Dodaj do ulubionych

Brawo Ewa!

14.10.15, 13:15
Po wielu miesiącach intensywnej pracy nieożałowanego ministra Arłukowicza, pracy z której tylko na chwile urywał się do pobliskiej restauracji by pożywić się smacznymi małżami w sosie z halibuta i capriccio z żubra i butelką popijajanego Château Gravieres Graves. Oraz osobistym wkładzie obecnego ministra zdrowia, tego któremu Vlad Drakula zza grobu zazdrości nazwiska, udało odnotować się G-I-G-A-N-T-Y-C-Z-N-Y sukces:

Na wizytę do ginekologa czeka się nawet ponad siedem miesięcy. Zbliżamy się zatem do tak napiętego terminu który spowoduję że państwowa praktyka ginekologiczna będzie już zbędna a nawet nieopłacalna. No chyb,a że wszechobecna ewolucja wspanioałomyślnie wydłuży czas ciąży u polskich kobiet.
Obecnie czekamy na sukces pakietu onkologicznego W wielu współpracujących ze szpitalami zakładach pogrzebowych słychać już szelest zacieranych dłoni.

A i byłbym zapomniał o linku:
www.tvp.info/22166892/alarmujacy-raport-fundacji-nawet-siedem-miesiecy-w-kolejce-na-wizyte-u-ginekologa
bez niego (linku) obraza-uczuc-religijnych poczułby się jak ślepiec bez laski.
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:17
      Hmm, przy medianie 7 dni. Lubię twoją wnikliwość w czytaniu artykułów.
      • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:33
        Prywatnie 3 dni (średnio!).
        "Fundacja przebadała 454 przychodnie pod względem dostępności usług ginekologiczno-położniczych dla kobiet we wczesnej fazie ciąży. W połowie (czyli 50%) placówek czeka się do 7 dni.
        Nie mieszajmy w to mediany (tutaj dowiesz się więcej o pojęciu, którego nieumyślnie użyłeś w swoim poście: pl.wikipedia.org/wiki/Mediana . Pragnę zaznaczyć, iż skorzystanie z podsuniętej wiedzy jest absolutnie bezpłatne i dowlone)
        Ale mnie uspokaja co innego:
        "Narodowy Fundusz Zdrowia podkreślił, że każda przyszła matka, która ma problem z dostępem do świadczeń medycznych, może zwrócić się do Oddziału Wojewódzkiego Funduszu i zapewnił, że na bieżąco wyjaśniają one wszelkie kwestie dotyczące m.in. prawa do świadczeń."

I to jest prawdziwy powód do dumy. Ciężarna się zwróci i otrzyma wyjaśnienie.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:22
      Fuj, Rodzić Po Ludzku to akcja którą rozkręcił ten przebieraniec Pacewicz. Tfu tfu, jak uczciwy na wskroś wyznawca tradycyjnych wartości może wierzyć takiemu lewakowi? Straszą żeby wszystkim kobietom przymusowe aborcje zrobić, nawet tym które w ciąży nie są.
      • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:39
        Pacewicz to przebieraniec? Nie przerażaj mnie.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:42
          Robił tak w czasach gdy każde słowo GW było dla ciebie jak drogowskaz.
          • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:22
            Piszesz o tym w czasie przeszłym. Czyli zmądrzał, tak jak ja.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:34
              A kto powiedział że zmądrzałeś?
              • sclavus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:48
                Sam powiedział!... może zapomniał dodać tylko, że ... inaczej :D
              • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:55
                Sam na to wpadłem. Tobie jak rozumiem musiałby ten fakt ktoś podpowiedzieć a inny, drugi osobnik, potwierdzić. Najlepiej linkiem.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:02
                  Na tylu swoich wymysłach się już przejechałeś że powinieneś być bardziej ostrożny.
                  • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:04
                    (?!)..niemożliwe, a podasz chociaż jeden przykład?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:09
                      Np. zegarek dla Nowaka za pendolino.
                      • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:11
                        Link poproszę. Link do postu, w którym napisałem dosłownie to co twierdzisz powyżej.
                        • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:14
                          No czekam...
                          Pokaż ten post w którym napisałem, że Nowak dostał zegarek za "Pendolino".
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:25
                            Ty nie napisałeś tego wprost i każdy inteligentny to wie. To teraz twoja jedyna linia obrony. Tutaj sugestia że producent pendolino rozdaje łapówy a dalej że Nowak wypadł z jakiegoś biznesu związanego z pendolino.
                        • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:22
                          No i jak? Znalazłeś? Czy nadal nerwowo grzebiesz w postach, bo nie chcesz wyjść na haniebnego kłamcę?

tw_wielgus napisał:

> Link poproszę. Link do postu, w którym napisałem dosłownie to co twierdz
                          > isz powyżej.
                          >
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:27
                            Wyjdę na kłamcę bo wymyśliłeś sobie kryterium że miało to być napisane wprost? Nie rób z publiczności głupców bo każdy wie jaka była intencja twojej twórczości na temat Nowaka i pendolino.
                            • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:48
                              Aha czyli jednak nie napisałem.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:24
                          No właśnie, ty przecież tylko sugerujesz w postach rozciągniętych w czasie:
                          Pomijam już liczne zagarki, które producent Pendolino ochoczo rozdaje lokalnym kacykom.
                          Nowak zaś ( odkąd wypadł z biznesu - pendolino)
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,155906054,157072173,Re_Dzieki_zastosowaniu_Pendolino_.html
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,156078383,156078604,Re_kazdy_ma_inna_specjalnosc.html
                          Może wreszcie napiszesz o jaki to biznes Nowaka w kontekście pendolino chodzi?
                          • tw_wielgus Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 15:49
                            Sugeruję... No proszę jak łatwo Ci coś zasugerować. Dziecinnie prosta sprawa.
                            Czyli jednak nie napisałem.
                    • nachlany_wolak Przy tylu twoich nickach, nie wiesz co odpowiedzie 14.10.15, 15:10

• snajper55 Brawo tw_wielgus! 14.10.15, 13:29
      tw_wielgus napisał:

> Na wizytę do ginekologa czeka się nawet ponad siedem miesięcy.

W Lotto można wygrać nawet kilka milionów. Ale zdecydowana większość nie wygrywa, tak jak do zdecydowanej większości ginekologów czeka się klika dni.

Przecież to bardzo dobrze rozumiesz, ale kampania wyborcza ma swoje prawa i dlatego manipulujesz i piszesz bzdury. Nie wstyd ci? Sorki, o co ja pytam...

S.
      • tw_wielgus Brawo Snajper55! 14.10.15, 13:38
        "tak jak do zdecydowanej większości ginekologów czeka się klika dni."
        Dlaczego manipulujesz wynikami badania. To, że Ty czekasz do ginekologa tylko kilka dni nie oznacza że inne niewiasty czekają podobnie.
      • adam111115 Re: Brawo tw_wielgus! 14.10.15, 14:13
        Wielgus to delikatnie mądrzejsza wersja kiśla, coś zobaczy i mu się od razu wydaje, typowy wiejski głupek
        • tw_wielgus Bardzo proszę administratora o skasowanie 14.10.15, 14:25
          postu tego peowskiego chama ponieważ narusza on dobra osobiste mieszkańcxów wsi zarówno w formie jak i w treści.
          Tylko wyjątkowej jakości bydle mogło tak obraźliwie i z poczuciem fałszywej wyższości wypowiadać się o wyborcach PSL.
          • adam111115 Re: Bardzo proszę administratora o skasowanie 14.10.15, 14:47
            Potoczne określenie "wiejski głupek ", przyznajesz że idealnie do ciebie pajacu pasuje. A tak BTW to na wsi pisuary wygrywają
          • kotek.filemon Re: Bardzo proszę administratora o skasowanie 14.10.15, 14:50
            ZZ wiejskich głupków protestuje przeciw zaliczaniu osobników pokroju tw_wielgusa w swoje szeregi!
            • tw_wielgus Re: Bardzo proszę administratora o skasowanie 14.10.15, 14:57
              O właśnie! Dobrze rozumiem, że ZZ przemówił ustami swojego reprezentanta?
            • m.c.hrabia Re: To tylko najmita 14.10.15, 14:57
              płatny wyrobnik, jak miał zlecenie na Grodzką to przez kilka miesięcy codziennie uraczał nas wątkiem w tym temacie ,następnie dali mu zlecenie na Biedronia,to samo ,przed wyborami prezydenckimi dostał zlecenie na Komorowskiego, obecnie nie ma dnia aby nie założył wątku o
              Ewie .
              • tw_wielgus Re: To tylko najmita 14.10.15, 15:00
                Boże znowu ten zazdrośnik i obsesjonat transwestytów.
                Chłopie czy ty o niczym innym jak o groszowej kasie jaką PO płaci hejterom i Grodziej nie potrafisz pogadać? Naprawdę nie masz innych zainteresowań?
                • nachlany_wolak Gorące modlitwy to twoja specjalność 14.10.15, 15:11
    • zoil44elwer Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:32
      DonalT Ojcem Ewy i jej sukcesów? Gdyby nie ON to EK już dawno wróciła by na prowincję(do Szydłowca)
      • x2468 Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:48
        Ty pajacu zapytaj się córki ile ona czeka w Vaterlandzie na wizytę u ginekologa choć pewnie nie wie bo jeździ do lekarzy w Polsce.
        • zoil44elwer Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:33
          x2468 napisał:

> Ty pajacu zapytaj się córki ile ona czeka w Vaterlandzie na wizytę u ginekologa
          > choć pewnie nie wie bo jeździ do lekarzy w Polsce.
          >
          Pielęgniarki(w Polsce zarabiały 1000 PLN,w Efie zarabiają 2,5 tys ale €) Nie czekają,wizyty u lekarza realizowane są w dniu potrzeby.
    • nachlany_wolak Rafał - żenada, pisowski hejterze 14.10.15, 13:45
      liczę na ciebie w rządzie JarKacza
    • zapijaczony_ryj A TWwielgus zna znaczenie przymiotnika "Skrajny"? 14.10.15, 13:52
      "Średni czas oczekiwania na wizytę u lekarza ginekologa w ramach NFZ wynosi 18 dni, bez względu na to, czy jest się w ciąży, czy nie – wynika z najnowszego raportu Fundacji Rodzić po Ludzku. W skrajnych przypadkach czas oczekiwania przekraczał siedem miesięcy".

Myślę, e raczej chyba nie zna!!!
      • tw_wielgus Re: A TWwielgus zna znaczenie przymiotnika "Skra 14.10.15, 14:21
        Oczywiście że zna. A czemu by miał nie znać?

A czy kolega piegowaty wnikliwie zapoznał się z treścią zamieszczoną w poście założycielskim?
        Przypomnijmy: "Na wizytę do ginekologa czeka się nawet ponad siedem miesięcy"
        Nawet ponad jest sformułowaniem świadczącym o wyjątkowości tego zjawiska.
        • nachlany_wolak Ty wiesz wszystko lepi 14.10.15, 14:25
        • zapijaczony_ryj To nie wyjątkowość tylko PiSia manipulacja 14.10.15, 14:35
          tw_wielgus napisał:

> Oczywiście że zna. A czemu by miał nie znać?
          >
          > A czy kolega piegowaty wnikliwie zapoznał się z treścią zamieszczoną w poście z
          > ałożycielskim?
          > Przypomnijmy: "Na wizytę do ginekologa czeka się nawet ponad siedem miesięcy"
          > Nawet ponad jest sformułowaniem świadczącym o wyjątkowości tego zjawiska
          > .
          • tw_wielgus Nie wiem czym jest pisia manipulacja 14.10.15, 15:01
            i przeszukałem pół internetu żeby znaleźć definicję. Czy w łaskawości swojej raczysz nam przybliżyć znaczenie tego przymiotnika w literaturze?
            • nachlany_wolak pisia manipulacja to twoje wPiSy, połeto 14.10.15, 15:08
            • artexe Re: Nie wiem czym jest pisia manipulacja 14.10.15, 15:11
              tw_wielgus napisał:

> i przeszukałem pół internetu żeby znaleźć definicję. Czy w łaskawości swojej ra
              > czysz nam przybliżyć znaczenie tego przymiotnika w literaturze?

Ale Cię sfora platfusich kundelków opadała.
              Nie przejmuj się nimi, oni potrafią tylko szczekać i najwyżej nasikać na nogawkę.
              • tw_wielgus Re: Nie wiem czym jest pisia manipulacja 14.10.15, 15:12
                Spoko, założyłem gumiaki.
                • nachlany_wolak Gumiaki to twoje ulubione obuwie 14.10.15, 15:14
            • zapijaczony_ryj Re: Nie wiem czym jest pisia manipulacja 14.10.15, 15:14
              tw_wielgus napisał:

> i przeszukałem pół internetu żeby znaleźć definicję. Czy w łaskawości swojej ra
              > czysz nam przybliżyć znaczenie tego przymiotnika w literaturze?

on też nie wie:
              www.youtube.com/watch?v=9fVSLFYWTZk
              Kótko mówiąc ci objaśnię.
              Jak PiS_dak będzie jechał przez piękne miasto jakim jest Warszawa, to niczego nie będzie widział poza jedną walącą się kamienicą.
              A taki jak ty jak się dowie od 100 kobiet, ze zostały przyjęte do ginekologa w dniu zgłoszenia się a od jednej, ze nie mogła się dostać, to agłośni to ostatnie.
              Bo wy z PiS_dogłowiem inaczej postrzegacie, dla was tak jak dla samego Naczelneo Idioty czarne jest białe!
              • tw_wielgus Re: Nie wiem czym jest pisia manipulacja 14.10.15, 15:19
                Dalej nie rozumiem. Miałeś mi wyjaśnić znaczenie przymiotnika a opisałeś swoje projekcje które znudziły się już nawet zawodowym psychiatrom.
                Wiec jeszcze raz poproszę o definicję "pisiej manipulacji". Czy to co gada z ekranu TV Pani premier będąca pod wpływem Misia Kamińskiego to jest pisia manipulacja? Misio przyczynił się do wielkiego sukcesu PiS w 2005 roku.
                • zapijaczony_ryj Misio też przyczynił się do zbezczeszczenia Wawelu 14.10.15, 15:31
                  tw_wielgus napisał:

> Dalej nie rozumiem. Miałeś mi wyjaśnić znaczenie przymiotnika a opisałeś swoje
                  > projekcje które znudziły się już nawet zawodowym psychiatrom.
                  > Wiec jeszcze raz poproszę o definicję "pisiej manipulacji". Czy to co gada z ek
                  > ranu TV Pani premier będąca pod wpływem Misia Kamińskiego to jest pisia manipul
                  > acja? Misio przyczynił się do wielkiego sukcesu PiS w 2005 roku.
    • douglasmclloyd Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 13:52
      tw_wielgus napisał:

> Na wizytę do ginekologa czeka się nawet ponad siedem miesięcy. Zbliżamy się zat
      > em do tak napiętego terminu który spowoduję że państwowa praktyka ginekologiczn
      > a będzie już zbędna a nawet nieopłacalna.

Ginekolodzy gonią dentystów.
      • nazimno Jak zyje nie pamietam, żeby tam byly zęby. 14.10.15, 14:19
        • zoil44elwer Re: Jak zyje nie pamietam, żeby tam byly zęby. 14.10.15, 14:36
          Ginekolog grzebie w oku a powinien .....okulista.
    • erka-4 Re: Brawo Ewa! 14.10.15, 14:07
      Wiadomo o co chodzi,chodzi o to,żeby córunia pani premier z POlski nie uciekła,więc musi zarobić godziwie i bez podatku bo wiadomo,że lekarzy na kasy fiskalne nie jest stać,są zbyt biedni.

wiadomosci.onet.pl/kraj/od-marca-kasy-fiskalne-w-kazdym-gabinecie-lekarskim/7y8tn
      ( byłem u okulisty miesiąc temu prywatnie,zapłaciłem uczciwie 70 złotych polskich,kasy żadnej nie zauważyłem, więc paragonu też nie dostałem)
      cytat:
      Wizyty w prywatnych gabinetach

Eksperci z Fundacji Rodzić po Ludzku uważają, że optymalny czas oczekiwania na wizytę u ginekologa w ramach NFZ nie powinien przekraczać 2 tygodni. Długi czas oczekiwania stanowi bowiem dużą barierę dla kobiet w dostępie do usług ginekologiczno-położniczych w ramach NFZ i często zmusza je do skorzystania z usług w prywatnym gabinecie.

www.tvp.info/22166892/alarmujacy-raport-fundacji-nawet-siedem-miesiecy-w-kolejce-na-wizyte-u-ginekologa
    • sclavus Podziękuj Kai... 14.10.15, 14:44
      ... Kai Gondek... :D:D:D - a nie Kopacz, czy Arłukowiczowi...
      Przy całkowitym zakazie aborcji, ginekologia przestanie być specjalizacją "która pozwala zarobić" (jak Chazanowi, czy Piesze)...
      ... to i odchodzą od niej co sprytniejsi, albo ... emigrują tam, gdzie prawo aborcyjne jest bardziej sprzyjające zarobkom!
      • kotek.filemon Re: Podziękuj Kai... 14.10.15, 14:51
        sclavus napisał:

> emigrują tam, gdzie prawo aborcyjne jest bardziej sprzyjające zarobkom!

Zauważ, że w normalnych krajach prawo aborcyjne absolutnie nie sprzyja zarobkom ginekologów.
        • sclavus Re: Podziękuj Kai... 14.10.15, 14:58
          Nie to chciałem, co zrozumiałeś ;)
          Chodzi mi o to, że za samo zaglądanie w ramach NFZ "trudno jest wyżyć" a w normalnych krajach, stawki za zaglądanie są też regulowane, ale za aborcję wyższe choć legalne i też regulowane te aborcje są :)
          • sclavus PeeS 14.10.15, 15:02
            Jest kilka specjalizacji, które mimo iż absolutnie niezbędne, to traktowane przez rozdzielcę (NFZ) po macoszemu...
            Jako najlepszy i idealny przykład: anestezjolog!
            • edd.y PiS 49% a PO< 15% 14.10.15, 15:50
              Ja tylko w przelocie napisze POprawnie carpaccio:)
              • edd.y Re: PiS 49% a PO< 15% 14.10.15, 15:51
                Z reszta POchwal dla Ewy sie zgadzam:) Juz wkrotce ja i PO POchowamy. Amen.
                • zoil44elwer Re: PiS 49% a PO< 15% 14.10.15, 15:56
                  A do wyborów jeszcze 10 dni.
                  • edd.y Re: PiS 49% a PO< 15% 14.10.15, 16:01
                    Nie moge sie doczekac 26. Michnik sie POwiesi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka