Dodaj do ulubionych

GW ma kłopot z Dudą

07.03.16, 16:46
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,19728752,czy-prezydent-zostal-wybrany-by-odpisywac-studentkom-na-twitterze.html?order=najnowsze#opinions
Wreszcie mamy prezydenta co stara się nawiązać kontakt ze społeczeństwem. Tak naprawdę Duda, gdyby oczywiście nie poglądy polityczne, to ideał leminga. Wykształcony profesjonalista, znający języki. Uprawia sporty, ma ładna żonę i jeszcze ładniejszą córkę. Młody, wykształcony z dużego miasta. Nawet jak ma jakieś grzeszki na sumieniu, to przeciętny leming by mu je wybaczył bo przeciętny leming tez ma trochę przekrętów w swoim życiorysie. To ciekawe, że partie polityczne typu PO odwołujące się do nowoczesności wystawiały, głównie leśnych dziadków z flintami. Gdyby Duda miał właściwe poglądy polityczne tzn. takie jak ma GW, to pewnie lałyby się tony zachwytu 'Oh jaki nowoczesny i bezpośredni Prezydent'. Tak naprawdę dla GW, A.D jest trudnym wrogiem bo nie dość, że ma niewłaściwe poglądy to jeszcze ukradł pomysł na nowoczesną prezydenturę. Z Kaczora łatwo zrobić synonim obciachu, 'bo konta nie ma'. Ale z Dudą to się nie uda. I to jest największy zgyz na Czerskiej.
Obserwuj wątek
    • mao111 Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 16:49
      O czym ty mówisz? Ideałem leminga jest prezydent, który nie łamie konstytucji, a tu niestety słabiutko.
      • jabbaryt Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 16:54
        czy złamał czy nie złamał to akurat różni prawnicy mówią różnie. Poczekamy zobaczymy.
        • mao111 Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:00
          Tiaaa... którzy to prawnicy? Konstytucjonalista Kownacki i Piotrowicz?
          • czekam.na.lewice Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:02
            mao111 napisał:

> Tiaaa... którzy to prawnicy? Konstytucjonalista Kownacki i Piotrowicz?
            Nie ....Ty !
          • 141288bs Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:27
            mao ty wiesz,zamilcz i czekaj na rozwoj sytuacji
            • czekam.na.lewice Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:50
              141288bs napisał:

> mao ty wiesz,zamilcz i czekaj na rozwoj sytuacji
              A co ma dzisiaj młodzież robić ? Brać dopalacze ? Niech już lepiej się cwiczy na tym forum. Kilka lat i zmądrzeje tzn dorośnie.
    • j-k GW ma klopot sama ze soba... 07.03.16, 16:56
      od czasu odejscia od kierowania GW przez Adasia M. , ktory byl (przynajmniej) sprytnym Lisem

jego nastepca Jurek Kurski zupelnie sobie ze zorientowaniem GW na nowe tory nie radzi...

strzela na slepo wokolo, ale mozna i tak...

• jabbaryt Re: GW ma klopot sama ze soba... 07.03.16, 18:00
        nie wiem czy to podpada pod GW bo to jest materiał z TOK FM. Ale linia ideolo jest podobna. Walić w Dudę i PIS ile wlezie. Niekoniecznie celnie ale dużo i gęsto to może się raz trafi. Media Agory zatraciły już wszelkie najmniejsze próby udawania obiektywności.
    • czekam.na.lewice Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 16:58
      jabbaryt napisał:

> www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,19728752,czy-prezydent-zostal-wybrany-by-odpisywac-studentkom-na-twitterze.html?order=najnowsze#opinions
      > Wreszcie mamy prezydenta co stara się nawiązać kontakt ze społeczeństwem. Tak n
      > aprawdę Duda, gdyby oczywiście nie poglądy polityczne, to ideał leminga. Wykszt
      > ałcony profesjonalista, znający języki. Uprawia sporty, ma ładna żonę i jeszcze
      > ładniejszą córkę. Młody, wykształcony z dużego miasta. Nawet jak ma jakieś grz
      > eszki na sumieniu, to przeciętny leming by mu je wybaczył bo przeciętny leming
      > tez ma trochę przekrętów w swoim życiorysie. To ciekawe, że partie polityczne t
      > ypu PO odwołujące się do nowoczesności wystawiały, głównie leśnych dziadków z f
      > lintami. Gdyby Duda miał właściwe poglądy polityczne tzn. takie jak ma GW, to p
      > ewnie lałyby się tony zachwytu 'Oh jaki nowoczesny i bezpośredni Prezydent'. Ta
      > k naprawdę dla GW, A.D jest trudnym wrogiem bo nie dość, że ma niewłaściwe pogl
      > ądy to jeszcze ukradł pomysł na nowoczesną prezydenturę. Z Kaczora łatwo zrobić
      > synonim obciachu, 'bo konta nie ma'. Ale z Dudą to się nie uda. I to jest najw
      > iększy zgyz na Czerskiej.
      Bardzo trafna ocena.
      • more.ketchup Problem GW zostanie wkrótce rozwiązany 07.03.16, 17:05

Ostatecznie. I na zawsze.
        • czekam.na.lewice Re: Problem GW zostanie wkrótce rozwiązany 07.03.16, 17:06
          more.ketchup napisał(a):

>
          > Ostatecznie. I na zawsze.
          Jakieś bliższe informacje.
          • more.ketchup Re: Problem GW zostanie wkrótce rozwiązany 07.03.16, 18:33

> Jakieś bliższe informacje. <

Do lata szlag GW trafi. Zatruje się własnym jadem.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:15
      Profesjonalista? Ładna żona?
      • czekam.na.lewice Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:25
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Profesjonalista? Ładna żona?
        >
        Po prezydencie Komorowskim (o żonie sam wspomniałeś) zdecydowanie tak.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:28
          O żonie wspomnial autor wątka.
          zakochaleś się ronek w Komorowskim że nie wiadomo po co go tu przywołujesz?
          Wątek jest o Dudzie który ani nie jest profesjonalistą, ani nie ma ładnej żony.
          • jabbaryt Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:40
            O kobietach należy się wypowiadać oględnie. No cóż wydaje mi się, że pani Duda jest jednak hm... bardziej reprezentacyjna niż panie Komorowska i śp. Kaczyńska. No i zna biegle jakiś język obcy. Co do samego Dudy to jest doktorem prawa.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:45
              To że jest doktorem prawa nie znaczy że jest profesjonalistą. Na tle poprzedniczek Kornhauser prezentuje się lepiej co nie znaczy że jest ładna.
              • czekam.na.lewice Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:48

> To że jest doktorem prawa nie znaczy że jest profesjonalistą.
                To dokładnie to znaczy.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:52
                  Czyli Niesiołowski jest większym profesjonalistą bo jest profesorem.
                  • jabbaryt Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 17:57
                    Niesiołowski, na pewno jest profesjonalistą jeżeli chodzi o owady. Jako polityk ma znacznie gorsze kwalifikacje ale to raczej kwestia osobowości i temperamentu
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:16
                      Tak samo Duda. Chociaż pomimo doktoratu trudno go uznać za profeskę w prawie.
      • zoil44elwer Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:39

> Profesjonalista? Ładna żona?
        >
        NIE,ale pokonał "profesjonalistę" B Komorowskiego z ładną żoną!
    • bogucjusz Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:22
      jabbaryt napisał:

> Wykszt
      > ałcony profesjonalista, znający języki.

napisz jeszcze - niezależny, o wyrazistej osobowości :-))))
      • jabbaryt Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:34
        Skupiam się na kwestiach wizerunkowych.
        Czy Duda złamał konstytucje to nie mój poziom znajomości prawa. Nie jestem prawnikiem nie będę osądzał. Czy Duda jest niezależny to jeszcze się okaże. Ma cztery lata aby to pokazać. Trudno twierdzić, że nie jest niezależny bo ma takie samo zdanie jak Kaczor. Ma takie same zdanie bo są w jednej partii. Kwestia TK to jest rozgrywka w obrębie klasy politycznej. Dla normalnego obywatela to nie ma w tej chwili najmniejszego znaczenia. Komorowski poległ, bo w wielu sprawach dotyczących zwykłych obywateli, nie był prezydentem tylko notariuszem PO. Kwestia wieku szkolnego a potem kwestia wieku emerytury to były sprawy, gdzie Komorowski mógł pokazać swoja niezależność. Nie pokazał i poległ.
        • czekam.na.lewice Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:41
          >Komorowski poległ, bo w wielu sprawach dotyczących zwykłych obywateli, nie był prezydentem >tylko notariuszem PO. Kwestia wieku szkolnego a potem kwestia wieku emerytury to były >sprawy, gdzie Komorowski mógł pokazać swoja niezależność. Nie pokazał i poległ.
          Aż na samym końcu poparł referendum Kukiza a kandydata poparł Adam Michnik.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:47
          Widocznie Komorowski miał takie samo zdanie jesk Tusk co do wieku szkolnego lub emerytalnego.
          • jabbaryt Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:54
            Ma prawo mieć inne zdanie. Natomiast zostały w tych sprawach zebrane wnioski o referendum. Mógł wesprzeć referenda mówiąc nie zgadzam się z tym ale referendum trzeba zrobić.
            Nie zrobił tego i przez to przegrał, ale nie moje zmartwienie. Ale co do Dudy to z powodu TK na popularności dużo nie straci.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 18:18
              Ma prawo mieć inne zdanie ale tu miał takie jak Tusk. Teraz też Duda mógł zawnioskować w tych sprawach o referendum.
              • jabbaryt Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 18:22
                A po co miał wnioskować skoro PIS zmienił prawo, i obywatele mogą sami decydować kiedy przejdą na emeryturę i w jakim wieku poślą dzieci do szkoły.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 19:16
                  Dlatego że w społeczeństwie są różne opinie a 2,5 mln podpisów to mniej niż jakieś 28 mln niepodpisów.
      • m.c.hrabia Re: Rozbawiłeś mnie :-) 07.03.16, 17:35
        napisz jeszcze - niezależny, o wyrazistej osobowości :-))))

samodzielnie myśli i samodzielnie działa.

Tak było z podpisaniem nowelizacji o Trybunale Konstytucyjnym. Po Bożym Narodzeniu rodzina prezydenta zjechała do pałacyku w Wiśle. Była nawet ukrywana przed opinią publiczną młodsza siostra prezydenta, Dominika. No, ale prezes kazał, więc Andrzej rano wsiadł w helikopter, przeleciał prawie 400 kilometrów, podpisał, co miał podpisać, i dopiero wtedy wrócił na urlop – opowiada zaufany człowiek Dudy.
    • zoil44elwer Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:12
      Duda to taki za przeproszeniem młodszy Kwaśniewski.Też przystojny,z ładną żoną i córką(Vide LW-LK-BK)
      Tak jak AK znający języki obce i język polski co u LW,LK i BK było ich pientom ahilosową.
      I.....AD to dr prawa a AK to niedoszły magister chociaż lepszy od dr LK czy mgr BK.
      • jabbaryt Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:24
        ma podobne zdanie. Wydaje mi się, że wizerunkowo Duda trochę nawiązuje do prezydentury Kwacha, ale też mam nadzieję, że na sprawach wizerunkowych podobieństwa się zakończą.
        • zoil44elwer Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:55
          Mam nadzieję że AD nie będzie mieszał w partii i rządzie ale też NIE będzie urzędnikiem prezesa partii i prezes Rady Ministrów-Ma swoje 5 minut(lat),na reelekcję nikłe szanse,prezes nie może go zdymisjonować więc może pokazać czy ma j**a czy też nie.
          • jabbaryt Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 20:29
            Małe szanse na reelekcje? jeszcze mniejsze miał na elekcje
        • mara571 Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 20:35
          do wizerunku prezydenta Kwasniewskiego nalezal alkohol.
          Nie wyobrazam sobie, zeby Duda ukazal sie publicznie w stanie wskazujacym na spozycie.
    • lusitania2 Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 18:52
      >A.D jest trudnym wrogiem bo nie dość, że ma niewłaściwe pogl
      > ądy
      masz na myśli dudowe 500 na każde dziecko? No faktycznie, zupełnie niewłaściwe z punktu widzenia pisss

>to jeszcze ukradł pomysł na nowoczesną prezydenturę.
      Pomysł na co?
      Robienie za długopis pis-prezesa to nigdy nie był, nie jest i nie będzie pomysł na jakąkolwiek prezydenturę poza piss-prezydenturą.

>Z Kaczora łatwo zrobić
      > synonim obciachu, 'bo konta nie ma'. Ale z Dudą to się nie uda.
      Czerska nawet malutkim paluszkiem nie musi tu kiwnąć. W robieniu sobie obciachu najlepszy jest sam pRezydent duda i jego zwolennicy (wspomnijmy "błogosławione łono").
    • potwor_z_piccadilly Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 20:11
      jabbaryt napisał:

> Gdyby Duda miał właściwe poglądy polityczne tzn. takie jak ma GW, to p
      > ewnie lałyby się tony zachwytu 'Oh jaki nowoczesny i bezpośredni Prezydent'. Ta
      > k naprawdę dla GW, A.D jest trudnym wrogiem bo nie dość, że ma niewłaściwe pogl
      > ądy to jeszcze ukradł pomysł na nowoczesną prezydenturę.

Czy nazwanie, będąc już prezydentem z Krakowa, klubu piłkarskiego Wisła Kraków, klubem milicyjnym, to objaw nowoczesnej prezydentury?
      Taki twardziel?
      Pożyjemy, zobaczymy.
      Ale jedno jest pewne już dziś. Mąż stanu z niego żaden, a i z inteligencją to on się minęlli.
    • mara571 Dodatkowy klopot dla elit: Duda nie ma teczki 07.03.16, 20:33
      w IPN. I nie tylko w IPN.
      • gelati Kaczyński to geniusz polityczny! 07.03.16, 20:44

Tak dla przypomnienia:) Grabarz PO.
      • az43 Re: Dodatkowy klopot dla elit: Duda nie ma teczki 07.03.16, 20:50
        Czyli tak naprawdę to facet Nikt,czyste zero.
        • mara571 to raczej wynika z daty urodzenia 07.03.16, 21:01
          i tak teraz bedzie.
          Prawie nikt nie zauwazyl, ze prezydent mianowal na czlonkow Rady Polityki Pienieznej Lukasza Hardta i Kamila Zubelewicza. przedstawicieli jego generacji.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Dodatkowy klopot dla elit: Duda nie ma teczki 07.03.16, 20:52
        To tak jak z Petru.
    • az43 Re: GW ma kłopot z Dudą 07.03.16, 20:49
      A Duda ma jakieś poglądy????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka