Dodaj do ulubionych

Bron Grabarczyka

30.04.15, 20:41
Choc nie jestem jego i PO fanatycznym fanem to jednak uwazam ze minister sprawiedliwosc ma prawo miec bron:) coraz bardziej wydaje mi sie ze idealny kandydat ponadpartyjny to Paul Kukiz ,tylko trza go zmusic do slubu z Pania Ogorek :)
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 00:51
      Wcześniej koleje .Teraz sprawiedliwość .Nie mylić z PIS .Do czego się jeszcze Grabarczyk nadaje?O Matko Boska kto rządzi w tym kraju ? W normalnym państwie .nie bananowym miał by zarzut .Ale w tym prokurator ma.
      • snajper55 Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 01:43
        taniarada napisał(a):

> W normalnym państwie .nie bananowym miał by zarzut .Ale w tym prokurator ma.

Zarzut z jakiego powodu? Że go na egzamin nie wysłali tylko dali prawko bez tego? Gdy ci kasjer w sklepie za mało policzy to ciebie powinni wsadzać za kradzież?

S.
        • piq snajper, protokół egzaminacyjny... 01.05.15, 02:33
          ...jak każdy protokół, się podpisuje. Jeśli się podpisuje protokół nie odbywszy egzaminu, to się potwierdza nieprawdę. Jest zdaje się jakaś sprawa ze złożeniem podpisu. Nie wiem, jak było z Grabarczykiem, co miał podpisać i co podpisał, ale nie wypisuj tekstów, które nie mają nic do rzeczy.

Nawiasem: jak mi kasjer(ka) policzy za mało, to uważam za swój obowiązek wrócić i naprawić błąd. To po pierwsze. Po drugie: jeśli udowodni ci się, że skorzystałeś na cudzym błędzie wiedząc o tym, to podlegasz pod prokuratora. Były przypadki, że sprawę miał człowiek, który znalazł coś o dużej wartości i nie zrobił nic, żeby znaleźć właściciela.
          • snajper55 Re: snajper, protokół egzaminacyjny... 01.05.15, 03:07
            piq napisał:

> ...jak każdy protokół, się podpisuje. Jeśli się podpisuje protokół nie odbywszy
            > egzaminu, to się potwierdza nieprawdę. Jest zdaje się jakaś sprawa ze złożenie
            > m podpisu. Nie wiem, jak było z Grabarczykiem, co miał podpisać i co podpisał,
            > ale nie wypisuj tekstów, które nie mają nic do rzeczy.

Dopóki na scenie nie pojawi się protokół z egzaminu praktycznego podpisany przez Grabarczyka, to Grabarczyk jest niewinny jak ta lelija. Pojawił się? Nie? Dlaczego?

> Nawiasem: jak mi kasjer(ka) policzy za mało, to uważam za swój obowiązek wrócić
            > i naprawić błąd. To po pierwsze. Po drugie: jeśli udowodni ci się, że skorzyst
            > ałeś na cudzym błędzie wiedząc o tym, to podlegasz pod prokuratora. Były przypa
            > dki, że sprawę miał człowiek, który znalazł coś o dużej wartości i nie zrobił n
            > ic, żeby znaleźć właściciela.

Zgadzam się. Jeśli tylko ktoś udowodni, że Grabarczyk wiedział, iż powinien zdać egzamin praktyczny, to ten dowód będzie jednocześnie dowodem jego winy. Tego dowodu też chyba póki co nie ma.

Co więc mamy? NIC. Co będziemy mieć jutro? Nie mam zielonego pojęcia.

Dla mnie wygląda to na bardzo zręczne wkręcenie Grabarczyka. Na wykorzystanie gorącego okresu przedwyborczego do utrącenia niewygodnej figury. I jakoś nie pasuje mi to do stylu pislamistów. Zbyt to finezyjne. Chyba, że Grabarczyk to ciołek i idiota, ale wątpię.

S.
            • piq sugerujesz, że minister sprawiedliwości... 01.05.15, 03:56
              snajper55 napisał:

> Zgadzam się. Jeśli tylko ktoś udowodni, że Grabarczyk wiedział, iż powinien zda
              > ć egzamin praktyczny, to ten dowód będzie jednocześnie dowodem jego winy. Tego
              > dowodu też chyba póki co nie ma.

...(nieco późniejszy) nie znał elementarnej procedury przyznawania zezwoleń na posiadanie broni palnej??? Jak mógł jej nie znać, skoro starał się o zezwolenie??? Bez jaj.

Zgadzam się, że Grabarczyka dopadł Schetyna. Grabarczyk był jednym z jego głównych przeciwników. Schetyna idzie w perspektywie na przywództwo w partii i chce premierostwa.
              • snajper55 Re: sugerujesz, że minister sprawiedliwości... 01.05.15, 04:55
                piq napisał:

> ...(nieco późniejszy) nie znał elementarnej procedury przyznawania zezwoleń na
                > posiadanie broni palnej??? Jak mógł jej nie znać, skoro starał się o zezwolenie
                > ??? Bez jaj.

Niedawno występowałem o pozwolenie na budowę. Praktycznie załatwiał to miejscowy architekt a ja dawałem mu potrzebne dokumenty i podpisywałem wnioski. Do dziś nie wiem jaka jest procedura a pozwolenie mam.

> Zgadzam się, że Grabarczyka dopadł Schetyna. Grabarczyk był jednym z jego główn
                > ych przeciwników. Schetyna idzie w perspektywie na przywództwo w partii i chce
                > premierostwa.

Też tak to widzę. Można by nawet prześledzić kto brał udział we wkręcaniu Grabarczyka. To są dwie akcje, które się krzyżują - kontrola w policji połączona z podsłuchami, dziwna kontrola prowadząca od drogówki do koncesji na obrót bronią i wystąpienie Grabarczyka o pozwolenie akurat w momencie kontroli (ktoś go do tego może skłonił?), które kończy się otrzymaniem "niepełnowartościowego" prawka. Dla mnie jasne jest, że od początku było ustalone, że ono właśnie takie miało być (to m.in. dlatego nie wierzę w winę Grabarczyka).

Poza tym nikt mnie nie przekona, że były wojskowy snajper obawia się egzaminu praktycznego, więc sobie załatwia obejście. Aż tak się rozleniwił? Nie wygląda na takiego.

S.
            • piq wiedział:... 01.05.15, 04:32
              www.tvn24.pl/13-faktow-po-ktorych-nastapila-dymisja-grabarczyka,538154,s.html
              • snajper55 Re: wiedział:... 01.05.15, 04:57
                piq napisał:

> www.tvn24.pl/13-faktow-po-ktorych-nastapila-dymisja-grabarczyka,538154,s.html

Może jestem ślepy ale z tego dla mnie nie wynika, że wiedział. Tak na marginesie - punkt 4 - kto do kogo dzwonił?

S.
    • piq nie masz racji, minister... 01.05.15, 01:01
      ...a sprawiedliwości zwłaszcza, prawnie podlega identycznym ograniczeniom represywnym jak przeciętny obywatel. Ja jestem ciekawy, jak pozwolenie na pistolecik dostał tow. "Jar".
      • volupte Re: nie masz racji, minister... 01.05.15, 08:32
        Pewnie podobne tylko ze przed laty. :-)
    • taniarada Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 08:16
      Tylko idioci wierzą ,że w tym kraju będzie żyło się lepiej wszystkim.Czlowieku "bron się przed Platformą Nieobywatelską.
    • volupte Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 08:25
      A jej o zdanie to nie spytasz?
    • taniarada Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 08:37
      Prezydent Komorowski :Trzeba być ślepym ,by nie widzieć ,że żyjemy w złotym okresie dla Polski.Trzeba być ograniczonym percepcyjnie i umysłowo czlowiekim ,aby gigantyczne afery,korupcję ,nepotyzm.Wzrost zadłużenia o 100%.3miliony emigrantów,dziesiątki tysięcy nowych urzędników.Pluszowy militaryzm.I wyprzedaż resztek majątku narodowego nazywać złotym okresem dla danego kraju.
    • volupte Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 08:54
      ,,. Prokurator chce przeszukać jego biuro poselskie, by znaleźć odpowiedzi na pytania, czy ówczesny wicemarszałek Sejmu faktycznie brał udział w egzaminie." Ciekawe jak mozna znaależć odpowiedź w biurze poselskim? O co temu prokuratorowi naprawdę chodziło?
      • el_matador9 Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 13:02
        "kto nie jest z Grzesiem tego nogami do przodu wyniesiem"
        • el_matador9 Re: Bron Grabarczyka 01.05.15, 13:06
          alegoria do hasła:
          "kto nie jest z Mieciem tego zmieciem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka