Dodaj do ulubionych

Tez chce być internowany !!!

19.02.16, 22:52
www.wnp.pl/informacje/walesa-popelnilem-blad-ale-nie-moge-ujawnic-prawdy,267777_1_0_0.html
"W internowaniu napisano, że wypiłem dużo alkoholu. Prawda jest, że ani jednej butelki wódki, ani białej ani kolorowej, ani jednego piwa, parę szampanów i kilka win. Pozwoliłem natomiast brać na moje konto, kiedy mnie proszono."

To było zycie w złotej klatce, mozna było chlac na otwartą kreske oraz stawiac komu popadnie na prawo i lewo, wyzerka na tym internowaniu tez pewnie była niezła, bo zagryźc czymś trzeba.
Pączki i nieinternowanie w siermięznej rzeczywistosci stanu wojennego gdzie alkochol i zagrycha były na kartki z którymi trza było stać w kolejkach to była prawdziwa katorga i represja.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 22:59
      all inclusive w Arłamowie, luksusy tam mieli, no nie

ile lat miałeś w tamtych czasach?
      • alistair-p Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:03
        Ojcu z jaja na jajo skakał.
      • qqazz Wystarczajacao zeby pamietać 19.02.16, 23:28
        kilkugodzinne kolejki za chlebem czy mlekiem w poniedziałki i stawanie w kolejkach o 5 rano w sobote do sklepu z miesem otwieranego o 9.00, no i za alkoholem raz na jakos czas trza było w kilkugodzinnej kolejce postać nawet kilka razy, a w Arłamowie jak widać było pod dostatkiem, tyle, ze nawet stawiac mozna było bez opamietania.
        A po pączka to się szło do cukierni jak sie chciało, choc kolejka tez była.

pozdrawiam
        • wtop.ek Re: Wystarczajacao zeby pamietać 19.02.16, 23:35
          qqazz napisał:

> kilkugodzinne kolejki za chlebem czy mlekiem w poniedziałki i stawanie w kolejk
          > ach o 5 rano w sobote do sklepu z miesem otwieranego o 9.00, no i za alkoholem
          > raz na jakos czas trza było w kilkugodzinnej kolejce postać nawet kilka razy, a
          > w Arłamowie jak widać było pod dostatkiem, tyle, ze nawet stawiac mozna było b
          > ez opamietania.
          > A po pączka to się szło do cukierni jak sie chciało, choc kolejka tez była.
          >
          > pozdrawiam

no widzisz, i LW załatwił, że po paru latach miałeś i ty to wszystko

tak cię przeżarła nienawiść? mieli ich tam trzymać w piwnicy skutych w łańcuchy?
          • qqazz Tak, tak Bolek wszystko załatwił 19.02.16, 23:48

pozdrawiam
            • wtop.ek Re: Tak, tak Bolek wszystko załatwił 19.02.16, 23:56
              może nie wszystko, ale wiele

i żadna szuja mu tego nie odbierze :)))
              • qqazz Re: Tak, tak Bolek wszystko załatwił 20.02.16, 00:24
                Zwłaszcza "ludziom honoru" pozałatwiał i wywalczył, oj wiele wiele...

pozdrawiam
    • x2468 Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:25
      W szpitalu w Wejherowie jak zimny Lech? Ciepelko, zadnych problemow z zaopatrzeniem w wodeczke, winko i fajurki,wyjscia na swierze powietrze(chory powinien sie przewietrzyc). Jak na stan wojennyp pelen luksus.
    • behemot17-13 Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:25
      Też chcę być zabity, chcę być zabity ale nie tak zwyczajnie. Chcę, by zabójcy najpierw okładali mnie łomami, poobijanego i nieprzytomnego z bólu zwyzywali i w odruchach człowieczeństwa zapakowali moje członki do worka, a następnie w przypływie fantazji i w celach poznawczych wrzucili (moje ścierwo) do rzeki. Zapewne nie widzisz związku, przecież nie ma.
      • qqazz Bo nie ma 19.02.16, 23:29
        Zwyczajnie próbujesz metody ad absurdum.

pozdrawiam
        • behemot17-13 Re: Bo nie ma 19.02.16, 23:38
          Trochę inaczej postrzegamy rzeczywistość, dla Ciebie moja pisanina jest absurdem, dla mnie Twoje pisanie jest w tym temacie co najmniej nie w punkt, dokładnie komentarz do tego co wyżej napisałeś.
      • basika001 Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:33
        Zaraz cię dopadnie WSI i seryjny samobójca.Już się bój.
        • x2468 Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:53
          Tak jak milicjanci na komisariacie w Gdyni robotnika Wadolowskiego ktory nie chcial podpisac. Wyprobowane kadry awansowaly w 4rp a prokuratot tuszujacy morderstwo zostal u Kaczynskich komendanzem milicji.
    • kieprze_paczynskich Re: Tez chce być internowany !!! 19.02.16, 23:56
      Był wtedy taki złamas, Loranc się nazywał. W TV po Dzienniku "proste pytania" prowadził i to właśnie jeden z jego tekstów.
      >To było zycie w złotej klatce, mozna było chlac na otwartą kreske oraz stawiac komu popadnie na >prawo i lewo, wyzerka na tym internowaniu tez pewnie była niezła, bo zagryźc czymś trzeba.
    • j-k Nie warto bylo 20.02.16, 00:00
      alkoholu w Internacie na Bialolece nie bylo, a zarcie bylo bez smaku.
      (chociaz dostateczne - wiem od znajomych))

a poniewaz gotowac umiem - to wolalem w domu.

Dr. J.K.
      dzialacz "S" w w 1981 w warszawie.
      • qqazz No widzisz, a w Arłamowie było na potegę 20.02.16, 00:23
        Nawet wśród internowanych byli równi i równiejsi.

pozdrawiam
    • porannakawa01 Re: Tez chce być internowany !!! 20.02.16, 06:00
      Dziś łatwo gadać.
      Po wygarnięciu z domu z łomotem w drzwi kolbami jedziesz przez noc ciężarówką, nie wiesz gdzi a przed oczami ci się przewija Chile i ichnie stadiony z Pinochetem.
      Zawożą ciebie na miejsce po kilkugodzinnej jeździe, każą wyskoczyć z ciężąrówki, prowadzą przez las.
      Dziś łatwo, też pewnie chciałbyś być internowanym.
      Dziś łatwo - nawet jak to Kaczyński robi z gołągłową na mrozie podczas jego wiecu krzyczeć - Precz z komuna!
      Ale to kilkadziesiąt lat za późno!
      Wtedy było krzyczeć!
      • matigrypl Re: Tez chce być internowany !!! 20.02.16, 06:38
        Panie qac czy nie widzi pan dlaczego kolejek nie ma? Po prostu odarto z kasy wiekszość społeczeństwa i nie ma sensu stać bez niej w sklepie. Za komuny była kasa a nie było towaru. To fakt! Dzisiaj jest towar a nie ma kasy. Czy to nie to samo?
        • qqazz Re: Tez chce być internowany !!! 20.02.16, 11:07
          Aj tam nie ma, w bankach dopiero sa kolejki, obsługa 3 klientów trwa dłuzej niż 30 za komuny.

pozdrawiam
      • qqazz Re: Tez chce być internowany !!! 20.02.16, 11:09
        A potem możesz chlac na umór i stawiac na prawo i lewo na swoje konto w kraju gdzie alkohol jest reglamentowany.

pozdrawiam
    • czekam.na.lewice Re: Tez chce być internowany !!! 20.02.16, 06:43
      qqazz napisał:

> www.wnp.pl/informacje/walesa-popelnilem-blad-ale-nie-moge-ujawnic-prawdy,267777_1_0_0.html
      > "W internowaniu napisano, że wypiłem dużo alkoholu. Prawda jest, że ani jednej
      > butelki wódki, ani białej ani kolorowej, ani jednego piwa, parę szampanów i kil
      > ka win. Pozwoliłem natomiast brać na moje konto, kiedy mnie proszono."
      >
      > To było zycie w złotej klatce, mozna było chlac na otwartą kreske oraz stawiac
      > komu popadnie na prawo i lewo, wyzerka na tym internowaniu tez pewnie była niez
      > ła, bo zagryźc czymś trzeba.
      zapewne pokwitowania odbioru pieniedzy teź zostawil in blanco aby mogli wziàć na jego konto i pbiecał zachować to w tajemnicy.
      To szok , że ktoś taki byl Prezydentem nassego państwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka