Dodaj do ulubionych

"Nitki" nie chcą przeprowadzki

14.08.06, 00:09
To są znane chwyty, testowane już w innych szkołach. Skandal, żeby przetarg na
przeróbkę wyremontowanych izb lekcyjnych opiewał na 500 000 zł, a remont
rudery po warsztatach miał się odbyć za nędzne 70 000!!! Pojedźcie i zróbcie
zdjęcia!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: "Nitki" nie chcą przeprowadzki IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.08.06, 10:20
      chodziłam 6 lat do tej szkoły i całym sercem popieram dyrekcję i nauczycieli w
      walce o budynek!!!!!!!!Pan Olejniczak jest wspaniałym dyrektorem, szkoła
      posiada wykwalifikowaną kadrę nauczycielską i nie rozumiem starostwa, dlaczego
      chce zniszczyć szkołę. "Nitki" nie dajcie się POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • agata106 Re: "Nitki" nie chcą przeprowadzki 14.08.06, 21:17
        Całkowicie sie z Ania zgadzam ja tez spedziłam w tej szkole 6 lat i uażam ze
        nauczyciele na czele z dyrektorem M Olejniczakiem maja 1005 racje
        NITKI NIE DAJCIE SIE , TRZYMAM KCIUKI ZA WAS
        choc jestem daleko od kraju ale jestem z wami AGATA R DUBLIN
    • Gość: bss Re: "Nitki" nie chcą przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:01
      Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna , a cóż to takiego ? Co to za twór,
      którego pracownicy psycholo-pedago-etc., nie potrafią sami sobie pomóc nie
      mówiąc o wychowaniu swoich dzieci. Ich porady i terapie warte są... Szkoda na
      tego typu placówki pieniędzy. Szkoła jest wystarczająca z etatowym psychologiem
      ( psychologiem fachurą w swojej profesji,a takich jest mało ) w kształtowaniu
      oraz nauce. Nie twórzmy kolejnej forsożernej, nikomu nie potrzebnej instytucji
      przechowalni pseudo doradców życia. Szkoła TAK !!!! Poradni NIE ,niech ci
      państwo ruszą swoje szanowne dupy na wieś i do miasta, tam prosto na ulicy
      postarają się kształtować skrzywienia w społeczeństwie.
      • ella471 Re: "Nitki" nie chcą przeprowadzki 14.08.06, 15:17
        Chwila, chwila! Realia są takie,że mało która szkoła ma psychologa na etacie. Ja
        takiej u nas nie znam. Są tylko pedagodzy, a to niekiedy za mało. Nie neguję
        konieczności istnienia Poradni,która rzeczywiście obsługuje duży teren i nie
        tylko dzieci w wieku szkolnym. Chodzi mi o marnotrawienie publicznych
        pieniędzy,moich, Twoich,itd. Poczytajcie artykuł "Starosta mnie sprzedał" to
        dowiecie się, gdzie powinny były pójść te pieniądze. Trzeba było Medicusowi
        sprzedać jeden budynek, a nie na siłę wciskać dwa. Ten drugi wyremontować dla
        Poradni, a nie demolować tego,co niedawno wyremontowano za duże pieniądze i z
        tego co pamiętam, to nie tylko polskie.To zarzucam Staroście-marnotrawienie
        publicznych pieniędzy!!!
        • mjolnir1 Ale gdzie są inni politycy?! 14.08.06, 16:15
          Elly, jestem tego samego zdania! Poradni należy się budynek. Na dorbą sprawę
          pracownicy Nitek i pewnie Spożywu też spotykają się z pracownikami poradni na
          codzień i często są ze sobą na "ty". Także dzieci są "klientami" obu (lub
          wszystkich trzech) instytucji. To są te same dzieci, które chodzą do poradni,
          Nitek i Spożywczaka, by nie wspomnieć o innych szkołach.
          Widzę tu sprawę, która mnie bardzo martwi. Kiedy nasz lokalny poseł był na
          uroczystości 60-leci< Nitek, zapomniał był, gdzie uczyły się jego dzieci! Dla
          mnie było to niesmaczne! Ale pozostawmy sprawy smaku na boku. Wybory są blisko i
          na sprawie Nitek można by zbić polityczny kapitał. To co działo się w
          Spożywczaku jeszcze nie tak dawno, także zostawiło w Nowosolanach głębokie rany.
          Tymczasem po ten kapitał nie chce nikt sięgnąć. Tu chodzi o dobro publiczne -
          wiem, że Nowa Sól to Magistrat, Gmina i Powiat. Tak czy inaczej są to ci sami
          ludzie i to samo miasto. Ale gdzie jest Tyszkiewicz? Dlaczego w tej jednej
          sprawie nie zabrał jeszcze głosu? Albo coś jest marnotrastwem, albo nie! Wiem,
          że patrząc literalnie, powiat to nie jego sprawa, ale jest jeszcze sfera
          moralna! Gdzie jest jakiś PiS? PO? Słyszał ktoś o nich? Na placu boju pozostał
          Olejniczak, gdy się patrzy na prasę, to tylko Olejniczak, na radach powiatu
          walczy aktywnie Gabryszewski, Patelka, Łowicka-Strzelczyk. Ale gdzie jest
          reszta? Gdzie jest jakiś prokurator, który wsadzi tego typka (Tadeusza
          Gabryelczyka), tam gdzie jego miejsce. Sprawy o niegospodarność są wprawdzie
          trudne, ale możliwe do wygrania. Po jednym warunkiem - Prokuratorom musi się chcieć!
          Mamy demokrację, w której już nikt niczego nie obiecuje i nie zabiega o głos
          wyborców inaczej jak przez festyn. 99% Nowosolan pozna nazwisko swojego
          kandydata w dniu wyborów. A przecież mają świetną okazję teraz się wykazać!
    • mjolnir1 Re: "Nitki" nie chcą przeprowadzki 14.08.06, 14:26
      Fotki zobaczycie na republika.pl/morefun/Gabryel/compare/compare.htm
    • mjolnir1 Uchwała Budżetowa? 14.08.06, 17:08
      Ciekawe skąd chce wziąć te 70.000. Na to potrzebna jest uchwała budżetowa! Na
      przeprowadzkę zagwarantowano 500.000. Stocki wygrał przetarg na 400.000 za
      kawałkiem. Po doliczeniu VAT, wychodzi 488.000. Pozostało 12.000. Tymczsem ten
      sam Gabryelczyk, publicznie, na radzie powiatu, zapewniał, że przeprowadzka
      będzie kosztowała na pewno mniej niż 500.000. Czy słyszał ktoś o Nowej Uchwale
      Budżetowej? Nie wierzę w te 70.000. Przynajmniej na dziś - ta suma nie istnieje
      w budżecie i znowu jesteśmy okłamywani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka