Dodaj do ulubionych

Proces "Amber Gold" pytanie

25.06.15, 09:13
Nasuwa się proste pytanie. Są tysiące tomów akt. Czy sędzia jest w stanie to wszystko przeczytać i zapamiętać? Bardzo wątpię. Więc na jakiej podstawie wyda wyrok? Na oko?
Zawsze zadaje sobie to pytanie widząc w TV stół sędziowski zawalony aktami.
Czy w innych krajach tez tak jest?
M.
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:16
      Teraz już masz odpowiedź dlaczego sprawy trwają dłużej niż by się to chciało.
      • mariner4 Nie mam odpowiedzi. 25.06.15, 09:24
        jak widzę salę sadową np w USA, to żadnych teczek, żadnych papierów. Jak jest w innych krajach?
        Myślę, że nasz system prawny jest chory.
        Żeby skazać oszustów nie trzeba chyba udowadniać kradzieży każdej złotówki.
        M.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie mam odpowiedzi. 25.06.15, 09:27
          Ale gdzie widzisz taką salę sądową w USA? Na filmach?
          • inocom Re: Nie mam odpowiedzi. 25.06.15, 09:34
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ale gdzie widzisz taką salę sądową w USA? Na filmach?

Na obrazkach.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie mam odpowiedzi. 25.06.15, 09:35
              To przekaz w sam raz dla ciebie.
      • nazimno buhaha 25.06.15, 11:07
        Wystarczy przejrzec liste numerow i lokalizacji kont, gdzie "przelewano".
        Ale ta lista jest z cala pewnosci tajna.
    • adam111115 Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:19
      Już to też parę razy pisałem, 2 miliony stron akt to dowód na sprawność, rzetelność i dokładność naszej prokuratury czy wręcz przeciwnie?, nikt przy zdrowych zmysłach nie przerobi 2 milionów stron. A nawet jeśli, to już dawno zapomni co było na początku. To jest paranoja i to jest CHORE!!!
    • inocom Ma to dodawać powagi organu niczym biblioteczka 25.06.15, 09:21
      mariner4 napisał:

> Nasuwa się proste pytanie. Są tysiące tomów akt. Czy sędzia jest w stanie to ws
      > zystko przeczytać i zapamiętać? Bardzo wątpię. Więc na jakiej podstawie wyda wy
      > rok? Na oko?
      > Zawsze zadaje sobie to pytanie widząc w TV stół sędziowski zawalony aktami.
      > Czy w innych krajach tez tak jest?
      > M.

w domu z Encyklopedią PWN.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ma to dodawać powagi organu niczym bibliotecz 25.06.15, 09:23
        A przecież taki sędzia ma dostęp do bazy danych gdzie są wszystkie informacje o oskarżonych.
        • inocom Re: Ma to dodawać powagi organu niczym bibliotecz 25.06.15, 09:32

> A przecież taki sędzia ma dostęp do bazy danych gdzie są wszystkie informacje o
          > oskarżonych.

Tak samo jak w Stanach.
          U nas jest bajeczka o tym, że powinno się książki czytać, a nie składować na pokaz, ale tytułu obecnie nie pomnę.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ma to dodawać powagi organu niczym bibliotecz 25.06.15, 09:34
            Tak, w dramacie sądowym emitowanym ostatnio w TV tak było.
            • inocom Którym dramacie sądowym? 25.06.15, 09:36

> Tak, w dramacie sądowym emitowanym ostatnio w TV tak było.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Którym dramacie sądowym? 25.06.15, 09:44
                Może w Ludziach honoru.
    • x2468 Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:24
      Właśnie po co to wszystko. Przyjdzie Kunik i kolesia jego kolesia ułaskawi. Ma wprawę. Czy za darmo?
      • mariner4 Mnie twoje chore obsesje nie interesują 25.06.15, 09:26
        Ja zadałem inne pytanie.
        M.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:26
      I niech ktoś powie że praca sędziego jest łatwa...
    • taziuta Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:40
      Mówili dziś o tym w TOK FM. W Polsce obowiązuje zasada legalizmu, i dlatego muszą przesłuchać 20.000 pokrzywdzonych podczas gdy wystarczyłoby może 20 gdy wszystkie przypadki dotyczą tego samego.
      • inocom Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:44
        taziuta napisał:

> Mówili dziś o tym w TOK FM. W Polsce obowiązuje zasada legalizmu, i dlatego mus
        > zą przesłuchać 20.000 pokrzywdzonych podczas gdy wystarczyłoby może 20 gdy wszy
        > stkie przypadki dotyczą tego samego.
        >

Tylko że w Stanach po takim przesłuchaniu ktoś dostaje 6 kar śmierci i 20 dożywoci - nie liczą co pomniejszych wyroków typu 12589 lat więzienia.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 09:47
          Ba, w Stanach na karę śmierci skazują nawet chorych psychicznie. A przecież tak nie powinno być bo chorzy psychicznie to niewinni poczciwcy co to nie rozumieją co się wokół nich dzieje.
          • inocom Biorąć po uwagę wielkość kraju 25.06.15, 09:50
            Ilość pomyłek sądowych, działa na niekorzyść Polski.

Ostatnio pisali o człowieku co siedział 16 lat za niewinność. A to tylko dlatego, że UE zniosła karę śmierci.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Biorąć po uwagę wielkość kraju 25.06.15, 09:52
              Jaka jest to ilość? I dlaczego piszesz tu o pomyłkach sądowych?
      • inocom :))))))) 25.06.15, 09:48
        taziuta napisał:

> Mówili dziś o tym w TOK FM. W Polsce obowiązuje zasada legalizmu, i dlatego mus
        > zą przesłuchać 20.000 pokrzywdzonych podczas gdy wystarczyłoby może 20 gdy wszy
        > stkie przypadki dotyczą tego samego.

Jak już piszesz 20000 i musisz używać jakiegoś separatora to pisz 20'000. Kropka słusznie staje się tym czym dawniej był przecinek. 20.000 ≡ 20.
    • haen2010 Kretyństwo polskiej prokuratury 25.06.15, 10:54
      Właściwie całego systemu prawnego. Stosują konsekwentnie strajk włoski.

Wystarczyłyby udokumentowane oświadczenia okradzionych, co można zebrać w miesiąc. Reszta to liczenie słupków przez biegłego księgowego - ile forsy skradziono. Też miesiąc roboty.
    • volupte Re: Proces "Amber Gold" pytanie 25.06.15, 10:56
      Da radę . 90% to makulatura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka