Dodaj do ulubionych

znowu dostaną po dupach ci, którym chce się pracow

02.12.15, 11:26
Widzieliście to? Już wiemy, skąd rząd populistów, kłamców i lewaków weźmie kasę na obniżenie wieku emerytalnego i 500 zł na każdego bachora. Otóż podwyższy składki na ZUS. Przedsiębiorcy, którzy teraz płacą ok. 1100 zł składek na ZUS teraz będą musieli je płacić od pełnych przychodów. To już chyba pora, żeby wyjść na ulicę, co?
Tutaj więcej informacji: www.rp.pl/ZUS/312019859-ZUS-od-kazdej-umowy---prezydencki-projekt-obnizajacy-wiek-emerytalny.html
Gratuluję debilnym wyborcom PiS.
Obserwuj wątek
    • indeed4 Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:28
      • rozbawiony78 Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:34
        Gorzej, miętówka jako mniejszość, będzie niebawem płacił BYKOWE!:)
        Dopiero się wkurzy:)))))
        • kolor Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:36
          Kurdupel tez bedzie placil. I Pawlowicz...
          • yoma Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:58
            Pawłowicz to chyba krówskie...
        • indeed4 Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:42
          To "ona". Mówi o sobie, że jest "prawicowa" i wdzięczy się do fanów Korwina :-)))
          • mietowe_loczki Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:51
            Tak, mam prawicowe poglądy, młotku. W przeciwieństwie do ciebie bez cudzysłowu.
          • rozbawiony78 Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:54
            Eeee tam, querr jak połowa tych z fzd:)))))
            • indeed4 Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 12:11
              Wierna czytelniczka GW - wzorowo przez nich wyedukowana feministka z obsesją na punkcie Kościoła ;-)
              • mietowe_loczki a może coś na temat? 02.12.15, 12:26
                Bo póki co mamy wymianę zdań dwóch "prawicowych" chłopców, umysłowych impotentów.
            • piq towarzyszu rozbawiony, podobno... 02.12.15, 18:21
              ...uprawiacie seks z zaspami, jak połowa tych z Nowosybirska, pardą, z Nowogrodzkiej. No cóż, widzę, że pogoda wam nie sprzyja.
      • mietowe_loczki Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:40
        Skąd wiesz, czy planuję czy nie i jak to się ma do tematu?
        • kotek.filemon Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 11:50
          Indyk i rozdziawiony wciąż uważają, że ktokolwiek w ogóle dostanie kacze pińcet na dziecko.
          • buldog2 Re: Nie planujesz swoich bachorów? /bt. 02.12.15, 12:11
            Martusia dostanie pięćset na dziecko. Może tysięcy, może milionów, może złotych.
            --
            Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1, PiS.
      • piq ona planuje, ty robisz po pijaku w kiblu... 02.12.15, 18:16
        ...jakiejś nieznanej ci, a chętnej, urżniętej w trupa na partyjnej imprezce integracyjnej wolontariuszce z różańcem na szyi.

Na trzeźwo nie miałbyś szans rozrodu, i ona też, bo nie tylko nikt by na was nie spojrzał, ale i wy nawzajem na siebie.

Ot, taka PiSia rzeczywistość obyczajowa. Wszak za bożyszcza moralne macie Hójską-Gejke i Najprzeczystszą Dziewicę Smoleńską.
    • kotek.filemon Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 11:39
      A mówiłem, że paprykarze zapłacOM za głupotę?
      • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 11:41
        Szczerze mówiąc, mam nadzieję.
    • ketepud Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 11:44
      Produkcja dzieci najbardziej opłacalną działalnością gospodarczą w kaczej Polsce.
      • inna57 Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 11:47
        Jako jedyną można ją wykonywać również po pijaku i nie należy jej nigdzie zgłaszać.

Oj coś mi się wydaje że albo będzie kryterium uliczne albo ostatni rozsądny zgasi światło.
        • ketepud Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:00
          Zgłosić trzeba, żeby dostać pincet, ale żadnych kosztów samozatrudnienia producent nie poniesie.
    • sverir Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 11:59
      I bardzo dobrze, że będą płacić od przychodów, tak być powinno, to uczciwe i w ogóle. Gdyby PO chciała wprowadzić, byłoby to nieuzasadnione obciążenie przedsiębiorców ekstra podatkiem i ciosem w polską gospodarkę. Na szczęście pomysł PiS, który jest proprzedsiębiorczy, więc i rozwiązanie ma na celu tylko uzdrowienie sytuacji, która jest niezdrowa. Rzekłem.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:02
        Nareszcie ktoś robi porządek.
        • sverir Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 16:01
          Bardzo podoba mi się kierunek tego porządku. Biorąc pod uwagę liczbę przedsiębiorców działających na zlecenie, kasa uzyskana w ten sposób pokryje nie tylko koszty programu 500+, ale wszelkie dziury budżetowe teraz i na przyszłe 100 lat. Pod warunkiem, że przedsiębiorcy będą w ogóle brać jakieś zlecenia, skoro od każdego mają płacić osobne składki.
      • kotek.filemon Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:04
        To jest element Dobrej Zmiany (TM) - zapowiadane uproszczenie systemu podatkowego. Uproszczone hasło brzmi: "każdego wyroochamy po równo".
        • buldog2 Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:20
          Jest zróżnicowanie.
          Martusia poświadczy, że nie każdą po równo. Całe jej liczne potomstwo o tym świadczy. A ma różne - legalne, na czarno...
        • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:22
          Jakie po równo? Święte krowy (rolnicy, górnicy, ...) zostaną.
          • pogromca_bzdury Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:53
            Każdego z wyjątkiem swoich.
    • 0zdunka Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 12:57
      jaka ty wycofana z przestrzeni , jak GW z kiosków, nikt cie nie rozłoży by zajrzeć do środka
      • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 13:29
        Zrób mi przysługę i nie odzywaj się w moich wątkach.
      • piq Jorgensenowa, ty nie rozkładasz,... 02.12.15, 17:57
        ...bo klękasz w swojej całodobowej lodziarni dla specnazu na zapleczu pułkowej latryny w Wołokołamsku.
    • tw_wielgus Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 16:29
      Mnie się ta prpozycja nie podoba ale szczerze przyznaję że mam w tym prywatny interes.
      Z tym że jedna uwaga do tej fali krytyki, która się wylała z Twoich ust.
      Kto będzie dopłacał do emerytur wszystkim tym, którzy prowadząc działalność gospodarczą i płacąc najniższy ZUS nie odłożą sobie na leki na starość? Zakładam że około 90% z nich przechodząc na emeryturę wyląduje na zupce kuronia w pobliskim ośrodku dożywiania wychudzonych geriatryków.
      • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 17:05
        Ta nadwyżka, która będzie płacona, zostanie przejedzona, bo twoi idole chcą obniżenia wieku emerytalnego.
        • tw_wielgus Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 11:56
          Ależ Moja Droga! Skąd to podejrzenie, iż są to moi idole jest równie niedorzeczne jak to, że Ty przestałaś wspierać państwo islamskie w dążeniu do narzucenia szariatu w tej części Europy.
          Co do przejedzenia ewentualnej nadwyżki. Tusk wraz z Rostowskim UKRADLI ( bo trzeba to nazwać po imieniu) kasę z naszych kont w OFE. Czy orientujesz się, co się z tymi pieniędzmi stało bo ekonomiści głoszą tezę iż tych pieniędzy już nie ma bo poszły na łatanie jakiejś dziury.

A wracając do meritum, prywatnie nie jestem za takim rozwiązaniem, bo podniesie mi to koszty prowadzenia działalności. Z tym, że przecież to Wy ( Ty również) domagaliście się od PiS realizacji obietnic wyborczych, a nie ja.
          • ayran Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 13:50
            tw_wielgus napisał:

> Ależ Moja Droga! Skąd to podejrzenie, iż są to moi idole jest równie niedorzecz
            > ne jak to, że Ty przestałaś wspierać państwo islamskie w dążeniu do narzucenia
            > szariatu w tej części Europy.

Jako gorący zwolennik Jacka Sasina w wyborach prezydenta Warszawy, raczej nie powinieneś się zbyt mocno zarzekać. Może nie idole, ale jednak ci którym zawierzyłeś.
      • sverir Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 07:24
        > Kto będzie dopłacał do emerytur wszystkim tym, którzy prowadząc działalność gos
        > podarczą i płacąc najniższy ZUS nie odłożą sobie na leki na starość?

Chciałbym Cię dobrze zrozumieć. Przeniesienie środków z OFE do ZUS to kradzież, choć podyktowana rzekomo troską o los emerytów. A nakładanie dodatkowych obciążeń dla płatników składek, to już jest konieczność, bo będzie trzeba zadbać o tych, którzy mało płacili lub w ogóle?
        • tw_wielgus Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 11:59
          Nie, to co napisałeś to nadinterpretacja tego, o co mi chodziło.
          Zwróciłem tylko uwagę na to, że duża cześć obecnie płacących "zryczałtowany" ZUS /za ileś tam lat/ ustawi się w kolejce po zapomogi bo im z emerytury nie będzie wystarczało na życie. Tylko tyle.
          • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 13:36
            A ja ci mówię, że fakt, że będą płacili wyższe składki, nie będzie miało znaczenia, bo zostanie to na bieżąco przeżarte, jeżeli obniżą wiek emerytalny i wypłacą po 500 zł na bachory. Czego tu nie rozumiesz?
            • tw_wielgus Nieatualne 03.12.15, 13:41
              www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ozusowanie-wszytskich-umow-wiceminister,115,0,1970547.html
              • ayran Re: Nieatualne 03.12.15, 13:53
                Raczej chwilowo nieaktualne. PiS ma przecież program gospodarczy dopracowany w najdrobniejszych szczegółach i trudno uwierzyć, by jakiś przypadkowy wiceminister nie znał tych szczegółów.
                • tw_wielgus Re: Nieatualne 03.12.15, 13:57
                  Być może. Ale szaty należy drzeć w trakcie gwałtu, a nie przed.
          • sverir Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 18:36
            > Zwróciłem tylko uwagę na to, że duża cześć obecnie płacących "zryczałtowany" ZU
            > S /za ileś tam lat/ ustawi się w kolejce po zapomogi bo im z emerytury nie będzie wystarczało
            > na życie.

Owszem, także duża część obecnie płacących "od dochodu" też się w takowej kolejce ustawi.

• dancio.k Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 16:47
      czy zatem jest szansa ze ci którzy mało zarabiaja będą płacili niższy ZUS?
      • mietowe_loczki Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 02.12.15, 16:55
        Podejrzewam, że kwota minimum się utrzyma. Nie łudź się.
      • piq oczywiście, że nie,... 02.12.15, 18:04
        ...jest wszak urzędowa płaca minimalna, czyli jest również minimalne oskładkowanie, dańciu. Ci, co mało zarabiają i muszą sobie dorabiał zleceniami, zapłacą od każdej zarobionej stówki pięć dych plus PIT od pozostałej sumy zamiast dotychczasowych kilkunastu złotych PITu.

Każdy pracowity człowiek, który dorabia do niskich dochodów, dostanie za swoją pracowitość po dupie i konkretny domiar, jak za peerelowskiej bolszewii. Sprzątaczka na pół etatu w szkole, która dodatkowo na umowy-zlecenia wyciera schody w swojej spółdzielni mieszkaniowej, zapłaci, krótko mówiąc, za fanaberie Populistów i Sowietów, którzy dorwali się do władzy.
    • wagonetka wzrośnie szara strefa 02.12.15, 18:09
      bo ludziom nie będzie się opłacało legalnie pracować

co za debile w tym Pis-ie
    • piq zapłacą dorabiający sobie do niskiej pensji... 02.12.15, 18:09
      ...na doraźnych zleceniach. Czyli spinający domowy budżet w każdym miesiącu przez branie fuch. Ale zarobią też dodatkowo zatrudnione urzędasy, bo tę masę papierów trzeba będzie obrobić.

Krótko mówiąc dostaną za swoją pracowitość, zaradność i godność wszyscy "kułacy i kapitaliści". Jak w cccp i stalinowskim peerelu.

No cóż, przecież była w Polsce rewolucja październikowa.
    • czekam.na.lewice Re: znowu dostaną po dupach ci, którym chce się p 03.12.15, 07:37
      mietowe_loczki napisała:

> Widzieliście to? Już wiemy, skąd rząd populistów, kłamców i lewaków weźmie kasę
      > na obniżenie wieku emerytalnego i 500 zł na każdego bachora. Otóż podwyższy sk
      > ładki na ZUS. Przedsiębiorcy, którzy teraz płacą ok. 1100 zł składek na ZUS ter
      > az będą musieli je płacić od pełnych przychodów. To już chyba pora, żeby wyjść
      > na ulicę, co?
      Ja jestem przedsiębiorcą a Ty jak widać nie.
      Przedsiębiorcy mówią o faktach a nie rojeniach.
    • piq kolejne zabawne doniesionko na ten temat: 03.12.15, 18:41
      gospodarka.dziennik.pl/praca/artykuly/507253,miroslaw-zieleniecki-o-oskladkowaniu-umow-samozatrudnionych.html

Niby nie ma tematu, a jest. Nic dziwnego - wszak towarzysz wiceminister jest "ekspertem" od tego Dudy, którey w 1981 roku stał tam, gdzie stało ZOMO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka