Dodaj do ulubionych

Inwigilacja

11.05.16, 22:32
na salonie24

[i]Wystąpimy do prokuratury i ABW w sprawie inwigilacji blogerów Salonu24

Informacje podane przez koordynatora służb specjalnych Mariusza Kamińskiego o inwigilacji blogerów Salon24.pl są szokujące. Jak poinformował dziś Kamiński, ABW interesowała się nie tylko tekstami, ale i zainteresowaniami, czy miejscem zamieszkania ich autorów. Jednoznacznie oświadczam, że nie miałem na temat żadnej wiedzy ani nie mam do dziś pojęcia, których Was, piszących tu, to dotknęło. Wiem tylko, że mnie inwigilowano jako publicystę „Rzeczpospolitej”, co ujawnił najpierw tygodnik „Do Rzeczy”, a teraz potwierdził to rząd.

Śledzenie ludzi, którzy wyrażają opinie jest łamaniem podstawowych zasad demokratycznego państwa. Nie możemy tego tak zostawić
. "
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Inwigilacja 11.05.16, 23:29
      Wystąpią, będzie umorzenie a i tak nie przyjdzie im do łbów refleksja jakich to z nich idiotów zrobił marny historyk z Sochaczewa, człowiek skazany.
      • buldog2 Re: Inwigilacja 11.05.16, 23:37
        Zapytam, bo nie jestem zorientowany w zawiłościach terminologii: czy skazany, to przestępca?
        Znaczy siem, czy z tego, że został skazany, wynika że jest przestępcą? Ułaskawienie nie ma nic do tego, oddala karę, ale nie robi z przestępcy uczciwego człowieka.

--
        Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Inwigilacja 11.05.16, 23:38
          Gość popełnił przestępstwo a więc jest przestępcą.
          • x2468 Re: Inwigilacja 12.05.16, 07:43
            Popełnił przestępstwo i sad mu to udowodnił. Jak by ktoś miał wątpliwości to Kamiński uznał wyrok za słuszny dlatego poprosił prezia o ułaskawienie.
        • czekam.na.lewice Re: Inwigilacja 12.05.16, 07:16
          buldog2 napisał:

> Zapytam, bo nie jestem zorientowany w zawiłościach terminologii: czy skazany, t
          > o przestępca?
          > Znaczy siem, czy z tego, że został skazany, wynika że jest przestępcą?
          Rzeczywiście nie jesteś zorientowany. Przestępcą jest ktoś skazany prawomocnym wyrokiem. Do tego czasu właściwym terminem jest "oskarżony".
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Inwigilacja 12.05.16, 08:13
            Nie dotyczy to Chlebowskiego, Arabskiego, Drzewieckiego, Sikorskiego...
    • inocom Prywata jeszcze gorsza. 11.05.16, 23:37
      niegracz napisał:

> Śledzenie ludzi, którzy wyrażają opinie jest łamaniem podstawowych zasad demokr
      > atycznego państwa. Nie możemy tego tak zostawić[/i]. "

Ponoć już coś wymyślili na Adblocka.
      www.rp.pl/Media-i-internet/305109937-Polska-firma-Cloud-Technologies-znalazla-sposob-na-obejscie-AdBlocka.html
    • j-k kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest problem ? 12.05.16, 06:20
      bo nie vidze.
      • matigrypl Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 06:25
        Nie słyszałeś głąbie o niesłusznie skazanych? Takie dylematy jak twoje to tylko dla bezmózgowców.
        • j-k Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 06:41
          ja nie mam, belkocie - dylematow.
          - to ty je masz.

powtarzam tylko te oczywista prawde, ze KAZDY Rzad inwigiluje.
          - w koncu od tego ma sie te swoje Specsluzby.

zatem nie walnujsa, maladjec.
          • matigrypl Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 06:52
            Nie ma mowy by pełowiec cokolwiek mógł załapać. Chodzi o dylemat kto jest przestępcą. Czy ktoś kto został zrehabilitowany jest przestępcą czy nie jest? Pewność ze skazanie jest równoznaczne z byciem przestępcą jest taką samą pewnością że tylko tk może mieć rację i ośmiesza głosiciela takich bzdur.
            • j-k Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 07:01
              matigrypl napisał(a):
              Chodzi o dylemat kto jest przestępcą.

Nie zuwazylem, zeby autorowi tego wontku o to chodzilo.
        • x2468 Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 08:05
          Słyszałem głąbie o takich którzy w końcu udowodnili błędy sadowi który ich skazał lecz ten przestępca uznał swoja winę i dlatego wybłagał ułaskawienie. Przecież wiesz matole ze"uczciwi mogą spać spokojnie" Nie wierzysz umiłowanemu przywodcy?
      • czekam.na.lewice Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 07:18
        j-k napisał:

> bo nie vidze.
        Media i dziennikarzy ? Toż to tzw standard białoruski.
        Sądzę, że KOD powinien się tym zająć to w końcu łamanie konstytucji.
        • j-k ja twierdze, ze KOD lepiej zrobi... 12.05.16, 07:29
          czekam.na.lewice napisał:
          > Sądzę, że KOD powinien się tym zająć to w końcu łamanie konstytucji.

a ja twierdze, ze KOD lepiej na tym wyjdzie, jak wejdzie w konkurencje z kotem Prezesa

i jescze lepiej wylize spracowane dlonie NadPremiero-Prezydenta.
          - to moze i do Sejmu go dopuszcza.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: kazdy Rzad inwigiluje - wiec gdzie jest probl 12.05.16, 08:14
          Skończmy wreszcie z tą świętokrówskością mediów i "dziennikarzy".
    • czekam.na.lewice możę tym naruszeniem zasad państwa demokratycznego 12.05.16, 07:05
      niegracz napisał:

> na salonie24
      >
      > [i]Wystąpimy do prokuratury i ABW w sprawie inwigilacji blogerów Salonu24
      >
      > Informacje podane przez koordynatora służb specjalnych Mariusza Kamińskiego o i
      > nwigilacji blogerów Salon24.pl są szokujące. Jak poinformował dziś Kamiński, A
      > BW interesowała się nie tylko tekstami, ale i zainteresowaniami, czy miejscem z
      > amieszkania ich autorów. Jednoznacznie oświadczam, że nie miałem na temat żadne
      > j wiedzy ani nie mam do dziś pojęcia, których Was, piszących tu, to dotknęło. W
      > iem tylko, że mnie inwigilowano jako publicystę „Rzeczpospolitej”,
      > co ujawnił najpierw tygodnik „Do Rzeczy”, a teraz potwierdził to rz
      > ąd.
      >
      > Śledzenie ludzi, którzy wyrażają opinie jest łamaniem podstawowych zasad demokr
      > atycznego państwa. Nie możemy tego tak zostawić
      . "
      ...może zajmie się tym KOD ?
      • x2468 Re: możę tym naruszeniem zasad państwa demokratyc 12.05.16, 08:10
        Jakim naruszeniem? Zdrowego rozsądku? To raczej sprawa na kozetkę. KOD ma się zajmować niepoczytalnymi czynownikami pis?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka