princessjobaggy 24.10.05, 22:04 Jak brzmi polska nazwa powyzszego zwierzatka? Pytam z ciekawosci, bo wiem o jakie zwierze chodzi, jak ono wyglada itd., ale za nic nie moge skojarzyc polskiej nazwy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgna Re: Gerbil 24.10.05, 22:07 jesli poszukasz od lacinskiej nazwy Gerbillus czy znajdziesz moze polski odpowiednik? Odpowiedz Link
eballieu Re: Gerbil 24.10.05, 22:14 Myszoskoczek mi wyszlo. Ale ja nazwe polska pierwszy raz slysze, o angielskiej juz nie wspomne. A jak to cos wyglada to bym z checia zobaczyla:-) Odpowiedz Link
aniek133 Re: Gerbil 24.10.05, 22:33 Pomieszanie myszy ze szczurem (taka owlosiona mysz z dlugim ogonem). Przynajmniej ja tak kojarze. Odpowiedz Link
mgna Re: Gerbil 24.10.05, 22:36 Ja je widzialam (i prosze sobie tutaj nic nie kojazyc!) w klatce. Gerbils sa jak duze myszy, ale pucate :) Nieco sympatyczniejsze od mysz i szczorow, nadal z dlugim ogonem i pazurkami, brrr.... Odpowiedz Link
eballieu Re: Gerbil 24.10.05, 22:36 Juz sobie to cos znalazlam. Fuj, ja nie lubie tego typu zwierzatek. Odpowiedz Link
ralphos Re: Gerbil 24.10.05, 22:47 He, he.. Na końcu drugiej kasety do książki "Wymowa amerykańska" było nagrane opowiadanie "The School", które kończyło się "...and the new gerbil walked in. The children cheered wildly.". Jakoś nigdy nie zajrzałem do słownika jak ten gerbil wygląda, ale teraz już wiem :) Odpowiedz Link
mama5plus Re: Gerbil 25.10.05, 22:02 myszoskoczek Takie troche chomikowate zwierzatko. Lubi zwiewac i skakac z wysokosci ;-) Odpowiedz Link
mgna Re: Gerbil 25.10.05, 22:18 > Lubi zwiewac cos jak nasze dwu nogie zwierzaczki, i oba te gatunki sa naogol pucate ;) Odpowiedz Link