Dodaj do ulubionych

007 zgłoś się

06.12.16, 07:27
prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/998770,konopie-indyjske-prawo-w-polsce.html
Albo liberalnie 3 lata. To Polska po Tusku.

Zmiana tego prawa nie zrujnuje budżetu, za to wprawi totalną opozycję we wściekłość.
Totalitarny rząd liberalizujący prawo, choćby do czeskich standardów.
Ciekawe jak się zachowa KOD?
Mało tego. Konopie można legalnie oakcyzować zwiększając wpływu do budżetu.
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 07:54
      www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/leki-na-przeziebienie-i-katar-beda-limitowane,697476.html za to zakażecie leku na katar...
    • sverir Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 07:56
      " Ciekawe jak się zachowa KOD?"

Mnie ciekawi, jak uzasadni się rząd. Nic to pani poseł Arent, która walczyła z niewielką ilością na użytek własny ("Z ustawy tej oczywiście cieszą się dilerzy narkotykowi, mafia narkotykowa"), nic to pan poseł Jaworski (siedzi w PZU, a szkoda, bo mógłby powtórzyć "A co stanie się w sytuacji, kiedy ta sama dana osoba pod wpływem narkotyku zażytego w małej ilości popełni poważne przestępstwo?"), ale jak się wybroni pani poseł Sobecka ("Własny użytek˝ i ˝nieznaczna ilość˝ to przesłanki, by doprowadzić naród do narkomanii"), albo pan poseł Warzecha ("Dlaczego posiadanie nieznacznej ilości narkotyków miałoby stać się dozwolone? Jak się ma zakaz dotyczący dopalaczy do proponowanej liberalizacji, jeśli chodzi o narkotyki?"), albo pani poseł Paluch ("Czy to ma być gest w stronę młodego pokolenia Polaków, żeby młodzi ludzie, zapaliwszy trawkę, przestali myśleć o braku życiowych perspektyw?") ? Mogliby korzystać ze wsparcia posła Smolińskiego, który przynajmniej publicznie nie protestował przeciw liberalizacji jako takiej.

No, bardzo mnie ciekawi, jak teraz PiS miałby uzasadnić zmianę stanowiska w tej materii.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 08:34
        Powiedzą tak jak hummer, że to prawo po Tusku i trzeba je zmienić.
      • inocom Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 10:22
        sverir napisał:

> A co stanie się w sytuacji, kiedy ta sama dana osob
        > a pod wpływem narkotyku zażytego w małej ilości popełni poważne przestępstwo?")

To samo co po pijaku. Tak jak alkohol jest dla ludzi, tak trawka też jest dla ludzi.
        Zwierzęta piją wodę i jedzą siano. Nie ma przymusu stosowania używek.

> No, bardzo mnie ciekawi, jak teraz PiS miałby uzasadnić zmianę stanowiska w tej
        > materii.

Myślisz, że nic nie wymyślą? :)
        • sverir Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 10:55
          Myślę, że coś wymyślą, jeżeli taką będą mieli potrzebę. Zastanawiam się jedynie, co to będzie?
          • inocom Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 13:32
            sverir napisał:

> Myślę, że coś wymyślą, jeżeli taką będą mieli potrzebę. Zastanawiam się jedynie
            > , co to będzie?

Ich inwencja ma wartość wprost nieskończoną.
            Ciekawe czy aktualizują prawo o północy :)
    • m.c.hrabia Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 08:52
      zgłoś się do Malanowskiego.
    • moralny_karzel Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 08:57
      Rządzący nie wystawiają sobie dobrego świadectwa nie podejmując uchwalenia ustaw porządkujących ten problem. Jedynka dla tego rządu, nie zapominam, że również poprzedni rząd nic nie zrobił w tej sprawie.
    • aniechto.only Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 10:09
      Od PiS możesz się prędzej doczekać zaostrzenia kar za posiadanie, niż lberalizacji przepisów.
    • witek.bis "007 zgłoś się", czyli pisowska licencja... 06.12.16, 10:12
      ... na rozśmieszanie porucznika Borewicza.
    • witek.bis Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 10:39
      A tak przy okazji, to co słychać u "sędziego 007"? Mam nadzieję, że nie rozchorował się jak "sędziowie L4"...
      • inocom Re: 007 zgłoś się 06.12.16, 21:50
        witek.bis napisał:

> A tak przy okazji, to co słychać u "sędziego 007"? Mam nadzieję, że nie rozchor
        > ował się jak "sędziowie L4"...

Zapytaj go

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka