Dodaj do ulubionych

Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL

31.05.15, 17:34
Na kongresie NowoczesnejPL był obecny Rafał Brzoska - wkurzony młodzieniec, 70-ty na liście najbogatszych Polaków (345 mln zł). Właściciel InPostu, firmy która słynie z kiepskiej jakości usług, zachwalania śmieciówek i wyprowadzania pieniędzy na Cypr.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,18011033.html
Obserwuj wątek
    • niegracz PBKiW 31.05.15, 17:43

na Kongresie przyjęto poprawke w nazwie
      teraz nazywa sie
      PBKiW Nowoczesna.pl
      Partia Bogaczy Krętaczy i Wyzyskiwaczy
      • jane-panzram Re: PBKiW 31.05.15, 17:56
        Ryszard "reprezentuję biedę" Petru

internety kpią z nich na całego
      • jojoba89 Re: PBKiW 08.06.15, 19:11
        Dlaczego Bogaczy, Krętaczy i Wyzyskiwaczy? Normalne prawo natury, kto ma kasę ten ma władze. Osoba bez zaplecza finansowego nie ma sił przebicia. Dlatego takie populistyczne wypowiedzi mnie śmieszą. Dobrze, że jest iskra chęci zmiany, oby na lepsze.
        • he_ca Re: PBKiW 09.06.15, 19:57
          Ludzie zazdroszczą innym, bo im się udało. W polityce nie ma miejsca na biedaków, bo oni poczują władze i chcą się dorobić. Ludzi bogatych stać na uprawianie polityki. Osiągnęli życiowy sukces, teraz mogą walczyć o lepszy kraj - bo ich na to stać. Uważam, że Brzoska to odpowiednia osoba, godna zaufania społecznego.
      • volupte Re: PBKiW 11.06.15, 00:49
        To spróbuj skorumpować bogatego to śmiechem cie zabije.
    • penire Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 17:47
      A kto ma reprezentować nowoczesną Polskę jak nie ludzie z tej listy? W dawnych czasach ta lista dotyczyła ludzi z daczą z boazerią i garniturem szytym na miarę w teatrze narodowym jak poinformował nas pan Urban...

To jest nowoczesność i high life
    • jane-panzram Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 17:50
      No. I tacy byznesmeni chcą porządki "w tym kraju" wprowadzać.
      "W tym kraju" to często używany przez nich zwrot.

Zdublowałam w sumie twój temat. Pisz pan NowoczesnaPO, bo to bardziej pasuje:
      pbs.twimg.com/media/CGVjlkQUQAA03_1.jpg:large
      • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 18:06
        Wasz pisdacki zwrot.
        • jane-panzram Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:00
          To akurat korwiniści zrobili, hehe.
          • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:04
            Ja to czytam stale w postach Wolaków a nie korwinistów.
      • antyprawak Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 21:03
        > Pisz pan NowoczesnaPO, bo to bardziej pasuje:

Piszę, piszę. Nazwa pasuje wyśmienicie,
    • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 18:01
      A przede wszystkim z tego że zaczynał od roznoszenia ulotek , a nie uwłaszczania sie na państwowym przedsiebiorstwie. Kiepska jakoś usług to w twojej głowie , bo ja stale dostaje urzedowe pisma i wszystko jest ok., nawet odbieram blizej niz mam pocztę.
      • mara571 i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 18:56
        volupte napisał:

> A przede wszystkim z tego że zaczynał od roznoszenia ulotek , a nie uwłaszczani
        > a sie na państwowym przedsiebiorstwie. Kiepska jakoś usług to w twojej głowie ,
        > bo ja stale dostaje urzedowe pisma i wszystko jest ok., nawet odbieram blizej
        > niz mam pocztę.

A moze jednak jest slupem dla ludzi, ktorzy juz duzo zarobili dzieki uwłaszczaniu sie na państwowym przedsiebiorstwie?
        • volupte Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 19:02
          Insynuowac kazdemu wolno , chociaż to głównie przypadłość pisdaków , wiec i twoja.
          • mara571 Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 19:19
            ja nie zyje zludzeniami i wiem jak te nagle wschodzace gwiazdy wielkiego biznesu zawsze maja ojcow chrzestnych.
            Znasz niemiecki?
            • volupte Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 19:28
              Wydaje ci sie że wiesz.
              • mara571 Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 19:35
                zadalam pytanie, bo chcialam ci pokazac jak postaje nowa firma, a nie mam ochoty wszystkiego tlumaczyc na polski.
                • volupte Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 20:41
                  Nadal ci sie wydaje i niech tak zostanie., bo nawet o biznes sie otarłeś.
                  • mara571 Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 31.05.15, 21:05
                    po pierwsze otarlas.
                    Na biznesie sie nie znam, ale znam mechanizmy rzadzace w wielkim koncernie.
                    • volupte Re: i z tej forsy zalozyl inpost? 08.06.15, 19:20
                      Sugerowanie że zawsze za rozwojem biznesu stoi jaka mafia czy słuzby albo polityczny układ jest ignorancja w tym zakresie.
        • jabbaryt To jeszcze jeden dowód, że nowoczerska.pl 11.06.15, 17:48
          jest tajnym ramieniem obecgo układu władzy. Dowód na to jest prosty:
          Inpost ma peiniądze głównie z usług wobec urzedów państwowych. To oznacza że właściciel Inpostu nie jest niezależnym przedsiębiorcą. Jego działania więc sa akceptowane przez rządzący układ bo gdyby nie były to znając polskie realia Impost szybko straciłby kontrakty w państwowych firmach. A więc działa za zgoda rządzącego układu, który uznał że właściciel Impostu jako niezalezny przedsiebiorca to dobra paprotka i poprawia wizerunek staro nowej partii.
          • volupte Re: To jeszcze jeden dowód, że nowoczerska.pl 11.06.15, 17:52
            Postaraj sie uzasadnić . Bo to tylko insynuacja.
      • jojoba89 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 12:53
        Dokładnie, mam takie samo zdanie. Kraj hejterów, chcą opluć każdego, kto wyszedł poza szereg i osiągnął więcej niż przeciętny zjadacz chleba. Szacunek do klienta, wysoka jakość usług i atrakcyjna cena. W przeciwieństwie do Poczty Polskiej, która rozleniwiona budżetowymi datkami, ma gdzieś potencjalnego klienta.
      • he_ca Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 20:02
        Państwo polskie nie dba o przedsiębiorców. Dlaczego ludzie hejtują przedsiębiorcze osoby, które zrealizowały plan i osiągnęły sukces. R,Brzoska to wiarygodne zaplecze dla założyciela nowego stowarzyszenia. Samą obecność R.Brzoski odbieram jako aprobatę linii politycznej, jaką reprezentuje nowe ugrupowanie
    • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 18:04
      Śmieciówki słusznie chwali. Po co mu listonosz na etat skoro pracuje 2-3 godz. dziennie? Cypr? - nie wiem , ale jesli nawet , to mu sie chwali ze nie pozwala sie okradać takim jak ty.
      • antyprawak Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:09
        Czyli umowy śmieciowe według ciebie są w porządku, Cypr też ci się podoba. Ale jednak co do wyprowadzania pieniędzy przez Biereckiego do Luksemburga miałeś zastrzeżenia:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157081905,157084460,Re_S_Bratkowski_wyjasnia_dlaczego_SKOK_to_przek.html
        • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:13
          I ma , bo nie wyprowadził swoich tylko składki SKOKowe. Spora róznieca , nie?
          • antyprawak Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:17
            Niestety nie. Stosujesz podwójne standarty. Wyprowadzanie pieniędzy za granicę żeby uniknąć opodatkowania w Polsce jest tak samo złe, pochodzenie kapitału nie ma znaczenia.
            • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 19:33
              Nieprawda , Bierecki uwłaszczył sie sprytnie na nie przez siebie zarobionej kasie , to właściwie złodziej nawet jak to jest zgodne z prawem. Brzóska chroni swoje zarobione pieniadze .....przed tobą i wcale mu sie nie dziwię. ( jesli to w ogóle prawda że na Cyprze ma firmę , bo nie wiem)
              • antyprawak Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 20:32
                To jest twoja ideolo. interpretacja. Albo być może z jakiejś innej przyczyny nie podoba ci się wyprowadzanie pieniędzy zagranicę przez Biereckiego, ale już przez Brzoskę jest w porządku. Chociaż jeden i drugi to typowy przykład antypaństowego unikania padatków.

>Brzóska chroni swoje zarobione pieniądze .....przed tobą i wcale mu się nie dziwię.

Zmień dilera.
        • jojoba89 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 12:56
          Umowa śmieciowa ma swoje plusy i minusy. Każdy pracownik jest indywidualnym przypadkiem i to, co dla jednego może być idealnym rozwiązaniem, dla drugiego już nie, Dlaczego wypatruje się samych negatywów i na ich podstawie definiuje człowieka czy firmę. Może warto docenić to, że tworzy miejsca pracy. Jest konkurencją na rynku czyli dodatkowym bodźcem chociaż by dla Poczty do rozwoju i podnoszenia jakości swoich usług.
    • ayran Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 18:07
      W mojej rodzinie InPost słynie przede wszystkim z paczkomatów, które są wygodnym i nowoczesnym rozwiązaniem, na jakie Polska Poczta jakoś nie może się zdobyć.
    • ukos Prawdziwe hasło PiSLD: biznesmen to złodziej n/t 31.05.15, 19:09
      • volupte Re: Prawdziwe hasło PiSLD: biznesmen to złodziej 31.05.15, 19:12
        Oni tak myślą i najlepszą opcja na zdobycie pieniedzy jest dla nich rabunek zamoznych.
        • dancio.k Re: Prawdziwe hasło PiSLD: biznesmen to złodziej 31.05.15, 19:21
          tylko skąd oni wezmą zamoznych jeżeli będa na nich robic nagonkę?
          • volupte Re: Prawdziwe hasło PiSLD: biznesmen to złodziej 31.05.15, 19:34
            Będzie tak : socjalizm wszystkim nosa utrze , bogatym jutro , a biednym pojutrze" - chyba jasne.:-)
    • man_sapiens Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 31.05.15, 20:54
      Pisiaki ufają nie tym, którzy doszli do majątku własną praca i przedsiębiorczością.
      Ufają tym, którzy "dorobili" się na FOZZ, Srebrnej itp.
      • antyprawak [...] 31.05.15, 21:00
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 08.06.15, 18:45
          Napisz od razu niewolnicy.
        • jojoba89 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 13:00
          Masz dowody? A Poczta Polska jest modelowym pracodawcom? Jakoś nie znam młodych, przedsiębiorczych ludzi pchających się do pracy w urzędzie pocztowym. Poczytaj opinie o pracy w Banku Pocztowym, którego udziałowcem jest Poczta Polska, to nie wyzysk? Najgorsze jest to, że fa firma jeszcze funkcjonuje dzięki pieniądzom podatników...
        • he_ca Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 19:54
          I bardzo dobrze. Uważam, że młodzi, polscy przedsiębiorcy powinni także mieć realny udział w polityce. Dokładnie mam na myśli, że politycy powinni się liczyć z polskimi przedsiębiorcami bo to oni zakładają firmy i napędzają gospodarkę. Tworzą miejsca pracy, budują konkurencyjność i zwiększają jakość usług.
      • mara571 ile forsy zebral Brzoska na paczkomaty 31.05.15, 21:19
        w ostatnim miesiacu?
        Petru jest lobbyista bankowym.
        Wyglada na to, ze lowic sie bedzie wyborcow z klasy sredniej za pieniadze bankow.
        • superspec PiS łowi za pieniądze SKOKów.:) 31.05.15, 21:27
          Petru chce powtórzyć ten udany manewr.:)
    • jojoba89 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 08.06.15, 18:42
      Człowiek przedsiębiorczy, z pomysłem na dobry interes. W krótkim czasie rozkręcił firmę i jest dzięki temu na liście. Nie rozumiem skąd ta zazdrość. Nikt nikomu nie zabroni mieć pomysłu i go zrealizować. To, że firma płaci podatki, mnie nie dziwi. Każdy, kto ma szanse przenieść firmę do innego państwa, gdzie nie okradają przedsiębiorców, korzysta z tego.
    • adam.eu Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 08.06.15, 19:18
      antyprawak napisał:

> Na kongresie NowoczesnejPL był obecny Rafał Brzoska - wkurzony młodzieniec, 70-
      > ty na liście najbogatszych Polaków (345 mln zł). Właściciel InPostu, firmy któr
      > a słynie z kiepskiej jakości usług, zachwalania śmieciówek i wyprowadzania pien
      > iędzy na Cypr.

A jaką funkcję tam pełnił?
      Chyba każdy mógł tam być.
      >
      > wyborcza.biz/biznes/1,100896,18011033.html
      • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 08.06.15, 19:22
        Był jednym z osmiu prelegentów .
        • adam.eu Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 08.06.15, 19:38
          Tak czy owak kilka razy słyszałem w radiu komentarze Petru na tematy ekonomiczne.
          To mi wystarczy, aby z nadzieją spoglądać na nowy ruch w naszym zasklepionym i populistycznym światku ekonomiczno-polityczno-populistycznym obliczonym na wygranie wyborów.

Żeby było jasne, nie ze wszystkim się zgadzam.
          • jojoba89 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 12:47
            Właśnie o to chodzi, żeby zacząć zmieniać aktualną rzeczywistość. Ciężko kandydata, który sprosta wszystkim naszym wymaganiom i światopoglądom. Ważne, że znalazł się ktoś młody, z wykształceniem i doświadczeniem. Przedstawił realne do spełnienia postulaty. Ma pomysł. Czas sam zdefiniuje, czy to jest dobry kandydat.
    • wiosnaludzikow Nowoczesna Polska ...to własnie 09.06.15, 06:55
      antyprawak napisał:

> Na kongresie NowoczesnejPL był obecny Rafał Brzoska - wkurzony młodzieniec, 70-
      > ty na liście najbogatszych Polaków (345 mln zł). Właściciel InPostu, firmy któr
      > a słynie z kiepskiej jakości usług, zachwalania śmieciówek i wyprowadzania pien
      > iędzy na Cypr.
      > wyborcza.biz/biznes/1,100896,18011033.html
      No bo odbiór awiza na list polecnony z sądu w sklepie obywniczym to jest właśnie NOWOCZESNA POLSKA :)
      • volupte Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 09.06.15, 12:50
        Jesli sprawnie to działa to problem widzisz? U mnie działa sprawnie , odbieram w kolekturze lotto i nie mam problemu.
        • wiosnaludzikow Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 09.06.15, 13:18
          volupte napisał:

> Jesli sprawnie to działa to problem widzisz? U mnie działa sprawnie , odbieram
          > w kolekturze lotto i nie mam problemu.
          U mnie nie działa to sprawnie ale też nie o to chodzi. Ponadto nawet jak działa sprawnie to nienowocześnie. Spróbuj zamówić usługę powiadomienia o korespondencji SMSem lub emailem czyli nowocześnie.
          Gdyby rozwożono te przesyłki końmi i działało to sprawnie to może nie ma ma problemu ale .....gdzie jest ta NOWOCZESNA POLSKA.
          • volupte Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 09.06.15, 13:23
            A na poczcie nowocześnie? Uważam ze to co proponujesz sms czy mail znacznie wczesniej będziesz mógł zamówić w in post niz na poczcie. Dales pomysł , zapytam u siebie ile to kosztuje.
            • he_ca Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 00:45
              Na poczcie jest opcja sms ale kosztuje, w stosunku do przesyłki, kilkadziesiąt procent wartości. W innych firmach pocztowych jest to standard, za który się nie płaci. Poczta ma ogromne opóźnienia względem innych firm. W przypadku przesyłek jest to szczególnie widoczne. Nie wsposminając o notorycznym zostawianiu awiza przez listonosza.
              • wiosnaludzikow Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 06:42
                he_ca napisał(a):

> Na poczcie jest opcja sms ale kosztuje, w stosunku do przesyłki, kilkadziesiąt
                > procent wartości.
                Po co te kłamstwa wypisujesz ? Chcesz być Nowoczesny.pl?
                Jest to usługa jak na razie bezpłatna.
            • wiosnaludzikow Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 06:39
              volupte napisał:

> A na poczcie nowocześnie? Uważam ze to co proponujesz sms czy mail znacznie wcz
              > esniej będziesz mógł zamówić w in post niz na poczcie. Dales pomysł , zapytam u
              > siebie ile to kosztuje.
              No widzisz jak mało wiesz a głos zabierasz.
              Na poczcie możesz zamówić powiadomienie SMSem lub emailem taką usługę powiadamiającą o korespondencji. Od ponad roku ! Działa ! Tak więc ta skostniała poczta jest nowocześniejsza niż InPost.
              • volupte Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 09:49
                To wspaniale że jest taka nowoczesna ta poczta. Ile lat do tego dochodziła?
                • wiosnaludzikow Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 16:07
                  volupte napisał:

> To wspaniale że jest taka nowoczesna ta poczta. Ile lat do tego dochodziła?
                  Ni8e jest nowoczesna ale jak w prosty sposób Ci wykazałem nowoczesna tym bardziej nie jest In Post.
                  • volupte Re: Nowoczesna Polska ...to własnie 11.06.15, 18:21
                    Wykazałeś że ma usługe sms czy mail . Może ma , zapytam. Zapytam również w In post. In post może imponować za dynamiczny rozwój , poczta nie ma za co , bo to moloch , przez wiele lat monopolista a nie potrafiła wypracowac sobie pozycji nie do ruszenia, a teraz przegrywa przetargi. Poczta ma ok. 8000 placówek , przy takim nasyceniu rynku Bank Pocztowy mógłby być największym bankiem polskim a jest niewiele znaczacym. Np. PKO BP ma 1300 własnych placówek.
    • volupte Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 09.06.15, 12:53
      Wczoraj w kropce nad i , jedyna sprawna i przytomna osoba okazał sie Petru. Olejnik jak zwykle nieprzygotowana , jej złosliwosci płytkie i nie na temat, a Gowin to zlepek komórek.
      • he_ca Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 11.06.15, 00:54
        Jeżeli ktoś rozpoczyna jakąś inicjatywę musi być przygotowany. Młody i ambitny. Chce zdobyć poparcie odpowiednim zapleczem informacji. To buduje pozytywny wizerunek i przekonuje potencjalnych wyborców do zdobycia poparcia. Tym bardziej, że popierają go wiarygodne osoby, polscy, rzetelni przedsiębiorcy.
        • kopytko1989 Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 22.06.15, 09:57
          Też mi się tak wydaje. Pan Brzoska ma duże ambicje i mimo przeciwności losu dąży jak czołg. I bardzo dobrze, że się nie poddaje. Takich firm jak InPost zdecydownie nam brakuje, one mogłyby ruszać naszą gospodarkę i przede wszystkim dzięki nim w końcu nie muszę stać w kolejkach na poczcie. Paczkomaty są cudowne :)
    • he_ca Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 11.06.15, 00:51
      Korzystam od długiego czasu i nigdy nie miałam żadnych problemów. Szczególnie polecam jeżeli chodzi o sieć paczkomatów. Czas oczekiwania na przesyłkę jest krótki. Cena bardzo konkurencyjna. System zawiadamiania sms bardzo przydatny. Twój czarny PR ma się nijak do prawdy. Kto korzystał ten wie jaką firma reprezentuje jakość usług. W przeciwieństwie do poczty.
      • wiosnaludzikow Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 11.06.15, 07:33
        he_ca napisał(a):

> Korzystam od długiego czasu i nigdy nie miałam żadnych problemów. Szczególnie p
        > olecam jeżeli chodzi o sieć paczkomatów. Czas oczekiwania na przesyłkę jest kró
        > tki. Cena bardzo konkurencyjna. System zawiadamiania sms bardzo przydatny. Twój
        > czarny PR ma się nijak do prawdy. Kto korzystał ten wie jaką firma reprezentuj
        > e jakość usług. W przeciwieństwie do poczty.
        Proszę o rzeczową informację o systemie zawiadamiania SMS. Zupełnie serio i bez podtekstów. W moim In Post poinformowano mnie, że takiej usługi nie mają.
      • wiosnaludzikow Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 11.06.15, 07:36
        Istnieje system powiadamiania SMSem o przesyłce poleconej , listowej z sądu ?
    • fredoo Re: Brzoska z InPostu twarzą NowoczesnejPL 11.06.15, 08:38
      Brzoska wymyslił paczkomaty które robia furorę na całym swiecie. Jestem dumny ze mamy takich madrych Polaków. Nie jestem dymny z Kaczyńskiego którego jedyna zasługa jest kopanie podziałów między Polakami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka