07.06.15, 21:57
Kto odgrzewa tego komucha? Czyzby pisowi sie zachciało go do przyszłego rządu brać ? Bo tak jakos to dziwne że wyskoczył nagle z niebytu. Nie całosc jego wypowiedzi dzisiejszej słyszałem ale pasi do PiSu jak ulał. Tu taka mała wstawka o jego wiedzy i lansowanych pogladów.
www.youtube.com/watch?v=ExgSdXeTvWY
Obserwuj wątek
    • penire Re: Kołodko 07.06.15, 22:21
      Jego drukują prestiżowe uniwersytety...heitują panowie ze znaczkiem anarchii z wplecionym dolarem i patriotycznym mieczem :))))
      • uu1 Re: Kołodko 07.06.15, 22:28
        penire napisał:

> Jego drukują prestiżowe uniwersytety...heitują panowie ze znaczkiem anarchii z
        > wplecionym dolarem i patriotycznym mieczem :))))
        Mój przyjaciel mawia - matołectwo szerzy się cichcem.

---------------
        • taziuta Re: Kołodko 08.06.15, 09:53
          uu1 napisała:

> Mój przyjaciel mawia - matołectwo szerzy się cichcem.

Co do tego to raczej bym się nie zgodził. Przypomnę znane powiedzonko - puste beczki robią najwięcej hałasu. :)

Oczywiście to nie Kołodkę uważam za pustaka. Gość mówi bardzo rozsądnie.
          • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 10:16
            taziuta napisał:

> uu1 napisała:
            >
            > > Mój przyjaciel mawia - matołectwo szerzy się cichcem.
            >
            > Co do tego to raczej bym się nie zgodził. Przypomnę znane powiedzonko - puste b
            > eczki robią najwięcej hałasu. :)
            >
            > Oczywiście to nie Kołodkę uważam za pustaka. Gość mówi bardzo rozsądnie.
            Myślę, że to się nie wyklucza. Kiedy jedne matoły powodują pękanie bębenków, inne np. tylko piszą na forach. :-)

----------------------
          • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 13:42
            I uwierzyłes mu ? Nie znasz jego wczesniejszych produkcji?
            • taziuta Re: Kołodko 08.06.15, 14:13
              volupte napisał:

> I uwierzyłes mu ? Nie znasz jego wczesniejszych produkcji?

A w co niby miałem uwierzyć, bo gość pisze i mówi wiele. Odnoszę się do rozmowy z nim w TVN24 2 czy 3 dni temu, i mówił/komentował bieżące wydarzenia z sensem.
              • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 20:00
                Muszę sie z tym zgodzić .
      • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 01:07
        Prestizowe uniwersytety drukuja i Marksa i Lenina moze nawet Mao i Stalina.
        • penire Re: Kołodko 08.06.15, 01:19
          głupek :)))
          • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 13:39
            debilek:-)))
    • mara571 Kołodko ma 66 lat 07.06.15, 22:36
      nawet na konsultanta sie juz dzisiaj nie nadaje.
      Obojetnie kto przejmie wladze na jesieni, ekipa rzadowa bedzie duzo mlodsza.
    • rozbawiony77 Re: Kołodko 07.06.15, 23:11
      Hausner, Kołodko.... Belja to przy nich barbatzyńca. W swoim czasie, ze 27 lat temu, spierałem się publicznie z Kołodką, bo mnie wkurzał za autopromocję. Ale dziś wiem, że był całkiem ok, a przy Belce czy Szczurku, już nie mówiąc o złodzieju emerytur Rostovskim, banksterze na brytyjskiej emeryturze, robi za tytana intelektu i kultury. Tylko nie wiem czy nue zdziadział mimo swoich maratonów:))))
      Wiem,że tak jak Hausner, z którego kpiły durnie u Sowy, wie jakie jest znaczenie nauki i innowacji oraz rozumnej interwencji Państwa dla wyjścia Polski z gospodarki o niskiej wartości dodanej i to mi wystarczy.
      • rozbawiony77 Re: Kołodko 07.06.15, 23:12
        Oczuwiście Belka. Smartfony mają zbyt małe klawiatury na moje łapska:)))
        • erte2 Re: Kołodko 08.06.15, 13:50
          rozbawiony77 napisał:

Oczuwiście Belka. Smartfony mają zbyt małe klawiatury na moje łapska:)))
          Zapewne od łopaty, bo do niczego innego ten twój "intelekt" się nie nadaje...
          • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 13:54
            zabawne:-))
      • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 09:47
        rozbawiony77 napisał:

> Hausner, Kołodko.... Belja to przy nich barbatzyńca. W swoim czasie, ze 27 lat
        > temu, spierałem się publicznie z Kołodką, bo mnie wkurzał za autopromocję.

Oczywiście wszyscy pamiętamy rozpalający do białości publiczny spór Kołodki z rozbawiony77 z 1988 roku (Kołodko był wówczas dyrektorem Instytutu Bankowości i Polityki Monetarnej NBP i powszechnie zarzucano mu nadmierną skłonność do autopromocji).
        • rozbawiony77 Re: Kołodko 08.06.15, 09:59
          Racja, przestrzeliłem po nocy o kilka lat - to było za pierwszego rządu SLD. :)))
          A pamiętać nie musisz. Ja już sam ledwo to pamiętam :))))
          Za rzecznika robił wtedy u niego Bazyl. Z GW.
          Ale wtedy to ty pewnie w kolebusi jeszcze:)))))
          • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 10:19
            Oczywiście że tak. Byłem wtedy dzieckiem w kolebce. kilkuletnim wprawdzie, bo kilka lat wcześniej miałem egzamin u Hausnera, ale nie przyszło mi do głowy nazywać tego egzaminu publicznym sporem.
          • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 10:21
            Nawiasem mówiąc, jedynym Bazylem, który był rzecznikiem prasowym ministra finansów i był za GW, był Jan Bazyl Lipszyc, rzecznik ministra Osiatyńskiego, ale oczywiście nie przeczy to tezie, że wszystko doskonale pamiętasz.
            • rozbawiony77 Re: Kołodko 08.06.15, 14:13
              Bazyl o Kołodkę też zaczepił na zakładkę w minfinie.
              • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 14:19
                Moim zdaniem powinieneś się z nim podzielić tą rewelacyjną informacją, która z pewnością będzie dla niego zupełną nowością.
      • tornson Re: Kołodko 08.06.15, 13:56
        rozbawiony77 napisał:

> już nie mówiąc o złodz
        > ieju emerytur Rostovskim, banksterze na brytyjskiej emeryturze, robi za tytana
        Nie lubisz banksterów a krytykujesz Rostkowskiego za to że odciął tych pasożytów od naszych składek emerytalnych?
        Niestety ludzie tacy jak ty którzy sami nie wiedzą czego chcą i dający się nabierać na każdy populizm to dziś większość wyborców w Polsce, stąd Polska wygląda jak wygląda...
    • mao111 Re: Kołodko 08.06.15, 09:50
      Kołodko to pajac ze swoją książeczką pod pach. A najlepsza jego rada... Rozbroić się...
      • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 10:01
        Osobiście pamiętam opowieść Kołodki sprzed kilku lat o tym, jak wysłał maila do swojego serdecznego druha Josepha (Stigliza), w którym mocno skrytykował jego opinie na temat przyczyn ostatniego kryzysu. I następujące po tej opowieści zapowietrzenie Kołodki po pytaniu, co mu Joseph odpowiedział.
        • rozbawiony77 Re: Kołodko 08.06.15, 10:06
          To nie jedyna anegdota o Kołodce.
          Ja już nie mogłem ścierpieć jego " inflacja co robi? Spada, a produkcja co robi? rośnie". Kołodko zawsze oczekiwał, że zebrani dokończą każde z tych zdań za niego. Więc kiedyś się z kumplami umówiliśmy, przy pierwszym jakimś cząstkowym badaniu stanu gospodarki, przy którym oba te parametry nie po mysli Kołodki były. I kiedy zapytał salę," Inflacja co robi?" Sala raźno wrzasnęła - ROŚNIE!. Drugiej części pytania już nie zadał i w ogóle mu to jakoś przeszło :))))))))))
      • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 10:13
        mao111 napisał:

> Kołodko to pajac ze swoją książeczką pod pach. .
        Książeczkę a właściwie książeczki jego autorstwa oczywiście znasz na pamięć i stąd ta opinia.
        > A najlepsza jego rada... Rozbroić się..
        Piszesz nieprawdę. Nie zbroić się ponad rzeczywiste potrzeby.
        ---------------------
        • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 13:46
          I pewnie Kołodko jest od wyznaczania tych potrzeb?
          • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 14:32
            volupte napisał:

> I pewnie Kołodko jest od wyznaczania tych potrzeb?
            Ależ skąd. J.Biden - klepał prezydenta prezydenta po ramieniu aż się echo niosło.

-----------------
    • erte2 Re: Kołodko 08.06.15, 13:56
      Postpezetpeerowskie szmaty tak mają - kleją się do każdego kto im może zapewnić jakieś koryto. Ostatnio Czarzasty, teraz Kołodko... Wszystko to śladem Kryżego włazi w dupę Kaczyńskiemu sądząc że tenże wygra wybory i znajdzie się jakieś ciepłe miejsce.
      • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 14:09
        Nie znosze tego bufona ale nagrałem nocna powtórke i dzis obejrzałem. To chyba nie był on , bo znaczna cześć wypowiedzi była przytomna, niepodobna do niego. Czyzbyna starosć mądrzał?
        • rozbawiony77 Re: Kołodko 08.06.15, 14:14
          Przestał biegać?:)))))
          • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 19:54
            No tak , juz mu tak główkę nie trzęsie. Były momenty ze nie mogłem uwierzyć że to on mówi.
      • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 14:34
        Koprolalia to ciężka choroba. Współczuję Ci.
        ------------------------
        • ayran Re: Kołodko 08.06.15, 15:31
          Twoje współczucie jest albo nieszczere, albo jeśli szczere, to wynikające z niewiedzy. Tak czy owak zupełnie nie na miejscu. Koprolalia to nie "ciężka choroba", bo to w ogóle nie choroba, tylko objaw charakteryzujący kilka różnych zespołów chorobowych. Powiedzieć, że ktoś choruje na koprolalię to tak samo jakby powiedzieć, że choruje na gorączkę, obrzęk albo rumień.
          • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 20:40
            Oczywiście masz rację. Poprawka - koprolalia to niesłychanie przykry (dla otoczenia) objaw np. w psychozach alkoholowych.
            -----------------
    • uu1 Re: Kołodko 08.06.15, 21:00
      Wybacz ciekawość ale czy znasz słowo przepraszam?
      ----------------------------
    • qqazz Przecież to ziomal Majkela Dżeksona 08.06.15, 21:08

pozdrawiam
    • volupte Re: Kołodko 08.06.15, 23:14
      Nie lubie dziada , ale faktycznie chyba madrzeje na starosć. Dobre i to , chociaz nie krowa z niego.biznes.onet.pl/podatki/wiadomosci/kolodko-dzieci-sie-ma-na-wlasny-koszt/k2yxz8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka