25.09.16, 12:53
nie jest katofobicznym oszołomem (jak wielu na Forum GW...) :

" Z Kościołem katolickim nie mam nic wspólnego od tamtej pory. Jestem wolny od tego całego szaleństwa, które Kościół katolicki często generuje. Ale na pewno nie jestem niewierzący. Nie jestem zwolennikiem teorii materialistycznej. Oddzielam Kościół od Boga.

Jednak absolutnie nie chciałbym atakować Kościoła czy katolików. Uważam, że jeśli komuś przynależność do Kościoła daje siłę, energię i satysfakcję, to ja tego nie krytykuję. "

ale...:

"Natomiast rezerwuję sobie prawo do krytyki Kościoła, gdy próbuje swoimi mackami ingerować w moje życie. Nie jest też dla mnie akceptowalne, gdy Kościół próbuje się stawiać jako sumienie moralne Polek i Polaków, zarówno wierzących, jak i niewierzących. To mnie po prostu doprowadza do szału. Nie chcę, żeby w jakikolwiek sposób organizowali mi życie, czy wpływali na władze państwa. Wtedy trafia mnie szlag."

czy trafia go szlag , gdy na władze państwa chcą wpływać feministki i... działacze LGBT ?...

--
www.citizengo.org/pl/37148-petycja-o-odebranie-koncesji-stacji-telewizyjnej-tvn-i-tvn24-zwracam-sie-do-krrit-o-odebranie?tc=gm
Obserwuj wątek
    • mao111 Re: Legierski 25.09.16, 13:13
      Jak się głosowało na Dudę...
      • czekam.na.lewice Re: Legierski 25.09.16, 13:39
        mao111 napisał:

> Jak się głosowało na Dudę...
        To co ? Jakie to ma znaczenie? Chcesz Mu odebrać prawo do głosowania ?
        • adam111115 Re: Legierski 25.09.16, 13:54
          Czemu ty zawsze wyciagasz zbyt daleko idące wnioski?Mao nic o odbieraniu prawa do głosowania nie pisał. Chodziło mu zapewne o to z czym ja się też zgadzam że jak się glosowalo na budynia i jeszcze publicznie tym chwalilo to teraz takie teksty jak wyżej są co najmniej hipokryzją jeśli nie naiwnoscią bądź zwykłą głupotą
          • czekam.na.lewice Re: Legierski 25.09.16, 14:03
            adam111115 napisał:

> Czemu ty zawsze wyciagasz zbyt daleko idące wnioski?
            Sądzę, że to Ty wyciągasz takie krańcowe wnioski. Nie można sekować nikogo za to na kogo głosował.
            Oczywiście, zastosowałem złośliwą przenośnię ale tak zawsze reaguję na ludzi o prostym sposobie myślenia zarówno z PiS jak i z innych nurtów. Napisał jedno zdanie ...głosował na Dudę a więc ....a więc co ? Jakie to ma znaczenie w rozmowie o kościele ?
            To Ty piszesz, że Legierski jest głupi (poniżej podkreśliłem a więc dlaczego ....stawiasz krańcowe wnioski.
            >Mao nic o odbieraniu prawa
            > do głosowania nie pisał. Chodziło mu zapewne o to z czym ja się też zgadzam że
            > jak się glosowalo na budynia i jeszcze publicznie tym chwalilo to teraz takie t
            > eksty jak wyżej są co najmniej hipokryzją jeśli nie naiwnoscią bądź zwykłą głup
            > otą
            • adam111115 Re: Legierski 25.09.16, 14:12
              Jak w przedszkolu :)

Może przeczytaj mnie ze zrozumieniem. Postępowanie może być głupotą ale nie oznacza że ten ktoś jest głupi. To 2 różne rzeczy
              • czekam.na.lewice Re: Legierski 25.09.16, 14:17
                adam111115 napisał:

> Jak w przedszkolu :)
                >
                > Może przeczytaj mnie ze zrozumieniem. Postępowanie może być głupotą ale nie ozn
                > acza że ten ktoś jest głupi. To 2 różne rzeczy
                Owszem przerysowałem ale to taki jest kierunek myślenia.
        • mao111 Re: Legierski 25.09.16, 14:33
          Tylko takie, że głosował na Dudę co mówi samo za siebie.
          • czekam.na.lewice Re: Legierski 25.09.16, 14:35
            mao111 napisał:

> Tylko takie, że głosował na Dudę co mówi samo za siebie.
            Takie jego prawo. Miał do wyboru Komorowskiego i Dudę.
            • mao111 Re: Legierski 25.09.16, 14:38
              Mógł w ogóle nie głosować. No, ale cóż. Indyk głosuje za przyśpieszeniem święta dziękczynienia, co zawsze mnie bawi. Wobec ustawy o ochronie dzieci z gwałtu, Legierski może się spodziewać ze strony PiSu i Dudy wszystkiego najlepszego dla samego siebie.
              • czekam.na.lewice Re: Legierski 26.09.16, 05:22
                mao111 napisał:

> Mógł w ogóle nie głosować. No, ale cóż. Indyk głosuje za przyśpieszeniem święta
                > dziękczynienia, co zawsze mnie bawi. Wobec ustawy o ochronie dzieci z gwałtu,
                > Legierski może się spodziewać ze strony PiSu i Dudy wszystkiego najlepszego dla
                > samego siebie.
                Zapytaj go. Może miał jakieś powody.
                • adam111115 Re: Legierski 26.09.16, 10:29
                  Miał. Mówił o tym parę razy. Był zly na PO. Więc na złość mamie odmrozil sobie uszy.
    • kylax1 W normalnych krajach panuje równość dla osób LGBT. 25.09.16, 13:26
      Zarówno małżeńska, jak i adopcyjna. Polsce bliżej do faszystowskie kacapii. Polska nie jest krajem cywilizowanym, ale ciągle plemieniem dzikusów.
      • nazimno Re: W normalnych krajach panuje równość dla osób 25.09.16, 15:01
        Pochodzisz (?) z Polski, to przynajmniej
        sobie nie pluj we wlasna facjate.
        • kylax1 No to żyj sobie w polskim syfie. Ja tego nie akcep 25.09.16, 15:03
          tuję i będę głośno to wyrażał.
          • nazimno Re: No to żyj sobie w polskim syfie. Ja tego nie 25.09.16, 15:13
            Bakow nie puszczaj, bo stwarzasz
            konkurecje dla wieswagenow.
      • prawdawaszaboli Re: W normalnych krajach panuje równość dla osób 25.09.16, 17:53
        > Zarówno małżeńska, jak i adopcyjna

LGBT mogą wpływać na władzę państwową w celu zmiany prawa - a Kościół nie ?...

> Polska nie jest krajem cywilizowanym, ale ciągle plemieniem dzikusów.

Przeciwnie - tylko w niektórych dzikich plemionach były homo-małżeństwa. Nie było tego nawet w tolerancyjnej Grecji...

--
        niepoprawni.pl/blog/satyr/barbara-nowacka-wyslannikiem-szatana-w-sprawie-aborcji
        • kylax1 Państwo jest aby gwarantować prawa ludziom, a nie 25.09.16, 18:17
          złodziejskim instytucjom obcego państwa.

Osoby LGBT są polskimi obywatelami. KK to agentura państwa Watykan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka