Dodaj do ulubionych

Nowy Leming

06.06.15, 00:29
wypadałoby jakoś nazwać tę grupę społeczną, która popiera Zmianę Kukiza oraz wierzy w obiecanki Prezydenta Dudy.
Ktoś, kto wierzy, że mu podatki spadną a budżet wtedy wyda więcej, wymaga bliższego poznania. W końcu to są dorośli ludzie, i na codzień potrafią raczej wyczuć ściemę.
Wypadałoby tych ludzi jakoś skategoryzować. Na hasło idiota się obrażą.
macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Nowy Leming 06.06.15, 00:39
      kacze dudki
    • ta Re: Nowy Leming 06.06.15, 00:46
      " Sroki"- rzucają się na błyskotki.
      • jane-panzram Re: Nowy Leming 06.06.15, 06:07
        Ładne ;)

Dudy nie uważam za blyskotke. To w moim przekonaniu człowiek pasujący do urzędu prezydenta. Z czasem będzie tylko lepszy.
        Na Kukiza głosowałam, żeby działał, a nie żeby był prezydentem, on na prezydenta się nie nadaje.
        • scoutek Re: Nowy Leming 06.06.15, 17:35

jane-panzram napisała:
          > Na Kukiza głosowałam, żeby działał, a nie żeby był prezydentem, on na prezydent
          > a się nie nadaje.

ale zapomniałaś, że to były wybory pre-zy-de-nckie!
          gdyby tak przez przypadek wygrał, to zrobiłabyś się w bambuko
          jak można głosować na kogoś nie chcąc by został wybrany?

a nazwa najprostsza DUDKI jest najbardziej prawidłowa
          • jane-panzram Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:38
            Jemu wygrana nie groziła, mogłam to zrobić bez stresu.
            Chciałam mu dać sygnał "działaj dalej, bo chcę cię w Sejmie".
    • taziuta Re: Nowy Leming 06.06.15, 05:58
      Dudadaki
    • wiosnaludzikow Re: Nowy Leming 06.06.15, 07:18
      wujaszek_joe napisał:

> wypadałoby jakoś nazwać tę grupę społeczną, która popiera Zmianę Kukiza oraz wi
      > erzy w obiecanki Prezydenta Dudy.
      > Ktoś, kto wierzy, że mu podatki spadną a budżet wtedy wyda więcej, wymaga bliżs
      > zego poznania. W końcu to są dorośli ludzie, i na codzień potrafią raczej wyczu
      > ć ściemę.
      > Wypadałoby tych ludzi jakoś skategoryzować. Na hasło idiota się obrażą.
      > macie jakieś pomysły?
      Może : " odzucający to co jest teraz " ? 😆
      • taziuta Re: Nowy Leming 06.06.15, 07:25
        Czyli zaprzańcy. Od zaprzeczających. :)
        • wiosnaludzikow Re: Nowy Leming 06.06.15, 07:27
          Moze byc zaprzańcy. Lepsze niż Bienkowskiej i Wujaszka : idioci, debile itp
      • ukos Odrzutki? 06.06.15, 11:16
        wiosnaludzikow napisał:

> Może : " odzucający to co jest teraz " ? 😆
        • 141288bs Re: Odrzutki? 06.06.15, 13:31
          ukos napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Może : " odzucający to co jest teraz " ? 😆
          - nie,nie odrzucam,a wrecz przeciwnie...domagam sie rozliczenia.
    • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 10:13
      Duda wygrał i jest prezydentem. Kukiz farfoclem i bóg zapłać za takiego trybuna. Atrybut Kukiza - poziome rysy na czole onego. Nie wystarczy zmarszczyć czoło i zarzucić brwi na na tył głowy, trzeba jeszcze mieć pomysł by uzdrawiać.
    • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 10:20
      Pasowałby pelikan ale to juz przypisane do pisiaków. Zwyczajnie kuki od kukułki która gra w chowanego z .....rozumem.
      • wujaszek_joe Zapomniałem o pelikanie 06.06.15, 10:58
        a przecież łykają wszystko.
        • volupte Re: Zapomniałem o pelikanie 06.06.15, 11:04
          zarezerwowane dla PiS.
    • axyzaa Dziobaki 06.06.15, 10:24
      Dziobak ma wiele nietypowych jak na ssaka cech: składa jaja, wydziela jad i ma dziób. Ujrzawszy go po raz pierwszy, europejscy przyrodnicy byli bardzo zdezorientowani, niektórzy sądzili nawet, że mają do czynienia z dobrze spreparowanym oszustwem. Należy do kilku jadowitych ssaków.
    • adalberto3 ".... jakoś to będzie! ...." 06.06.15, 10:43
      A jak nazwać zwolenników PO, którzy nie widzą, że działalność tej partii opiera się na tej zasadzie. Można tylko dodać,że może Unia resztę załatwi. To oznacza tylko destrukcję państwa. Może Polacy nie dorośli do roli bycia gospodarzem we własnym kraju ?
      • adalberto3 Re: ".... jakoś to będzie! ...." 06.06.15, 10:57
        wzzw.wordpress.com/2013/01/15/gangrena-toczaca-polske/
        • volupte Re: ".... jakoś to będzie! ...." 06.06.15, 11:02
          Kilka zdań przeczytanych i od razu widać że to propagandowy produkcyjniak niskich lotów , nawet nie usiłujący sie ukrywać pod szyldem rzetelności.
          • adalberto3 Re: ".... jakoś to będzie! ...." mimo wszystko ... 06.06.15, 11:41
            .... temat do dyskusji. Nawet w tych podsłuchanych rozmowach przy kotlecie o tym wspomniano.
      • sclavus Re: ".... jakoś to będzie! ...." 06.06.15, 14:15
        No, ba...
        ... PiS za to: dajcie nam władzę a my wam pokażemy co może być - na razie nie mówimy tego, ale dajcie nam władzę a zobaczycie!
    • pies_na_czarnych Re: Nowy Leming 06.06.15, 11:32
      Duding.
    • polska_nasza Re: A stary Leming? 06.06.15, 11:48
      wtórny analfabeta intelektualny? :]
    • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:08
      > że mu podatki spadną a budżet wtedy wyda więcej,
      Ty tak to widzisz. Ale można spojrzeć inaczej. Za te same pieniądze można wybudować/kupić więcej pod warunkiem, że wyeliminuje się kickback, nacienkę czyli naszą swojską łapówkę.
      • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:15
        Niestety system pisowski ( wiecej Państwa) to system korupcjogenny.
        • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:28
          volupte napisał:

> Niestety system pisowski ( wiecej Państwa) to system korupcjogenny.
          Bardziej od obecnego?
          • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:38
            Trudno powiedzieć , teraz tez jest Państwowy , chociaż miało byc inaczej. Przypuszczam ze na takim samym poziomie ,a jesli Państwa będzie jeszcze wiecej a to zapowiadają przekonania Jarzbawa, to i korupcji bedzie znacznie wiecej. Im wiecej koncesji, pozwoleń, licencji i innych ,,potrzebnych" papierków tym wiecej korupcji , to powinno byc dla każdego jasne.
            • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:44
              volupte napisał:
              > Im wiecej koncesji, pozwoleń, licencji i innych ,,potrzebnych" papierków tym wiece
              > j korupcji , to powinno byc dla każdego jasne.
              Tu oczywiście masz rację.
              btw - Stadion Narodowy do dnia dzisiejszego nie został rozliczony.
              • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:48
                To sam widzisz który kierunek lepszy - rozbudowywac państwowe , czy pozwolic rozwijać sie prywatnemu biznesowi.
                • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 12:52
                  volupte napisał:

> To sam widzisz który kierunek lepszy - rozbudowywac państwowe , czy pozwolic ro
                  > zwijać sie prywatnemu biznesowi.
                  Przede wszystkim obserwuję skutki 8. letnich rządów koalicji.
                  • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:03
                    Jakie skutki ? Świat sie nie zawalił , ciepłą wodę masz :-) Chcesz wrzatek? PiS tego ci nie zapewni , ale moze zapewnić igrzyska .
                    • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:09
                      volupte napisał:

> Jakie skutki ? Świat sie nie zawalił , ciepłą wodę masz :-) Chcesz wrzatek? PiS
                      > tego ci nie zapewni , ale moze zapewnić igrzyska .
                      Straszenie PiSem jest już passé. Po dodaniu do wewnętrznego bałaganu skutków księżycowej polityki zagranicznej oraz skutków wynikających z faktu, że jesteśmy wschodnio-europejską prowincją Watykanu - 26 lat poszło na grzyby.
                      • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:19
                        Straszenie?- pochlebiasz sobie:-),, Koń jaki jest kazdy widzi" 26lat na grzyby ? O ku.......
                        • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:29
                          volupte napisał:

> Straszenie?- pochlebiasz sobie:-)
                          Jakoś nie bawi mnie Twoje poczucie humoru.
                          > ,, Koń jaki jest kazdy widzi"
                          A żaba ma sierść.
                          • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:32
                            Jakoś mnie to nie dziwi.
                            • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 14:08
                              volupte napisał:

> Jakoś mnie to nie dziwi.
                              A powinno. Bo jeśli wziąć pod uwagę, że rozmowa na forum nie jest przymusowa i nikt Cię do tablicy nie wywołuje - to czemu mają służyć Twoje "żarciki"? Okazujesz lekceważenie rozmówcy, liczysz na poklask ew. czytelnika, coś odreagowujesz? Czy po prostu chcesz komuś zrobić przykrość?
                              Nie oczekuję odpowiedzi.
                              • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 15:11
                                Gdybyś nie wypisywał takich wyświechtanych głupstw jak np. straszenie pisem jest be - gdy nikt cie tym nie straszy , czy ,,26 lat na grzyby " gdy tymczasem te 26 lat to najlepsze lata Polski od stuleci , to byś na kpine i zarty nie zasługiwał. Mozna czuć dyskomfort że PRL upadło , ale lepiej sie tym nie chwalić.
                                • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 17:17
                                  volupte napisał:

> Gdybyś nie wypisywał takich wyświechtanych głupstw jak np. straszenie pisem jes
                                  > t be - gdy nikt cie tym nie straszy ,
                                  "Ktoś straszy PiSem?" "Nie widzę, nie słyszę". "Do okulisty, do laryngologa - krzyknęli zebrani".
                                  > czy ,,26 lat na grzyby " gdy tymczasem te 26 lat to najlepsze lata Polski od stuleci ,
                                  A nawet od Mieszka I. Powiedz to (z bezpiecznej odległości) bezrobotnym, zatrudnionym na umowy śmieciowe i prekariuszom.
                                  > Mozna czuć dyskomfort że PRL upadło , ale lepiej sie tym nie chwalić.
                                  To jest ten żart, kpina?
                                  btw - ta PRL, nie to PRL
                                  • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 17:22
                                    wcześniej wszyscy byli bogaci.
                                    • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 17:46
                                      wujaszek_joe napisał:

> wcześniej wszyscy byli bogaci.
                                      Nie wszyscy. Natomiast nie było tylu biednych.
                                      • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 18:59
                                        >Natomiast nie było tylu biednych.
                                        Nieprawda, w PRL-u było więcej biednych.
                                        • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 19:06
                                          behemot17-13 napisał:

> >Natomiast nie było tylu biednych.
                                          > Nieprawda, w PRL-u było więcej biednych.
                                          Jakie kryterium przyjąłeś?
                                          • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 19:16
                                            Kryterium z dzielnicy w której mieszkam praktycznie przez swoje średnio długie życie. Mam obraz sprzed 40/30/20 i dziesięciu lat.
                                            • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 19:30
                                              behemot17-13 napisał:
                                              > Kryterium z dzielnicy w której mieszkam praktycznie przez swoje średnio długie
                                              > życie. Mam obraz sprzed 40/30/20 i dziesięciu lat.
                                              Zaskakująca zbieżność. Ja zapytałem dziadka, który mieszka w dużym mieście czy pamięta instytucję "nurków" i ich liczbę. Nie pamiętał ale może ma kłopoty z pamięcią.
                                              btw - dwa lata temu pewien forumowicz udowadniał, że średnia płaca w PRL wynosiła ~20 USD.
                                              • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 19:56
                                                O nurkach napisałeś, otóż. W PRL-u nurków było więcej, więcej było skupów - makulatury, butelek i szkła wszelakiego, złomu jakoś mniej chyba ale szmat owszem. Tylko, ci wszyscy co te cuda cudeńka znosili do owych "sezamów" nie nie byli nazywani nurkami, a byli.
                                                • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 20:00
                                                  btw - dwa lata temu pewien forumowicz udowadniał, że średnia płaca w PRL wynosiła ~20 USD.

Tak było, średnia płaca w PRL-u to jakieś dwadzieścia dolców, oczywiście po kursie "wolnorynkowym".
                                                  • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 20:17
                                                    behemot17-13 napisał:
                                                    > Tak było, średnia płaca w PRL-u to jakieś dwadzieścia dolców, oczywiście po kur
                                                    > sie "wolnorynkowym".
                                                    Powiedz proszę, czy użycie takiego argumentu nosi chociaż cień sensu. Za 74,80 zł/m-c miliony ludzi żyło i nie umarło z głodu, a późniejszy prezydent utrzymywał żonę i sześcioro dzieci. :-)
                                                    PS - nikt rozsądny nie twierdzi, że PRL była lepszym ekonomicznie ustrojem. Natomiast rozmiar wykluczenia, dziedzicznej biedy, rozwarstwienia dochodów, nierównych szans itp. jaki mamy obecnie jest przerażający. I jeżeli partia/koalicja rządząca oczekuje poparcia wyborców, musi przestać być partią/koalicją "tłustych misiów".
                                                  • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:02
                                                    A czemuż to ani jednego zdania o nurkach, przecież argument nie do wytrącenia. Dziedziczna bieda napisałeś, ależ pojechałeś populistycznie.
                                                  • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:16
                                                    behemot17-13 napisał:

> A czemuż to ani jednego zdania o nurkach, przecież argument nie do wytrącenia.
                                                    > Dziedziczna bieda napisałeś, ależ pojechałeś populistycznie.
                                                    Pojedź do b. PGR, zobaczysz.
                                                    btw - istnieje ustawa "kominowa" dla spółek z kapitałem państwowym Dopuszczalna płaca/m-c ca 23000 zł. Ale od czego pomysłowość koalicjantów - kontrakty menedżerskie. Obecnie w jednej z takich spółek zmieniony został trzyosobowy zarząd. Odprawa - 12 900 000 zł.
                                                    Budżet Instytutu Zachodniego w 2014 r. - 800 000 zł. Populizm?
                                                  • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:46
                                                    PGR-y nie istnieją i dobrze. Nie było w polskiej historii tak koszmarnego tworu, niby coś siały, niby trzodę a chlew jedynie. RSP, Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna, co poza zyskami dla prezesów zdziałała?
                                                  • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:56
                                                    Podważałeś określenie dziedziczona bieda.
                                                  • behemot17-13 Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:11
                                                    Ja już spadam, jest 2:1 dla Polski, Iran naprawdę niezły. Pozdrawiam.
                                                  • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:47
                                                    Za PISu będzie lepiej, oni mają mniej skrupułów. Na SKOKi wystarczy spojrzeć.
                                                    Od Srebrnej Sp. z o. o. poczynając.
                                                  • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:59
                                                    wujaszek_joe napisał:

> Za PISu będzie lepiej, oni mają mniej skrupułów.
                                                    W obecnie rządzącej koalicji nie występuje nie tylko brak skrupułów ale także pojęcie wstydu.
                                                    "Polsko, nic się nie stało".
                                                    Jest to szalenie przykre. :- (
                                                  • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:29
                                                    przykro to dopiero będzie jak pisowcy dostaną się do stołków. przescigną nawet PSL.
                                                  • volupte Re: Nowy Leming 07.06.15, 00:59
                                                    Co chcesz tym dowieść?
                      • taziuta Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:20
                        remez2 napisał:

> Straszenie PiSem jest już passé. Po dodaniu do wewnętrznego bałaganu skutków
                        > księżycowej polityki zagranicznej oraz skutków wynikających z faktu, że jesteśmy
                        > wschodnio-europejską prowincją Watykanu - 26 lat poszło na grzyby.

Kto by nie wygrał, przy dzisiejszym wyborze, to już można zacząć pisać o 30 latach 'na grzyby'...
                        • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 13:26
                          taziuta napisał:
                          > Kto by nie wygrał, przy dzisiejszym wyborze, to już można zacząć pisać o 30 latach 'na grzyby'...
                          Najwyraźniej Bozia nas nie lubi.
    • sclavus cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 14:04
      Kukiz: Będę głosował na Marka Jurka
      Tak, zostałem fundamentalistą katolickim, a w każdym razie tak się określa poglądy, jakie mam, na rodzinę, małżeństwo, aborcję czy gejów - mówi Paweł Kukiz, muzyk rockowy

Nie zauważyłem pana w komitecie marszałka Komorowskiego.

Paweł Kukiz: Komorowskiego?! On chce być prezydentem jak Aleksander Kwaśniewski. Jak mógłbym popierać kogoś, kto za wzór uważa osobę, z którą wcześniej walczył?! Przecież to schizofrenia.

A była propozycja?

Paweł Kukiz: Była, dzwonił do mnie szef opolskiej PO, ale od razu usłyszał, że popieram Marka Jurka.

Ale u niego w komitecie też pana nie ma.

Paweł Kukiz: Ja z nim rozmawiałem raz w życiu, w programie telewizyjnym, który prowadziłem. Nie mam pojęcia, czy on w ogóle wie, że będę na niego głosował.

A w drugiej turze?

Paweł Kukiz: Strasznie mnie ucieszyły ostatnie wystąpienia Jarosława Kaczyńskiego i zastanawiam się, cholera, ile w tym jest piaru, a ile prawdziwego człowieka. Na razie boję się głosowania na niego. Nie jestem pamiętliwy, ale wciąż nie zapomniałem o tym, że on stoi tu, gdzie była „Solidarność”, a ja i reszta tam, gdzie ZOMO. Nikt mi tak nie ubliżył.

www.rp.pl/artykul/489765.html
      Duda myśli podobnie, ale ... jeszcze Kaczyńskiemu ze smyczy się nie urwał...
      • volupte Re: cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 15:14
        Duda ci sie zwierzał?
        • sclavus Re: cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 19:29
          Porada bezpłatna: otwórz sobie linka... jest widoczny!!! (i na niebiesko)
          • volupte Re: cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 20:06
            Porada bezpłatna : wklej właściwy link , bo w tym jest tylko Kukiz. I niech tez bedzie na niebiesko.
            • sclavus Re: cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 20:42
              to miało być tutaj!
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,157848941,157854098,Re_cos_z_Kukiza_.html#p157854098
      • sclavus Re: cóś z Kukiza ;) 06.06.15, 20:40
        ... :D
        Przecie wyraźnie zatytułowałem: cóś z Kukiza
        PeeS - o Dudzie wiadomo niemal wszystko!
    • fiu-bzdziu2010 Re: Nowy Leming 06.06.15, 16:00
      KUKOLE - fani Pawełka, o których po jakimś czasie można jeszcze dodać, że dali się WYKUKAĆ
      DUDOLE- fani Andrzejka, -"- -"- -"- "- " -"- "-" "-'" "-" WYDUDAĆ
      • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 17:21
        znakomite
        • fiu-bzdziu2010 Re: Nowy Leming 06.06.15, 18:19
          ewentualnie wersja zoologiczna, wszak lemingi do fauny byli zaliczani :
          KUKUŁY
          DUDKI
          • volupte Re: Nowy Leming 06.06.15, 20:07
            Niezłe.
    • camille_pissarro Re: Nowy Leming 06.06.15, 20:15
      "lepiej być niezadowolonym człowiekiem, niż zadowoloną świnią, lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem"

teraz możesz sobie kategoryzować :-)
      • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 21:50
        kto z nas jest zadowolony? PO jest zdegenerowaną partią władzy. Tyle że okazała się być bardziej odpowiedzialna za Polskę niż pseudopatrioci z PIS i z kukistów.
        • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:02
          wujaszek_joe napisał:

> kto z nas jest zadowolony? PO jest zdegenerowaną partią władzy. Tyle że okazała
          > się być bardziej odpowiedzialna za Polskę niż pseudopatrioci z PIS i z kukistów.
          Zwłaszcza w sprawie Ukrainy i napędzaniu rusofobii.
          • wujaszek_joe Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:16
            Duda zamierza tam nasze wojsko posłać. idziesz z nimi?
            • jane-panzram Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:18
              A skąd takie info.
            • remez2 Re: Nowy Leming 06.06.15, 22:25
              wujaszek_joe napisał:

> Duda zamierza tam nasze wojsko posłać.
              Nie miałem pojęcia, ze jesteś jego zaufanym.
              > idziesz z nimi?
              Nie.
              • wujaszek_joe internetu nie masz? 06.06.15, 22:32
                - Polska mogłaby udzielić wsparcia, należałoby to rozważyć.
                wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-powinna-wyslac-zolnierzy-na-ukraine-duda-trzeba-powaznie-sie-zastanowic/esj09
                • remez2 Re: internetu nie masz? 06.06.15, 22:52
                  wujaszek_joe napisał:

> - Polska mogłaby udzielić wsparcia, należałoby to rozważyć.
                  Pomiędzy rozważeniem a wysłaniem jest pewna subtelna różnica, n'est-ce-pas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka