Dodaj do ulubionych

Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza

11.05.15, 20:48
ze swoją inicjatywą :)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17899086,Wybory_prezydenckie_2015__Komorowski_zapowiada_blyskawiczne.html
Czy wyborcy Kukiza oddadzą głos na błazna, z którego zlewa Kukiz? Wątpię.
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 20:52
      Z Kukiza natomiast śmiał się koń.
      • inocom Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 20:54
        x2468 napisał:

> Z Kukiza natomiast śmiał się koń.

Nawet osioł nie wymyśliłby referendum przed II turą wyborów prezydenckich, jak to sobie wymyślił Bronek, który słynie z tego, iż nie dotrzymuje słowa.
      • 141288bs Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:28
        x2468 napisał:

> Z Kukiza natomiast śmiał się koń.
        >
        -ty idz sobie POcieszac Braka
    • 13kisiel Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 20:54
      Kto się nie śmieje z dziada z który nie bryka na krzesło?....ten nie skaczeee !!!
    • m.c.hrabia Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:02
      No i ?
      • inocom Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:03
        m.c.hrabia napisał:

> No i ?

Głosów Kukiza niet. A Duda sapie i za gardło chwyta.
    • simera16 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:12
      Tjaaa...marnej konduity jest ten , który po zachłyśnięciu się chwilowym sukcesem(?) śmieje się ze swych przeciwników. Świadczy to nie tyle o kulturze, co szacunku do innych.
      • inocom To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:18
        simera16 napisał:

> Tjaaa...marnej konduity jest ten , który po zachłyśnięciu się chwilowym sukcese
        > m(?) śmieje się ze swych przeciwników. Świadczy to nie tyle o kulturze, co szac
        > unku do innych.

Mógł już wtedy ogłosić swój pomysł :)
        • simera16 Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:25
          inocom napisał:
          Mógł już wtedy ogłosić swój pomysł :)
          >
          Tanią erystyką się posługujesz...
          ps
          Komorowski mi zwisa i powiewa. A co do Kukiza; nie cierpię bufonów.
          • inocom Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:30
            simera16 napisał:

> inocom napisał:
            > Mógł już wtedy ogłosić swój pomysł :)
            > >
            > Tanią erystyką się posługujesz...

Wystarczy, że prawdziwą i skuteczną.
            • simera16 Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:36
              inocom napisał:

> simera16 napisał:
              >
              > > inocom napisał:
              > > Mógł już wtedy ogłosić swój pomysł :)
              > > >
              > > Tanią erystyką się posługujesz...
              >
              > Wystarczy, że prawdziwą i skuteczną.
              >
              Poznaj znaczenie słowa może, co?
              (Erystyka – sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną)
          • volupte Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:36
            Popieram :-) Ja nawet Komorowskiego nie lubie , a mimo to na niego zagłosuję.
        • volupte Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 21:34
          Nie wział bo taki jest zwyczaj. Który z urzedujacych wziął w takiej ogolnej debacie?
          • inocom Re: To dlatego BK nie wziął udziału w debacie? 11.05.15, 22:23
            volupte napisał:

> Nie wział bo taki jest zwyczaj. Który z urzedujacych wziął w takiej ogolnej deb
            > acie?

Np. taki Obama. Ma rację Kukiz, iż w Polsce wypaczono demokrację. To nie naród zatrudnia prezydenta, ale prezydentowi wydaje się, iż zatrudnia naród :) Tworki?
      • 141288bs Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:30
        simera16 napisał:

> Tjaaa...marnej konduity jest ten , który po zachłyśnięciu się chwilowym sukcese
        > m(?) śmieje się ze swych przeciwników. Świadczy to nie tyle o kulturze, co szac
        > unku do innych.

- masz skleroze,albo hiPOkryta jestes
        • simera16 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:39
          141288bs napisał:

> simera16 napisał:
          >
          > > Tjaaa...marnej konduity jest ten , który po zachłyśnięciu się chwilowym s
          > ukcese
          > > m(?) śmieje się ze swych przeciwników. Świadczy to nie tyle o kulturze, c
          > o szac
          > > unku do innych.
          >
          > - masz skleroze,albo hiPOkryta jestes
          >
          Bo? Że niby ja "jechałem" po tym, czy tamtym? A czy ja pretenduję (pretendowałem) do bycia prezydentem RP? A te swoje "PO" wklejane we wyrazy, to głęboko w dupie mam jako i twoje zdanie.
    • volupte Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:23
      Kukiz to ,,pozyteczny idiota" dla PO. Swoim działaniem doprowadzi do zmiany konstytucji ( bo PiS sie wystraszy przeszkodzić) i wprowadzi JOWy które tak po prawdzie PO zawsze chciała , ale nie miała sama siły przebicia , aby pod to zmienic konstytucję.
      • simera16 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:26
        volupte napisał:

> Kukiz to ,,pozyteczny idiota" dla PO. Swoim działaniem doprowadzi do zmiany kon
        > stytucji ( bo PiS sie wystraszy przeszkodzić) i wprowadzi JOWy które tak po pra
        > wdzie PO zawsze chciała , ale nie miała sama siły przebicia , aby pod to zmieni
        > c konstytucję.
        >
        Się mi zdaje. że zwolennicy JOW myślą, iż u nas szwajcarskie realia.
        • volupte Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:32
          A jakie to ma znaczenie teraz , czy szwajcarskie czy nie. Ta błyskawiczna reakcja Bronka gdy zobaczył jak wielkiego PO ma sojusznika w sprawie JOW , co zarzucili wiedzac że nie ma sensu bez poparcia. Bronek sie obawia ze moze jednak przegrać , więc trzeba ze wszystkm zdąrzyć do sierpnia. A jak wygra to wcale sie z tego nie wycofa , bo to swietny bat na PiS w jesiennych wyborach. Kukiz rulez, powinni go za te 20% na rekach nosić.
          • lech1966 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:40
            I tak większość zagłosuje przeciw Komorowskiemu za to że olał wyborców przed 1 turą..
            Komorowski to jest polityczny trup.
            Panika w KPrrezydenta musi być ogromna,,,niszczarki pracują pewnie 24h/doba
            • volupte Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:40
              A co niszczą?
            • simera16 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:41
              lech1966 napisał:

> I tak większość zagłosuje przeciw Komorowskiemu za to że olał wyborców przed 1
              > turą..
              > Komorowski to jest polityczny trup.
              > Panika w KPrrezydenta musi być ogromna,,,niszczarki pracują pewnie 24h/doba
              >
              Podobał ci się ten spęd 10 kandydatów i ta tragifarsa "debatą" zwana? Co sie z niej dowiedziałeś?
              • lech1966 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:31
                simera16 napisał:

> lech1966 napisał:
                > >
                > Podobał ci się ten spęd 10 kandydatów i ta tragifarsa "debatą" zwana? Co sie z
                > niej dowiedziałeś?

Nie podobał mi sie ten spęd,,,ale jeszcze bardziej mi sie nie spodobał brak PBK na tym spędzie. Myślę że wydawało mu się że dostał władzę dożywotnio i nie musi sie starać,,,wystarczy być NOTARIUSZEM platformy.
                i się przeliczył, naród jeszcze jest głupi,,,ale już nie wszystko od PBK kupi...
    • behemot17-13 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:34
      Wyśmianie jest na miejscu i w czasie. Ale, Kukiz niewiele się różni od Komorowskiego, Dudy i innych politykierów. Wciskanie kitu zawsze na czasie.
      • simera16 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:43
        behemot17-13 napisał:

> Wyśmianie jest na miejscu i w czasie. Ale, Kukiz niewiele się różni od Komorows
        > kiego, Dudy i innych politykierów. Wciskanie kitu zawsze na czasie.
        >
        Przeciwnika się szanuje, nie wyśmiewa.
        • behemot17-13 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:06
          Nie zgadzam się. W rywalizacji o miejsce pod żyrandolem jest miejsce dla zachowania godności. Umizgi Komorowskiego i Dudy w kierunku Kukiza potwierdzają słowa mojego dziadka - polityka to prostytucja.
          • volupte Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:10
            Ale prostytutki tez bywaja różnej klasy:-)
            • behemot17-13 Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:16
              Fakt.
    • sverir Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 21:41
      > Czy wyborcy Kukiza oddadzą głos na błazna, z którego zlewa Kukiz? Wątpię.

A podobno wyborcy Kukiza to ludzie wolni, którym nie trzeba mówić, na kogo mają głosować:)
      • inocom Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:44
        sverir napisał:

> > Czy wyborcy Kukiza oddadzą głos na błazna, z którego zlewa Kukiz? Wątpię.
        >
        > A podobno wyborcy Kukiza to ludzie wolni, którym nie trzeba mówić, na kogo mają
        > głosować:)

tvn24bis.pl/z-kraju,74/referendum-ws-systemu-podatkowego-to-chwyt-wyborczy,541319.html
        Orłowski mało co się nie zapluł ze śmiechu. Mógł umrzeć :)
        • simera16 Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:46
          inocom napisał:

> sverir napisał:
          >
          > > > Czy wyborcy Kukiza oddadzą głos na błazna, z którego zlewa Kukiz? W
          > ątpię.
          > >
          > > A podobno wyborcy Kukiza to ludzie wolni, którym nie trzeba mówić, na kog
          > o mają
          > > głosować:)
          >
          > tvn24bis.pl/z-kraju,74/referendum-ws-systemu-podatkowego-to-chwyt-wyborczy,541319.html
          > Orłowski mało co się nie zapluł ze śmiechu. Mógł umrzeć :)
          >
          A wali mnie kto się do rechotu dołączył. Co to za usprawiedliwienie?
          ps
          Nie chodzi mi o obronę Komorowskiego, a o małość Kukiza. EOT
          • inocom Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:47
            simera16 napisał:
            > Nie chodzi mi o obronę Komorowskiego, a o małość Kukiza. EOT

Ponoć miał zdobyć 2 promile :) Niestety pokrzyżował plany Bronka.
          • lech1966 Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:56
            simera16 napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > sverir napisał:
            > ps
            > Nie chodzi mi o obronę Komorowskiego, a o małość Kukiza. EOT

Piszesz o małości Kukiza,,,,to powiedz mi dlaczego aż taka panika zburzyła stoicki wręcz spokój PBK. Nagle ktoś,,,,,kto umył uszy PBK że usłyszał wreszcie PO 5 LATACH głos narodu
            To jest dopiero kpina z wyborców i małość i wielki strach PBK
            • simera16 Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 12.05.15, 20:11
              lech1966 napisał:
              >
              > Piszesz o małości Kukiza,,,,to powiedz mi dlaczego aż taka panika zburzyła stoi
              > cki wręcz spokój PBK. Nagle ktoś,,,,,kto umył uszy PBK że usłyszał wr
              > eszcie PO 5 LATACH głos narodu

> To jest dopiero kpina z wyborców i małość i wielki strach PBK
              >
              Co mnie obchodzi PBK? Nie jest to mój kandydat i tyle w temacie. A Kukiz to prostaczek, który ma swoje 5 minut, a jedynie co pokazuje, to bufonadę.
        • sverir Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:51
          > Orłowski mało co się nie zapluł ze śmiechu. Mógł umrzeć :)

Dobra, dobra, śmiej się, ale nie możesz zaprzeczyć, że umiesz samodzielnie podejmować decyzje. Do życia potrzebujesz Kukiza.
          • inocom Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 11.05.15, 21:54
            sverir napisał:

> Dobra, dobra, śmiej się, ale nie możesz zaprzeczyć, że umiesz samodzielnie pode
            > jmować decyzje. Do życia potrzebujesz Kukiza.

Jeszcze raz i wyraźnie, proszę.
            • sverir Re: Nie tylko Kukiz się śmieje :) 12.05.15, 20:16
              > Jeszcze raz i wyraźnie, proszę.

Zapytaj Kukiza:)
    • kwant1000 Re: Ludzie Kukiza to elektorat z mniejszych ośrodk 11.05.15, 21:53
      najczęściej ok. 20 tys mieszkańców. albo poprą dudę albo oleją wybory albo bardzo sporadycznie poprą komorowskiego Komorowski ma już praktycznie pozamiatane....

sytuacja przypomina egzekucję odroczoną w czasie
      • volupte Re: Ludzie Kukiza to elektorat z mniejszych ośrod 11.05.15, 22:11
        Tak sobie tłumacz.
    • man_sapiens Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:02
      Gimbaza się śmieje...
      • inocom prof. Witold Orłowski też 11.05.15, 22:09
        man_sapiens napisał:

> Gimbaza się śmieje...

To już chyba jakaś epidemia. Po 8 latach rządzenia i po 5 latach prezydentury, PO chce się zapytać suwerena, jakim jest naród, czy uprościć system podatkowy w Polsce :)

tvn24bis.pl/z-kraju,74/referendum-ws-systemu-podatkowego-to-chwyt-wyborczy,541319.html
        • lech1966 Re: prof. Witold Orłowski też 11.05.15, 22:12
          PIs i Duda po jesiennych wyborach będą chyba musieli ogłosić amnestie, żeby zwolnić miejsce dla aktywu PO i PSL
          • inocom Ależ po co? 11.05.15, 22:19
            lech1966 napisał:

> PIs i Duda po jesiennych wyborach będą chyba musieli ogłosić amnestie, żeby zw
            > olnić miejsce dla aktywu PO i PSL

Takich fachowców na taśmie zatrudni ten czy inny dyskont.
            Usłyszeć od wodza "dzień dobry", to o wiele więcej znaczy, niż posłać ich wszystkich na papu, na koszt podatnika. I tak już na jego koszt żyli zbyt długo. Teraz niech przynajmniej będą użyteczni, dla społeczeństwa.
            • volupte Re: Ależ po co? 11.05.15, 22:21
              Ale wymysliłeś:-)
    • paragonik Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:16
      Moim zdaniem Kukiz robi błąd dystansując się wobec tej propozycji. Oczywiście jest to propozycja koniunkturalna, ale skoro forsuje JOW-y jako jedyny praktycznie punkt programu, to skoro dostał w tej grze "sprawdzam", to sorry ale nie może odejść od stołu. Nawet jeśli ludzie bardziej głosowali pod hasłem "NIE wobec wszystkiego i wszystkich", a nie dlatego, że popierają JOW-y, to zauważą zakłamanie postawy "chcę dobra kraju i chcę JOW-y bo są dobre dla kraju, ale tylko gdy to będzie moja propozycja i nie poprę cudzej propozycji".
      • inocom Referendum musiałoby być 17 maja 2015 11.05.15, 22:20
        paragonik napisał:

> Moim zdaniem Kukiz robi błąd dystansując się wobec tej propozycji.

To nierealne. :)
      • volupte Re: Bronisław Komorowski wyśmiany przez Kukiza 11.05.15, 22:22
        Dobrze kombinujesz:-)
    • mors22 Ależ go Paweł sponiewierał 11.05.15, 23:01
      jak zwykłego pionka.
    • ufomax Elektorat Kukiza zagłosuje wbrew komuś. 11.05.15, 23:03
      Na celownik wezmą Gajowego.
      • 13kisiel Re: Elektorat Kukiza już się smieje na 11.05.15, 23:07
        fejsie z Bronka :-)))
        • edd.y "Ten grajek"? 13.05.15, 10:26

"Kto on je?" - zapytal prezydent z ironia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka