lumpior 05.10.16, 21:08 deser.gazeta.pl/deser/7,111858,20791800,kiedy-ten-samolot-byl-w-powietrzu-wbil-sie-w-niego-ptak-pilotowi.html#Czolka3Img // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Ptak i samolot. 05.10.16, 22:03 lumpior napisał: > deser.gazeta.pl/deser/7,111858,20791800,kiedy-ten-samolot-byl-w-powietrzu-wbil-sie-w-niego-ptak-pilotowi.html#Czolka3Img // Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ptak i samolot. 05.10.16, 23:06 Na dodatek ten ptak był w zbroi husarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Ptak i samolot. 05.10.16, 23:11 www.mirror.co.uk/news/world-news/footage-shows-bird-crash-fighter-6898468 msaky.deviantart.com/art/Bird-Hit-Aircraft-316829835 Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ptak i samolot. 05.10.16, 23:29 Tylko że Tutka to przerobiona latająca pilarka do brzóz, Rosja jest wielka i i lasy ma ogromne a mało ma ludzi . Niejaki Lysenko wymyślił że najszybciej drzewa można rąbać samolotem , skonstruował samolot i nazwał go Tu 154 i stwierdził ze dobry jest jako pilarka i jako bombowiec i dla vipów i dla szarego człowieka. Tak wiec by zniszczyć tamten samolot potrzeba było rakiet , helu i mgły ale i to byłoby za mało wiec podłożono też bombe.. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Ptak i samolot. 06.10.16, 08:20 Pancerny ptak Putina z bombą w dziobie. Antoni, uzasadnij, przecież musiała być to niewielkich rozmiarów bomba, żeby tak się wbić... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czy zrobiono sekcję ptaka? 06.10.16, 11:07 Mógł być specjalnie spreparowany. A czy zebrano próbki z dziobów (samolotu i ptaka) szukając śladów trotylu? Jeśli nie, to komu nie zależało na tak pobieżnym śledztwie, które nie sprawdziło wszystkich wariatów? To jest wariantów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Poszycie samolotu nie musi być mocne. 06.10.16, 13:14 Grubsze znacznie zwiększyłoby masę samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Artymowicz , fizycy i samolot. 06.10.16, 20:19 06.10.2016 18:22 @kompromitacja fizyków - smoleńskich makowców na czele z prof.Artymowczem samozwanczym "ekspertem" od katastrof choc jego specjalnośc to bujanie w obłokach on , barbie, deda itd. to typy belfrów bez wyobraźni ( i wiedzy) technicznej stąd wygłaszaja opinie zgodne tylko z fizyka smoleńską a la Anodina przykład:\ prof. Artymowicz wyliczył jakoby 80 tonowy samolot uderzajaćy w Smolensku w miękka glebę mógł wyryć bruzdę o głebokości max 12 cm :))) Artymowicz może tymi obliczankami zaimponować Krasko albo Kublik kto ma trochę wiedzy technicznej wie że ( jak i parę innych obliczanek( prof. Artymowicza to humbug, prestidigitatorstwo żaden Deda czy Barbi nie zwróci uwagi Artymowiczowi gdyż to TWA ( Towarzystwo Wzajemnej Adoracji) po pierwsze jako zasadę ma by nie krytykowac zwolenników MAk a po drugie wątp[ie by Deda czy Barbi rozumieli o co tu chodzi to wykracza poza zwykłe belferstwo i obracanie wzorami -------------------------- inny przykład: wskazałem że prof. fizyki ( co prawda ) Gwiezdnej błednie wykonał obliczenia porównawcze wytrzymałości skrzydła i brzozy prof. Artymowicz - po mojej krytyce- zmienil zdanie przypominam Kop[iuj wklej: Taka anegdota której jednym z bohaterow jest profesor fizyki .... - Otóż to ja - nie mający rzekomo pojecia o fizyce i o niczym w ogóle- wskazałem proferosrowi fizyki Pawlowi Artymowiczowi ze jego obliczenia dotyczące porównania wytrzymałosci skrzydła tupolewa i ferlanej brzozy w miejscu ich zderzenia sa błedne profesor Artymowicz poświecił obszerona notke na swym blogu zaprezentował spory fragment tych oblizeń uzył Całej Swej Mocy Obliczeniowej wyszło mu że brzoza była ponad 4 razy bardziej wytrzymała niż skrzydło - nie sprawdzałem jego obliczen- bo rzeczywiscie nie potrafibym ich zweryfikować ale skonstatowalem ze przełożenie wyniku Pana profesora na zdarzenie rzeczywiste dało by zupelnie innyc skutek niż to miało miejsce - Pan prof. Artymowicz nie miał wyjscia przyznal mi racje wycofał sie z tych obliczeń i w późniejsyzm wywiadzie telewizyjnym mówił już inaczej: że skrzydlo i brzoza miały podobną wytrzymałość pikanterii tej anegdocie dodaje fakt że jestem prawdopodobnie jedynym internautom za którym profesor Artymowicz zwędrowal az na forum Kraj aby tam wszem i wobec ostrzec , uswiadomic internautów ze niejaki Niegracz nie ma pojecia o fizyce ( gwoli scisłości tej anegdoty) najpierw profesor Artymowicz ostrzegał przed Niegraczem - jako You-Know-Who) a potem przyznał mu rację ---------------- P,S. Artymowicz nie ma nawet odwagi by się przyznać do błędu kręci, zmeinia zeznania YKW : "znow molestuje klawiature, fantazjujac. nic niegraczowi mu nie przyznawalem i nie zmienialem zdania, po prostu on ciagle cofa sie do odcinka bloga (zalozmy - nie pamietam) nr. 4 a powiedzmy w odc. 6 bylo wszystko nieco dokladniej policzone. to byly oszacowania, pokazujace ze twierdzenia Biniendy o calkowitej pewnosci ze skrzydlo wytrzyma. mowiac super delikatnie, sa niesluszne. "5.10 20:16 powtarzam jakie sa fakty: 1. prof. Artymowicz popełnił bardzo obszerną notkę z zaawansowanymi matematycznie i fizycznie obliczeniami dotyczacymi porównania wytryzmałości brzozy i skrzydła -podał wynik - brzoza maiła wytryzmałosć ponad 4 razy większa niz skryzdłow 2. napisałem post na blogu Artymowicza że wynik jest błedny- dla przypadku gdy i brzoza i skrzydło się złamałay przy takim wyniku jak podał Artymowicz brzoza nie złamała by się 3. Artymowicz zmienił zdanie i poxniej prezentował juz opinie że brzoza i skrzydło miały podobna wytrzymałość - Jak jest wiarygodnośc obliczanek Artymowicza w zwiazku z tzw "katastrofą " w Smoleńsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Artymowicz , fizycy i samolot. 06.10.16, 20:23 Te mundrości z w potylice.pl czy w śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ptak i samolot. 06.10.16, 20:33 Lumpior a o kawce czytałeś? Potrafi tak nasr... na głowę,że mózg wypala.Ale ty masz już dawno wypalony.Więc spokojnie sobie pisz .Lol. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ptak i samolot. 06.10.16, 23:31 Nawet żałosna przestałaś już być, Taniu. Odpowiedz Link Zgłoś