Dodaj do ulubionych

Polacy tłumnie...

15.05.16, 15:55
tłumnie ,a w "demotratycznych" mediach cisza

W Marszu Dla Życia i Rodziny wzięły udział prawdziwe tłumy. Zwolennicy rodzinnych i chrześcijańskich wartości jak co roku nie zawiedli.

Była to już jedenasta edycja wydarzenia, któremu w tym roku przyświecało hasło "Każde życie jest bezcenne". Odnosiło się ono oczywiście w głównej mierze do projektu ustawy antyaborcyjnej przygotowanego przez środowiska pro life.

Marsz oczywiście nie był skupiony tylko wokół tego tematu. Jak zawsze była to celebracja wartości rodzinnych i konserwatywnego chrześcijańskiego modelu rodziny. Trasę spod pomnika Mikołaja Kopernika na Krakowskim Przedmieściu do Parku Kazimierzowskiego przemierzyły tysiące rodzin z dziećmi.

Co warto podkreślić, w tym roku wydarzenie zbiega się z Międzynarodowym Dniem Rodziny, ustanowionym przez ONZ w 1993 roku.

Marsz warszawski nie był oczywiście jedynym. Obecnie takie marsze organizowane są rokrocznie w kilkudziesięciu polskich miastach tego samego dnia, lub w dniach poprzedzających marsz w Warszawie. W tym roku marsze odbyły się dokładnie w 140 miejscowościach.

Jak stwierdził Paweł Kwaśnik, prezes Zarządu Centrum Wspierania Inicjatyw dla Życia i Rodziny, to pokazuje, że w naszym kraju jest prawdziwie ogromna rzesza ludzi gotowych bronić wartości.

Według szacunków w zeszłym roku w marszach wzięło udział ponad 200 tys. ludzi. Wiele wskazuje na to, że tegoroczna liczba uczestników może być nawet większa.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 16:14
      ? podaj cyfry :)?
      • judeosceptyk Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 16:19
        od cyfr to bufetowa jest specjalista
        • pies_na_czarnych Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 16:24
          Ostatno lepszy byl rzecznik PiSpolicji.
          • x2468 Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 16:29
            Doliczono się tłumu liczącego 1000 osób(słownie tysiąc). Przy garstce warchołów niższego sortu jest to liczba imponująca.
            wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Marsze-dla-Zycia-i-Rodziny-w-140-polskich-miastach-W-Warszawie-zgromadzilo-sie-1000-osob-Kazde-zycie-jest-bezcenne,wid,18330007,wiadomosc.html?ticaid=117038&_ticrsn=3
            • pies_na_czarnych Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 17:07
              W wiekszosci stare babcie, ktore nawet nie wiedza po co ten marsz.
            • savras Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 19:09
              przechodziłem tamtędy i mogę powiedzieć, że to te 'tłumy' to wszystko co widać na zdjęciu.
              zbiorowisko się zaczynało (lub kończyło zależy jak patrzeć) przed pałacem staszica.
      • alistair-p Podaję za niego : 1,4,17,38,44,45 15.05.16, 17:38
        Dodatkowa 13.
    • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 17:52
      dla lewactwa to temat tabu podobnie jak masoni i Zydzi
    • savras Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 19:04
      akurat przechodziłem nowym światem i widziałem ten cały marsz.
      całość się zmieściła na placyku przed pałacem staszica i to luzem.
      wpierw myslałem że to jakaś impreza dla dzieci, ale przeczytałem transparenty + jeszcze areke nowego zaczeli grać.
      • x2468 Re: Polacy tłumnie... 15.05.16, 19:09
        Pewnie liczyła odzyskana policja odzyskana przez pis, złożona z tych którzy żarówkę wymieniają w 4 funkcjonariuszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka