Dodaj do ulubionych

Ja jestem chłopem polskim...

03.04.16, 15:06
...czyli,jak mówią inteligenci,chamem prostym.
A niech sobie mówią,mnie nic nie ubędzie,a oni czują się lepsi,choć mówiąc po chłopsku,goowno to prawda.
Ale niech się cieszą ci inteligenci jak przykładowo ten Radek,szlachcic wielkopolski,którego ocenić nie sposób,to znaczy można,ale po co ?

Sam sobie wystawił ocenę skoro taki jest jinteligientny:

niezalezna.pl/78505-zarcik-radoslawa-sikorskiego-o-500-plus-mial-szanse-milczec
cytat:
Radosław Sikorski powiedział czyli napisał
Jeśli zygota jest dzieckiem to czy świadczenie 500+ nie powinno aby być wypłacane od chwili poczęcia ?

- nie dziwota,że Polska POpadła w taką ruinę skoro tacy jinteligienci tą,t.zn.tamtą Polską rządzili.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:16
      erka-4 napisał:

> ...czyli,jak mówią inteligenci,chamem prostym.
      Wiem
      • m.c.hrabia Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:29
        normalka, prymityw cieszy się ze swego prymitywizmu
    • alistair-p Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:16
      Chłopem to ty nie jesteś.Co by nie mówić,chłop ma swój rozum.Co do chamstwa,to jest to 100% twojego jestestwa.
      • czekam.na.lewice Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:32
        alistair-p napisał:

> Chłopem to ty nie jesteś.Co by nie mówić,chłop ma swój rozum.Co do chamstwa,to
        > jest to 100% twojego jestestwa.
        >
        Odejmujesz Mu rozum ale to z zazdrości bo tego Ci najbardziej brakuje a jemu akurat nie.
        Tobie nie można odebrać bo nie ma co kiepski o bezmyślny, kundlowaty hejterze.
        • adam111115 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 16:33
          A wiosenka jak zwykle na temat
        • alistair-p Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 16:37
          Też cię lubię,jak każdego niepełnosprawnego intelektualnie.To nie twoja wina,widocznie obciążenie dziedziczne.
          • czekam.na.lewice Re: Ja jestem chłopem polskim... 04.04.16, 14:52
            alistair-p napisał:

> Też cię lubię,jak każdego niepełnosprawnego intelektualnie.
            To siebie musisz niezwykle lubieć. Twoją twórczość uwielbiają też Kaczyści bo to daje im wzmocnienie tezy, tezy pisowców, że tylko socjo- i psychopaci są po przeciwnej stronie PiS.
    • pogromca_bzdury Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:26
      Chamem niewątpliwie, ale czemu "prostym"?
      • erka-4 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 16:08
        pogromca_bzdury napisał:

> Chamem niewątpliwie, ale czemu "prostym"?

- takie mi słowo do głowy przyszło,bo pradziad mój był chamem po prostu,czyli chłopem polskim pańszczyźnianym,musiałem jakoś to zróżnicować,bo ja cieszę się pełną wolnością i mieszkam w mieście,a inne chamy zwykłe na wsi mieszkają.

No ale,mówić mieliście o inteligentach,takich do Radka POdobnych,ja się w tej dyskusji nie liczę,na inteligentach znam się o tyle,że wiem,iż muszę bardzo na nich uważać i chłopskiego rozumu używać.
    • mietowe_loczki Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:30
      No dobrze, ale z czym się nie zgadzasz? Tak konkretnie?
    • erte2 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:31
      erka-4 napisał:

> Ja jestem chłopem polskim czyli,jak mówią inteligenci,chamem prostym.
      święte słowa. Dodałbym jeszcze "prymitywnym".
      • pogromca_bzdury Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:37
        Może to znaczyło to tajemnicze "prostym" - taki eufemizm na prymitywa?
      • zoil44elwer Re: Ja jestem chłopem polskim... 04.04.16, 08:54
        erte2 napisał:

> erka-4 napisał:
        >
        > > [i]Ja jestem chłopem polskim czyli,jak mówią inteligenci,chamem prostym.[
        > /i]
        > święte słowa. Dodałbym jeszcze "prymitywnym".
        Chłopy:chamy proste albo prostackie prymitywy.Potęgą som i basta bo une żywiom y broniom!
    • x2468 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:38
      Jesteś,to widać słychać i czuć
    • mariner4 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 15:54
      Nigdy nie było co do tego najmniejszej wątpliwości. Cłop może wyjść z wiochy. Wiocha z chłopa nigdy.
      Idź za stodołę.
      \M.
      • zoil44elwer Re: Ja jestem chłopem polskim... 04.04.16, 09:52
        mariner4 napisał:

> Nigdy nie było co do tego najmniejszej wątpliwości. Cłop może wyjść z wiochy. W
        > iocha z chłopa nigdy.
        > Idź za stodołę.
        > \M.
        Prawdziwy polski chłop użyźnia(s*a)tylko swoje pole.Za stodołą.
    • nietentego "Człowieczeństwo" zygoty to papieska fanaberia 03.04.16, 15:55
      Nie jest to żadne "prawo naturalne" , tylko niedawno ukuta przez jednego z "nieomylnych" papieży teza. Inni papieże równie "nieomylnie" przesądzali, że zygota dopiero staje się człowiekiem. Tymczasem zygota nie ma tkanki nerwowej, więc nie jest człowiekiem, a jedynie projektem człowieka, tak jak np. para jajo/plemnik.

Pogląd o człowieczeństwie zygoty jest więc wyłącznie wierzeniem religijnym, a próba wymuszania przemocą respektowania tego poglądu jest zamachem na wolność religijną i powinna być ścigana. Zmuszanie innowierców do wyznawania wierzeń kolejnych papieży niczym się specjalnie nie różni od zakazu kwestionowania Koranu w krajach islamu. Widać, że ePiSkopat niczym specjalnym się od mułłów nie różni. Gdyby mogli, to nadal posyłaliby ludzi na stosy - kultywowanie egzorcyzmów świadczy przecież, że naprawdę wierzą w różne opętania przez diabła, a więc i w czarownice, strzygi itd. Zachłanność tej czarnej zarazy nie ma granic. Teraz mówią, że "nie sa usatysfakcjonowani obecnym kompromisem". Kiedy go zwalczą, będą żądać kolejnych implementacji "prawd wiary" przez państwo, państwowej walki z ateizmem i herezjami itd. Widać zbyt wiele czasu upłynęło od jakobińskiej gilotyny czy też insurekcyjnych latarni, bo hydra znowu podnosi łeb z nienasyconą żądzą panowania.
      • zoil44elwer Re: "Człowieczeństwo" zygoty to papieska fanaberi 04.04.16, 11:37
        1-Chcemy uczyć religii(rzym-kat) w szkołach.Będziemy robić TO za darmo,społecznie.
        2-Za pracę(ewangelizowanie?) należy się płaca.Solidaruchy poszły na to.Ba,nawet za nauczanie religii w salkach katechetycznych w przeszłości (od Gomułki do Jaruzela) wykładowcy tj zakonnice,różańcowe panie,kościelni,organisty,księża....wywalczyli zaległe pensje nauczycielskie.Jeżeli ci nauczyciele zeszli z tego świata to wierzytelności dziedziczyli ich dzieci!
        3-Chcemy stopni z religii na świadectwach szkolnych.Są!
        4-Chcemy religii na egzaminach maturalnych.Jest!
        5-Chcemy......Będzie spełniona wasza wola!
    • j-k Ja jestem chłopem swiatowym... 03.04.16, 16:40
      I podzielam Twoja radosc z odejscia PO od Wladzuchny...
      - tyle ze nie bardzo jest sie z czego cieszyc - bo nicjatywa KK (przy milczeniu PiSu) o calkowitym zakazie aborcji spowoduje kolejna wojne w Polsce...
      • erka-4 kto ma rację.. 03.04.16, 18:47
        j-k napisał:

KK (przy milczeniu
        > PiSu) o calkowitym zakazie aborcji spowoduje kolejna wojne w Polsce...

...ten stawia.
        A może będą milczeć i rąk nie podniosą ?
        Wszak to sprawa sumienia,lecz w szkołach winni dokładnie wszystkiego uczyć w formie ostrzeżenia o skutkach i nie mówić,że tabletka wszystko załatwi lub jakaś łyżka w razie wpadki.
        Tak uczyć,żeby nie było wpadki,bo łyżką niszczy się sumienie.
        Na całe życie.
        Tak się składa,że Kościół o tym wie najlepiej.

• j-k Zacytuje komentarze zachodnie w tej sprawie: 04.04.16, 09:08
          "PiS dostal niezla "zagwozdke" od Kosciola i sam nie wie , jak sie w tej sprawie zachowac"

ocenia ta wydaje mi sie trafna - bo sam Kaczynski powiedzial, ze jest to sprawa sumienia
          i dyscypliny partyjnej tu nie bedzie...

politycznie moze to oznaczac ,ze PiS dystansuje sie od tej inicjatywy Kosciola , ale publicznie nie chce z nim wchodzic w spor.
          • erka-4 tylko pomiot może mieć problem 04.04.16, 09:28
            Tu nie ma o czym dyskutować,bo to jest sprawa sumienia,kto pragnie iść do piekła to jego sprawa.

Jedno jest pewne,że ten kto dokonuje aborcję i ten który się jej poddaje może nie wiedzieć,że z czasem życie mu się w piekło zamienić może,już tu na Ziemi,wszak nikt nie zna własnego sumienia.

Kościoła rolą jest przed tym ostrzegać a ty wybieraj,wszak wolną masz wolę.
            A pokomunistyczny,wrogi Bogu,pomiot pragnie tą sprawę upolitycznić.

Za pomiot nie ma powodu się obrażać,bo jeśli ktoś w Boga nie wierzy sam siebie ze zwierzęciem zrównuje,zatem żadna to dla niego obraza.
            • zoil44elwer Re: tylko pomiot może mieć problem 04.04.16, 10:23
              Każdy wierzący Polak i Polka chcą iść do nieba(a nie chcą umrzeć) Ale szatan czynny jest więc słusznie Konferencja Episkopatu proponuje jeszcze karę więzienia za grzech aborcji,za życia i jeszcze na ziemi-tej ziemi.Bo w XXI wieku perspektywa ukarania piekłem przez Sąd Ostateczny za lat 1000,5000.......nie budzi strachu.Bandyci,złodzieje,pedofile itp to nawet chcieliby by ukarał ich Sąd Ostateczny i Historia!
              • erka-4 Re: tylko pomiot może mieć problem 07.04.16, 07:35
                zoil44elwer napisał:

>Konferencja Episkopatu proponuje jeszcze karę więzienia
                > za grzech aborcji,za życia i jeszcze na ziemi-tej ziemi.

- w którym miejscy tego listu padła taka propozycja o której mówisz ?

Komunikat Prezydium KEP w sprawie pełnej ochrony życia człowieka

Życie każdego człowieka jest chronione piątym przykazaniem Dekalogu: „Nie zabijaj!”. Dlatego stanowisko katolików w tym względzie jest jasne i niezmienne: należy chronić od poczęcia do naturalnej śmierci życie każdego człowieka.

W kwestii ochrony życia nienarodzonych nie można poprzestać na obecnym kompromisie wyrażonym w ustawie z 7 stycznia 1993 roku, która w trzech przypadkach dopuszcza aborcję. Stąd w roku Jubileuszu 1050-lecia Chrztu Polski zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli, do osób wierzących i niewierzących, aby podjęli działania mające na celu pełną prawną ochronę życia nienarodzonych. Prosimy parlamentarzystów i rządzących, aby podjęli inicjatywy ustawodawcze oraz uruchomili programy, które zapewniłyby konkretną pomoc dla rodziców dzieci chorych, niepełnosprawnych i poczętych w wyniku gwałtu. Wszystkich Polaków prosimy o modlitwę w intencji pełnej ochrony życia człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci zarówno w naszej Ojczyźnie, jak i poza jej granicami.

- jeśli się ewentualnie ustawę zmieni to nie kobietę się karać będzie a tego kto aborcję wykonał.
                No i przede wszystkim kobiecie należy pomóc,gwałciciela ścigać niechaj na swe dzieci płaci a nie biega po ulicach.
      • zoil44elwer Re: Ja jestem chłopem swiatowym... 04.04.16, 10:01
        j-k napisał:

> I podzielam Twoja radosc z odejscia PO od Wladzuchny...
        > - tyle ze nie bardzo jest sie z czego cieszyc - bo nicjatywa KK (przy milczeniu
        Inicjatywę Kościoła(rzym-kat) o całkowitym zakazie aborcji poprą też bogobojni peeselowcy,konserwatywne platfusy,połowa Ku-Kiz-Klanu,ćwierć nowoczesnych a nie tylko pisowcy.Procentowo to będzie ICH z 70% Sejmu!
      • zoil44elwer Re: Ja jestem chłopem swiatowym... 04.04.16, 11:52
        j-k napisał:

> I podzielam Twoja radosc z odejscia PO od Wladzuchny...
        > - tyle ze nie bardzo jest sie z czego cieszyc - bo nicjatywa KK (przy milczeniu
        PO wyleciała z władzy karuzeli bo,tak Poloki chcieli.Platforma niżej już nie spadnie bo jest na dnie! Psy z KODu robiom za kasa dużo smrodu no i cołkiym darmo robiom wielkie larmo.
    • az43 Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 20:44
      Nie jesteś osamotniony.Prostaczków umysłowych ci u nas dostatek.
    • m.c.hrabia Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 20:52
      fakt ,obornikiem capi nawet w necie.
    • sverir Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 21:00
      Ja powtórzę pytanie loczków - dlaczego kasa nie należy się od dnia poczęcia, tylko dopiero po urodzeniu?
      • inocom Niektórzy kochają się częśniej niż raz na 5 lat. 04.04.16, 08:59
        sverir napisał:

> Ja powtórzę pytanie loczków - dlaczego kasa nie należy się od dnia poczęcia, ty
        > lko dopiero po urodzeniu?

Wiem, że Tobie łatwo wskazać kto kierował samochodem na lawecie w chwili poczęcia :)
    • kaczydud Re: Ja jestem chłopem polskim... 03.04.16, 21:42
      co ma twoje rzekome chłopstwo do Sikorskiego?
    • kylax1 Sikorski wyśmiał katopisowskie brednie. 03.04.16, 21:43
      I bardzo dobrze to zrobił.
      • yoma Re: Sikorski wyśmiał katopisowskie brednie. 04.04.16, 09:19
        Konsekwencja, panowie. Chronimy życie od poczęcia, to i dajemy życiu Pińcet od poczęcia. Nie ma tak, że jak chodzi o kasę, to życie przestaje być życiem.

A ja poproszę dla mojego synka tysiąc siedemset pińdziesiąt wyrównania, bo wcześniak i tyle stracił na życiu płodowym. O.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja jestem chłopem polskim... 04.04.16, 08:38
      Polskim? Śmiem wątpić, katrina.
    • inocom Zespół znikającego, płodu 04.04.16, 09:18
      erka-4 napisał:

> Radosław Sikorski powiedział czyli napisał
      > Jeśli zygota jest dzieckiem to czy świadczenie 500+ nie powinno aby być wypł
      > acane od chwili poczęcia ?

Zespół znikającego płodu, czyli kiedy jeden bliźniak znika

Nie jest to rzadki przypadek. Co 1/20 (5%) z nas został mordercą nim się narodził.

www.wprost.pl/ar/11476/Kanibalizm-blizniakow/
      www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/choroby-dzieciece/wchloniety-blizniak,artykul,1686688.html
    • xystos Re: Ja jestem chłopem polskim... 04.04.16, 09:26
      Masz Psa na lancuchu ?zlewkami Go.karmisz ?
      jesli tak - jestes barbarzynskim chamem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka