volupte 16.08.15, 22:46 twitter.com/gazetapl_news/status/633013775499665408 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x2468 Re: Juz przepadła 16.08.15, 22:58 Dlaczego? Rozsądna kobieta w pisie nie jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Juz przepadła 16.08.15, 23:42 W przeciwieństwie do ciebie piękna i mądra kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Juz przepadła 17.08.15, 09:40 x2468 napisał: > W przeciwieństwie do ciebie piękna i mądra kobieta. > - cyniczna i glupia...kazdy to widzi,ale ci ktorzy pokazuja ja w mediach chca ja miec za lokomotywe wyborcza,zastanawia mnie,czemu pokazuja ja wraz z Palikotem? - czyzby to w ramach walki o numer lokomotywy? - jeszcze nie przebrzmialy echa kleski prezydenckiej lokomotywy,a SLD-owcy ponownie siegneli po lokomotywy z zewnatrz,tym razem dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Juz przepadła 16.08.15, 23:00 ... dość dawno już pisałem, że "twitter" powinien zmienić nazwę na "shit'ter" a "twit", na "shit" - tak by było poważniej ;) *** A Nowacka, niekoniecznie przepadła - w Warszawie startuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Juz przepadła 17.08.15, 10:06 z facebooka mało tutaj a i facebook, to nie to samo, co twitter-shit'er... ... ja się wypisałem już ładnych parę lat temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Juz przepadła 16.08.15, 23:07 Nie tylko ona: Małgorzata Kidawa-Błońska: Kościół ma prawo przedstawiać swoje stanowisko i wierni mogą to stanowisko akceptować czy nie, ale politykę kreujemy dla wszystkich ludzi żyjących w naszym kraju, tak żeby wszyscy czuli się dobrze i bezpiecznie. Ryszard Petru: Jestem osobą wierzącą, ale takie wypowiedzi - zacytuję Jarosława Kaczyńskiego sprzed lat - to najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski. Za 50 lat będziemy mieć puste ławy w kościołach, jak np. we Francji Ale teraz rządzą tacy: Jacek Sasin: Nie rażą mnie takie wypowiedzi. Nikt nie powinien oczekiwać, że Kościół odejdzie od swoich dogmatów i fundamentów. W Polsce prawo tworzone jest przez parlament, ale zasiadają tam też osoby, które identyfikują się z Kościołem katolickim. Nic dziwnego, że kierują się jego zasadami. Całe prawo jest tworzone w oparciu o system moralny Kościoła. Ci, których to razi, nie rozumieją, o czym tak naprawdę jest mowa. Jest rozdział Kościoła od państwa, ale głos episkopatu jest ważny Odpowiedz Link Zgłoś
marta595 Re: Juz przepadła 17.08.15, 00:04 aniechto.only napisała: > Ale teraz rządzą tacy: > Jacek Sasin: > Nie rażą mnie takie wypowiedzi. [...] >Jest rozdział Kościoła od państwa, ale głos episkopatu jest ważny I być może jeszcze trochę porządzą, ale dzień, w którym nastąpi faktyczny rozdział Krk od państwa nadejdzie wcześniej niż się im wydaje.Te biskupie nawoływania są ewidentnym świadectwem ich strachu przed sekularyzacją.Widmo Irlandii spędza im sen z powiek, ale buta i samozadowolenie duchowieństwa nie pozwala im dostrzec jak bardzo oddalają się od rzeczywistości.Głosy rozsądku i opamiętania pojawiają się nie tylko w środowiskach laickich, ale coraz częściej słychać je również wśród katolików: BRACIA BISKUPI, Kiedy ważyły się losy dotacji na muzeum Jana Pawła II w Wilanowie (de facto na budowę Świątyni Świętej Opatrzności Bożej), gdy potrzebne były kolejne pieniądze, nie przeszkadzało Wam, że pochodzą od koalicji, na którą - jak teraz słyszę - głosowanie jest grzechem ciężkim. Przez lata z budżetu państwa przyznawano fundusze na remonty kościołów, finansowanie uczelni kościelnych. Nie oddaliście ich, chociaż były od tej władzy - odpowiedzialnej za zamach w Smoleńsku, opowiadającej się za ratyfikacją konwencji, stosowaniem in vitro. Wręcz przeciwnie, otwieraliście bez wyrzutów sumienia konta parafii, uniwersytetów, poły sutann. Braliście pieniądze bez skrupułów, bez wahania, bez umiaru... Czy nie zastanowiło Was, skąd pochodzą? Pośrednio od nas wszystkich: wierzących i niewierzących. Tych, których chcecie mieć w Kościele, i tych z premedytacją wypychanych poza jego nawias. Nie w tym jednak rzecz, od kogo pochodzą, ale z czego. Już wymieniam, bo może zapomnieliście albo nie mieliście świadomości, że są one m.in.: - z akcyzy ze sprzedaży alkoholu i papierosów, z podatków pochodzących od sprzedaży środków antykoncepcyjnych, z podatków pochodzących z salonów masażu, klubów tanecznych, z podatków odprowadzanych przez kliniki stosujące zabiegi in vitro i aborcję, z podatków od reklam telewizyjnych emanujących erotyką i wulgarnością. Arcykapłani nie złożyli 30 srebrników do skarbca świątyni w Jerozolimie, bowiem były one zapłatą za krew. Wy zaś, Bracia Biskupi, bez najmniejszego zażenowania i wstydu wznosicie Waszą Świątynię Świętej Opatrzności Bożej za pieniądze naznaczone grzechem, ociekające krwią nienarodzonych, krzyczące głosem tysięcy istnień zamrożonych w azocie. I jest Wam z tym dobrze... Skoro wiecie, jakie są m.in. źródła finansowania Kościoła, katechezy w szkołach, to czy nie uczciwiej powiedzieć non possumus - nie możemy... Powiedzcie wiernym (którzy jeszcze nie podważyli swojego communio - to jakieś 30 proc. obecnie deklarujących wyznanie rzymskokatolickie): weźcie odpowiedzialność za Kościół - za jego utrzymanie, za swoich duszpasterzy, za dzieła miłosierdzia. Podzielcie się z nami tym, czym możecie - kwotą z waszych podatków. My zrezygnujemy z finansowania Kościoła z budżetu państwa, zdamy się na Was - na Waszą odpowiedzialność i dobroć. Już widzę strach w Waszych oczach - zaprzestania finansowania z budżetu państwa boicie się bardziej niż Apokalipsy i wiecznego potępienia. Bracia Biskupi, nie lękajcie się! Już niedługo władzę w Polsce przejmą politycy Prawa i Sprawiedliwości - prawdziwi katolicy, "ludzie sumienia". Oni za bezwarunkowe poparcie przez księży Andrzeja Dudy w wyborach prezydenckich, za ulotki kandydatów PiS do Sejmu i Senatu zostawiane w kruchtach, za udostępnianie ambon do politycznej agitacji, za zaangażowanie księży w zbieranie podpisów w sprawie referendum o lasach, za brak Waszej reakcji na gwizdy na Powązkach w rocznicę wybuchu powstania warszawskiego zapewnią Wam finansowanie na najbliższe lata. Będziecie mogli odetchnąć z ulgą. Nic nie trzeba będzie robić, o nikogo zabiegać przynajmniej przez jakiś czas... Kiedy za kilkanaście lat, kiedy ostatni z Was zgaszą świece na ołtarzach, sprzedadzą opustoszałe kościoły, wyprzedadzą gromadzone przez wieki majątki, po raz ostatni wypowiedzą "Ite missa est" i zamkną drzwi świątyń, na refleksję będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Akurat J.Sasin się trochę myli 17.08.15, 10:45 Prawo nic nie mówi o cudzołożeniu a kościół to i owszem.Kościół mówi że nie będzie się miało bogów cudzych a prawo nie zabrania wielbić obrazów pomników Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Juz przepadła 17.08.15, 07:10 Obnoszenie sie z ateizmem, przypomina mi obnoszenie sie z "pedalstwem" tez mi to wisi :D Myslalam, ze nie jest tak koniunkturalna :( Kobita rozmienia sie na drobne...szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Juz przepadła 17.08.15, 08:47 Czym nazwiesz obnoszenie się z katolicyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Juz przepadła 17.08.15, 08:50 tym samym, nie akceptuje tego typu lansu, bez wzgledu na swiatopoglad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: i głupich Pan Bóg kocha 17.08.15, 08:55 jestes tego najlepszym przykladem :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-termin Re: i głupich Pan Bóg kocha 17.08.15, 09:49 czy uważacie że ma jakieś znaczenie margines polityczny? Bo za taki jak dotąd uznawany jest SLD...a ta pani? o urodzie kobiety się raczej nie dyskutuje. Poza urodą ta kobieta posiada wyraźne braki intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: i głupich Pan Bóg kocha 17.08.15, 10:12 ... powiedział ktoś, kto żadnych braków intelektu nie ma... Ale tylko dlatego, że u niego intelekt, to coś, czego "najwięksi szperacze" nie znajdą ... bo go nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Juz przepadła 17.08.15, 10:08 a obnoszenie się (ostentacyjne!) z wiarą, co ci przypomina??? bo mnie - qrestFo zwykłe! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A ma cos do powiedzenia w sprawach istotnych? 17.08.15, 10:08 volupte napisał: > twitter.com/gazetapl_news/status/633013775499665408 To czy jest ateistką , czy nie jest , czy słucha biskupów czy tez nie, to jej prywatna sprawa. Malo istotna z punktu widzenia jej ew pracy w Sejmie. Mnie natomiast bardzo interesuja jej poglądy w sprawach najwyższej wagi. Np co myśli o zwiększeniu wpływów budżetowych poprzez wprowadzenie podatku obrotowego dla hipermarketów . Jakie jest jej zdanie w sprawie dodatkowego opodatkowania banków. Co mysli o JOW-ach, o wieku emerytalnym, o 6-latkach w szkole, o prywatyzacji lasów państwowych, o emigracji młodych , wykształconych, o umowach smieciowych , o słuzbie zdrowia , o kwocie wolnej od podatku...... Dobrze znać stanowisko przyszłego posła w sprawach najbardziej dla obywateli istotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: A ma cos do powiedzenia w sprawach istotnych? 17.08.15, 10:27 O JOW: fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-parlamentarne-2015/aktualnosci/news-barbara-nowacka-jow-y-to-oszustwo,nId,1856533 O kwocie wolnej od podatku oraz służbie zdrowia: Równolegle powinny być prowadzone działania w kierunku pomocy najbiedniejszym poprzez podniesienie kwoty wolnej oraz poprawy jakości usług publicznych takich jak służba zdrowia czy edukacja, tak by bogaci nie chcieli uciekać do rajów podatkowych – mówi Nowacka. www.ekonomia.rp.pl/artykul/1217123.html Wiek emerytalny: www.polskieradio.pl/13/53/Artykul/1472168,Sygnaly-dnia-7-lipca-2015-zapis-calej-rozmowy-z-Barbara-Nowacka O prywatyzacji lasów pewnie się nie wypowiadała bo przecież nie ma takich planów, chyba że chce to zrobić PiS. To jak remik? Możesz poprze Nowacką czy coś ci przeszkadza u niej? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A ma cos do powiedzenia w sprawach istotnych? 17.08.15, 10:49 A na rolnictwo i górnictwo jakie ma poglądy?A czy nie sądzi przypadkiem że skoro prawie wszystkim podnieśli ten wiek emerytalny przynajmniej o 2 lata to przypadkiem nie należało by to zrobić wobec grup uprzywilejowanych? Odpowiedz Link Zgłoś