Dodaj do ulubionych

Czyżby narodowy socjalizm JK ?

13.03.16, 09:14
Leszka opis ideologii JK przez leszka (leszek-moje-reflesje-blog-onet.blogspot.com/2016/03/gardze-panem-panie-k.html) coś narodowym socjalizmem mi zalatuje. Czyżby wielki naród polski dał się nabrać ?

Obserwuj wątek
    • 0zdunka Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 09:24
      a co ci wiadomo o narodowym socjaliźmie Obamy ?
      • czuk1 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 09:30
        Tenże wcale mnie nie interesuje. Żyję w Polsce.
        • czuk1 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 09:31
          Czytam "Mein Kampf" i porównuję.
    • m.c.hrabia Re: Antek jak Röhm tworzy piskie Sturmabteilung 13.03.16, 09:31
      w matecznikach,
      Jeszcze w tym roku mają powstać trzy brygady OT na Podlasiu, Lubelszczyźnie i na Podkarpaciu. Kolejne struktury będą budowane w najbliższych trzech latach.
      • czuk1 Re: Antek jak Röhm tworzy piskie Sturmabteilung 13.03.16, 09:37
        Niech to robią umiejętnie, tak.... ale po to by wywołać rozwój gospodarczy - m.in. przez rozwój przemysłu zbrojeniowego (na eksport i dla potrzeb OTK) na bazie zakładów COP
        • czuk1 Re: Antek jak Röhm tworzy piskie Sturmabteilung 13.03.16, 09:48
          Panowie z PiS nie bawicie się w ułanów, niezłomnych, cichociemnych, partyzantów.
          Polakom potrzeba jest pomoc państwa w rozwijaniu ich przedsiębiorczości, innowacyjności . Gdzie ta pomoc ???!!!Tylko dobrze zorganizowaną , efektywną , organiczną pracą Polacy mogą wyjść z biedy i zacofania, doganiać najbogatsze narody Europy.
          Powrót do IV RP czy budowa państwa autokratycznego was zgubi. Polska straci kilka lat niepotrzebnie. Młodzi nie będą żyć w państwie rządzonym przez radykałów, czarnych i socjalstów.
          Żadne modlitwy, świętowanie klęsk narodowych, janosikowa polityka zabierania bogatym i rozdawania biednym .... nie pomogą Polsce. Nie ośmieszajcie Polski w światowej wiosce.
          • erka-4 POśmiać się możemy z tej kolonii we wsi 13.03.16, 10:07
            "Nie ośmieszajcie Polski w światowej wiosce."

Tobie to Balcerowicz podyktował ?
            Więc myśl jeśli ci ktoś durnoty dyktuje,przecież przy jego pomocy udało się z Polski zrobić kolonię.
            Kolonia kolonistom daje tanią siłę roboczą oraz emigrację w poszukiwaniu pracy i tworzy grupę naganiaczy,którzy ganiają dzisiaj PO ulicach Kraju,bo tak im koloniści każą,wszak ponoć godnie im za to płacą.
            • czuk1 Re: POśmiać się możemy z tej kolonii we wsi 13.03.16, 10:39
              Balcerowicz nie jest moim idolem. To zgrana karta. Nawet nie czytam jego idei.

Balcerowicz nie wtrąca się do zadania Polaków, jakie od wieków jest znane i teraz (na tle mojego wątku) są bardzo aktualne : " Takie będą Rzeczpospolite jak młodzieży chowanie". (Jan Zamoyski).
              Dyskutuję w tymże kontekście.
              • erka-4 to całkiem logiczne... 13.03.16, 15:27
                czuk1 napisał:

... skoro tak piszesz
                > Balcerowicz nie jest moim idolem. To zgrana karta. Nawet nie czytam jego idei.

- bo on,oczywiście ten Balcerowicz,nazwałby to socjalizmem
                Ale ja też tak jako ty uważam.Nie można gospodarki puścić całkowicie na żywioł,który zwie się szumnie wolnym rynkiem,bo coś takiego służy jedynie takim jak ten pan,o którym mowa.
                Czyli ekonomicznym cwaniakom,którzy niewiele robiąc najwięcej zarabiają.

> Balcerowicz nie wtrąca się do zadania Polaków, jakie od wieków jest znane i t
                > eraz (na tle mojego wątku) są bardzo aktualne : " Takie będą Rzeczpospolite ja
                > k młodzieży chowanie". (Jan Zamoyski).
                > Dyskutuję w tymże kontekście.

- dlatego też to wprowadzono,czyli zlikwidowano szybko z początkiem lat dziewięćdziesiątych ub.wieku naukę historii w szkołach zawodowych,natomiast w średnich znacznie jej czas ograniczono.
                Uznano,że zwykły robol ma robić i nie musi być zanadto wykształcony.
                Naród bez znajomości własnej Historii,mówiąc oględnie,goowno znaczy,to tak jakbyś drzewko bez korzeni posadził.

Dziś jakiś niemiecki cwaniak i to dziennikarz w dodatku,polskich patriotów nazistami nazywa,lepiej niech on się zajmie własnymi.
                Bezczelność do potęgi entej z jego strony,zapomniał biedak kim byli naziści i w dodatku jego ziomkowie.

• erka-4 post scriptum... 13.03.16, 15:41
                  Bezczelność do potęgi entej z jego strony,zapomniał biedak kim byli naziści i w dodatku jego ziomkowie.

...nie wiem,być może skoro takie Niemcy mają o Polakach zdanie,to u nich nie uczą Historii,a może uczą ich,że to Polacy wywołali tę ostatnia wojnę i wybudowali obozy zagłady,oraz utworzyli nazistowska Armię Krajową.
                  I właściwie nie można być zdziwionym,skoro wielu "polaków" tak twierdzi i nawet piszą,że Polacy więcej wymordowali Żydów niż Niemcy.
                  Zatem o czym tu gadać ?
                  Był niegdyś taki co stwierdził,że Naród polski jest Wielki,ale Polak często bywa qrwą.

Jak teraz na to wszystko patrzę co wokół się dzieje,to mu przyznaje świętą rację.
                  • marbor1 Re: post scriptum... 13.03.16, 19:07
                    Jakże aktualne są słowa W. Churchilla. Nic dodać, nic ująć:

" Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród [Polacy] gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów.

Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie.

Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych."
                • x2468 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 15:59
                  Czyli narodowy socjalizm. Kaczynski przejął od Hitlera Oddzialy Szturmowe, (lub CZEKA jednak tu brakuje krzyża), jeden Naród, jedną Polskę i macie jednego wuca, Lichtkathedrale (pomnik z swiatel), Fackelzugi(marsze z pochodniami),uwielbial szybka jazdę choć nie mial prawa jazdy( z tym ze nie był cuchnącym tchórzem więc poruszal sie jednym samochodem i do tego czesto się zatrzymywal aby porozmawiac z narodem).Kochał psy( Kaczynski koty- nie gryzą i sa małe w sam raz dla kurdupla) Hitler nie dawal na pismie rozkazow ktore byly niezgodne z prawem stad nie mozna znalezc zadnego podpisu Hitlera na dokumentach dotyczacych Holokacaustu. Od tego mial pomniejszych idiotow.
                  • erka-4 no cóż,z głupkiem... 13.03.16, 16:02
                    ...nie sposób dyskutować.
                    • x2468 Re: no cóż,z głupkiem... 13.03.16, 16:09
                      Cos sie nie zgadza?
                      • matylda1001 Re: no cóż,z głupkiem... 14.03.16, 02:32
                        Rzecz w tym, że WSZYSTKO się zgadza :) Ten epitet to takie kąsanie przez bezzębnego.
                • czuk1 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:03
                  Erka-4. Potwierdzam. Szacunek do Historii mam od średniej szkoły, choć było w niej wiele przemilczeń. Ale też nauczyciel przedwojenny przemycał informacje o wielkości, zwycięstwach i przyczynach klęsk Rzeczypospolitej Dwojga Narodów.
                  Miałem 1 egzamin na studiach u Rektora prof. Hoszowskiego. Co drugi student oblewał, bo trzeba było świetnie znać i opisać wydarzenia ( periodyzację ) w historii gospodarczej świata - ok. 500 dat w historii gospodarczej państw. Wykułem. Zdałem na 5. Kolega z mojego grajdoła ... trwale odpadł.

Dwa lat temu miałem okazję być organizatorem spotkania p. Basi Nowackiej z wyborcami . Przyszli głównie lokalni młodzi narodowcy w liczbie ok. 50. Najpierw byłem przestraszony, że nam zerwą spotkanie a potem okazało się, że świetnie znają i interpretują polską historię, że wnieśli ożywczy duch i optymizm .... swoimi wypowiedziami. Mam dla nich wielki szacunek.
                  • czuk1 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:14
                    Pytanie zadałem, by uzyskać poglądy. Wymiana ich ma miejsce. Nie potrafię ocenić sam i dać rozsądną odpowiedź na to pytanie.
                    Powtarzam jedynieza fachowcami, że idziemy ku rządom autarkicznym i do ustroju konserwatywno-socjalistycznego. Jedno wyczuwam, że nie czas na rządy twardej reki i jedynie słusznej partii a także zapatrzenie wstecz. . To nas może cofnąć na drodze rozwoju.
                    Polska nie zasłużyła sobie na pośmiewisko a Polacy na poniżenia.

• wagonetka Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:17
                      czuk1 napisał:

> Polska nie zasłużyła sobie na pośmiewisko a Polacy na poniżenia.
                      >

przepraszam bardzo, ale to Polacy wybrali PiS, czyli Polska zasłużyła sobie i na pośmiewisko, i na poniżenia

nikt nam obecnej władzy nie narzucił
                      • erka-4 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:30
                        wagonetka napisał(a):

> przepraszam bardzo, ale to Polacy wybrali PiS, czyli Polska zasłużyła sobie i n
                        > a pośmiewisko, i na poniżenia
                        >
                        > nikt nam obecnej władzy nie narzucił

- no nie wiem,ale tak mi się zdaje,że nie potrafisz myśleć logicznie.
                        Poniżani tośmy byli jako Naród dużo wcześniej i przykro to mówić,byli tacy Polacy co w tym poniżaniu obcym pomagali.
                        Dziś,kiedy ten Naród próbuje wstać z kolan to zaś ruszyła machina,której celem jest naród przygnieść do ziemi.
                        No cóż,przykro mi to mówić,ale skoro nie jesteś w stanie tego zrozumieć to najnormalniej jesteś głupia,przepraszam z góry,ale ja tak to odbieram.

Czy Polak wiecznie ma być mięsem armatnim ???
                        Tani robotnik i emigrant za pracą to właśnie to mięso dziś znaczy.
                        Pragniesz w tym tkwić po wieki ?

• czuk1 owszem to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:43
                        Wagonetko.
                        Czyżby Twoje hasło -

- Pilotem walczmy z partyjnymi mediami. -

oznaczało jedynie, że nie chcesz oglądać rządowych mediów , użyj pilota?
                        Co odbieram dalej ..... obserwujmy biernie co będzie się działo ?

Ja jestem po stronie tych co gardłują za wolnością słowa we wszystkich mediach, bez czynienia z mediów narodowych tuby rządowej. Choćby dlatego, że przykro mi kiedy
                        eksponuje się dobre decyzje rządu, zamydla decyzje złe, uruchamia rządową (podobna do czasów PRL) propagandę, przeinacza fakty,....

• wariant_b Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:23
                      czuk1 napisał:

Ktoś nam ten kaczyzm narzucił?
                      Ktoś każe w nim trwać?
                      • czuk1 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:33
                        Wypaczenia demokracji "dzięki" przejęciu trwałemu władzy przez główne partie polityczne to mamy co mamy. Partiokracja urządziła w "sposób demokratyczny" Polaków do tego stopnia, że 18 % wyborców upełnomocniło skutecznie PiS do zmiany konstytucji i ustroju . Wystarczy koalicja PiS z Kukiz15, nocne głosowanie i rano mamy zmianę ustroju . TK do wyborów nowych nie będzie w stanie tej zmiany zakwestionować a tym bardziej odwrócić.

Ponieważ do Polaków nie dotarło, że Polska złą drogą idzie. Stąd te apele. Co - na dziś - więcej można zrobić ?
                        • erka-4 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:51
                          Przesadzasz,nie posiadają konstytucyjnej większości razem wzięci.

Ale takie jakieś odbieram wrażenie,że zamierzasz twierdzić,iż Konstytucja ta która jest ma obowiązywać do końca świata.
                          • czuk1 logiczne to, co jest potrzebne .... 13.03.16, 17:47
                            erko-4. Złe wrażenie i zdanie masz o mnie, pisząc tak ; Ale takie jakieś odbieram wrażenie,że zamierzasz twierdzić,iż Konstytucja ta która jest ma obowiązywać do końca świata.
                            W sieci można znaleźć wiele dowodów na to, że jestem zwolennikiem gruntownych zmian w naszej konstytucji, ustrojowych i organizacyjnych w państwie.
                            Moje propozycje (przykładowo ) dotyczą fundamentalnych zmian w państwie :
                            - wzmocnienia roli i odpowiedzialności rządu, kosztem prezydenta i Sejmu (rozporządzenia
                            RM samodzielne w sprawach drobnych .... zamiast obowiązkowych dziś ustaw)
                            - ograniczenia funkcji Prezydenta do reprezentacyjnych,
                            - umocnienia roli posłów i Sejmu jako ustawodawców, zmniejszenie liczby posłów do 250.
                            - likwidacji Senatu,
                            - reformy centralnej administracji i dalszego umocnienia finansowego samorządów,
                            - reforma sądownictwa - procedur, kodeksów wykonawczych, zadań sędziów.
                            - umocnienie/odpolitycznienie/ utworzenie Sądu Konstytucyjnego.... na najlepszych wzorach.
                            - likwidacji prokuratury i powołania sędziów śledczych,
                            - połączenia CBŚ i CBAP,
                            - reaktywowanie nazwy UOP, która lepiej odzwierciedla zadania które urząd ten powinien
                            wykonywać,
                            - utworzenie rządowego centrum strategicznego (analizy, koordynacja, planowanie,
                            strategie rozwojowe, demograficzne, społeczne),
                            - zlikwidowanie specjalnych przywilejów - immunitetów, specjalnych rent, dodatków
                            płacowych,
                            - lepsza ochrona własności prywatnej ,
                            - reaktywowanie strategicznych , państwowych zakładów w przemysłach (głownie w
                            zbrojeniowym), energetyce, gospodarce surowcowej, telekomunikacji, w obszarze
                            finansów,
                            - zmiana ordynacji wyborczej , w kierunku zlikwidowania priorytetów dla partii politycznych
                            i wyboru osób fizycznych w okręgach jednomandatowych,
                            - zaniechanie finansowania z budżetu partii politycznych,
                            - utworzenia pionu kontroli finansowej dla gospodarki i zwiększenia efektywności/ściągalności
                            podatków (teraz jest "denna" sytuacja).
                            - z obszarze socjalnym najpilniejsze zadanie to - doprowadzenie do bezpłatnej, pełnej i
                            sprawnej ochrony zdrowia Polaków.

...... to są (wg mnie) najpilniejsze zadania modernizacyjne w państwie. Czy PiS do tego zmierza ? Nie sądzę.
                          • erka-4 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 18:05
                            ... to są (wg mnie) najpilniejsze zadania modernizacyjne w państwie. Czy PiS do tego zmierza ? Nie sądzę.

- a czy POprzednia władza chciałaby coś takiego wprowadzić,co ty propagujesz ?
                            Odpowiem ci: NIGDY.

Ja generalnie się z tobą zgadzam,dlatego byłem cichym zwolennikiem Kukiza w ostatnich wyborach,a to dlatego,że nie pragnąłem w domu wojny domowej,bo synowie twardo stali za POwcami,więc ja w dniu wyborów zostałem w domu dla świętego spokoju.
                            Chłopaki nie mają prawa twierdzić,że przegrali z ojca powodu.

A ja mimo to osiągnąłem satysfakcję.
                            Nie taki wilk straszny jak go malują,a że niektórych POstraszy i nawet w łydkę ukąsi,to żadna tragedia,no bo wielu zasłużyło sobie,żeby ich pożarł na surowo.
                            • czuk1 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 18:26
                              O co najmniej 5 lat głosiłem na forach konieczność modernizacji państwa, za ich brak krytykowałem ostro PO. Tu podałem tylko kilka moich haseł.
                              Można sprawę traktować jak Ty w rodzinie. Ja jestem sam i mam możliwość samodzielnego myślenia.
                              Widzę Polskę nowoczesną, praworządną i wpisaną w zachodnią cywilizację ..... pod rządami mądrych ludzi. Pokrzykuję apele z KOD-owcami .... o przywrócenie samodzielności władzy sądowniczej (TR).
                              Już nie liczę na ulubionego na stracie Prezydenta i realizację idei społeczeństwa obywatelskiego, konsultacje społeczne, podniesienie roli referendum w zarządzaniu państwem. PiS mi wybiło z głowy , powyborczy optymizm.
                              • erka-4 mój drogi,zbyt niecierpliwy jesteś... 13.03.16, 18:51
                                czuk1 napisał:

> Już nie liczę na ulubionego na stracie Prezydenta i realizację idei społeczeńst
                                > wa obywatelskiego, konsultacje społeczne, podniesienie roli referendum w zarząd
                                > zaniu państwem. PiS mi wybiło z głowy , powyborczy optymizm.

...za szybko na oceny,żeby bajzel w domu usunąć należy go najpierw POsprzątać,a potem ustawić na nowo meble.

Sprawy z Trybunałem i Konstytucją,chyba słyszałeś,trafiły do Parlamentu,gdzie będą w sposób demokratyczny omawiane.
                                Może się dogadają i znajdą te 2/3 chętnych do stosownej zmiany Konstytucji,a jeśli nie to będzie się tak kotłowało,aż się Prezydentowi ten burdel znudzi i ogłosi konstytucyjne ogólnokrajowe referendum.
                                Wtedy już nikt mnie nie zmusi do siedzenia w domu,żaden syn ani córka.
                    • erka-4 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 16:44
                      czuk1 napisał:

- przecież to cały czas było.
                      "Chwałę" jak się dziś okazało bardzo wątpliwą miał przynieść nam noblowski Polak.
                      Tylko,że on tę chwałę przypisuje jedynie sobie, a do chwały mają powód miliony Polaków,którzy z komuną walczyli na różne sposoby.
                      I zauważ,że dziś tego chwalidoopę najbardziej broni pokomunistyczny pomiot,ja niegdyś gdy były wybory agitowałem za nim,bo szanowałem go za rok 80-ty,no ale dziś mi jest wstyd, i nie za te jego młodości błędy,lecz za to co robił potem,a najbardziej za Nocną Zmianę,i dziś dolewa do tego dzbana goryczy tym co mówi i pisze.
                      Na tym swoim słynnym blogu także.
                      Biedak się ośmiesza a Polakom odbiera prawo do szacunku.
                      • x2468 Re: to całkiem logiczne... 13.03.16, 18:05
                        Pokomunistyczny pis..tfu pomiot zapisal sie do pis i ma sie dobrze.
                        • erka-4 do mnie pijesz ?... 13.03.16, 18:09
                          x2468 napisał:

> Pokomunistyczny pis..tfu pomiot zapisal sie do pis i ma sie dobrze.
                          >
                          ...jestem bezpartyjnym zwolennikiem Kukiza.
                          • erka-4 co nie oznacza,że się nie cieszę... 13.03.16, 18:13
                            ...iż PiS wziął miotłę i zamiata.
    • lumpior Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 15:34
      Znaczy:KACZYZM.
      • x2468 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 16:13
        Kaczyzm na fundamentach faszystowskich.
        • x2468 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 16:15
          A wlasciwie powinienem napisac narodowo-socjalistycznych z poparciem kosciola katolickiego.
    • wagonetka Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 15:40
      naród polski w połowie nie jest zainteresowany Polską (to ci, którzy nie chodzą na wybory), w jednej czwartej wybrał opcję 500 zł na drugie dziecko o wcześniejsza emerytura oraz odwet na tych, którym się powiodło oraz jedna czwarta tych, którzy chcą Polski jako normalnego, demokratycznego, europejskiego kraju

tak było i w PRL-u, ludzie nie zmieniają się w ciągu jednego pokolenia, trudno więc mówić o tym, czy Polacy dali się oszukać

i nie wiem wcale, czy Polacy to szczególnie wielki naród - prawdopodobnie podobny do innych, tylko bardziej kłótliwy i nieufny
      • indeed4 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 16:49

> tylko bardziej kłótliwy i nieufny

Oczywiście! W całej cywilizowanej Europie niecywilizowane, niekulturalne konflikty polityczne jak u nas są zupełnie nieznane.

• mariner4 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 18:28
        Jak to narodek. Nażreć się i napić.
        Tylko idioci chcą narażać życie dla niego.
        To nie są bohaterowie, tylko durnie.
        M.
      • rzewuski1 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 23:18
        i nie wiem wcale, czy Polacy to szczególnie wielki naród - prawdopodobnie podobny do innych, tylko bardziej kłótliwy i nieufny

Taki sam jak inne , ani lepszy ani gorszy .
        Nie jest tez bardziej kłótliwy i nieufny.
        Konflikty są naturalna, mówisz ze są bardziej nieufni?
        Jeśli tak to dlaczego nabrali się na kłamstwa wyborcze tej zakłamanej i fałszywej sile nazywanej ironicznie Prawo i Sprawiedliwość? .
    • indeed4 Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 16:38

forum.gazeta.pl/forum/w,50,160008696,160008696,Solidaryzm_czy_marksistowska_sprawiedliwosc.html

Wątek cały dzień wisiał na FŚ, na którym siedzisz 24/24.

EOT.

• czuk1 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 16:51
        Sieroto po sierotach PRL indeed4. Nie interesuje Cię temat .... nie pisz. Wątek siedzi ile chce. Jako jego autor mam - jak każdy - moralny obowiązek podtrzymywać na nim dyskusję, tym bardziej że są wpisy do mnie adresowane.
        Jak zwykle czepiasz się mnie . Nie wiem dlaczego ? przeszkadzają ci sieroty po PRL ?
        A swoja drogą .... nie oceniamy tu piszących tylko tematy.

• indeed4 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 16:57

> przeszkadzają ci sieroty po PRL ?

Te które zakładają idiotyczne wątki, bo ofiary losu nie potrafią odróżnić solidaryzmu od socjalizmu? Owszem.

• czuk1 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 18:34
            indeed4. Robisz za znerwicowanego nauczyciela. Wreszcie rozganiasz swoich słuchaczy.... do szkoły. .
            Wątek nie jest idiotyczny, bo bardzo ożywiona na nim była dyskusja i rozstrzelone poglądy.
            Daje to jakiś obraz na temat oceny stanu świadomości uczestników, w którym miejscu zmian ustrojowych aktualnie znajdujemy się. Mniej ważne może ?. jak poprawnie nazwiemy ten
            nowy ustrój.

Możesz się wypchać teraz ze swoim pytaniem na tym wątku, tym bardziej do mnie. Wymiana poglądów już miała miejsce, każdy się wypowiada (jeśli chce, wszyscy - z wyj. Ciebie - kulturalnie) na temat naszej aktualnej sytuacji politycznej i każdy ma swoje zdanie na ten temat. Nie jest wcale potrzebny na tym wątku ....taki nieuprzejmy ton i forma wypowiedzi.
            Wyszło na tym, że to Ty przeszkadzałeś uczestnikom w polemice.

PS. Wg mnie - przed ostatnią WŚ część socjalistów głosiła idee podobne do dzisiejszej pisowskiej ideologii. ?Polski narodowy socjalizm cechował się z jednej strony przywiązaniem do tradycji narodowej i uznaniem prymatu interesu narodowego, z drugiej zaś strony wrażliwością na problematykę społeczną i zdecydowaną negację kapitalizmu, jako systemu wrogiego zarówno dla Narodu, jak i jednostki. ...Najsilniejszym ugrupowaniem z tego kręgu była Partia Narodowych Socjalistów,.... Kolejnym Ruch Uzdrowienia, którego przywódcą był Józef Kowal-Lipiński. NRRU działał na Śląsku, skupiając kilka tysięcy członków. Ruch zwalczał zarówno kapitalizm, jak i socjalizm reprezentowany przez PPS.: www.nacjonalista.pl/2013/09/25/michal-radzikowski-narodowy-socjalizm-w-polsce-miedzywojennej/
            • indeed-44 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 18:55
              > jak poprawnie nazwiemy ten nowy ustrój.

Boziuuu - i jak tu z nimi poważnie rozmawiać? :-)))
              • czuk1 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 23:10
                Indeed-44 - już cię wy...li, tj. zmienili ci login, na ss ?. Słusznie.
                Tylko coś za dużo sobie walnąłeś.
                Pan prof.indeed4 nam powiedział...;) .... zapytaj jego.
                • indeed4 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 23:24

indeed-44 i indeed4 to jedna osoba, gamoniu.
                  • czuk1 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 13.03.16, 23:36
                    No to ładnie ..... kłamco forumowy.
                    • indeed4 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 14.03.16, 01:43

Co "ładnie" ośle? Tu wszyscy wiedzą, że (jak wiele innych osób) mam alternatywny nick do zakładania wątków - sieroto sakramencka z trollowiska FŚ.
                      • indeed4 Re: Czego dalej nie rozumiesz, sieroto po PRL? 14.03.16, 01:46
                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,126266520,126266520,Wiezienia_CIA_Miller_odstrzeli_Kwasniewskiego_.html#p149179759
    • j-k "Narodowy kato-solidaryzm". 13.03.16, 17:10
      Te definicje (programu PiS) sformuowalem juz tu na foro kilka ladnych miesiecy temu.

1. Nie jest to socjalizm - gdyz gospodarka pozostaje w rekach prywatnych
      i nikt nie zamierza jej upanstwawiac.
      - Jednakze jest mowa o solidaryzmie spolecznym (chocby 500+) co jako zywo przypomina pewne zalozenia faszyzmu (prosze bez negatywnych konstelacji - chodzi o naczelna zasade wspolpracy - a nie walki klas)

2. PiS akcentuje Idealy Kosciola Katolickiego i stad przydomek kato-...,

3. ale pierwszym slowem jest slowo : -Narodowy. Akceptacja idealow KK nie oznacza , ze jakiekolwiek wtracania sie KK w wewnetrzne sprawy Polski beda mile widziane.

Przeciwnie. PiS zaznacza wyraznie, ze wszelkie polityczne decyzje beda podejmowane w WARSZAWIE - a nie w Watykanie, Berlinie, czy Brukseli.
      • indeed4 Re: "Narodowy kato-solidaryzm". 13.03.16, 17:18
        > Jednakze jest mowa o solidaryzmie spolecznym (chocby 500+) co jako zywo przypomina pewne zalozenia faszyzmu

Następny lewicowy tytan intelektu dał głos. Współczesna lewica prowadząca prosocjalną politykę to faszyści! Włącznie z neoliberalnym SLD.

• j-k "Narodowy kato-solidaryzm" i belkot "pieknoducha" 13.03.16, 17:37
          hloopcze, nie obrazaj sie.
          Napisalem wyraznie: "faszyzm" - bez zadnych negatywnych konotacji.
          - jakie mu sie dzis przypisuje.
          Moja uwaga nt. faszyzmu nie zawiera zadnej moralnej, czy politycznej oceny
          - tylko NAUKOWA. POLITOLOGICZNA.

I nie myl faszyzmu z nazizmem - bo ci sie w glowce pomiesza.

Faszym to ustroj wlasnie solidaryzmu spolecznego w ramach systemu gospodarki kapitalistycznej.

Do szkoly - zamiast tu ze mna "dyskucic"
          pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm
          Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          ekonomista.
          • indeed4 Re: "Narodowy kato-solidaryzm" i belkot "pieknodu 13.03.16, 17:42
            > Faszym to ustroj wlasnie solidaryzmu spolecznego w ramach systemu gospodarki kapitalistycznej.

Powtarzam, bo nie zrozumiałeś - w ramach jakiej gospodarki postulaty solidaryzmu społecznego głosi współczesna lewica?

• indeed4 Re: "Narodowy kato-solidaryzm" i belkot & 13.03.16, 17:48

Do szkoły! I nie pisać więcej bzdur.

"Współcześnie liczne akcenty idei solidaryzmu pojawiają się w doktrynach politycznych chadecji, socjaldemokracji i syndykalizmu"

pl.wikipedia.org/wiki/Solidaryzm#Historia

EOT.

• j-k nadal "Narodowy kato-solidaryzm" 13.03.16, 17:54
              indeed4 napisał:
              > > Faszym to ustroj wlasnie solidaryzmu spolecznego w ramach systemu gospoda
              > rki kapitalistycznej.
              >
              > Powtarzam, bo nie zrozumiałeś - w ramach jakiej gospodarki postulaty
              solidaryzmu społecznego głosi współczesna lewica?

hloopcze, nie powtarzaj (sie) - bo nudzisz.
              tylko przyjmuj do akceptujacej wiadomosci - to co ci zapodaje.
              zrozumiales ?

ekonomista.
              • indeed4 Wydrukować to dziadek 13.03.16, 18:02

ładnie oprawić i powiesić nad łóżkiem.

"Współcześnie liczne akcenty idei solidaryzmu pojawiają się w doktrynach politycznych chadecji, socjaldemokracji i syndykalizmu"

"Ekonomista" od Rakowskiego i Urbana załapał? To pięknie, dziękować nie musisz.

Definitywne EOT.

• j-k belkotu indyka cd... 13.03.16, 18:09
                  "Rzady PiS - to Rzady narodowego kato-solidaryzmu".

Bo tu o tym byla mowa i te definicje sobie naklej na scianie - jak zapamietac nie potrafisz.

• indeed4 To też sobie wydrukuj 13.03.16, 18:12

"Wspieramy solidaryzm społeczny i pomagamy ludziom bez względu na to kim są, w co wierzą i ile zarabiają"

www.sld.org.pl/aktualnosci/9824-zostan_czerwonym.html

Solidaryzm! SLD to faszyści! Dżizass...
                    • j-k "Narodowy kato-solidaryzm" - To Rzady PiS. 13.03.16, 18:27
                      i znowu pudlo, hloopcze. Lewica (dzisiejsza w Polsce) jest neutralna religijnie
                      i tym sie rozni od PiS.
                      Ponadto Lewica ZAKLADA Walke Klas - zatem z faszyzmem (wspolpraca klas)
                      nie ma nic wspolnego...

lubisz intelektualnie dawac d...?

• indeed4 Re: "Narodowy kato-solidaryzm" - To Rzady PiS. 13.03.16, 18:34
                        > Lewica (dzisiejsza w Polsce) jest neutralna religijnie i tym sie rozni od PiS.

Ale serio, serio?! Nie nudź już dziadek - nie mówimy SLD i religii tylko o solidaryzmie, który (twoim zdaniem) jest elementem wyłącznie faszyzmu. Radziłem ci już, żebyś się nie wypowiadał - jesteś za stary i masz zerowe pojęcie o współczesnej polityce.

Bye.
                        • j-k dziecie, ale ja wiem, ze kobiety bardzo lubia seks 13.03.16, 19:23
                          i moze ci to lepiej wyjdzie, niz zajmowanie sie polska polityka...

belkocie, nikt nie mowil, ze solidaryzm jest wylacznie elementem faszyzmu
                          i po pierwsze nikt tu faszyzmu nie obraza.
                          historycznym faktem jest natomiast to, ze faszyzm zaczal jako PIERWSZY wystepowac z haslami solidaryzmu spolecznego i nie ma sie co na niego z tego powodu obrazac.
                          ani na to, ze PiS w wielu elementach (silna wladza, ale i uznanie wlasnej historii, kultury i obyczajow ) do pewnych wzorow faszyzmu sie zbliza - bo to dla mnie nie jest zadna obelga
                          - a tylko zwykla analiza historyczna i politologiczna, o ktorej to nie masz pojecia

• indeed4 Powtarzam: do szkoły! 13.03.16, 19:35

Douczyć się czym jest solidaryzm, jaka jest historia tego pojęcia, kto pierwszy występował z hasłami solidaryzmu i skończyć bredzić.

pl.wikipedia.org/wiki/Solidaryzm
                            • j-k skoncz belkocie z petaniem sie po foro :) 13.03.16, 19:40
                              i zajmij sie panienkami :)
                              powtarzam wiec, bo rozmawiamy tu o konkretach , a nie historii mysli politycznej.
                              pierwsza formacja w nowozytnej historii, ktora siegnela po idee solidaryzmu spolecznego

w jego PRAKTYCZNYM wydaniu
                              - byli faszysci wloscy.
                              i nie ma w tym cienia obrazy dla nich.
                              - sa to fakty historyczne.

Tfu(j), ja zawsze, Dr. J.K.
                              a terz na panienki - miast smecic tu na foro.
                              • indeed4 Skleroza? 13.03.16, 22:28

> historycznym faktem jest natomiast to, ze faszyzm zaczal jako PIERWSZY wystepowac z haslami solidaryzmu spolecznego

Pytam: gdzie tu masz gamoniu coś o PRAKTYCZNYM wydaniu. Co?
                                • indeed4 Prościutka wiki za trudna? 13.03.16, 23:11

"Idee solidaryzmu pojawiały się wielokrotnie w licznych koncepcjach społeczno-politycznych starożytności, średniowiecza i czasów nowożytnych"

"Na gruncie solidaryzmu społecznego stanął papież Leon XIII w encyklice "Rerum novarum" przyznając robotnikom prawo do własnych organizacji zawodowych, dopuszczając interwencjonizm państwowy"

Zgubił okulary i nie widzi, co ma przed gałami?

• j-k ten wontek dla ciebie za trudny, hloopcze ? 13.03.16, 23:56
                                    Poniewaz nie pisze my tu o historycznych ideal solidaryzmu spolecznego (ze juz nie siegne do Jezusa Chrystusa...) tylko o czasach wspolczesnych i Historii Nowozytnej.
                                    Iw czasach tych pierwsza formacja , ktora zdolala wprowadzic je PRAKTYCZNE w zyciu,
                                    by faszyzm wloski, a dopiero potem argentynscy peronisci i inne ruchy.

Ile razy trza ci to tlumaczyc , jak dziecku po niemiecku ?

I z tego punktu widzenia PiS ma z ruchem faszystkowskim w Italii wiele wspolnego
                                    - co nie znaczy, ze jest to jakas ocena moralna.
                                    Jest to ocena wylacznie politologiczna.

• indeed4 Dziadek, kto to napisał. 14.03.16, 00:02

forum.gazeta.pl/forum/w,28,160603017,160603017,Czyzby_narodowy_socjalizm_JK_.html?p=160608835

Skleroza?
                                      • indeed4 Pisałeś o hasłach 14.03.16, 00:04

nie o praktycznym zastosowaniu - nie fantazjuj mi teraz, nie ściemniaj i nie kręć.
                                        • indeed4 EOT. 14.03.16, 00:04
                                          • j-k LOT, chlopcze, lataj LOT-em 14.03.16, 00:24
                                            i nie smec wiecej na foro.

A pisalem hloopcze, czym sa dzisiejsze rzady PiS-u
                                            a nie o jakich teoriach.

zalatuje faszyzmem - co po raz kolejny zaznaczam - wcale nie jest z mojej strony jakas krytyka.
                                            pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm
                                            • indeed4 Oczywiście! 14.03.16, 00:27

SLD też zalatuje faszyzmem - to już uzgodniliśmy ponad wszelką wątpliwość.

• taniarada Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 18:03
      Króla nam trzeba i szlachty by ten rozpizdziałj ogarnąć Na Madagaskar wysłać niezadowolonych.Konstytucyjnych w kazamaty.I będzie dobrze.
      • buldog2 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 20:15
        Skrabie,

Skarb PiSze dokładnie tak jak Targowica ponad 200 lat temu. Wasi protoplaści też chcieli Króla, a, właściwie, Cara, i wolności dla Prawdziwego Narodu (szlacheckiego) i żeby ten obywatelskie społeczeństwo, co to się rodziło, za pysk wziąć i trzymać je krótko przy pysku.
        Niedaleko od pierwowzoru odeszli oficerowie prowadzący PiS, również na krótkiej smyczy. Widać popatrzyli na to co jest w PiS, porównali z tym co było kiedyś i uznali, że jedno i to samo.

--
        КГБ этo нaше вcё!! – © ПиС(б) - PiS(b).
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Magdolot.
        • buldog2 Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 20:17
          Och, zapomniałem! Jeszcze żeby było dobrze, chcieli. Cały PiS(b).
    • indeed4 Wiki 13.03.16, 18:22

Ideologia: konserwatyzm społeczny, narodowy konserwatyzm, eurosceptycyzm.

Członkostwo międzynarodowe: Sojusz Europejskich Konserwatystów i Reformatorów

pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_i_Sprawiedliwo%C5%9B%C4%87

Szukasz socjalistów? Znajdziesz ich, ale nie w PiS - w Platformie.

Ideologia polityczna: chrześcijańska demokracja, konserwatywny liberalizm, socjalliberalizm

pl.wikipedia.org/wiki/Platforma_Obywatelska

• indeed4 Przypominam 13.03.16, 18:39

że z Sojuszem Europejskich Konserwatystów i Reformatorów stowarzyszeni są amerykańscy Republikanie. Czy GOP to socjaliści? Zdawało mi się, że Demokraci.
    • gorszysort Re: Czyżby narodowy socjalizm JK ? 13.03.16, 19:35
      jeszcze trochę sama ręka mu sie podniesie na heil
    • mara571 Niestety strona szukana przez Ciebie w tym blogu 13.03.16, 19:50
      nie istnieje.
      Czyzby sie ktos opamietal?
      PS Merkel dostala lupnia w wyborach do niemieckich landow.
      • x2468 Re: Niestety strona szukana przez Ciebie w tym bl 13.03.16, 23:04
        Jeszcze zaplaczesz ośle po Merkel. Lecz na szczęście jeszcze nie tym razem.
    • czekam.na.lewice Sytuację ratuje Donald Tusk wbijając nóż Merkel 14.03.16, 07:46
      www.rmf24.pl/raporty/raport-fala-uchodzcow/najnowsze-fakty/news-niemiecka-prasa-donosi-o-starciu-tuska-i-merkel-ws-imigranto,nId,2161848#utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=FacebookHN
    • piq tow. prezessimus wyznaje narodowy bolszewizm,... 14.03.16, 16:07
      ...wyższe stadium narodowego socjalizmu. Gdyż jest geniuszem politycznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka