Dodaj do ulubionych

Takie będą Rzeczypospolite...

20.10.15, 09:43
Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie… Nadto przekonany jestem, że tylko edukacja publiczna zgodnych i dobrych robi obywateli.
Jan Zamoyski, dawnymi czasy. Przeszło 4 wieki na zad. 1600.

Michel Houellebecq w Uległości; Soummission nie odkrył Ameryki, powtórzył słowa Jana Zamoyskiego. Ale słowa te pozwalają się lepiej przyjrzeć tzw. reformie edukacji tzw. prof. Jerzego Buzka. Idiotami łatwiej rządzić, ale każdy kij ma dwa końce. Idiotów może przejąć inna partia, a ta co ich wyszkoliła, na zawsze ich stracić.

Nie ulega jednakże dyskusji, że ów trzech wspomnianych przeze mnie mężów, właśnie w edukacji pokładało narzędzie do władzy i potęgi. A czy rozumnej, to już temat na inny wątek.
I psa można wyszkolić na przewodnika.

Zbliża się 25 dzień października AD 2015. To od nas zależy jakie będą Rzeczypospolite.
Jeszcze :)
Obserwuj wątek
    • zielonomi2016 Re: Takie będą Rzeczypospolite... 20.10.15, 16:39
      A ja mam to gdzieś. Odpowiadając na twoje zapytanie. Jezeli Warszawa to z czystym sercem mogę polecic sklep golfowy www.golfhelp.pl na mokotowie. Maja najlepsze ceny. Sprawdzilam w internecie i dzownilam do pozostalych sklepów. lepiej masz tylko w Anglii w golfline ale jak doliczysz koszty transportu oraz czas i ewentulane zwroty to sie to nie kalkuluje.
      • inocom Co ma edukacja z golfem? Sklepem? 20.10.15, 19:39
        zielonomi2016 napisał(a):

> A ja mam to gdzieś. Odpowiadając na twoje zapytanie. Jezeli Warszawa to z czyst
        > ym sercem mogę polecic sklep golfowy www.golfhelp.pl na mokotowie. Maja najleps
        > ze ceny. Sprawdzilam w internecie i dzownilam do pozostalych sklepów. lepiej ma
        > sz tylko w Anglii w golfline ale jak doliczysz koszty transportu oraz czas i ew
        > entulane zwroty to sie to nie kalkuluje.
    • wiosnaludzikow Re: Takie będą Rzeczypospolite ? 20.10.15, 16:46
      www.wprost.pl/ar/446078/Migalski-Kaczynski-zazadal-ode-mnie-12-z-18-tys-euro-na-potrzeby-partyjne/#.ViX0a6kt3wQ.facebook
      • inocom Zdolność czytania już zanikła :) 20.10.15, 17:44
        wiosnaludzikow napisał:

> www.wprost.pl/ar/446078/Migalski-Kaczynski-zazadal-ode-mnie-12-z-18-tys-euro-na-potrzeby-partyjne/#.ViX0a6kt3wQ.facebook

Jaki to ma związek z wątkiem?
    • inocom Re: Takie będą Rzeczypospolite... 20.10.15, 23:21
      To wszystko na co stać F28?

Było nie było chodzi o nasze wnuczęta.
      • x2468 Re: Takie będą Rzeczypospolite... 20.10.15, 23:39
        Jaka będzie Rzeczpospolita jak jej młodzież pójdzie do szkół(jak chce wuc) w wieku 8 lat a dzieci z krajów ościennych w wieku 5- 6 lat? To proste.Opóźniona w rozwoju tak jak chciał wzór prezessimusa Hitler.
        • inocom Re: Takie będą Rzeczypospolite... 21.10.15, 00:49
          x2468 napisał:

> Jaka będzie Rzeczpospolita jak jej młodzież pójdzie do szkół(jak chce wuc) w wi
          > eku 8 lat a dzieci z krajów ościennych w wieku 5- 6 lat? To proste.Opóźniona w
          > rozwoju tak jak chciał wzór prezessimusa Hitler.

To zależy czego ich będą uczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka