aniechto.only 11.05.15, 06:24 Czas na nową lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniechto.only Re: A jak miałaby taka nowa lewica 11.05.15, 06:37 Mogłaby mieć twarz na przykład Katarzyny Piekarskiej , Barbary Nowackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec A jaki program? 11.05.15, 07:03 Personalnie to jakbym miał podpowiadać Lewicy to postawiłbym na Biedronia. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A jaki program? 11.05.15, 11:36 superspec napisał: > Personalnie to jakbym miał podpowiadać Lewicy to postawiłbym na Biedronia jak się odkleiłeś już od Ogórek to zacząłeś wreszcie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: A jaki program? 11.05.15, 11:43 scoutek napisała: > > superspec napisał: > > > Personalnie to jakbym miał podpowiadać Lewicy to postawiłbym na Biedronia > > > jak się odkleiłeś już od Ogórek to zacząłeś wreszcie myśleć > Biedroń sobie świetnie poradzi bez superspeca - specjalisty od wklejania linków od czapy. Niech on lepiej razem z innymi fanami Kandydatki poszuka sobie innego obiektu westchnień, a polityków z krwi i kosci zostawi w spokoju. Tylko mu zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jaki program? 11.05.15, 13:26 superspec napisał: > Personalnie to jakbym miał podpowiadać Lewicy to postawiłbym na Biedronia. Program TVn i GW? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jak miałaby taka nowa lewica 11.05.15, 13:24 aniechto.only napisała: > Mogłaby mieć twarz na przykład Katarzyny Piekarskiej , Barbary Nowackiej. UWolka(Piekarska),UPolka(Nowacka),Palikotka(Nowicka),zielona(y) Grodzka(i) lewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Czy Miller jest prawdziwym mężczyzną 11.05.15, 07:10 Czy Leszek Miller odciąży SLD i złoży rezygnację z funkcji szefa SLD po sromotnej klęsce we wczorajszych wyborach. Nowa Lewica? A który to już raz ? Kto został oprócz intelektualistów, którzy nie porwą tłumów aczkolwiek są bardzo potrzebni. Biedroń ? Ikonowicz ? .... Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Biedroń. 11.05.15, 09:17 superspec napisał: > Pokazał że jest wybieralny. Biedroń ma również u mnie duży plus, ale on się nie nadaje na szefa partii. Za grzeczny, za bardzo inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Biedroń. 11.05.15, 12:04 Biedroń jest przedewzystkim odpowiedzialny. Nie zrezygnuje z obecnej posady ale to nie musi mu przeszkodzić w tworzeniu nowej lewicy. Piekarska jest idealna jako szef partii. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jak miałaby taka nowa lewica 11.05.15, 13:18 superspec napisał: > wyglądać? Jak LiD(sld+UP+SDPL+UW+PD) i TR+Europa plus ,z Kwachem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jak to było z tym prawdziwym mężczyzną? 11.05.15, 06:36 Po czym go sie poznaje? Polityczny trup. Nareszcie. Tow. sekretarz, wicie i tak za długo był w polityce. M. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Jak to było z tym prawdziwym mężczyzną? 11.05.15, 06:41 Jeszcze nie skończył. Jeszcze ma szanse utopić SLD w wyborach do semu. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Ja też liczę na to, że na dzisiejszej 11.05.15, 10:18 aniechto.only napisała: > Jeszcze nie skończył. Jeszcze ma szanse utopić SLD w wyborach do semu. konferencji powie, że dopiero wybory parlamentarne zweryfikują jego przywództwo. Tak trzymać Panie Miller! Trzymam za Pana kciuki, żeby na taczkach nie wywieźli, wtedy być może udałaby się reanimacja tego trupa, a na to prawdziwi lewicowcy, a nie ściankowi, kawiorowi, celebryccy, pro-kościelni nie wyrażają zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Jak to było z tym prawdziwym mężczyzną? 11.05.15, 13:08 mariner4 napisał: > Po czym go sie poznaje? > Polityczny trup. Nareszcie. Tow. sekretarz, wicie i tak za długo był w polityce > . > M. > Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Piekarska - "Nie głosowałam na Ogórek"(!!!) 11.05.15, 07:33 zażądam przyspieszenia zwołania Kongresu Partii! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Piekarska - "Nie głosowałam na Ogórek"(!!!) 11.05.15, 11:48 Piekarska: W drugiej turze będę głosować na Komorowskiego , to uczciwy czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa To jeszcze niech się wytłumaczy- tylko szczerze 11.05.15, 12:03 jak na spowiedzi dlaczego chciała nam wcisnąć ten wybrakowany, lewy towar. Sama przekręciłąlicznik kilometrów i klepała karoserię. Niech przeprosi jak Gawkowski, który kaja się na twitterze i zaprasza do współpracy. Żadnej współpracy z SLD!!! No i Miller,który uważa, ze kampania byłą świetna poza kandydatką. Sama jest sobie winna, gdyby nie wyparła się SLD osiągnęłaby świetny wynik. Teraz chłopina ma problem bo obiecał jej miejsce na liście wyborczej z Warszawy, podobno kandydatka ma to na piśmie. A przecież okręg warszawski nigdy się na to nie zgodzi- no chyba że Czarzasty osobiście będzie ukłądał listy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Piekarska - "Nie głosowałam na Ogórek"(!!!) 11.05.15, 13:28 axyzaa napisała: > zażądam przyspieszenia zwołania Kongresu Partii! > > :-))) To UWolka! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 09:19 inocom napisał: > Nie będę płakał za SLD. Mnie szkoda lewicy. Moim zdaniem lewicę rozwalił Kwaśniewski,Borowski,Kalisz,Siwiec,Napieralski a nie Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 11:38 gtxl.1 napisał(a): > Mnie szkoda lewicy. Moim zdaniem lewicę rozwalił Kwaśniewski,Borowski,Kalisz,Si > wiec,Napieralski a nie Miller. tak, ale Miller ją dobił ostatnia deską ratunku, znaczy Ogórkiem fajną masz sąsiadkę, ale na prezydenta się nie nadaje powinnam napisać: a nie mówiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 11:42 scoutek napisała: > > gtxl.1 napisał(a): > > > Mnie szkoda lewicy. Moim zdaniem lewicę rozwalił Kwaśniewski,Borowski,Kal > isz,Si > > wiec,Napieralski a nie Miller. > > tak, ale Miller ją dobił > ostatnia deską ratunku, znaczy Ogórkiem > fajną masz sąsiadkę, ale na prezydenta się nie nadaje > powinnam napisać: a nie mówiłam? > Nie zmieniam zdania o mojej sąsiadce pani Magdalenie Ogórek. Chciałbym żeby zadomowiła sie na stałe w polityce. Jej czas wcale się nie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 12:05 gtxl.1 napisał(a): > Nie zmieniam zdania o mojej sąsiadce pani Magdalenie Ogórek. Chciałbym żeby zad > omowiła sie na stałe w polityce. Jej czas wcale się nie skończył. wolno Ci ale IMO pani Ogórek to cwaniara nie myślisz chyba, że wierzyła w to, że NAPRAWDĘ wygra? a do tego dystansowała się od SLD a czemu? bo grała na siebie - tylko i wyłącznie więc pewnie się jeszcze pojawi nie wiem czy w nowej lewicy czy gdzie ale na pewno wykorzysta rozpoznawalność, o którą walczyła Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 12:15 scoutek napisała: > wolno Ci Dzięki > ale IMO pani Ogórek to cwaniara Nie podzielam tej opinii. > nie myślisz chyba, że wierzyła w to, że NAPRAWDĘ wygra? Nie myślę...czy miała to zadeklarować? słyszałaś od jakiegokolwiek kandydata by w to wątpił? > a do tego dystansowała się od SLD Nie jest członkiem partii SLD, ale mówienie, że się dystansowała jest nadużyciem semantycznym. Moim zdaniem dystansowała się od partyjnego aktywu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 12:31 gtxl.1 napisał(a): > że się dystansowała jest nadużycie > m semantycznym. > Moim zdaniem dystansowała się od partyjnego aktywu. mówienie, że się ma WŁASNY program to dystansowanie się od aktywu czy od partii? zapomniała, że to SLD ją wystawiło opowiadała, że SLD ją tylko wspiera Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 14:48 scoutek napisała: > ale IMO pani Ogórek to cwaniara > nie myślisz chyba, że wierzyła w to, że NAPRAWDĘ wygra? > a do tego dystansowała się od SLD > a czemu? > bo grała na siebie - tylko i wyłącznie > więc pewnie się jeszcze pojawi > nie wiem czy w nowej lewicy czy gdzie > ale na pewno wykorzysta rozpoznawalność, o którą walczyła W polityce to jej już za wielkiej kariery nie wróżę, ale co się dziewczyna z gwiazdami natańczy, to jej... Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: Nie płakałem za papieżem 11.05.15, 14:56 > > W polityce to jej już za wielkiej kariery nie wróżę, ale co się dziewczyna z gw > iazdami natańczy, to jej... > > > Myślę, że dostanie w TVN Style (przyjmą ją z powrotem, za grosz honoru nie mają, ale liczy się oglądalność przełożona na ilość reklam) program z pogranicza mody i polityki. Coś w stylu "Jak oni się ubierają" gdzie z innymi celebrytkami (np przyjaciółką Przetakiewicz, czy żoną Pazury) będą oceniały styl innych polityków. Albo wyjazd do Rosji, grać w serialach co uważam za wielce prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
losoid Re: ["] SLD. 11.05.15, 09:12 Ci, którzy nie uwzględniają faktu, że SLD to związek zawodowo-kombatancki "byłych" komunistów, nic nie rozumieją i nie będą w stanie podać właściwej diagnozy. PZPR i ich herszci odchodzą: Oleksy, Jaruzelski. I w tempie postępowania biologicznej dekomunizacji nie ma kto głosować na PZPR. Szkoda, że komuniści nie odchodzą stamtąd, gdzie było ich miejsce: z więzienia. Nawet tzw. "nowi" działacze to przecież dzieci komunistów - jeden z byłych hersztów SLD jest przecież synem komunistycznego aparatczyka ze Szczecina i bez zgody ojca nie robi nic. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante [''] Miller, a nie SLD. 11.05.15, 10:35 SLD musi skręcić na lewo, skręty w prawo zawsze kończyły się dla SLD tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Kalita w TOK FM jako ekspert partyjny 11.05.15, 10:38 aniechto.only napisała: > Czas na nową lewicę. mówi, że on jeszcze nie zdecydował co zrobi . Kalita, sztabowiec z różową watą cukrową zamiast mózgu, który zapałał afektem do własnej kandydatki ma czelność w ogóle się odzywać. u ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Kalita w TOK FM jako ekspert partyjny 11.05.15, 11:53 Zato Piekarska wie bardzo dobrze co zrobi. Mądrze jmówiła dziś rano w Tokfm Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ["] SLD. 11.05.15, 10:52 Śpiąca Królewna (Napieralski, był kiedyś taki w SLD) zachłysneła się jabłuszkiem. Tym razem Miler (wraz z SLD) zakrztusił się ogórkiem. Śmiertelnie, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ["] SLD. 11.05.15, 11:39 tw_wielgus napisał: > Śpiąca Królewna (Napieralski, był kiedyś taki w SLD) zachłysneła się jabłuszkie > m. Tym razem Miler (wraz z SLD) zakrztusił się ogórkiem. > Śmiertelnie, jak sądzę. nareszcie się z Tobą zgadzam TW Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ["] SLD. 11.05.15, 11:37 aniechto.only napisała: > Czas na nową lewicę. juz to kiedyś słyszałam i pamiętam rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: ["] SLD. 11.05.15, 11:40 bikej5 napisała: > aniechto.only napisała: > > > Czas na nową lewicę. > > juz to kiedyś słyszałam i pamiętam rezultaty. To prawda. Najbardziej jestem zdumiony tym, że autorka wątku wierna fanka PO i Komorowskiego chce nowej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: ["] SLD. 11.05.15, 11:55 Mylisz się. Ja nie jestem twardym elektoratem. Niczyjim. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:01 aniechto.only napisała: > Mylisz się. Ja nie jestem twardym elektoratem. Niczyjim. Być może się mylę, ale takie odniosłem wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:09 aniechto.only napisała: > Mylisz się. Ja nie jestem twardym elektoratem. Niczyjim. Beton partyjny nie rozumie,że można nie być niczyim twardym elektoratem tylko kierować się własnym rozumem.To wykracza poza granice ich percepcji. Po prostu nie reaguj jako i ja czynię. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:16 axyzaa napisała: > aniechto.only napisała: > > > Mylisz się. Ja nie jestem twardym elektoratem. Niczyjim. > > Beton partyjny nie rozumie,że można nie być niczyim twardym elektoratem tylko k > ierować się własnym rozumem.To wykracza poza granice ich percepcji. Po prostu n > ie reaguj jako i ja czynię. Beton to ty masz w swojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:33 gtxl.1 napisał(a): > Beton to ty masz w swojej głowie. ziomek, takie argumenty to na placu za hasiokiem Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:37 Nie czepiaj się ryśka, rysiek zawsze wypowiada się ad rem! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:50 scoutek napisała: > gtxl.1 napisał(a): > > Beton to ty masz w swojej głowie. > > ziomek, takie argumenty to na placu za hasiokiem Tys prowda, ale ona mnie zwalnia od umiaru i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: ["] SLD. 11.05.15, 11:57 Starej już nie ma. Albo nowa albo żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:01 aniechto.only napisała: > Starej już nie ma. Albo nowa albo żadna. starą dobił Miller Ogórkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl.1 Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:06 scoutek napisała: > > aniechto.only napisała: > > > Starej już nie ma. Albo nowa albo żadna. > > > starą dobił Miller Ogórkiem Baaardzo dowcipne. Kogo miało SLD wystawić?.... Kalisza? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ["] SLD. 11.05.15, 12:11 gtxl.1 napisał(a): > Baaardzo dowcipne. tak mi wyszło, ale to z tego rysunku Mleczki o sztandarze, który trzeba wyprowadzić > Kogo miało SLD wystawić?.... Kalisza? Piekarską, namówić Nowacką, Nowicką czy nawet próbować przekonać Biedronia (choć on na pewno nie skorzystałby, bo ma umowę, której chce dotrzymać - za co szacun) Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 12:15 Gawkowski, Piekarska, i pozostali członkowie zarządu SLD. Co ich łączy? Przekaz dnia - to nie byłą kandydatka SLD, proszę jej nie łączyć z naszą partią. Brak słów, to tutaj kandydatka ma wierniejszą trzódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
garypayton.hof Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 12:45 niestety, SLD w czasie kampanii i po niej - zachowuje się w sposób żenujący, żałosny i poniżej wszelkiej krytyki. nie rozumieją polityki pani Ogórek była swietną kandydatką, ale nawet najświetniejsza nic nie wskóra wobec przekazu partii, która finansuje jej kampanię i mówi "Ogórek ? a kto jest ?". kurdupel Joński, pierdoła Czarzasty, żałosny grajek Miller, smarkacz Gawkowki i primabalerina Piekarska,to śmietnik historii. dziwi mnie pan Kalita, bo jako jedyny powinien trzymać choć pozory lojalności wobec przedwczorajszej jeszcze kandydatki, dla której pracował. SLD zechce teraz mocno popracować nad wymazaniem tego epizodu z pamięci wyborcow, ale to się nie uda. wyborcy zobaczyli,że mają do czynienia ze sprzedawczykami i kombinatorami. głosowanie na nich,to tak jakby dać sobie po pysku. jesienne niedziele mam zatem zajęte :] w tę wyborczą nieuchronnie będę w takim miejscu, że głosowanie mi nie grozi. jak dobrze wreszcie laskę położyć na tę całą zafajdaną politykę :] Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 13:01 garypayton.hof napisał: > > pani Ogórek była swietną kandydatką A na czym polegała jej świetność? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 13:07 > A na czym polegała jej świetność? Na tym, ze czołowi kandydaci podchwycili jej tak wyśmiewane pomysły. Na tym, że stała się obiektem wściekłego ataku mainstreamu i "feministek". Miernoty nikt nie atakuje. ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 13:08 Które jej pomysły podchwycili inni kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa Napisanie prawa od nowa? zgaduję nt 11.05.15, 13:18 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Które jej pomysły podchwycili inni kandydaci? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 13:28 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Które jej pomysły podchwycili inni kandydaci? Podwyższenie kwoty wolnej od podatku. Zmiana prawa podatkowego/napisanie od nowa. -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 13:34 Podwyższenie kwoty wolnej wzięła od Palikotowców. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 14:06 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Podwyższenie kwoty wolnej wzięła od Palikotowców. Oczywiście. Pomysł ustawy podatkowej wzięła od T.Jeffersona a żadnej nagonki medialnej nie było. EOT. ------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Joński, Kalita, Czarzasty, Miller 11.05.15, 14:12 Wiadomo że to Ogórek dyktowała tematy w tej kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
axyzaa I za to grek.grek należy ci się szacunek 11.05.15, 13:09 Ty naprawdę wierzyłeś, że to dobra kandydatka, nie wspierałeś jej z pobudek merkantylnych jak jej partyjni bonzowie, nie wykorzystałeś, nie odcinasz się i nie wypierasz się swoich słów. Za to Chapeau bas PS. Tylko niepotrzebnie nicka zmieniłeś. Na tle innych wspierających kandydatkę lewą ręką za prawe ucho forumowiczów wyróżnisz się niewątpliwą inteligencją i przejawiasz autentyczny entuzjazm.Dwóch takich samych na stuosobowym forum jest niemożliwością. Odpowiedz Link Zgłoś