titerlitury 17.09.16, 13:55 Dziś powiedziała w TVP 3, że nie ma mowy o nepotyzmie, gdyż Mariusz Kamiński czuwa! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniechto.only Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:03 No ba, jeden juz wyleciał za nepotyzm. Wsadzał swoich gdzie się da, zapomniał głupi, ze panprezes ma pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:07 No sama już nie wiem co o tym myśleć: w tym samym programie Karnowski albo Zaremba powiedział, że trudno, żeby obsadzano stanowiska zupełnie nieznanymi osobami... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:24 aniechto.only napisała: > No ba, jeden juz wyleciał za nepotyzm. Wsadzał swoich gdzie się da, zapomniał g > łupi, ze panprezes ma pierwszeństwo. Dałaś się nabrać sprytnym pisiorkom :) Naprawdę w to uwierzyłaś:) ? Sądzisz, że powolanie np wierzycielki Kaczynskiego do rady PGE odbyło się bez wiedzy Kaczyńskiego ? Nigdy nie miałem Cię za błyskotliwą ale chyba Cię przeceniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 19:01 No paczpan, a ja Ciebie zawsze oceniałam właściwsze.Dziś też mnie nie zaskoczyłeś, głupiś jak zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 19:13 aniechto.only napisała: > No paczpan, a ja Ciebie zawsze oceniałam właściwsze.Dziś też mnie nie zaskoczył > eś, głupiś jak zawsze:) Udowodniłaś pustotą swojej wyPOwiedzi, że trafnie Cię określiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:07 To świetnie, że czuwa, ale nawet ten Bicz Boży na Nepotystów od czasu do czasu się zdrzemnie... Prawo i Sprawiedliwość z Parlamentu europejskiego urządziło sobie przechowalnię krewnych i znajomych królika. Jak pisze "Newsweek" frakcja, do której należy PiS zatrudnia m.in. córkę Jana Marii Tomaszewskiego, czyli kuzyna prezesa a także Kacpra Kamińskiego, syna byłego szefa CBA, a dzisiaj wiceprezesa partii Mariusza. Unia Europejska dobrze wynagradza swoich pracowników, dlatego posady z partyjnego nadania są zarezerwowane tylko dla najlepszych. Między innymi dla Kacpra Kamińskiego, który jest synem wiceprezesa partii Mariusza Kamińskiego – pisze "Newsweek". Do tego Kamiński junior jest też radnym Prawa i Sprawiedliwości w Otwocku. natemat.pl/137333,nepotyzm-w-brukseli-frakcja-pis-zatrudnia-syna-wiceprezesa-partii-i-rodzine-jaroslawa-kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:10 Po prostu patriotyzm, propaństwowość oraz wybitna inteligencja są dziedziczne. Podobnie jak posady. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:10 A tutaj jest jeszcze ciekawiej, bo Bicz Boży niby czuwa, niby działa, niby coś tam podpisuje, a przecież najwyraźniej przy tym śpi... Na swoim profilu na Facebooku Sikora pisze, że tuż po wyborach dostała od Mariusza Kamińskiego pismo "desygnujące Kacpra Kamińskiego jako osobę odpowiedzialną za negocjacje koalicyjne w powiecie". Kacper Kamiński jest synem twórcy CBA. Sikora opisuje też kulisy układania list wyborczych. Na pierwsze miejsce listy w Otwocku do rady powiatu Kacpra Kamińskiego wskazał jego ojciec. wyborcza.pl/1,76842,17142494,Konflikt_w_PiS__Mariusz_Kaminski_wyrzuca_Anne_Sikore.html Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:12 Patrz post wyżej. To genetyczny patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis I jeszce raz o Kacperku Kamińskim... 17.09.16, 14:20 ... i koniec tego dobrego, bo przecież Mariusz Kamiński czuwa... Ciekawie rozwija się Kacper Kamiński, syn Mariusza, wiceprezesa PiS i ministra koordynatora ds. służb specjalnych. Kacper (rocznik 1988) miał zaledwie 22 lata i wykształcenie bardzo średnie, gdy w 2010 roku zdobył mandat radnego powiatowego w Otwocku. Dostał takie miejsce na partyjnej liście, że wystarczyło mu 749 głosów. Z łatwością (942 głosy) załapał się też na drugą kadencję. „W związku z informacjami dotyczącymi rzekomego nepotyzmu związanego z moją osobą pragnę je zdementować i poinformować, że ubiegając się o mandat radnego powiatu otwockiego, poprosiłem o zgodę Prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, który zgodził się na moją kandydaturę i wsparł mnie swoim poparciem” - tak odpierał wredne pogłoski o popychaniu przez tatę. CBA życzliwie mu się przyglądało, bo jakimś cudem nie zakwestionowało oświadczenia majątkowego, w którym radny Kacper nie ujawnił swojego zatrudnienia w spółce związanej ze Srebrną. Młody Kamiński niedawno zrezygnował z zasiadania w radzie powiatu. Nasi informatorzy twierdzą, że jest przygotowywany do tajnych zadań w tajnych służbach... Prezes Kaczyński ostrzegał swoich ludzi, że będą surowo karani za każdy przypadek nepotyzmu lub zatrudniania znajomych. Czyżby odbierał jakieś lekcje obłudy u samego mistrza Rydzyka? pis-da.blogspot.com/2016/03/rodzina-pis-na-nieswoim.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: I jeszce raz o Kacperku Kamińskim... 17.09.16, 14:28 "Agencji Warszawa wypada pogratulować odwagi: zgromadziła prawie 20-osobowy zespół do obsługi PKO BP, zanim ogłoszono, że to właśnie ona triumfuje w tym przetargu. Mało kto byłby gotów ponieść tak duże inwestycje bez gwarancji, że się zwrócą. Michał Lorenc jr (syn znanego kompozytora, autora muzyki m.in. do filmu » Smoleńsk «) zapewne tą swoją determinacją przekonał do siebie potencjalnego klienta". W wielu przypadkach w spółkach skarbu państwa obowiązuje zasada, że najbardziej pożądane kontrakty nie są rozdzielane na podstawie decyzji władz jakiejś spółki, ale wytyczne przychodzą z Nowogrodzkiej, by nagrodzić tych, którzy się najbardziej dla PiS zasłużyli - mówi jeden z naszych rozmówców z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Sikora jest politycznym analfabeta 17.09.16, 20:37 Unia Europejska nikogo nie zatrudnia. Zatrudniaja: Parlament Europejski i Komisja Europejska. Frakcja EPV zatrudnia znacznie wiecej pracownikow. Te polskie zazwiska znalazlam na listach pracownikow: Sylwia Kosinska, Robert Golanski, Joanna Warchol, Anna Kaczmarek, Edyta Tarczynska, Katarzyna Klaus, Pawel Kaleta, R. Golanski wiernie sluzy Buzkowi od lat, o pozostalych nie wiem nic, ale moze jakis inny dziennikarz podejmie trop. A tak na marginesie: PiS zapowiedzial wymiane elit. I robi to. Poprzednie ekipy tez zdazyly wprowdzic swoich pociotkow do aparatu panstwowego. Np polski personel dypolomatyczny, ktory aktualnie pracuje na placowkach zostal przygotowany w czasach B. Geremka i sklada sie wylacznie z dzieci i wnukow okreslonych osob. A to sie ciagnie przez pokolenia. Nieslubny syn Bieruta M.Gorski byl w III RP ambasadorem we Wloszech i Grecji, wiceministrem obrony narodowej. Grażyna Bernatowicz-Bierut, jeszcze ambasador Polski w Czechach jest zona bratanka Bieruta. Byla wiceministrem spraw zagranicznych w czasach Tuska, kariere naukowa robila w Wyzszej Szkole Nauk Spolecznej przy KC PZPR. I tak sie to kreci wszedzie: w nauce, w aparacie panstwowym i w wojsku. --- www.youtube.com/watch?v=tVmZMas10Lk Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Sikora jest politycznym analfabeta 18.09.16, 07:56 Ci których wstawia PiS trudno nazwac elitą. To członkowie gangu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:31 W "Gazecie Polskiej" Gargas przepracowała całe 12 lat. Jak słyszymy, pracowitości nie można było jej odmówić. – Zawsze przygotowana, rzetelnie zbierała dokumentacje do różnych swoich reportaży. Dokładała starań, by wszystko mieć potwierdzone w wypowiedziach – wspomina Eliza Michalik, która w tamtym czasie pracowała z Gargas. Jeśli mówi to Michalik to znaczy ,że jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:37 jak zwykle wstrzeliłeś się dokładnie w temat, na 1000% Odpowiedz Link Zgłoś
pajac.prezydencki Re: Dziennikarka śledcza Anita Gargas 17.09.16, 14:38 Michalik taka w dlugiej sukience mówiła że dziecko prowokuje do seksu dorosłych to ta sama ? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice KAczyński też się zachowuje jakby ..... 17.09.16, 15:35 ...Polacy niż się nie stało. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20705778,bliski-wspolpracownik-zbigniewa-ziobry-w-zarzadzie-pzu-laczy.html Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: KAczyński też się zachowuje jakby ..... 17.09.16, 16:50 Myślę sobie, że to nawet nie są jakieś złe intencje, tylko absolutny brak zaufania do obcych. A ponieważ ławka długa, ale brak na niej fachowców, menadżerów, to gramy tym co mamy, czyli teściową, synami, córkami, kuzynem, czy sąsiadem. Ci gracze zaś, zwyczajnie, po ludzku, łapią okazję, na jaką w innych okolicznościach nigdy nie mieliby najmniejszej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: KAczyński też się zachowuje jakby ..... 17.09.16, 17:40 titerlitury napisała: > Myślę sobie, że to nawet nie są jakieś złe intencje, tylko absolutny brak zaufa > nia do obcych. A ponieważ ławka długa, ale brak na niej fachowców, menadżerów, > to gramy tym co mamy, czyli teściową, synami, córkami, kuzynem, czy sąsiadem. > Ci gracze zaś, zwyczajnie, po ludzku, łapią okazję, na jaką w innych okoliczno > ściach nigdy nie mieliby najmniejszej szansy. Przypomina to serial komediowy pt "Tygrysy Europy" gdzie szwagier był szefem rady nadzorczej a kuzyn prezesem....ale to była komedia-parodia prywatnego rynku. Tu mamy do czynienia z majątkiem państwowym:( Odpowiedz Link Zgłoś
pajac.prezydencki Re: KAczyński też się zachowuje jakby ..... 17.09.16, 18:22 titerlitury napisała: > Myślę sobie, że to nawet nie są jakieś złe intencje, tylko absolutny brak zaufa > nia do obcych. A ponieważ ławka długa, ale brak na niej fachowców, menadżerów, > to gramy tym co mamy, czyli teściową, synami, córkami, kuzynem, czy sąsiadem. > Ci gracze zaś, zwyczajnie, po ludzku, łapią okazję, czyli nepotyzm , kolesiostwo w dobrej intencji z powodu fobii. ...no zayebiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
cogito50 Re: KAczyński też się zachowuje jakby ..... 17.09.16, 20:34 Kaczyński nie wie jak sie robi dzieci stad przekonanie, ze wszyscy, ktorzy traktuja go jako ojca to rodzina i mianuje. . Ciężko zbadać DNA (1000zł od sztuki) wszystkich prezesów w 600 spółkach. . Lombroso to wcześniej określił. Wyglad większosci i głupata pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś