Dodaj do ulubionych

popieram Dudę, ale..

04.04.15, 18:35
Popieram Andrzeja Dudę, ale brakuje mi w jego programie jednej deklaracji. Ważnej. Istotnej.
A mianowicie deklaracji, że jak on zostanie prezydentem i jak PIS dojdzie do władzy, to srogo rozliczą złodziei i wszelkiej maści aferzystów ostatnich lat.
Na dzień dobry KONFISKATA majątków, publiczna kara chłosty i ciężkie roboty za chleb suchy i wodę.
Szkoda, że nie mamy w Polsce zbyt wielu kamieniołomów.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:37
      a on ciebie.
      • giulia123 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:39
        volupte napisał:

> a on ciebie.

???
        • 141288bs Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:44
          giulia123 napisała:

> volupte napisał:
          >
          > > a on ciebie.
          >
          > ???
          >
          - volupte to jeden z grupy idiotow lidera m.c.hrabiego
          • calun_torunski Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 09:15
            ktorym moglbys wiazac rzemyk u sandalow
    • szwampuch58 Re: sami maja sie karac???? 04.04.15, 18:40
      pogielo cie kompletnie kartofel,hehehe
    • 141288bs Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:42
      Jestem tez,zeby kazdy ustepujacy rzad byl rozliczany ze wszystkiego. - Taki poglad wyrazilem jeszcze za kadencji rzadu SLD.
    • m.c.hrabia Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:42
      KONFISKATA majątków, publiczna kara chłosty i ciężkie roboty

a ścięcie tępą (jak ty) siekierą to pis?
    • adam111115 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:51
      Ja też ale brakuje mi łamania kołem, nabijania na pal i podpalania w ołowianej świni. Publicznie of kors. Jak to duda obieca to jestem za
      • erte2 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:58
        adam111115
        W kwestii formalnej - świnia nie może być z ołowiu - jest łatwotopliwy. W grę wchodzi żeliwo, brąz; ostatecznie aluminium.
        Poza tym wszystko o.k.
      • giulia123 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:01
        adam111115 napisał:

> Ja też ale brakuje mi łamania kołem, nabijania na pal i podpalania w ołowianej
        > świni. Publicznie of kors. Jak to duda obieca to jestem za

Popieram w całej rozciągłości :)
        Adaś, ty tez możesz coś sensownego powiedzieć.

O, tutaj można by poszukać inspiracji:
        www.narzedziatortur.com/
        Ci goście w dawniejszych czasach byli całkiem pomysłowi. Jednak jest kilku takich delikwentów co do których oczekiwałabym czegoś "mocniejszego".
        Stefan od muszek co prawda nie otwiera tej listy, ale do ścisłej czołówki się łapie :)
        • adam111115 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:10
          He he choć raz się rozumiemy
    • wsk175 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:56
      giulia123 napisała:

> Popieram Andrzeja Dudę, ale brakuje mi w jego programie jednej deklaracji. Ważn
      > ej. Istotnej.
      > A mianowicie deklaracji, że jak on zostanie prezydentem i jak PIS dojdzie do wł
      > adzy, to srogo rozliczą złodziei i wszelkiej maści aferzystów ostatnich lat.

Tych z pisu też ?
      • szwampuch58 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 18:58
        Pisiaki nie kradnOm,one mogOm bo to patrioty prawdziwe im siEm nalezy
      • erte2 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:00
        wsk175 napisał:
        Tych z pisu też ?

A są jacyś inni?
        Srebrna, Telegraf, Art-B, FOZZ, SOLO... a teraz jeszcze te SKOK-i.
        • giulia123 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:16
          erte2 napisał:

> wsk175 napisał:
          > Tych z pisu też ?
          >
          > A są jacyś inni?
          > Srebrna, Telegraf, Art-B, FOZZ, SOLO... a teraz jeszcze te SKOK-i.

Tu masz listę afer i wszelkiej maści złodziejstwa platfonsów. To tylko niewielki wycinek:
          markd.pl/afery-po-0-748-i-kadencja-rzadow/
        • 141288bs Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 21:12
          erte2 napisał:

> wsk175 napisał:
          > Tych z pisu też ?
          >
          > A są jacyś inni?
          > Srebrna, Telegraf, Art-B, FOZZ, SOLO... a teraz jeszcze te SKOK-i.
          - o operacji" Zelazo" zapomniales?
          • calun_torunski Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 09:14
            afera Zelazo to byla sprawka stryja Kaczynskich, widac, ze uczyli sie od najlepszych
    • xyz_xyz1 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:13
      Mnie brakuje deklaracji iż wyprowadzi Polskę z UE. Wejście do UE było głupotą - straty związane z członkostwem są większe niż zyski. Węgrzy już to wiedzą i szykują się do wyjścia z UE bo to jedyne rozwiązanie. Kiedy ktoś policzy i powie Polakom jaka jest prawda?
      Podobnie dziki kapitalizm wprowadzony po 1989 roku powinien zostać zastąpiony czymś w rodzaju socjalistycznego kapitalizmu czyli to państwo winno być strażnikiem zasad i być głównym pracodawcą ? prywatne firmy mogą być jedynie dodatkiem.
      • adam111115 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:21
        Produkujesz te pierdoły już od dawna, więc zapytam normalnie,

Dlaczego UK, USA, Francja, Holandia ,Kanada mają kapitalizm i są w top 10 miejsc do życia?

Twoich ulubionych Białorusi czy Korei Północnej nie ma w top 10.

Ps Wiele mnie zenady ten post kosztował
      • taniarada Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:25
        Kamieniołom w Kowala Góry Świętokrzyskie pomieści wszystkich towarzyszy z PO.Dla mnie powinny być rozliczone wszystkie media ujadające .W tym oskarżające PIS wspieranie Skoku w Wołominie.Przyjrzenie się nieprawidłowościom w PKW.To skandal na skalę niespotykaną.Cały czas rządzi nami układ .Nie po to Polska "zdała egzamin" po wyborach samorządowych, których wynik był - w moim przekonaniu - swoistym papierkiem lakmusowym, mającym ocenić zdolność obywateli do przyjęcia kolejnych, sfałszowanych wyborów.
        Niewielu pośród Polaków obrzydzeniem i wstrętem napawają słowa Komorowskiego w rocznicę mordu katyńskiego. Niewielu bowiem pojmuje, że wypowiada je człowiek, który otoczony jest ludźmi, którzy służyli wiernie, a być może wciąż wiernie służą systemowi, który Polaków w Katyniu bestialsko mordował.Rozbicie tego układu to najważniejszy cel .Z UE prędko nie wyjdziemy .Chyba ,że sama się rozsypie.
        • xyz_xyz1 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:43
          Problem w tym iż PO i spólka są popierani przrez UE. A UE rozsypując się załatwi polskę jeszcze lepiej niż Grecję. Zresztą do UE tak naprawdę dokładamy. Dodatkwo jest jedna zasada - aby posprzątać z semsem u siebie najperw pozbadz się kurateli zewnetrznej. Innym słowy w kondominium w kolonii UE nie da się zobić porządku. Dobitnie o tym przekonali się Węgrzy. Ja to widzę tak najpierw wyjscie z Ue potem rozliczenie tych co nas tam wepchneli i odpowiadają za 25 lat niszczenia Polski.
      • mariner4 A Frania to była 04.04.15, 19:37
        całkiem fajna pralka....
        M.
        • taniarada Re: A Frania to była 04.04.15, 19:46
          Dalej jest .Ale kapusty nie ukręci.Czy wygra Duda .To nie jest pytanie właściwe .Ważne jest iloma głosami wygra Komorowski.Pisałem wielokrotnie, tu, w tym miejscu, że większość działań obecnej ekipy skierowana jest nie na zrobienie czegoś konstruktywnego, dla dobra kraju, a wyłącznie na testowanie granic bezkrytycznej głupoty narodu i jego podatności na rzeczywistość kreowaną i wysypującą się z potężnego młyna propagandy.

• xyz_xyz1 Re: A Frania to była 04.04.15, 19:54
          Jak na swoje czasy była to całkiem dobra konstrukcja.
          • taniarada Re: A Frania to była 04.04.15, 19:59
            xyz_xyz1 napisał:

> Jak na swoje czasy była to całkiem dobra konstrukcja.
            Dalej jest koleżko .Pralki i lodówki Polar.W pralce wystarczyło wymienić programator i pasek klinowy i hulała 20 lat.Polskie wyroby nie byłe złe .Tylko gospodarz co rządził tym krajem .Był do bani.
            • erte2 Re: A Frania to była 04.04.15, 20:58
              taniarada napisał(a):
              Dalej jest koleżko .Pralki i lodówki Polar.W pralce wystarczyło wymienić programator i pasek klinowy i hulała 20 lat.Polskie wyroby nie byłe złe .
              No. Szczególnie że była produkowana na licencji jugosłowiańskiej a jugole robili ją na wzór staej włoskiej. I rzeczywiście - wystarczyło wymienić jej programator,, amortyzatory, łożysko, silnik, parę razy grzałkę i fartuch, założyć stycznik i chodziła prawie 20 lat.
              Te wszystkie zabiegi wykonałem osobiście ratując życie mojej pralce która kupiłem w 1983. roku za 10500 zł (!) zarabiając wówczas jako młody konstruktor 2000 zł (+ premia). to wszystko musiałem zrobić bo:
              1. Przez całe lata '70. i '80 ten luksus był praktycznie nieosiągalny, a czas oczekiwania wynosił lata.
              2. Znalezienie fachowca "naprawiacza" nie było proste, a nawet jak się znalazł to kasował jak za zboże.
              4. Cena tego "cudu techniki" przez całe lata '70. wynosiła co prawda owe 10500 a pensje wzrosły, ale i tak w roku 1980. kosztowała mniej więcej trzykrotną krajową.
              Dziś za trzykrotną krajową można wyposażyć dom we wszystko na prąd - pralkę, lodówkę, zmywarkę, telewizor i inne mikrofale i jeszcze na wypasioną parapetówę wystarczy.
              • szwampuch58 Re: powoli,powoli z tym biciem piany 04.04.15, 21:23
                trzykrotna krajowa to chyba 12 tys jesli sie nie myle,hmmmm i chcesz kupic wszystko????....na pierwsza raty + parapetowka to ci starczy,choc pewnosci nie ma
                • erte2 Re: powoli,powoli z tym biciem piany 05.04.15, 09:03
                  szwampuch58
                  pralka - 1500
                  lodówka - 2000
                  zmywarka - 1500
                  telewizor - 2500
                  kuchenka - 1500
                  odkurzacz - 500
                  miniwieża -500
                  robot, młynek, ekspres. toster itp -1000

W sumie daje to 11 tysięcy, a zauważ że ceny są tak ze średniej półki bo pralkę możesz mieć nawet za 600 - 700, telewizor (duży) za 1000, odkurzacz 200 itd. Więc żadne raty, a na dodatek wybór taki że się w głowie kręci. I zdaje się że nie trzeba stać w społecznych kolejkach ew. zasłużyć na talon lub mieć przepustkę do "żółtych firanej".
                • volupte Re: powoli,powoli z tym biciem piany 05.04.15, 09:57
                  W jakim kraju mieszkasz, bo z pewnościa nie w Polsce skoro tak uważasz.
                  • 13kisiel Trafne spojrzenie 05.04.15, 20:26
                    wpolityce.pl/polityka/239849-odwazne-slowa-andrzeja-gwiazdy-po-jest-wrzodem-na-demokracji-a-polska-jest-na-krawedzi-rozkladu
              • taniarada Re: A Frania to była 04.04.15, 22:02
                erte2 napisał:Ja koleżko dorabiałem do pensji.Do życia ,wesela i dzieci .Teraz dorabiam zagranicą .Jest takie małe pytanie.Wcześniej żyło się radośniej bez techniki .Bez telewizora.Ludzie ze sobą rozmawiali.Teraz tylko bełkoczą i obrażają.Nie masz szmalu zdychasz .Życie bez szmalu to pustka .Bo kto będzie z tobą rozmawiał.Z takim biedakiem lub nieudacznikiem.Prawda to czy fałsz.
                • erte2 Re: A Frania to była 05.04.15, 09:09
                  taniarada napisał(a):
                  Twoja "radosna twórczość" w moim imieniu jest takim delikatnie mówiąc nadużyciem, a mówiąc wprost - typowym pisowskim chamstwem i bezczelnością. Ale specjalnie się nie dziwię bo kłamstwo to twoje drugie imię.
      • szwampuch58 Re: rozumiem ze klamca to twoje nazwisko 04.04.15, 21:13
        ale matematyka nie podlega twoim podlym manipulacja,sieroto po PRL-u
        www.tagesschau.de/multimedia/bilder/nettozahler100~_v-videowebm.jpg
    • 13kisiel Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 19:45
      wpolityce.pl/polityka/239762-duda-w-gore-komorowski-spada-to-juz-nie-tylko-pojedynczy-sondaz-ale-srednia-badan-z-marca
      Dosyć grubych kresek dla polszewików,,,wystarczy
    • alistair-p Sami się pozamykają? 04.04.15, 19:55
      Aż takim idiotą Duda nie jest,chociaż Jarosław K w pierdlu chyba by mu pasował.
    • ukos I surowo karać za wyśmiewanie mamusi PanKandydata! 04.04.15, 20:01
      giulia123 napisała:

> (...) i jak PIS dojdzie do władzy, to srogo rozliczą
      > złodziei i wszelkiej maści aferzystów ostatnich lat.
      > Na dzień dobry (...) publiczna kara chłosty
      > i ciężkie roboty za chleb suchy i wodę.
      >
      Znaczy chłosta za niepopieranie PiSu, a za brak czołobitności wobec PrezesPana ciężkie roboty. Tylko po co jeszcze tych zbrodniarzy paść suchym chlebem? Nie wystarczą trawa, kora i korzonki?
      • dystans4 Re: I surowo karać za wyśmiewanie mamusi PanKandy 04.04.15, 20:37
        Co najwyżej. W Korei jest to dieta luks.
      • ave.duce Re: I surowo karać za wyśmiewanie mamusi PanKandy 04.04.15, 23:03
        ukos napisał:

> giulia123 napisała:
        >
        > > (...) i jak PIS dojdzie do władzy, to srogo rozliczą
        > > złodziei i wszelkiej maści aferzystów ostatnich lat.
        > > Na dzień dobry (...) publiczna kara chłosty
        > > i ciężkie roboty za chleb suchy i wodę.
        > >
        > Znaczy chłosta za niepopieranie PiSu, a za brak czołobitności wobec PrezesPana
        > ciężkie roboty. Tylko po co jeszcze tych zbrodniarzy paść suchym chlebem? Nie w
        > ystarczą trawa, kora i korzonki?

Szczaw i mirabelki, o!
    • az43 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 20:06
      Biedny Bierecki,Hofman,dr Kamiński i reszta opryszków.
    • taniarada Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 20:10
      Z panem Dudą jest kulturalnie – nikt nie gwiżdże, nikt nie wymachuje krzesłami, można cuś spytać. Nie chrzani o dobrobycie , radości i wolności, których nie ma. Rzeczowy taki jest i wiadomo od razu co mówi .Bo na ten przykład pan prezydęt to gada i gada, gada i gada, ręcamy wymachuje jakby muchy gonił albo biusthaltera mierzył na oko i jak już skończy gadać to dalej nie wiadomo o czym gadał.
      • dystans4 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 20:35
        Nareszcie jesteś, nudno było na Forum bez Ciebie. Od wczoraj po południu. Myślałem, że jesteś z resztą PiSiąt.
        Powiedz, czy byłaś gdzieś koło Władywostoku, że już nastał świt i Was wypuścili?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157192825,157192825,Dzien_dobry_kochane_PiSieta_Wielkanoc_.html
        --
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.

Wyszarzony czy nie, anwad zawsze ma cię na oku. © Obraza.uczuć.religijnych
      • erte2 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 21:07
        taniarada napisał(a):

Z panem Dudą jest kulturalnie – nikt nie gwiżdże, nikt nie wymachuje krzesłami,

Prawda. Ale wiesz dlaczego? Bo na dudospędy nie chodzą jego przeciwnicy bo po pierwsze - nikogo rozsądnego nie interesują dźwięki wydawane przez panaprezesową marionetkę, a po drugie - są to ludzie kulturalni i nie przyjdzie im do głowy żeby na spotkaniu z - było nie było - kandydatem na prezydenta drzeć mordę, buczeć, wyć, bekać, pierdzieć, wymachiwać krzesłami tak jak to robią pisowskie chamy.
        • calun_torunski Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 21:39
          nie gwizdze bo bojowki PiS jezdza za Prezydentem.
          Ochrona Dudy wpuszcza tylko zaproszonych, a pytania trzeba zglaszac na miesiac przez spotkaniem..
          • 141288bs Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 07:52
            calun_torunski napisał:

> nie gwizdze bo bojowki PiS jezdza za Prezydentem.
            > Ochrona Dudy wpuszcza tylko zaproszonych, a pytania trzeba zglaszac na miesiac
            > przez spotkaniem..
            >
            - tak wyglada wpis kretyna totalnego
            • calun_torunski Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 09:13
              > - tak wyglada wpis kretyna totalnego

tak, tych twoich wpisow jest tu dosc sporo, ne musisz sie juz chwalic swoim 'talentem'
        • giulia123 Re: popieram Dudę, ale.. 04.04.15, 22:24
          erte2 napisał:

> Prawda. Ale wiesz dlaczego? Bo na dudospędy nie chodzą jego przeciwnicy bo po p
          > ierwsze - nikogo rozsądnego nie interesują dźwięki wydawane przez panaprezesową
          > marionetkę, a po drugie - są to ludzie kulturalni i nie przyjdzie im do głowy
          > żeby na spotkaniu z - było nie było - kandydatem na prezydenta drzeć mordę, buc
          > zeć, wyć, bekać, pierdzieć, wymachiwać krzesłami tak jak to robią pisowskie cha
          > my.

Zwolennicy Korwina to tez pisowskie chamy? Nie wiedziałam.
          • erte2 Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 09:13
            giulia123 napisała:
            Zwolennicy Korwina to tez pisowskie chamy? Nie wiedziałam.
            Też. Bo jeśli cham to tylko pisowski. Innych nie ma.
    • ave.duce Kamieniołomy się wybuduje w podSKOKach! 04.04.15, 23:01
      giulia123 napisała:

> Na dzień dobry KONFISKATA majątków, publiczna kara chłosty i ciężkie roboty za
      > chleb suchy i wodę.
      > Szkoda, że nie mamy w Polsce zbyt wielu kamieniołomów.

Tylko czy dr Duda odważy się na takie posunięcie wobec Pi$&co?
    • zapijaczony_ryj O to akurat nie musisz się martwić-to pewnik 05.04.15, 08:28
      giulia123 napisała:

> Popieram Andrzeja Dudę, ale brakuje mi w jego programie jednej deklaracji. Ważn
      > ej. Istotnej.
      > A mianowicie deklaracji, że jak on zostanie prezydentem i jak PIS dojdzie do wł
      > adzy, to srogo rozliczą złodziei i wszelkiej maści aferzystów ostatnich lat.
      > Na dzień dobry KONFISKATA majątków, publiczna kara chłosty i ciężkie roboty za
      > chleb suchy i wodę.
      > Szkoda, że nie mamy w Polsce zbyt wielu kamieniołomów.

Oni w tym tylko celu pragna wadzy. Zamkną wszystkich co ich nie popierali i nawet tych co się z nimi nie zgadzali, wlka z układem to jest ich priorytet, drugi po budowie pomników Kaczyńskiego.
      Oni mają w dOpie Polskę i Polaków, dla nich liczy się lustracja. Będą nawet wykopywać zwłoki i lustrować, bo tylko to potrafią. No oczywiście potrafią tez opiekować się prezesem.
    • x2468 Re: popieram Dudę, ale.. 05.04.15, 20:46
      Nie bądź naiwna. Rodzina K.wraz z Biereckim i Jedlińskim są po za jego zasięgiem.
    • dystans4 Re: popieram Dudę, ale.. 06.04.15, 08:08
      No to zacznijmy od początku:
      Pierwszą aferą III RP była afera alkoholowa (kilka dni bez kontroli celnej - ponad 300 firm), po niej ArtB, Telegraf i krwawa FOZZ. Za nimi, przetartą drogą, reszta.
      Jak myślisz, Duda zacznie od nich, czy od drugiego końca - od przedsiębiorstwa ułaskawieniowego i SKOK-u Wołomin (i innych SKOK-ów)?
    • humbak Re: popieram Dudę, ale.. 06.04.15, 08:58
      Do pracy w kamieniołomach potrzebne są kwalifikacje.
    • dystans4 Re: popieram Dudę, ale.. 06.04.15, 09:00
      Nie jestem pewien, czy to serio, czy prowokacja.
      Jeśli serio, to nawet nie myśl, że z Dudą cokolwiek zmieni się na lepsze. Duda wyrasta z najgłębszego bagna mafijnego, do tego o proweniencji agenturalnej, i sam też stał się mafiozo.
      Prawdę mówiąc, nie wiem, czy którąkolwiek partię warto poprzeć. Sam takiej nie widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka