Dodaj do ulubionych

SKOKI - temat zastępczy

27.07.15, 22:29
wpolityce.pl/gospodarka/260496-wbrew-temu-co-insynuuje-poslanka-mucha-najwieksza-afera-25-lecia-sa-8-letnie-rzady-po-w-polsce

Sprawa SKOK-ów ma odwrócić uwagę Polaków od prawdziwych afer finansowych i skali rabunku dokonanego na Polakach, którego łączną kwotę można szacować na ok. 100 mld zł, na przestrzeni ostatnich lat. To ewidentna zemsta lobby lichwiarsko-bankowego i jego rządowych marionetek za ujawnienie tych porażających faktów polskiej opinii publicznej. Dopiero po jesiennych wyborach Polacy poznają prawdziwą skalę spisku, inspiratorów tej prowokacji wymierzonej w legalnie działające podmioty gospodarcze, jakimi są niewątpliwie SKOK-i, oraz zakres wykorzystania instytucji i urzędów państwowych w niszczeniu tego ostatniego polskiego podmiotu finansowego na rynku. Rząd PO i jego medialni pomagierzy bardzo się spieszą, bo już za 2 dni Trybunał Konstytucyjny może się wypowiedzieć w sprawie SKOK-ów, nie całkiem po myśli rządzącej sitwy.

Oj, mają platfonsy sraczkę:):)
A kopaczowa nieustannie się zamartwia o kondycję zachodnich banków, które nie zarobią na jeleniach z Polski tyle ile sobie założyły.
Bo przecież o żadnych stratach tych złodziejskich bankach mowy być nie może.

I żeby było jasne. Kredytu we frankach ani żadnego innego nigdy nie brałam :)
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:33
      Temat zastępczy za 13 miliardów złotych. Gratuluję bardzo małego rozumku.
      • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:35
        x2468 napisał:

> Temat zastępczy za 13 miliardów złotych. Gratuluję bardzo małego rozumku.

Odlicz to co wyciągnęli kumple brąka z Wołomina.
        • 13kisiel Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 09:30
          kogo to obchodzi skoro ulica wie że zamieszany w Skoki jest Bronek :-)))
        • az43 Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 06:48
          Wszystko dla Biereckiego?Nic sobie nie zostawili?
      • silencius Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:53
        x2468 napisał:

Nie wiem czy w SKOKach zginęło 13 miliardów ale wiem że masę miliardów przeznaczono na budowę dróg. Miliardy zniknęły a firmy które miały je otrzymać splajtowały. Pytanie - gdzie się podziały miliardy ? Czy ktoś widział kto i dokąd je wywoził? Czy ktoś próbował prześledzić ich drogę ? Wiadomo tylko tyle, że nadzorujący budowy swoje dole dostali.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 08:01
          Zniknęły? To firmy które zbudowały te drogi nie dostały tych pieniędzy?
          • yoma Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 08:35
            Zbudowały drogi, żeby mieć po czym wywieźć pieniądze, rozumiesz.
      • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 00:30
        x2468 napisał:

A gdzie są te miliardy, które z Zusu giną??

A te z OFE o których Kidawa bełkotała to już się znalazły?
    • volupte Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:35
      sraczke to ty dostałaś broniąc tej piramidy.
      • dobry-termin Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:39
        ... a ty czemu bronisz Brąka z wsi, przecież tam wyciekły miliardy złotych przez Cypr do Moskwy...
        • dystans4 Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 22:54
          Przez Cypr wyciekły? Wiedzieliśmy, że prezes bronił niepodległości Irlandii jak socjalizmu onegdaj (kiedy pracował dla SB). Ale związki z Cyprem? No to dużo stracił ostatnimi laty...
          Na ośmiorniczki dla Błaszczaka starczy?
          Ale kredyt na wille na Krymie już Wam umorzyli, Prezes z Putinem?

--
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
        • kolter Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 00:38
          dobry-termin napisał(a):

> ... a ty czemu bronisz Brąka z wsi, przecież tam wyciekły miliardy złotych przez Cypr do Moskwy...

kolejny z problem alkoholowym na forum
          • mietowe_loczki Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 10:06
            Tu stawiam na mocarza.
            • 13kisiel Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 10:09
              wpolityce.pl/polityka/260579-dzika-furia-w-ataku-na-polska-firme-skok-przypomina-hitlerowskie-niemcy-i-ataki-na-mienie-zydowskie
              • religijnych.uczuc.obraza Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 10:18
                Mi to przypomina atak na polską firmę Cam Media.
                • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 10:57
                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Mi to przypomina atak na polską firmę Cam Media.

Atak??
                  To pewnie czysty przypadek, że kolesie sławka zegarmistrza otrzymywali od rządu zlecenia na ponad 50 milionów. Czysty przypadek i jakiś perfidny atak..

Od 2008 do 2013 r. wartość umów zleconych spółce Cam Media przez ministerstwa rządu Tuska wyniosła 52 mln zł. Dochodzą do tego umowy z Kancelarią Premiera i spółkami skarbu państwa, m.in. z PKP. Wszystkie dotyczą usług reklamowych i wizerunkowych.

O Cam Media zrobiło się głośno po publikacji tygodnika „Wprost”, który ujawnił, że wiceprezes spółki Adam Michalewicz to dobry kolega byłego ministra transportu Sławomira Nowaka. W Cam Media pracuje także brat asystentki Pawła Grasia. Oczywiście zarówno według ministra Nowaka, jak i właścicieli firmy, powiązania te nie mają wpływu na wynik przetargów.

niezalezna.pl/48476-cba-wkroczylo-do-siedziby-cam-media-spolki-znajomego-slawomira-nowaka
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 11:11
                    Dla mnie to czysty przypadek że PiS głosowało przeciwko objęciu SKOKów nadzorem KNF. W końcu cała zgraja pisowców pracowała u Biereckiego. Nie wiem czy był to legalny lobbying.
              • kolter tylko parszywe truchło może tak tytułować swoje.. 28.07.15, 21:06
                szczyny ....

13kisiel napisał:

> <a href="wpolityce.pl/polityka/260579-dzika-furia-w-ataku-na-polska-firme-skok-przypomina-hitlerowskie-niemcy-i-ataki-na-mienie-zydowskie" target="_blank" rel="nofollow">wpolityce.pl/polityka/260579-dzika-furia-w-ataku-na-polska-firme-skok-przypomina-hitlerowskie-niemcy-i-ataki-na-mienie-zydowskie</a
    • mao111 Re: SKOKI - temat zastępczy 27.07.15, 23:18
      Rysiu, daj spokój. Przecież wiadomo, że skoki cię karmią jak siostry Karnowskie...
      • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 00:29
        mao111 napisał:

> Rysiu, daj spokój. Przecież wiadomo, że skoki cię karmią jak siostry Karnowskie
        > ...

To do mnie??

Weszła jakaś ustawa o uzgadnianiu płci (czego te dewianty platfonsowe nie wymyślą!!!) , ale ja swojej płci jestem pewna i na pewno nie mam na imię Rysiu :):)
        • ave.duce Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 07:55
          giulia123 napisała:

> mao111 napisał:
          >
          > > Rysiu, daj spokój. Przecież wiadomo, że skoki cię karmią jak siostry Karn
          > owskie
          > > ...
          >
          > To do mnie??
          >
          > Weszła jakaś ustawa o uzgadnianiu płci (czego te dewianty platfonsowe nie wymyś
          > lą!!!) , ale ja swojej płci jestem pewna i na pewno nie mam na imię Rysiu :):)
          >
          >

Rysiu - wołacz od imienia Rysia (zdrobnienie od Ryszardy, żeńskiego odpowiednika imienia Ryszard).

Na pewno nie masz na imię Rysiu, co najwyżej możesz mieć na imię Rysio ;)

ps. przy okazji: kim są Arabi? O ile mi wiadomo - w polszczyźnie takie słowo nie istnieje.
          Czyżby chodziło o Arabów?
    • kolter Re: SKOKI - 28.07.15, 00:36
      PISowska sotnia każdego kundla (czytaj karnowskich)teraz zatrudni żeby swoim skowytem zagłuszył prawdę o złodziejach z PIS, przed wyborami
    • alistair-p Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 05:52
      To ewidentna zemsta lobby lichwiarsko-bankowego i jego rządowych marionetek za ujawnienie tych porażających faktów polskiej opinii publicznej.
      Skąd ty masz stare Trybuny Ludu i Czerwony Sztandar?To styl tych bliskich twojemu sercu gazet.
      P.S. Sieroty po PZPR to elektorat Jarosława K.
    • mariner4 4 miliardy (a może i wiecej) - temat zastępczy? 28.07.15, 07:00
      Dziwi mnie zawsze obrona "słusznych" politycznie złodziei.
      Dla mnie finansowanie epidiaskopu też jest złodziejstwem. Niech sobie katolicy swój kościół sami utrzymują i dobrowolnie.
      Nie ma obawy. Nie damy zapomnieć o mafijnych kasach PiS. Pana senatora Biereckiego kto wyznaczył? Wyborcy? Wolne żarty to kurdupel go nominował i jest wspólnikiem SKOK mafii.
      M.
      • giulia123 Re: 4 miliardy (a może i wiecej) - temat zastępcz 28.07.15, 09:31
        mariner4 napisał:

> Dziwi mnie zawsze obrona "słusznych" politycznie złodziei.
        > Dla mnie finansowanie epidiaskopu też jest złodziejstwem. Niech sobie katolicy
        > swój kościół sami utrzymują i dobrowolnie.

> M.

Kto przez ostatnie osiem lat finansował, jak to nazywasz, epidiaskop?
        Czy nie ryży pinokio, który tuż przed wyborami pobiegł do kościoła zawrzeć ślub katolicki, z nadzieją pozyskania chociaż garstkielektoratu?

Ryżego oszusta pytaj dlaczego płaci na KK, a nie mnie.
        • mariner4 Nic nie jest czarno białe 28.07.15, 10:25
          To że głosowałem na PO nie oznacza wcale, że wszystko co robią mi się podoba. Niektóre rzeczy muszę wziąć z dobrodziejstwem inwentarza. Niestety. Musiałoby być setki partii, żeby trafić na taka co odpowiada w 100%.
          Tak jak większość głosuję więc na mniejsze zło dla mnie. Odpowiadałby mi Petru, ale nie ma szans, więc byłby to głos w istocie oddany na PiS.
          M.
        • kolter Re: 4 miliardy (a może i wiecej) - temat zastępcz 28.07.15, 21:04
          giulia123 napisała: M.
          >
          > Kto przez ostatnie osiem lat finansował, jak to nazywasz, epidiaskop?
          > Czy nie ryży pinokio, który tuż przed wyborami pobiegł do kościoła zawrzeć ślub
          > katolicki, z nadzieją pozyskania chociaż garstkielektoratu?

nie łamał ustaleń pomiędzy kościołami a rządami RP??

> Ryżego oszusta pytaj dlaczego płaci na KK, a nie mnie.

zostań konkubiną plebana to coś uszczkniesz
      • silencius Więcej - w Luksemburgu zainwestowano 9,5 mld 28.07.15, 21:35
        I warto sprawdzić kto zainwestował , w co , i skąd pochodziły pieniądze - ale tego Platforma z pewnością nie zrobi.
    • behemot17-13 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 07:47
      plockaprawica.net/images/news/szewczak-janusz-spotkanie_w_plocku.jpg
      • behemot17-13 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 07:52
        Jak ja podziwiam ludzi niezaangażowanych, takich stojących z boku obok Skoków.

"po co iść tropem tego, co się już skończyło ?" <*> ci co weszli na szczyt, widzieli świat z góry. niestety, niektórzy zamiast zejść powoli, stoczyli się na łeb i szyję.<*> "Przód tej wypowiedzi leci do tyłu czyli bokiem w dół czy jakoś tak."
    • kotek.filemon Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 10:59
      giulia123 napisała:

> I żeby było jasne. Kredytu we frankach ani żadnego innego nigdy nie brałam :)

A kto by ci dał kredyt, żulio?
      • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 11:13
        kotek.filemon napisał:

> giulia123 napisała:
        >
        > > I żeby było jasne. Kredytu we frankach ani żadnego innego nigdy nie brała
        > m :)
        >
        > A kto by ci dał kredyt, żulio?
        >
        >

Nie martw się. Nie ma takiej potrzeby.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 11:16
          Na czym kręcisz lody z platfusami? Zaznaczam, że uczciwy Polak bez lichwiarskiego kredytu sobie nie poradzi, ktoś kto sobie radzi jest z mafii.
          • mara571 zarty sobie robisz? 28.07.15, 21:11
            sa ludzie, ktorzy cos dziedzicza, cos remontuja za oszczednosci. Czasami nawet buduja nowy dom silami rodziny, bez wpadania w pulapke kredytu hipotecznego, ktory w Polsce ma charakter niewolniczy.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: zarty sobie robisz? 29.07.15, 09:00
              Skąd mają oszczędności? Jakie lody kręcą? Ktoś po kim dziedziczyli musiał być umoczony w PRL...
              • volupte Re: zarty sobie robisz? 29.07.15, 10:32
                Musi komuchy jakieś ;-)
          • giulia123 Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 21:24
            religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Na czym kręcisz lody z platfusami? Zaznaczam, że uczciwy Polak bez lichwiarskie
            > go kredytu sobie nie poradzi, ktoś kto sobie radzi jest z mafii.

Widzę, że żal ci doopę ściska :):)
            • religijnych.uczuc.obraza Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 09:00
              Że nie kręcę lodów z platfusami? Absolutnie nie.
        • kotek.filemon Re: SKOKI - temat zastępczy 28.07.15, 11:18
          Znaczy, ja oczywiście rozumiem, że kieszonkowe od rodziców ci wystarcza i bardzo się z tego cieszę. Oby więcej takiej młodzieży...
    • free-sound SKOKI to nie jest temat zastępczy 28.07.15, 21:24
      To jest faktycznie przekręt na wielką skalę, gdzie winni prawdopodobnie unikną odpowiedzialności. Jakby złapali nurka śmietnikowego Stasia z Koziej Wólki jak kradnie butelkę do podlewania kwiatów z balkonu prezesa spółdzielni mieszkaniowej, to pewnie miałby dwuletnie wczasy za kratami. W sprawie SKOK wielkość przekrętu nie mieści się w zapisach kodeksu karnego.
    • az43 Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 06:46
      A jakieś fakty,nazwiska?Podejrzewam,że mimo usilnych starać PiS nie zdołał dokonać aż takich przekrętów ale skoro tak twierdzisz to bardziej konkretnie.
    • aw2139 Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 09:05
      Może warto zastanowić się nad tym, czego tak bardzo się boją ci z P0? Faktem jest że wykazano dziwne konotacje najważniejszych osób w państwie z parabankami, ale o takich doniesieniach jest cicho sza, jak MAK-iem zasiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • adalberto3 Temat jest ważny ! W jakim stanie jest polskie ... 29.07.15, 10:54
      ... państwo po 8 latach rządów PO, jeżeli "mafijna ośmiornica" może bez przeszkód w białych rękawiczkach opróżniać wybrane banki ?
      • volupte Re: Temat jest ważny ! W jakim stanie jest polski 29.07.15, 11:26
        A w jakim stanie jest USA skoro tam piramida Madoffa skreciła 65 mld$ ?www.madoff.pl/
        • adalberto3 Re: Temat jest ważny ! W jakim stanie jest polski 29.07.15, 11:39
          SKOKi nigdy nie zachęcały do inwestowania nadmiernie wysokimi odsetkami. Jeżeli "ktoś" wyprowadzał z nich pieniądze, to tylko za przyzwoleniem odpowiednich służb i urzędów, które wolały tego procederu nie widzieć. Zwykły mafijna struktura dobrze umocowana w systemie politycznym.
          • volupte Re: Temat jest ważny ! W jakim stanie jest polski 29.07.15, 11:44
            Jak nie? SKOK Wołomin proponował 7-8% od lokat w okresie kiedy juz banki oferowały tylko ok. 5 % .
    • volupte Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 11:47
      www.mpolska24.pl/post/4637/uklad-stefczyka To troche wyjasnia.
      • volupte Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 11:50
        Nastepny kopniak .www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/co;dalej;ze;skok-ami;kasy;na;celowniku;knf,136,-1,1733256.html
        • volupte Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 11:51
          No to może jescze jeden:linkis.com/www.polityka.pl/tygo/zAeQy
    • dobry-termin Re: SKOKI - temat zastępczy 29.07.15, 19:50
      Pan Minister Finansów tylko w jednym roku zmienił aż cztery razy system rozliczania kas oszczędnościowych SKOK. Normalnie to każdy normalny rząd w danym kraju wspomaga lokalne kasy i ułatwia ich funkcjonowane... normalnie. W Polsce Pan Szczurek myślał że tym sposobem zniechęci posiadaczy spółdzielczych kont do rezygnacji z ich uslug. Jednak nie wiele to dało, więc media rozpętały kampanię nienawiści w stosunku do SKOK, w stosunku do Pisu a szczególnie w stosunku do Biereckiego. Najzabawniejsi są jednak owi wierni PO-mocnicy forumowi; mało że nie rozumieją o co w tych SKOK-ach naprawdę chodzi - to jeszcze myli im się drobny szczegół...kto podlega KNF.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka