Dodaj do ulubionych

Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz?

14.10.15, 17:57
A tak na poważnie - wydaje mi się, że Pisowi w żaden sposób nawet przegrana Szydło w tej debacie nie zaszkodzi. Wygrana może pomóc Pisowi zdobyć parę punktów więcej. Samej Beacie Szydło wygrana na pewno pomoże w zdobyciu jakiejś lepszej pozycji wobec JK. Wszystkie pozostałe partie też pewnie kalkulują, że jak wygra Beata Szydło, to część wyborców PO może zgłosować na ich partie...

Paradoks jest taki: na wygranej PEK, zależy PEK i.....JK? Dlaczego JK? No bo wtedy BSz kompletnie przestaje się liczyć i JK może gładko objąć stanowisko premiera.....
Nie dlatego, że JK nie może "mianować się sam premierem" kiedy będzie chciał, ale dlatego, że klęska BSz w debacie daje mu alibi wobec wyborców....
Obserwuj wątek
    • gelati Zelazko 14.10.15, 18:07
      1zzarda napisał:

> ...wydaje mi się, że Pisowi w żaden sposób nawet przegrana Szydło w tej debacie nie zaszkodzi. Wygrana może pomóc Pisowi zdobyć parę punktów więcej. Samej Beacie Szydło wygrana na pewno pomoże w zdobyciu jakiejś lepszej pozycji wobec JK. Wszystkie pozostałe partie też pewnie kalkulują, że jak wygra Beata Szydło, to część wyborców PO może zgłosować na ich partie...<

Slusznie ci sie wydaje. PiS odniesie miazdzace zwyciestwo. A odpowiadajac na twoje pytanie
      to BSz przyjdzie z zelazkiem i wyprasuje Kopacz.
      • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 18:15
        To było pytanie retoryczne......
        • gelati Re: Zelazko 14.10.15, 18:19
          I retorycznie odPOwiedzialem:) Zapytaj o cos jeszcze. Retorycznie, oczywiscie.
          • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 18:26
            Jesteś przekonany, że nie obrażasz nikogo? Sprawia Ci to przyjemność?
            • gelati Re: Zelazko 14.10.15, 18:31
              1zzarda napisał:

> Jesteś przekonany, że nie obrażasz nikogo?<

Jezeli bede chcial kogos obrazic zrobie to jednoznacznie. Bez cienia watpliwosci dla czytajacych.
              • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 19:26
                Nie można kulturalnie?
                • man_sapiens Re: Zelazko 19.10.15, 10:12
                  > Nie można kulturalnie?

Można, ale do tego trzeba mieć przyzwoite maniery a te nabywa się w domu.
      • grzechuuu3 Re: Zelazko 14.10.15, 18:29
        Wielki "obiektywizm" bije z twojej wypowiedzi. A już to, że rzekomo Szydło zmiażdży Kopacz w debacie to kompletna fantastyka. Owszem, może nieznacznie wygrać ale na pewno nie zmiażdżyć bo jest na to zwyczajnie za słaba jako polityk (mówiąc delikatnie).
        • artexe Re: Zelazko 14.10.15, 18:35
          grzechuuu3 napisał:

> Wielki "obiektywizm" bije z twojej wypowiedzi. A już to, że rzekomo Szydło zmia
          > żdży Kopacz w debacie to kompletna fantastyka. Owszem, może nieznacznie wygrać
          > ale na pewno nie zmiażdżyć bo jest na to zwyczajnie za słaba jako polityk (mówi
          > ąc delikatnie).

Pokonanie pani Kopacz w debacie nie powinno być najmniejszym problemem dla B.Szydło.
          Beatka jest emocjonalnie opanowana, Kopacz jest emocjonalnie słaba, ma tembr głosu wskazujący na osobowość histeryczną. Ma również niewielką wiedzę ekonomiczną a jej najsilniejszą bronią jest kłamstwo.
          • grzechuuu3 Re: Zelazko 14.10.15, 19:16
            Ona nie jest emocjonalnie opanowana tylko zwyczajnie nudna i nijaka, a jej najsilniejszą bronią jest atakowanie Kopaczowej.
            • artexe Re: Zelazko 14.10.15, 19:21
              grzechuuu3 napisał:

> Ona nie jest emocjonalnie opanowana tylko zwyczajnie nudna i nijaka, a jej najs
              > ilniejszą bronią jest atakowanie Kopaczowej.

Niektórzy nazywają ją cyborgiem. Kopacz atakuje Szydło,PiS i Kaczyńskiego od paru miesięcy.
              Jest przewidywalna,nudna i histeryczna.
              Ani jedna ani druga nie miałaby szans z Nowacką.
        • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 18:43
          A gdzie napisałem że wygra?
          • artexe Re: Zelazko 14.10.15, 18:50
            1zzarda napisał:

> A gdzie napisałem że wygra?

Ja też nie napisałem kto wygra. Oceniłem jedynie szanse pani Kopacz.
            • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 19:27
              To było do Grzecha.
              • grzechuuu3 Re: Zelazko 14.10.15, 19:40
                Przecież ja to pisałem w odpowiedzi na post gelati.
                • 1zzarda Re: Zelazko 14.10.15, 20:06
                  To akurat napisałem do artka
      • xystos Re: Zelazko 14.10.15, 18:38

..w torepce ?

ZEN
        • 1zzarda Re: Zelazko 15.10.15, 07:47
          Torebce?
    • zapijaczony_ryj Z partyjnOM 14.10.15, 18:18
      tiny.pl/gm2c6
    • 1zzarda Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 09:28
      Ciekawe czy będą takie gadżety? Kto nimi się posłuży i jakie będą reakcje?
      • zoil44elwer Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 16:00
        Kiedyś Brąko jeździł limuzyną z proporczykami w barwach Indonezji.Zwierzchnik Sił Zbrojnych RP,Strażak żyrandola i stróż Konstytucji?
    • wiosnaludzikow Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 16:48
      A co to za różnica, który POPiS rządzi ?
      Jedni szkodzą gospodarce i drudzy.
      Jedni zostawią religię w szkołach i drudzy.
      Jedni monopolizują media i drudzy.
      Jedni nie prowadzą jawnej polityki informacyjnej i drudzy.
      • 1zzarda Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 16:59
        Pomyślałem, że takie gadżety jak w debacie PBK vs PAD, to jednak żenada - jeden, że dał, a drugi że tak się zachował jak zachował. Gdyby PBK - oświadczył, że dziękuje bo taka piękną flagę przekaże Owsiakowi do licytacja... inaczej sprawa wyglądałaby. Tak więc takie gadżetowane jest ryzykowne
        • artexe Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 17:03
          1zzarda napisał:

> Pomyślałem, że takie gadżety jak w debacie PBK vs PAD, to jednak żenada - jeden
          > , że dał, a drugi że tak się zachował jak zachował. Gdyby PBK - oświadczył, że
          > dziękuje bo taka piękną flagę przekaże Owsiakowi do licytacja... inaczej sprawa
          > wyglądałaby. Tak więc takie gadżetowane jest ryzykowne

Ewa przyjdzie bez flagi, odejdzie z płaczem.
    • tw_wielgus Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 17:02
      W kręgach zbliżonych poszukiwana jest raczej odpowiedź na pytanie kto doprowadzi panią Kopacz.
      • artexe Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 17:03
        tw_wielgus napisał:

> W kręgach zbliżonych poszukiwana jest raczej odpowiedź na pytanie kto doprowad
        > zi panią Kopacz.

Jak to kto?....ten- co nie pęka.
        • 1zzarda Re: Ciekawe z jaką flagą na debate przyjdzie BSz? 19.10.15, 19:09
          Ten co nie pęka, oślizły....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka