech odpracuja
        chleb,który jedzą-za nasze pieniądze!
    • ich1 A tak swoją drogą 13.09.04, 11:18
      Mam niejasne podejrzenie, że żaden "profesor kryminalista" nie istnieje. Co to
      za profesor, że nie chce podać swojego nazwiska? Każdy naukowiec chce być
      cytowany.Dziennikarz musiał do niego zadzwonić, jak ustalił jego specjalizację?
      Jaki profesor powie o skazanych, że mogą się "naprawiać"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka