a74-7 29.05.16, 19:06 " Sitwo kolesi ojczyzno ty moja ty jesteś jak zdrowie ile cie trzeba wycenić ten tylko się dowie kto koryto stracił.Dziś pazerność twą w calej ozdobie widzę i się oblizuję bo tęsknię po tobie " Mickiewicz mial prorocze wizje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfugktru23 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 19:15 To że ci w życiu nie wyszło to wina twoja a nie polityków... Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 19:29 no, kto sie dzis oblizuje po "wadzy"? no kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 19:44 Do "wadzy" to dorwał się Jaruś i mlaska przy tym korycie, kwicząc: nie oddam wadzy, nie oddam wadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 19:56 Mlaskala sitwa z PeO, niech se tera inni demokratycznie wybrani rowniez porzadza czy pomlaskaja w imie demokracji :-) Bronisz im??? Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 20:26 Do onanizującego się kurdupla Rzekł przechodzeń: Ożeń się cioto, ożeń A będziesz miał duрę Na co dzień A na to odrzekł kurdupel Zatwardziały w swym fachu Wolę mieć ciula w garści Niż duрę na dachu Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 21:14 bujaj sie m.marle na inne tematyczne forum , co? Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 21:36 Niuniuś a74-7 podobnie jak Ty uwielbiam piękną poezję i chętnie Ci podrzucę jeszcze kilka wierszy w ulubionym przez Ciebie subtelnym stylu Lepiej boso wejść w psie gó... Pod sufitem mieć nierówno U szefa fest przej.bane Sypiać, co noc z koczkodanem Mieć mieszkanie zatopione Alzheimera z Parkinsonem Od fiskusa domiar dostać I na starość hyclem zostać Stracić na raz wszystkie zęby I wydzielać odór z gęby Być skopanym przez kelnera Niż mieć Jarka za premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 21:48 marlus, wydales juz tomik teho hovna ??? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 21:21 Leszek Sławoj Głódź- autorytet moralny pis. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 22:05 To lepsze, twoje rymy częstochowskie beznadziejne. Wiersz miłosny do posłanki Krystyny Pawłowicz. Nic na to nie poradzę! Wybaczcie poecie lecz ja się zakochałem w tej oto kobiecie! Kocham małe oczęta w tłuszczu zatopione, czółko niskie dziewicze, myślą nieskażone! Kocham krótkie nóżęta, które jak dwa słupy z trudem ciężar dźwigają wielkiej, tłustej (tu sami wymyślcie jeśli chcecie mili By mi ten skromny wierszyk na forum puścili) Kocham wielkie piersiątka co wiszą jak dzwonki, Te podwójne podbródki, tą talię biedronki. Lecz przecież ma wybranka,prócz tłustego brzucha Winna mieć wiele zalet umysłu i ducha Które chciałem opiewać! Lecz tu przyszła bieda! Bo wierszyka i niczym napisać się nie da :)) Podobno Młynarski. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 22:12 Młynarski nie napisałby "tą talię". Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 23:58 Sprawdzę, może to mój bląd? Faktycznie mój. "tę talię". Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 22:15 a74-7 napisał: > " Sitwo kolesi ojczyzno ty moja ty jesteś jak zdrowie [...] Jak chcesz robić za Mickiewicza, to się musisz zmieścić w trzynastu zgłoskach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 29.05.16, 23:56 mam do kącika poetyckiego prowadzonego przez niuniusia a74-7 następny wierszyk. Dla odmiany - limeryk: Pani premier Beata Ma 53 lata Gdy minie 54 Już nie będzie premierem. Ale nadal będzie PiSkata Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia_z_palacu Re: Wspolczesny Pan Tadeusz 30.05.16, 00:19 A ja znalazłam taki pastisz, też głupi, ale przynajmniej zabawniejszy od masakry jaką a74-7 zrobił z Mickiewicza: Proszę pana, proszę pana, Zaszła u nas dobra zmiana: Duda zajął miejsce Bronka I zamienił się w skowronka, Siedzi cały dzień na buku I powtarza: ?kuku, kuku!" Odpowiedz Link Zgłoś