Dodaj do ulubionych

Kalisz przeprosił Siemoniaka

07.07.15, 22:16
To ewidentne potwierdzenie powszechnie znanego faktu, że Siemoniak (a także ktoś znacznie wyżej) wziął wielką łapówkę.
Swego czasu, w rozmowie z Piaseckim z rmf, Kalisz przechwalał się, że ktoś bardzo ważny proponował mu pracę słowami "Riczard aj hew for ju e propozal". Tym razem najpewniej ktoś znacznie wyżej niż Siemoniak przedstawił Kaliszowi "an offer he cant' refuse".

www.youtube.com/watch?v=SeldwfOwuL8
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 07.07.15, 22:25
      ayran napisał:

> To ewidentne potwierdzenie powszechnie znanego faktu, że Siemoniak (a także kto
      > ś znacznie wyżej) wziął wielką łapówkę.

Choć gdyby nie przeprosił, to potwierdzenie byłoby jeszcze bardziej ewidentne.

S.
      • ayran Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 07.07.15, 22:33
        Teraz oczywiście Kalisz, otrzymawszy kolejną "offer he can't refuse" przeprosi Tuska, zaprzeczając oczywistej i powszechnie znanej prawdzie, że jest rudy i mściwy.
    • wujaszek_joe ewidentnie ile i za co? 07.07.15, 22:59
      chyba że po jesieni będzie to nieistotne
    • wiosnaludzikow Re: Kalisz i jego wiarygodność 08.07.15, 07:14
      Wiarygodność Kalisza jest taka jak to, że przyczyną chwiejnego zachowania Kwaśniewskiego był "chory goleń".
      Kalisz, idol mainstreamu, jest zakłamany całkowicie. Przesiąknięty obłudą i kłamstwem.
    • 13kisiel Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 08.07.15, 14:59
      Kalisz po pijaku powiedział...czyli można założyć że nie kłamał :-)))
    • mn7 Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 08.07.15, 17:37
      Z akcentem na cant'
      • ayran Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 08.07.15, 18:50
        Maj mistejk
        • mn7 Re: Kalisz przeprosił Siemoniaka 08.07.15, 18:59
          Myślę, że wyjaśnienie tego to case not suffering the dead body.
    • qwardian O rozmowie Kalisza z Noskiem na Krymie 13.07.15, 09:52

Fragment rozmowy:
      R.K. (Ryszard Kalisz): (…) Powiem Ci więcej i to chłopaki zobowiązuje was do tajemnicy. Całkowitej i do grobu, że jak Nosek się po naszej wizycie w Ukrainie, na Ukrainie, w Jałcie ze mną spitkał, to on ma dowody na korupcję dużo wyżej.
      A.K. (Aleksander Kwaśniewski): Czyli?
      R.K.: Siemoniak co najmniej. I bardzo duże podejrzenia jeszcze wyżej.

R.K.: Ja powiem szczerze w poniedziałek, w Ukrainie nie mogłem. W poniedziałek było spotkanie z Noskiem. Oczywiście w miejscu, nazwijmy to zakamuflowanym. Nikt o tym nie wie.R.K.: Naprawdę to co on mi powiedział. I powiedział mi o przesłankach tego wszystkiego. Tam Skrzypczak to mały pikuś.
      A.K.: Co się dziwisz Sławek też myśli o przyszłości.

R.K.: Na Siemoniaka ma dowody.
      A.K.: Dobrze, jak by powiedzieć jak mówię jak mi leży na sercu to Ty. Pamiętaj, że jesteś w tej chwili w centrum erupcji. W związku z tym bądź rozsądny, a jednocześnie masz dla kogo żyć.
      R.K.: No właśnie to najważniejsze.
      N.N. (czwarta osoba, nie rozpoznana osoba): Czyli oni będą… posiądą, będą wiedzieli, że Ty posiadłeś tą wiedzę. No, rzeczywiście będziesz musiał się pilnować.
      R.K.: To, że ja posiadłem taką wiedzę, wie Nosek i jego zastępca. To są funkcjonariusze służb…
    • polska_nasza Re: PO = mafia 13.07.15, 10:32
      i to gorsza od SLD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka