Dodaj do ulubionych

Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem

01.04.15, 12:12
w temacie i mogłem coś przeoczyć, a nie chciałbym rzucać bezpodstawnych oskarżeń.
Czy Bartłomiej Sienkiewicz został już skazany przez sąd za przekroczenie uprawnień i stosowanie nielegalnych podsłuchów w tak zwanej "aferze taśmowej", która de facto była zamachem stanu?
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:16
      Teraz to niemożliwe ponieważ wymiar sprawiedliwości jest zależny od władzy ale kiedy władza się zmieni to na pewno zostanie za to skazany bo wtedy wymiar sprawiedliwości będzie od władzy niezależny i będzie mógł bez podejrzeń o sympatie polityczne skazywać prominentów opozycji.
      • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:22
        Ty to jak pisior jakiś, siejesz ferment tworząc rzeczywistość, która nie ma i nie miała miejsca.
        Zaraz zaczniesz pisać coś o nagonce na Hofmana, jak Ci się stanowczo nie przerwie.
        Zapytałem, bo nie obserwowałem sprawy. Dałem wiarę oświadczeniu Sienkiewicza:
        "Nigdy nie zlecałem, nie miałem wiedzy ani żadnych intencji w zakresie prowadzenia działań operacyjnych wobec poszczególnych szefów służb mnie podległych - takie sugestie muszę traktować jako insynuacje i pomówienia". Zaprzeczył [Sienkiewicz] też twierdzeniom, jakoby w ogóle wiedział o istnieniu tej grupy. "

Pewnie prokuratura i sądy również dały wiarę poszkodowanemu w wyniku zamachu stanu.

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/3770335,nowe-przypadki-sienkiewicza-czy-w-msw-dzialala-tajna-grupa-ktora-podsluchiwala-generalow,id,t.html
        • 1zzarda Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:25
          Kamińskiego nie skazali za nielegalne podsłuchy...
          • tw_wielgus Ależ wyluzuj chłopie.... 01.04.15, 12:41
            Tutaj nikt do tej pory nazwiska Kamińskiego nie wspomniał. Spoko, bez nerwów...Spocznij!
            • 1zzarda Re: Ależ wyluzuj chłopie.... 01.04.15, 14:23
              Wielgus, przecież analogia jest czytelna - nadmieniam, że MK został skazany za przeprowadzenie nielegalnej operacji specjalnej ( mieści się w tym także nielegalne podsłuchiwanie i inne czynności ) co było wynikiem śledztwa, aktu oskarżenia oraz procesu karnego. Co do BS nie ma żadnych takich zarzutów, nie ma śledztwa, nie ma aktu oskarżenia, nie ma procesu - więc nie mógł zostać skazany. No chyba że będzie inny, nowy tryb skazywania, np. trybunał rewolucyjny - no wtedy starczy tylko rozkaz.....
              • tw_wielgus Re: Ależ wyluzuj chłopie.... 01.04.15, 16:05
                Ależ nie... dajmy spokój słusznemu wyrokowi sądu jaki zapadł w sprawie Kamińskiego.
                Trzy lata bezwzględnego ancla i dobrze.
                Teraz kolej na doprowadzenie przed oblicze sprawiedliwości Bartka Sienkiewicza i jego przestępczej grupy, która zakładała nielegalne podsłuchy szefom najważniejszych służb.
                Jeżeli do tego nie dojdzie moja wiara w sprawiedliwość legnie w gruzach i już się nie podniesie.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:27
          Jak typowy leming piszesz mi tu że nie żyjemy w rzeczywistości w której władza nie dyktuje wyroków powolnym sędziom. A pamiętasz jak Arabski dzwonił do Milewskiego? Jak to sobie pokojarzysz to zrozumiesz dlaczego nie ma sprawy Sienkiewicza.
          • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:47
            Nie pamiętam jak Arabski dzwonił... Czy ten fakt miał miejsce przed ucieczką Tuska z kraju?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:48
              No przecież dzwonił i dyktował.
              • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 12:59
                OK, wróćmy do tematu wątku. Czy któraś gazeta publikowała jakieś przecieki z prokuratury?
                Wszczęto postępowanie? Bartek pójdzie siedzieć?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:00
                  Niestety, red. Gmyz jest już odcięty od przecieków. Ale to się zmieni po wyborach.
                  • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:59
                    Akurat o tej sprawie donosił zatrudniony na Czerskiej redaktor Człuchowski.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:26
                      A o innych donosił red. Gmyz. Dlaczego teraz nie donosi?
                      • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:22
                        Z tego co kojarzę to został usunięty z "Rzeczypospolitej" po informacji o tym jakoby planował zamach staniu, pisząc o trotylu, który wykazał wskaźnik, którego używali prokuratorzy badający sprawę katastrofy prezydenckiego TU.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 08:33
                          Na szczęście odnalazł się w prasie niezależnej.
                          • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 09:26
                            Ano, pisze "Do Rzeczy".
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 10:42
                              Więc po wyborach będzie się "dowiadywał".
                    • ave.duce Kto to jest Człuchowski? bt. 01.04.15, 14:28
                      • tw_wielgus Re: Kto to jest Człuchowski? nt. 01.04.15, 15:45
                        czluchow.tygodnik.pl/
                        • ave.duce Tygodnik Człuchowski jest zatrudniony 01.04.15, 15:56
                          na Czerskiej jako redaktor?

tw_wielgus napisał:

> czluchow.tygodnik.pl/
                          • tw_wielgus Re: Tygodnik Człuchowski jest zatrudniony 01.04.15, 16:06
                            Nie mam potwierdzenia, ale zaprzeczyć również nie mogę.
                            • ave.duce Re: Tygodnik Człuchowski jest zatrudniony 01.04.15, 16:08
                              tw_wielgus napisał:

> Nie mam potwierdzenia, ale zaprzeczyć również nie mogę.

Nie prościej byłoby przyznać się do błędu?
                              • tw_wielgus Re: Tygodnik Człuchowski jest zatrudniony 01.04.15, 16:16
                                Nie rozumiem? Jakie to ma znaczenie jak ma na nazwisko któryś z gazecianych cyngli w kontekście nielegalnych podsłuchów, jakie (jeżeli wierzyć doniesieniom prasowym) zlecił Bartłomiej Sienkiewicz. Zupełnie nie czujesz wagi problemów i próbujesz uciec w jakieś poboczne wątki bez znaczenia.
                                Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskiego. Zadowolona, nie wiedziałaś, że to on opisał tą aferę?
                                • ave.duce "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskiego" 01.04.15, 16:29
                                  tw_wielgus napisał:

> Zadowolona,

Tak.

> nie wiedziałaś, że to
                                  > on opisał tą aferę?

Wiedziałam, ale - wg mnie - wypada nazwisko napisać poprawnie (chyba, że przekręcenie jest świadome).
                                  • tw_wielgus Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 16:47
                                    I to jest najważniejsze? Poprawna pisownia nazwiska redaktora..?!
                                    Wymawiając nazwisko sędziego orzekającego w procesie Kamińskiego Żakowski ( prog. Tok-FM) popełnił błąd.
                                    I wyobraź sobie, że nie na tym skupiła się dyskusja.
                                    • ave.duce Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 18:07
                                      tw_wielgus napisał:

> I to jest najważniejsze? Poprawna pisownia nazwiska redaktora..?!
                                      > Wymawiając nazwisko sędziego orzekającego w procesie Kamińskiego Żakowski ( pro
                                      > g. Tok-FM) popełnił błąd.
                                      > I wyobraź sobie, że nie na tym skupiła się dyskusja.

Czandra przypomniał Twój wątek na temat pomyłki w wymowie nazwisk, którą popełniła premier Kopacz. W tej wypowiedzi nazwiska projektantów były najmniej ważne. Ważne było to, co Kopacz mówiła o dzieciach urodzonych tą metodą i o rządowym projekcie ustawy o leczeniu niepłodności.
                                      Chociaż - wg mnie - premier w ogóle nie powinna komentować wypowiedzi tych dwóch panów.
                                      • tw_wielgus Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 18:32
                                        Panowie Dojcze i Kabana wyrazili zaniepokojenie środowiska udanymi próbami przedłużenia gatunku /w gejowskich związkach/ metodą in vitro. W tym momencie wywołany do tablicy poczuł się nijaki Elton John, który sobie dziecko kupił i .....Pani Ewa Kopacz która... cholera wie co chciała osiągnąć. Może zaplątała się w myślach i nieświadomie podążyła w kierunku ogrodzenia, po drodze kłaniając się słupom. A może chciała błysnąć intelektem, tak jak w wywiadzie dla kobiecego pisma Viva. Ten sam poziom, bez urazy, powalający...
                                        Ustawa o in vitro nie ma tutaj nic do rzeczy. Chciała zabłysnąć no i prawie się jej udało. Prawie.
                                        A gwoli logicznego rozkminienia zagadnienia poruszonego w poście czandry to, czy ja nawoływałem do bojkotu "Człuchowskiego i Wielkowiejskiej"..?!

Wątek traktuje o czymś zgoła innym, mianowicie o tym, że umorzenie bądź odmowa wszczęcia postępowania przeciwko Sienkiewiczowi i jego śledczej grupie zapadnie, jak już wywichną fajerwerki i zgrzyt gilotyny obcinającej głowę ex. szefa CBA (100% pewności, nawet się zakładać nie będę) . Czerw nasyci się krwią Kamińskiego, znienawidzonego symbolu IV RP.
                                        Ta metoda na zaspokojenie podstawowych potrzeb pospólstwa działa od wieków i nawet jej nie trzeba specjalnie przystosowywać do potrzeb epoki internetu.
                                        Kamiński nie pójdzie siedzieć, co najwyżej dostanie jakieś "zawiasy" i ew. zakaz pełnienia.... Ale co się pospólstwo nacieszy to jego. I to to właśnie chodzi. Przed wyborami.
                                        • az43 Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 20:09
                                          A o co chodziło IV RP w praktykach aresztów wydobywczych,prowokacji,doprowadzaniu do samobójstwa?
                                          • tw_wielgus Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 02.04.15, 09:22
                                            W temacie tajemniczych samobójstw to ta III ma zdecydowanie bogatsze tradycje.
                                            A wracając do Twojego pytania... Zdecydowanie zły adresat, nie popierałem i nie popieram metod opartych na stalinowskich wzorcach. Nawet jeżeli są skuteczne.
                                        • ave.duce Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 22:04
                                          Telepatia czy źródełko sióstr Karnowskich? ;)

wpolityce.pl/polityka/237700-zamiast-rzadzic-premier-kopacz-plecie-o-dolce-i-gabbanie-a-prezydent-komorowski-bigosuje
                                          Jako pospólstwo - ucieszy mnie każdy wyrok dla Nerwuska Kamińskiego. Zwłaszcza - zakaz pełnienia funkcji publicznych.

Co do sprawy Sienkiewicza - to się okaże.

ps. tak mi się przypomniała sprawa terminu aresztowania Pi$min. Lipca i kontakty na linii prok. Janicka - min. prok. gen. Ziobro.
                                          • tw_wielgus Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 02.04.15, 09:43
                                            Co..?! Jaka telepatia?
                                            O wygłupach Kopacz donosiły portale jakiś czas temu. Włącznie z TVN, sprawdź sobie.
                                            Chyba się nie dziwisz Karnowskim że wykorzystują okazję żeby radykalnie wbić szpilę w dupę "Polsce racjonalnej"
                                            Co do Kamińskiego to włos mu z głowy nie spadnie. 100% pewności, że sąd wyższej instancji obali zarzuty. Tylko sprawę załatwimy po wyborach po cichu i GW nie pierdyknie na pierwszej stronie sążnistego artykułu. Sprawę załatwi się na tyle cicho żeby brać leminża nie westchnęła z cicha zawiedziona:
                                            - znowu nas oszukano...
                                  • az43 Re: "Chodziło o redaktora Wojciecha Czuchnowskieg 01.04.15, 20:06
                                    Dobre wychowanie nie jest w dzisiejszych czasach zbyt często spotykane,szczególnie wśród prawych,sprawiedliwych i chamowatych.
                            • az43 Re: Tygodnik Człuchowski jest zatrudniony 01.04.15, 19:36
                              Z powodu indolencji umysłowej?
                    • czan-dra Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:45
                      Człuchowski, taa, a jak to było z Dolce & Kabana, mało się nie popłakałeś ze śmiechu, z pomyłki Kopaczowej, jak to było o belce i oku?
                      • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:52
                        Aż tak Cię to zabolało. Mój Boże! Potraktowałeś to aż tak osobiście. Trzeba było mówić to bym napisał do administratora żeby skasował wątek.
                        • czan-dra Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 17:22
                          Nie zgadłeś, zamień "zabolało" na rozbawiło, wtedy będziesz bliższy prawdzie, po kiego kasować, niechaj wżdy postronny widzi.
                          • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 17:30
                            Mnie też rozbawiło. Twoje wyjaśnienie,mnie rozbawiło. Gdyż ja cały czas miałem na myśli pomyłkę tej skromnej lekarki z Szydłowca, z której zawierucha dziejowa (bardziej górnicza) zrobiła "żelazną kanclerz".
                            Jakoś nie możesz sobie odpuścić i doszło do tego, że dopuściłeś się takiego porównania:
                            Ha, Wielgus się pomylił i przekręcił nazwisko! Zupełnie tak jak nasza pani premier ukochana ( z której się nabijał).
                            Wynika z tego, że w obszarze Twoich paradygmatów Wielgus również ukochany i dysponując podobnymi przymiotami, co E.Kopacz, też by mógł być premierem.
                            • czan-dra Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 17:56
                              tw_wielgus napisał:

Wielgus również ukochany i dy
                              > sponując podobnymi przymiotami, co E.Kopacz, też by mógł być premierem.

No i popatrz, Czandra Cię rozbawił, cieszy mnie to, a nie prościej napisać, omskło mi się, Kopacz wcale nie jest ukochana, co do premiera to każdy może nim być, nie będę bawił się w porównania, bo każde z Tobą będzie obrazą dla Ciebie.
                              • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 18:34
                                "nie będę bawił się w porównania, bo każde z Tobą będzie obrazą dla Ciebie"

?!?.... o co chodzi w tym akapicie.
                                • czan-dra Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 18:41
                                  Czy aby porównanie z Lepperem lub Giertychem nie będzie uwłaczające?
                                  Nie, nie napiszę o prezespanie, to interesuje tylko ciemny lud.
                                  • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 18:52
                                    Oni byli vice. Poza tym Giertych jest teraz trendii i lansuje go Gazeta Wyborcza.
                                • bew-is Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 19:24
                                  Po prostu nie dorastasz do piet naszej "wybitnej" premier - silaczce dr Ewie, co to do swej kobiecaej piersi caly brakowski elektorat utuli.....

tw_wielgus napisał:

> "nie będę bawił się w porównania, bo każde z Tobą będzie obrazą dla Ciebie"
                                  >
                                  > ?!?.... o co chodzi w tym akapicie.
                                  >
                                  • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 09:44
                                    Nie można wykluczyć, że mam za małe cycki. Napiszę do Grodzkiej, co w takim wypadku powinienem zrobić.
                      • bew-is Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 19:18
                        No bez przesady....nie porownuj Dolce & Kabana z redaktorem Czuchnowskim. To nie ta klasa, nie mowiac juz o popularnosci.

czan-dra napisał:
                        > Człuchowski, taa, a jak to było z Dolce & Kabana, mało się nie popłakałeś ze śm
                        > iechu, z pomyłki Kopaczowej, jak to było o belce i oku?
                        >
      • zoil44elwer Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 09:27
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Teraz to niemożliwe ponieważ wymiar sprawiedliwości jest zależny od władzy ale
        > kiedy władza się zmieni to na pewno zostanie za to skazany bo wtedy wymiar spra
        > wiedliwości będzie od władzy niezależny i będzie mógł bez podejrzeń o sympatie
        > polityczne skazywać prominentów opozycji.
        Skazany za gżehy z okresu 2005--2007!Bo na stanowisku szefa CBA w latach 2007-2008 (za DonalTa) był prawy i sprawiedliwy.
    • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:01
      Rzeczywiście nie jesteś ani w temacie ani w kontakcie z rzeczywistością.
      • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:55
        Czy mój szanowny interlokutor zdobyłby się wysiłek prowadzący do napisania uzasadnienia wyrażonej opinii? Czy też być może nie czuje się na siłach opinii, którą spowodowało zagadnienie poruszone w założycielskim poście.

W skrócie....
        Gdybym był w temacie głąbie to bym nie pytał, jasne? A co do kontaktu z rzeczywistością to wydaje mi się że mam zdecydowanie bliższy niż Ty.
        • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:31
          Sądząc po wątku założycielskim to jesteś w każdej kwestii w błędzie.Ale trudno wymagać od ciebie baranie żebyś to zrozumiał.Zadowolony?
          • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 15:33
            Sadzac po tym jak starasz się zabłysnąć intelektem, jesteś Pełowskim pryszczem z partyjnym kompleksem małego członka.
            Toteż proszę Cię żebyś nie brał udziału w dyskusjach do których nie jesteś w stanie wnieść nic interesującego poza smrodem swoich niepranych od tygodnia skarpetek. Amen.
            • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 15:44
              Zważywszy na pisuarowy poziom jaki reprezentujesz trudno to nazwać dyskusją.
              • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:11
                Zważywszy na to, że jedynie dostosowałem się do Twojego poziomu, wielce jestem zadowolony z przedstawionej przez Ciebie samokrytyki.
    • 13kisiel Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:10
      Sprawa odeszła wraz z ucieczką Donalda ...i poszła w w...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 13:14
        Odżywa tylko poprzez związki biznesowo-towarzyskie Biereckiego, Kaczyńskiego, Sakiewicza z Falentami.
        • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:12
          Zaraz.... Falenta to baron PO, w przeciwieństwie do Biereckiego, który jest kasjerem PiSu.
          Coś nie ogarniasz tych afer...
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:27
            Falenta to ten poprzez brata robiący interesy z pisowcami zatrudnionymi na Nowogrodzkiej.
            • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 15:37
              Nie, to ten który handlował ruskim węglem. Ten przez którego strajkowali górnicy.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 08:32
                Czyli typowy uczciwy polski przedsiębiorca.
            • scoutek Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:44

religijnych.uczuc.obraza napisał:

Ty mnie zawsze, Obraza, rozwalisz
              podziwiam dowcip i konsekwencję
    • indeed4 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:02
      Śledztwo cały czas prowadzi prokuratura - ciekawe, czy jeśli przed I turą pojawią się jakieś interesujące fakty, GW (odkrywca całej afery) o tym poinformuje...
      • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:13
        Niezawodny Człuchowski puści do druku...
        • indeed4 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:29
          Najwcześniej po II turze, nie będzie przecież dostarczał sztabowi Dudy amunicji. Swoją drogą trudno się rozeznać, komu tak naprawdę kibicuje GW - red. A. Kublik Ogórkowi (wiadomo, feministka) a reszta?
          • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 15:36
            A resztka tradycyjnie trzyma kcióki za Komorowskiego. On przecież jest gwarantem tego że do władzy nie powróci PiS. PiS, którego to redakcja na Czerskiej boi się panicznie.
            • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 15:42
              To chyba zupełnie jak ty sądząc po ortograficznym naśladownictwie prezydenta-kcióki!!!
              • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 16:20
                I to jest właśnie typowa lemingoza. 100%, bez dodatku konserwantów.
                Co go interesuje? Ortografia go interesuje. Nie to czy winni trafią do pudła, a pisownia słowa "kciuk". Normalnie powinno się takim debilom zabrać karty do głosowania bo znowu na PSL zagłosują myśląc. że chodzi o pierwszą partię w sondażach CBOS.
                • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 20:14
                  Typowa reakcja pisuarowa.
                  Dla mnie jest oczywistym,że winny winien odpowiadać i również siedzieć.W praktyce IV RP niewinny mógł trafić do pudła a winny mógł skorzystać z łaski prezesapana.Ortografia jest interesująca bo świadczy czy mamy do czynienia z prostaczkiem,nieukiem i ćwokiem czy też nie.
                  A w wyborach najgorsze jest to,że ludzie nie zawsze głosują jak się pisuarom marzy.
                  Bardzo ci współczuję.
                  • tw_wielgus Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 02.04.15, 09:47
                    Nie musisz mi współczuć. W du,,pie mam Twoje współczucie. Odmień sowie jeszcze przez przypadku słowo "pisuar" głąbie, jeżeli w ten sposób poczujesz się lepszym gatunkiem leminga.
        • az43 Re: Powiedzcie mi proszę, bo być może nie jestem 01.04.15, 14:33
          Jak zostanie ustalona tożsamość Człuchowskiego to zapewne tak będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka