Dodaj do ulubionych

Problemem Trójki jest brak mobilności.

13.12.16, 20:40
Zasiedziałe towarzystwo nie uczące się tego co inne, nowe w radio. Myślące, że rozgłośnia będzie popularna bo jest z Warszawy - miasta stołecznego.

wyborcza.pl/7,75398,21114599,andrus-mann-i-niedzwiecki-u-prezes-polskiego-radia-mann-dowiedzial.html
Jak to wygląda na prowincji.
Małe publiczne radio (dawniej Polskie Radio Wrocław) posiada 3 programy, których treści się uzupełniają.
Matką jest PRW - siedemdziesiąt lat na antenie
prw.pl
Podlotkiem jest RAM, 16 lat na antenie
radioram.pl
Oseskiem jest Kultura - rok na antenie
www.radiowroclawkultura.pl/
Dziennikarze cały czas w ruchu, szkolą się, szukają czegoś nowego, choćby w BBC.

Takich dożyliśmy czasów, że mało ruchliwi są tylko chłopcy z miasta.
soundcloud.com/rainmanfrompoland/rainman-krasnal-urodzony-na
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 21:12
      A dlaczego zmieniać to co dobre?
      Dla samej zmiany?
      • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 21:35
        dr.krisk napisał:

> A dlaczego zmieniać to co dobre?
        > Dla samej zmiany?

www.radioram.pl/articles/view/30670/Ilez-ja-razy-przez-Was-pojechalam-za-daleko-czyli-16-niezwyklych-lat-Radia-RAM
        Ogólnie kto się nie rozwija, ten się zwija.
        Dlaczego eksperyment? Bo RAM-owcy postanowili iść pod prąd i stworzyć coś, czego polskie radio jeszcze nie znało - stację kompletnie wolną od polityki, za to pełną kultury i spraw bliskich mieszkańcom. Szybko znakiem firmowym stała się muzyka. Na początku był rock i pop, a wieczorami jazz, soul i różne "dziwne" dźwięki. Po pięciu latach postawili tylko na nie i antena rozbrzmiała nieoczywistymi melodiami spod znaku indie popu, trip hopu, latino, dobrego soulu i odrobiny reggae podlanego jazzem, swingiem oraz world music.

O tym, że opuszczam swoje strony świadczy brak sygnału lokalnego radia w odbiorniku. To radio jest inne. Ma audycje przynudzające dla koneserów, ale ma tez programy powalające.

Radio to pasja, a w pasji nie można popadać w rutynę. To przerąbany zawód, radiowcem jest się 24 godziny na dobę. W radio jedziesz na spontan.
        • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:31
          inocom napisał:

> Ogólnie kto się nie rozwija, ten się zwija.

O kurcze, ale mnie zaskoczyłeś. Nie wiedziałem, że jesteś takim piewcą dynamizmu.

> Radio to pasja, a w pasji nie można popadać w rutynę. To przerąbany zawód, radi
          > owcem jest się 24 godziny na dobę. W radio jedziesz na spontan.

Widocznie nie mam szczęścia, bo co w okolicach Wrocławia trafię na skali na RAM, to przełączam dalej, bo mam wrażenie, że trafiłem nie na stację radia publicznego, tylko na radio komercyjne. Działa mi na nerwy ta maniera gadania z szybkością karabinu maszynowego, to tykanie się ze słuchaczami itd. OK, być może są tacy, którym taka formuła odpowiada, ale nie znaczy to, że wszystkie stacje mają równać do tego "dynamizmu", bo są też ludzie, którzy wolą inne radio. Na przykład takie jak Trójka.
          • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:56
            jureek napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > Ogólnie kto się nie rozwija, ten się zwija.
            >
            > O kurcze, ale mnie zaskoczyłeś. Nie wiedziałem, że jesteś takim piewcą dynamizm
            > u.
            >
            > > Radio to pasja, a w pasji nie można popadać w rutynę. To przerąbany zawód
            > , radi
            > > owcem jest się 24 godziny na dobę. W radio jedziesz na spontan.
            >
            > Widocznie nie mam szczęścia, bo co w okolicach Wrocławia trafię na skali na RAM
            > , to przełączam dalej, bo mam wrażenie, że trafiłem nie na stację radia publicz
            > nego, tylko na radio komercyjne. Działa mi na nerwy ta maniera gadania z szybko
            > ścią karabinu maszynowego, to tykanie się ze słuchaczami itd. OK, być może są t
            > acy, którym taka formuła odpowiada, ale nie znaczy to, że wszystkie stacje mają
            > równać do tego "dynamizmu", bo są też ludzie, którzy wolą inne radio. Na przyk
            > ład takie jak Trójka.

Są gusta i guściki. Z jednym się jednak zgodzisz, dane radio albo ma charakter, albo znika z rynku. Trójka była radiem muzycznym i póki taką była słuchało się jej z przyjemnością.
            Była radiem młodzieżowym, ale trudno zaliczyć Manna czy Niedźwiedzia do młodzieniaszków.
            Czym się od jakiegoś czasu różni Trójka od konkurencji? Co jest główną ramą radia, wokół której tworzy się całą resztę? Gdzie jest ta energia, pasja?
            • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:59
              inocom napisał:

> Czym się od jakiegoś czasu różni Trójka od konkurencji? Co jest główną ramą rad
              > ia, wokół której tworzy się całą resztę? Gdzie jest ta energia, pasja?

Posłuchaj. Po prostu posłuchaj, a nie kieruj się tym, co mówią i piszą inni.
              • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:23
                jureek napisał:

> inocom napisał:
                >
                > > Czym się od jakiegoś czasu różni Trójka od konkurencji? Co jest główną ra
                > mą rad
                > > ia, wokół której tworzy się całą resztę? Gdzie jest ta energia, pasja?
                >
                > Posłuchaj. Po prostu posłuchaj, a nie kieruj się tym, co mówią i piszą inni.

Słucham, jak jestem poza Dolnym Śląskiem, a i to nie zawsze i coraz częściej (od kilku lat) szukam innej stacji. Wybór jest olbrzymi np, w takim Poznaniu. Nie widzę powodu by reanimować dinozaura, który okazał się ślepą uliczką w ewolucji.
                W Wielkopolsce całkiem przyjemną ofertę ma Radio Merkury (kiedyś Polskie Radio Poznań).

Zasięg ogólnokrajowy przestał być zaletą. Trójka zafiksowana jest na sprawach warszawskich. Gdy zamiast muzyki czy wiadomości/spraw lokalnych słyszę co się dzieje w Warszawie, przełączam radio. Od radia oczekuję bycia tu teraz.

Polskiemu Radiu uciekły stacje regionalne. To co zostało nie porywa.
                Ogólnopolska może być jedynka. Gadające głowy muszą gdzieś pogadać. Ale reszta?
                Każdy region ma swoją specyfikę.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:26
                  Oczywiście kolejny raz pokazujesz że nia masz pojęcia o Trójce skoro piszesz że jest zafiksowana na punkcie spraw warszawskich.
                  • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 00:00
                    religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Oczywiście kolejny raz pokazujesz że nia masz pojęcia o Trójce skoro piszesz że
                    > jest zafiksowana na punkcie spraw warszawskich.

No właśnie. Chociażby w zeszłym tygodniu było to widoczne. Ech, jak to ludzie wolą stereotypy od faktów.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:08
              Trojka nadal jest radiem muzycznym, nastawionym na popularyzację kultury. Niestety równocześnie pisowcy znów próbują na chama wcisnąć w nią politykierstwo i swoich oficerów propagandowych.
              Ale co ty hummer możesz o tym wiedzieć. Jak zwykle nie masz pojęcia w temacie w jaikim zakładasz wątek.
              Rano przyjdzie romek wiosenka i dokona tu równie błyskotliwej i absurdalnej analizy jak ta twoja.
              • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:12

> Rano przyjdzie romek wiosenka i dokona tu równie błyskotliwej i absurdalnej ana
                > lizy jak ta twoja.

Kolejny pies ogrodnika. W poprzednim wątku domagał się prywatyzacji Trójki, co równa się jej likwidacji. Sam nie słucha i innym nie chce dać słuchać.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:15
                  Kiedyś na pytanie w jaki sposób Trójkę upolityczniła ekipa platfusów z peezelem wybąkał jedynie że Komorowski patronował akcji Orzeł Może. Dla niego podmioty powonny wyrzekać się patronażu prezydenta RP. O niczym innym nie wspomniał bo o Trójce nie ma zielonego pojęcia.
    • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 21:17
      Żałosny bełkot, mający na celu usprawiedliwić upolitycznienie tej stacji.
      Specjalista od radia się wypowiedział:))
      • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:05
        boblebowsky napisał:

> Żałosny bełkot, mający na celu usprawiedliwić upolitycznienie tej stacji.
        > Specjalista od radia się wypowiedział:))

Nie wiedziałem, że jesteś "specjalistą". To już wiem, dlaczego trójka ryje poniżej dna.
        • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:32
          inocom napisał:

> boblebowsky napisał:
          >
          > > Żałosny bełkot, mający na celu usprawiedliwić upolitycznienie tej stacji.
          >
          > > Specjalista od radia się wypowiedział:))
          >
          > Nie wiedziałem, że jesteś "specjalistą". To już wiem, dlaczego trójka ryje poni
          > żej dna.
          >

Ooo.... widzę, że ty jesteś, super. W takim razie nie będziesz miał problemu żeby w zastępstwie autora się wypowiedzieć? Mój radiowy staż to wprawdzie tylko skromne cztery lata w tym trzy na antenie, ale i tak nie powinieneś mieć chyba problemu:)
        • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:32
          inocom napisał:

> Nie wiedziałem, że jesteś "specjalistą". To już wiem, dlaczego trójka ryje poni
          > żej dna.

Przecież Trójki nie słuchasz, więc skąd wiesz, że ryje.
          To już kolejny wątek, w którym najwięcej do powiedzenia na temat Trójki mają ci, którzy tego radia nie słuchają.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:36
            Hummer najczęsciej wypowiada się o rzeczach o których nie ma pojęcia.
      • man_sapiens Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 22:38
        Ktoś tu pisał, że 3 to radio muzyczne. Nie! wystarczyło słuchałać Trójki choćby tak z rok temu. Muzyka w Trójce jest/była - na ogół świetna bo inna niż sztampowe playlisty innych rozgłośni (chociaż ostatnio narzucono w niej granie muzy z '60 - to akurat moje ulubienie, ale dosyć nudne gdy narzucone). Bo siłą Trójki nie jest po prostu muzyka. Trójka to zbiorowisko bardzo autorskich audycji - różnych. Muzyka - tak, ale wybrana i genialnie komentowana przez ludzi w rodzaju Niedźwieckiego, Manna, Gacek, czy Ptaszyna Wróblewskiego. To świetne reportaże (tego nie ma w ogóle w innych radiach). Audycje o ekonomii. audycje o "scenie" kulturalnej (wcale nie warszawskiej, króluje Wrocław, Katowice, Kraków). Genialnie moderowane audycje poranne i wieczorne (znowu Mann, Strzyczkowski, Baron...). Audycje kabaretowe zanikły, bo prawie zanikły kabarety, ale jest Powtórka z Rozrywki. Są świetne audycje o nieznanej u nas powszechnie kulturze, np. francuski albo irański pop. Teren Kultury. Grażyna Dobroń ze swoją Instrukcją Obsługi Człowieka. Stoparczyk i dzieci. Kruszewicz i ptaki. Itd. itp. Nie wspominam tych, których Misiewicze i Piotrowicze już z Trójki wywalili, bo mam słabe nerwy.
        W sumie - Trójka to plejada osobowości - każda z radiowym głosem (Lisickia nie), z silną osobowością (Lisicki nie), z wyraźnym indywidualizmem (Lisicki nie) i czymś ciekawym do przekazania (Lisicki nie).
        Teraz mamy kolejną dyrekcję Trójki, która tą inność uważa za wadę i usiłuje zmusić Trójkę, żeby stała się jak inne stacje. Za czasów Millerów wzorcem było RMF, teraz próbuje się z Trójki zrobić drugie Radio Maryja tyle, że bez modlitw. To jest barbarzyństwo w rodzaju wysadzania w powietrze ruin Palmyry.
    • witek.bis To kup sobie radyjko na baterie... 13.12.16, 22:23
      ... i wtedy będziesz miał Trójkę mobilną (T-Mobile).
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:28
      Problemem Trójki jest kolejna próba wstawienia politykierstwa na antenę.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:34
      Problemem Trójki jest np. ojciec Lisicki i jego braki warsztatowe.
      • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:01

> Problemem Trójki jest np. ojciec Lisicki i jego braki warsztatowe.

To tylko kilkanaście minut, więc traktuję to jak reklamy, czyli zło konieczne.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:04
          Niemniej jego braki warsztatowe rzutują na wizerunek stacji.
          • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:10

> Niemniej jego braki warsztatowe rzutują na wizerunek stacji.

Mniejsza już o warsztat. Najbardziej żenujące jest jego włazidupstwo. I pomyśleć, że takie nic wygryzło świetnego, zawsze doskonale przygotowanego i niedemonstrującego preferencji politycznych Marcina Zaborskiego.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:16
              Wycięcie Zaborskiego to była pierwsza zbrodnia aktualnej Dobrej Zmiany na Trójce. Już lepiej jakby poleciała Michniewicz.
              • man_sapiens Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 27.12.16, 12:02
                Ano.
                Pomału nawet wiadomości w 3 stają się niestrawialne.
    • boblebowsky Jest moblność, prawie bym zapomniał. 13.12.16, 22:35
      Polega ona tym, że redaktor prowadzący Salon Poityczny Trójki dojeżdża do go gości na wywiad wieczorem, bo ci nie przepadają za porannym wstawaniem:))
    • behemot17-13 Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:51
      Piszesz, problem Trójki jest brak mobilności. Spójrz na zdjęcie - bi.gazeta.pl/im/b3/22/14/z21111475V,Prezes-PIS-w--Salonie-politycznym-Trojki-.jpgi jeśli jesteś spostrzegawczy, problem dostrzeżesz.
      • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:01
        behemot17-13 napisał:

> Piszesz, problem Trójki jest brak mobilności. Spójrz na zdjęcie - bi.gazeta.pl/im/b3/22/14/z21111475V,Prezes-PIS-w--Salonie-politycznym-Trojki-.jpgi jeśli jesteś spostrzegawczy, problem dostrzeżesz.

Jak dzisiaj zobaczyłem to ujęcie to od razu przypomniałem sobie jak któraś z ciotek Karnowskich do cysorza jeździła w czasach IV RP i od razu sprawdziłem. Warto też zobaczyć jak zachowuje się Pawełek podczas tego wywiadu:)
        Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty".
        • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:06
          boblebowsky napisał:

> behemot17-13 napisał:
          >
          > > Piszesz, problem Trójki jest brak mobilności. Spójrz na zdjęcie - bi.gazeta.pl/im/b3/22/14/z21111475V,Prezes-PIS-w--Salonie-politycznym-Trojki-.jpgi jeśli jesteś spostrzegawczy, problem dostrzeżesz.
          >
          > Jak dzisiaj zobaczyłem to ujęcie to od razu przypomniałem sobie jak któraś z ci
          > otek Karnowskich do cysorza jeździła w czasach IV RP i od razu sprawdziłem. War
          > to też zobaczyć jak zachowuje się Pawełek podczas tego wywiadu:)

Jestem raczej słuchowcem niż wzrokowcem, więc słucham i tylko wyobrażam sobie, jak to wygląda, czego słucham. No i Lisicki dokładnie tak wygląda, jak to widziałem rano oczyma wyobraźni słuchając wywiadu. Żenada.
          • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:15
            jureek napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > behemot17-13 napisał:
            > >
            > > > Piszesz, problem Trójki jest brak mobilności. Spójrz na zdjęcie - bi.gazeta.pl/im/b3/22/14/z21111475V,Prezes-PIS-w--Salonie-politycznym-Trojki-.jpgi jeśli jesteś spostrzegawczy, problem dostrzeżesz.
            > >
            > > Jak dzisiaj zobaczyłem to ujęcie to od razu przypomniałem sobie jak która
            > ś z ci
            > > otek Karnowskich do cysorza jeździła w czasach IV RP i od razu sprawdziłe
            > m. War
            > > to też zobaczyć jak zachowuje się Pawełek podczas tego wywiadu:)
            >
            > Jestem raczej słuchowcem niż wzrokowcem, więc słucham i tylko wyobrażam sobie,
            > jak to wygląda, czego słucham. No i Lisicki dokładnie tak wygląda, jak to widzi
            > ałem rano oczyma wyobraźni słuchając wywiadu. Żenada.

Czyste "łubu dubu...."
            • behemot17-13 Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:27
              Za plecami wywiadowanego , znaczy, nagabywanego ścianka w kolorach PiS, W radiu? rozumiem w jakiejś telewizorni, gdzie obraz współgra z fonią, ale żeby w radiu?
              • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:29
                behemot17-13 napisał:

> Za plecami wywiadowanego , znaczy, nagabywanego ścianka w kolorach PiS, W radiu
                > ? rozumiem w jakiejś telewizorni, gdzie obraz współgra z fonią, ale żeby w radi
                > u?

Moim zdaniem to wieczór, na Nowogrodzkiej.
                • behemot17-13 Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:40
                  Zaś moim zdaniem, bolszewia jeszcze nieoszlifowana.
                  Pan zamawia rosół z kury, kurczaka, a może z indyka? Poproszę danie dnia, rosół z kaczki z odrobiną zakłamania.
                  • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:44
                    behemot17-13 napisał:

> Zaś moim zdaniem, bolszewia jeszcze nieoszlifowana.
                    > Pan zamawia rosół z kury, kurczaka, a może z indyka? Poproszę danie dnia, rosół
                    > z kaczki z odrobiną zakłamania.

Neobolszewia, dostosowana do współczesności:)
          • czekam.na.lewice Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 05:58
            jureek napisał:

> > > Piszesz, problem Trójki jest brak mobilności. Spójrz na zdjęcie - bi.gazeta.pl/im/b3/22/14/z21111475V,Prezes-PIS-w--Salonie-politycznym-Trojki-.jpgi jeśli jesteś spostrzegawczy, problem dostrzeżesz.
            > >
            > > Jak dzisiaj zobaczyłem to ujęcie to od razu przypomniałem sobie jak która
            > ś z ci
            > > otek Karnowskich do cysorza jeździła w czasach IV RP i od razu sprawdziłe
            > m. War
            > > to też zobaczyć jak zachowuje się Pawełek podczas tego wywiadu:)
            >
            > Jestem raczej słuchowcem niż wzrokowcem, więc słucham i tylko wyobrażam sobie,
            > jak to wygląda, czego słucham. No i Lisicki dokładnie tak wygląda, jak to widzi
            > ałem rano oczyma wyobraźni słuchając wywiadu. Żenada.
            Konkurs piękności ?
            • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 14:25
              czekam.na.lewice napisał:

> Konkurs piękności ?

Przepraszam, postaram się następnym razem pisać precyzyjniej, bo najwyraźniej nie zrozumiałeś, o co mi chodziło. Nie chodziło mi o piękność, lecz o żenującą uniżoność dziennikarza w stosunku do Prezesa Pana podczas wywiadu.
            • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 14:36

> > Jestem raczej słuchowcem niż wzrokowcem, więc słucham i tylko wyobrażam s
              > obie,
              > > jak to wygląda, czego słucham. No i Lisicki dokładnie tak wygląda, jak to
              > widzi
              > > ałem rano oczyma wyobraźni słuchając wywiadu. Żenada.
              > Konkurs piękności ?

Klocku, nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak mowa ciała?
    • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 22:58
      Cytat z przemądrzałej pani prezes:
      "Prezes Stanisławczyk stwierdziła, że Program 3 został zawłaszczony przez osobowości i to jest sytuacja nie do przyjęcia"
      Ona też chyba nie słucha radia. Przecież właśnie te osobowości to siła Trójki, to właśnie odróżnia ją od innych stacji. I wcale nie jest tak, że starzy radiowcy nie pozwalają rozwijać się nowym osobowościom. Kto słucha Trójki ten wie, że to nieprawda, bo pojawiają się w tej stacji też i nowe osobowości, jak choćby dr Wilczur, czy Michał Nogaś, którego niestety już w Trójce nie ma.
      Widzę, że znowu idą czasy, gdy ludzie bez pojęcia będą próbowali upodabniać Trójkę do komercji i po prostu psuć to, co stacja ta dobrego wypracowała. Nie słuchacie, więc odpieprzcie się łaskawie od stacji, która dla wielu słuchaczy wiele znaczy. Psy ogrodnika, cholera.
      • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:27
        jureek napisał:

> Cytat z przemądrzałej pani prezes:
        > "Prezes Stanisławczyk stwierdziła, że Program 3 został zawłaszczony przez osobo
        > wości i to jest sytuacja nie do przyjęcia"
        > Ona też chyba nie słucha radia. Przecież właśnie te osobowości to siła Trójki,
        > to właśnie odróżnia ją od innych stacji. I wcale nie jest tak, że starzy radiow
        > cy nie pozwalają rozwijać się nowym osobowościom. Kto słucha Trójki ten wie, że
        > to nieprawda, bo pojawiają się w tej stacji też i nowe osobowości, jak choćby
        > dr Wilczur, czy Michał Nogaś, którego niestety już w Trójce nie ma.
        > Widzę, że znowu idą czasy, gdy ludzie bez pojęcia będą próbowali upodabniać Tró
        > jkę do komercji i po prostu psuć to, co stacja ta dobrego wypracowała. Nie słuc
        > hacie, więc odpieprzcie się łaskawie od stacji, która dla wielu słuchaczy wiele
        > znaczy. Psy ogrodnika, cholera.

Jadąc autem interesuje mnie gdzie są np. korki. Tego się z Trójki nie dowiesz.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:30
          I bardzo dobrze. Po co takie kretyńskie informacje?
          • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:37

> I bardzo dobrze. Po co takie kretyńskie informacje?

Choćby po to by PKB był większy. Od stania w korku zysku o ile nie jesteś pompiarzem nie będzie.
            • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:42
              inocom napisał:

> religijnych.uczuc.obraza napisał:
              >
              > > I bardzo dobrze. Po co takie kretyńskie informacje?
              >
              > Choćby po to by PKB był większy. Od stania w korku zysku o ile nie jesteś pompi
              > arzem nie będzie.

Przecież to komiczny absurd, fantasmagoria, wstyd.
              • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 15.12.16, 13:34
                boblebowsky napisał:

> inocom napisał:
                >
                > > religijnych.uczuc.obraza napisał:
                > >
                > > > I bardzo dobrze. Po co takie kretyńskie informacje?
                > >
                > > Choćby po to by PKB był większy. Od stania w korku zysku o ile nie jesteś
                > pompi
                > > arzem nie będzie.
                >
                >
                > Przecież to komiczny absurd, fantasmagoria, wstyd.

Radio lokalne żyje z regionu.
                • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 15.12.16, 18:37
                  inocom napisał:

> boblebowsky napisał:
                  >
                  > > inocom napisał:
                  > >
                  > > > religijnych.uczuc.obraza napisał:
                  > > >
                  > > > > I bardzo dobrze. Po co takie kretyńskie informacje?
                  > > >
                  > > > Choćby po to by PKB był większy. Od stania w korku zysku o ile nie
                  > jesteś
                  > > pompi
                  > > > arzem nie będzie.
                  > >
                  > >
                  > > Przecież to komiczny absurd, fantasmagoria, wstyd.
                  >
                  > Radio lokalne żyje z regionu.

No i jak to się ma do ogólnopolskiej anteny?
                  I jaki to jest dowód na to, że ma to wpływ an PKB?
        • boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 13.12.16, 23:33
          inocom napisał:

> jureek napisał:
          >

>
          > Jadąc autem interesuje mnie gdzie są np. korki. Tego się z Trójki nie dowiesz.
          >

Od informowania o korkach są stacje lokalne a nie antena ogólnopolska, która ma określony profil. Cały czas się upieram, że ten wątek nie jest dla ciebie.
          • inocom Globalny zasięg. 14.12.16, 00:01
            boblebowsky napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > jureek napisał:
            > >
            >
            > >
            > > Jadąc autem interesuje mnie gdzie są np. korki. Tego się z Trójki nie dow
            > iesz.
            > >
            >
            > Od informowania o korkach są stacje lokalne a nie antena ogólnopolska, która ma
            > określony profil. Cały czas się upieram, że ten wątek nie jest dla ciebie.

I tu jest główny problem Trójki. Globalny zasięg, który się rozmywa z lokalnymi oczekiwaniami.
            Inne radia doskonale to wykorzystały.

Gdyby dziennikarze Trójki się ruszyli na prowincję zobaczyliby, że ich oferta dla słuchacza spoza Warszawy przestaje być atrakcyjna.
            Mieszkańca np. Śląska może zaciekawić oferta kulturalna czy muzyczna ale nie zaciekawią go lokalne wiadomości warszawskie, albo z innych regionów.
            www.polskieradio.pl/9,Trojka/2410,Serwis-informacyjny-audio/
            Informacja, która jest wadliwie dobrana do adresata to śmieć. Właśnie po to powstały rozgłośnie regionalne, aby odpowiadać na oczekiwania słuchaczy. Trójka ma szanse jeśli się stanie rozgłośnią mazowiecką. Jako radio ogólnopolskie czarno to widzę.
            • boblebowsky Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 00:09
              inocom napisał:

>
              > I tu jest główny problem Trójki. Globalny zasięg, który się rozmywa z lokalnymi
              > oczekiwaniami.

Brak słów i ręce do wiszące do kolan. Wybacz, ale po prostu szkoda mi czasu, wolę sobie coś poczytać. Może ktoś inny wykaże się cierpliwością.
            • jureek Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 00:13
              inocom napisał:

> Gdyby dziennikarze Trójki się ruszyli na prowincję zobaczyliby, że ich oferta d
              > la słuchacza spoza Warszawy przestaje być atrakcyjna.

Pisz za siebie, a nie w imieniu wszystkich prowincjuszy, dobrze? Nie jestem z Warszawy, a oferta Trójki jest dla mnie bardzo atrakcyjna. Jestem wielkim fanem radia, radio towarzyszy mi prawie na okrągło od szóstej rano do wieczora, jako porządny Ślązak znam polski, czeski i niemiecki, więc słucham stacji z tych krajów i nie trafiła mi się jeszcze lepsza stacja od Trójki właśnie. Była kiedyś w południowo-zachodnich Niemczech dobra stacja SWR3, ale już w latach dziewięćdziesiątych zepsuli ją managerowie, było w Berlinie radio multikulti, ale też już nie ma, da się słuchać dwóch ogólnoniemieckich programów DLF i D-Radio-Kultur, ale Trójka jednak najlepiej potrafi połączyć brak nadęcia, a jednocześnie poważne traktowanie słuchacza.
              • inocom Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 00:45
                jureek napisał:

> ale Trójka jednak najlepiej potrafi połączyć brak nadęcia, a jednocześnie powa
                > żne traktowanie słuchacza.

Widzisz Jurku jesteśmy z różnych pokoleń. Dla mnie to poważne traktowanie słuchacza trąci myszką, nie mówiąc już o dzieciach dla których niektóre audycje brzmią jak nekrologii. Mamy inne oczekiwania.

Słuchaczy z Twojego pokolenia ubywa i będzie ubywać (naturalna kolej losu). "Brum" dekady temu miał sens, ale teraz taki Owsiak byłby komiczny. Trudno byłoby to słuchać. To, że ludziska nie słuchają Trójki nie wynika z żadnych zakazów. Trójka jest tak poważna, że aż nudna. Jednocześnie jej dziennikarze nie chcą się przejechać po kraju, po rozgłośniach regionalnych by zobaczyć jak to wygląda z innego punku widzenia.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 08:03
                  Normalni trójkowi dziennikarze nie są poważni, nadęci. Nadęte są te wszystkie pisowskie smutasy wstawiane przez partię na odcinek propagandowy. Nie masz hummer zielonego pojęcia o Trójce.
                • jureek Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 09:32
                  inocom napisał:

>
                  > Widzisz Jurku jesteśmy z różnych pokoleń. Dla mnie to poważne traktowanie słuch
                  > acza trąci myszką, nie mówiąc już o dzieciach dla których niektóre audycje brzm
                  > ią jak nekrologii. Mamy inne oczekiwania.

A to ciekawe. Powiadasz, że młodzi ludzie nie chcą być traktowani poważnie? Lubią to, że wciska im się kit, traktuje jak masę targetową? Moje obserwacje młodych ludzi, np. słuchaczy mojej ulubionej "strefy rokendrola wolnej od angola" jakoś tego nie potwierdzają.
                  Wytłumaczę Ci może na przykładzie, co rozumiem pod poważnym traktowaniem słuchaczy.
                  >
                  > Jednocześnie jej dziennikarze nie chcą się
                  > przejechać po kraju, po rozgłośniach regionalnych by zobaczyć jak to wygląda z
                  > innego punku widzenia.

Takie stwierdzenia Cię kompromitują i pokazują czarno na białym, że nie słuchasz stacji, o której piszesz
                  • inocom Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 20:21
                    jureek napisał:

> inocom napisał:
                    >
                    > >
                    > > Widzisz Jurku jesteśmy z różnych pokoleń. Dla mnie to poważne traktowanie
                    > słuch
                    > > acza trąci myszką, nie mówiąc już o dzieciach dla których niektóre audycj
                    > e brzm
                    > > ią jak nekrologii. Mamy inne oczekiwania.
                    >
                    > A to ciekawe. Powiadasz, że młodzi ludzie nie chcą być traktowani poważnie? Lub
                    > ią to, że wciska im się kit, traktuje jak masę targetową? Moje obserwacje młody
                    > ch ludzi, np. słuchaczy mojej ulubionej "strefy rokendrola wolnej od angola" ja
                    > koś tego nie potwierdzają.
                    > Wytłumaczę Ci może na przykładzie, co rozumiem pod poważnym traktowaniem słucha
                    > czy.

89.8% winyli. Był taki szaleniec , zresztą mój kumpel i to jego miałem na myśli mówiąc o stażu w BBC, co znosił na audycje tony płyt, a nowy utwór zaczynał się od dźwięku, na który kończył się wcześniejszy. Niestety nie ma go już wśród nas. Wiele mu zawdzięczam, osobiście. Człowiek serce na dłoni.

www.radioram.pl/articles/view/27740/1-marca-Radio-RAM-gra-reggae
                    www.radioram.pl/articles/view/15512/Zmarl-Pawel-Krotoski
                    Dopiąłeś swego, Paweł, świeci słońce, a publiczne radio gra cały dzień reggae.

> > Jednocześnie jej dziennikarze nie chcą się
                    > > przejechać po kraju, po rozgłośniach regionalnych by zobaczyć jak to wyg
                    > ląda z
                    > > innego punku widzenia.
                    >
                    > Takie stwierdzenia Cię kompromitują i pokazują czarno na białym, że nie słuchas
                    > z stacji, o której piszesz

Może. Moje młode lata to Trójka, teraz jej kompletnie nie czuję.
                    • jureek Re: Globalny zasięg. 14.12.16, 20:53
                      inocom napisał:

> Może. Moje młode lata to Trójka, teraz jej kompletnie nie czuję.

No więc jeśli teraz Trójki nie słuchasz, to dlaczego piszesz takie głupoty, że jej redaktorzy tylko w Warszawie za biurkami siedzą i na prowincję nosa nie wychylają?
                      • inocom Masochistą nie jestem 14.12.16, 21:19
                        jureek napisał:

> inocom napisał:
                        >
                        > > Może. Moje młode lata to Trójka, teraz jej kompletnie nie czuję.
                        >
                        > No więc jeśli teraz Trójki nie słuchasz, to dlaczego piszesz takie głupoty, że
                        > jej redaktorzy tylko w Warszawie za biurkami siedzą i na prowincję nosa nie wyc
                        > hylają?

Próbowałem kilka razy, poddaję się.
                        Widziałeś kiedyś Manna czy Niedźwiedzia na dniach Jabłka w Trzebnicy czy Karpia w Miliczu?
                        Mistrzowi nie przystoi pojechać na prowincję, za to przystojną mu reklamy AGD.
                        Misja.
                        • jureek Re: Masochistą nie jestem 14.12.16, 22:00
                          inocom napisał:

> Próbowałem kilka razy, poddaję się.

Przecież wcale Cię do słuchania nie namawiam. Chodzi mi tylko o to, że skoro nie słuchasz, to nie możesz też wiedzieć, jaki jest stosunek Trójki do prowincji i kompromitujesz się raz za razem, przedstawiając zamiast faktów tylko swoje wyobrażenia.

> Widziałeś kiedyś Manna czy Niedźwiedzia na dniach Jabłka w Trzebnicy czy Karpia
                          > w Miliczu?
                          > Mistrzowi nie przystoi pojechać na prowincję, za to przystojną mu reklamy AGD.
                          > Misja.

Prowincja to nie tylko Milicz czy Trzebnica. Zarówno Mann, jak i Niedźwiecki, jak i inni trójkowi redaktorzy nadawali na żywo z tylu różnych miejsc w Polsce, że żadna inna ogólnopolska stacja nie jest w stanie im dorównać. Ostatnio było to na przykład Leszno, wcale nie tak daleko Milicza zresztą.
                          • inocom Re: Masochistą nie jestem 14.12.16, 22:04
                            jureek napisał:

> inocom napisał:
                            >
                            > > Próbowałem kilka razy, poddaję się.
                            >
                            > Przecież wcale Cię do słuchania nie namawiam. Chodzi mi tylko o to, że skoro ni
                            > e słuchasz, to nie możesz też wiedzieć, jaki jest stosunek Trójki do prowincji
                            > i kompromitujesz się raz za razem, przedstawiając zamiast faktów tylko swoje wy
                            > obrażenia.

Próbowałem słuchać. Nie dało się.

> > Widziałeś kiedyś Manna czy Niedźwiedzia na dniach Jabłka w Trzebnicy czy
                            > Karpia
                            > > w Miliczu?
                            > > Mistrzowi nie przystoi pojechać na prowincję, za to przystojną mu reklamy
                            > AGD.
                            > > Misja.
                            >
                            > Prowincja to nie tylko Milicz czy Trzebnica. Zarówno Mann, jak i Niedźwiecki, j
                            > ak i inni trójkowi redaktorzy nadawali na żywo z tylu różnych miejsc w Polsce,
                            > że żadna inna ogólnopolska stacja nie jest w stanie im dorównać. Ostatnio było
                            > to na przykład Leszno, wcale nie tak daleko Milicza zresztą.

Leszno przed Buzkiem to było miasto wojewódzkie. A co ma powiedzieć Biały Kał bliżej Leszna, którego już Mann nie odwiedził?
                            • jureek Re: Masochistą nie jestem 14.12.16, 22:15
                              inocom napisał:

> Próbowałem słuchać. Nie dało się.

Powtarzasz się. Nie chodzi o to, żebyś słuchał, lecz o to, żebyś nie oceniał czegoś, czego nie słuchasz. I żebyś dał innym słuchać Trójki, jaką lubią. Żyj i daj żyć innym.

> Leszno przed Buzkiem to było miasto wojewódzkie. A co ma powiedzieć Biały Kał b
                              > liżej Leszna, którego już Mann nie odwiedził?

I tak teraz będziemy na zmianę wymieniać różne miejscowości, w których nie był jakiś redaktor? Chłopie, Polska to jeden z większych krajów w Europie, nie da się być wszędzie, co nie znaczy, że absolutnie fałszywa i na niczym nie oparta jest Twoja teza o rzekomej awersji Trójki do prowincji. Walnąłeś babola nie znając faktów i miej choć odwagę do tego się przyznać.
                              • inocom Re: Masochistą nie jestem 14.12.16, 22:46
                                jureek napisał:

> inocom napisał:
                                >
                                > > Próbowałem słuchać. Nie dało się.
                                >
                                > Powtarzasz się. Nie chodzi o to, żebyś słuchał, lecz o to, żebyś nie oceniał cz
                                > egoś, czego nie słuchasz. I żebyś dał innym słuchać Trójki, jaką lubią. Żyj i d
                                > aj żyć innym.
                                >
                                > > Leszno przed Buzkiem to było miasto wojewódzkie. A co ma powiedzieć Biały
                                > Kał b
                                > > liżej Leszna, którego już Mann nie odwiedził?
                                >
                                > I tak teraz będziemy na zmianę wymieniać różne miejscowości, w których nie był
                                > jakiś redaktor? Chłopie, Polska to jeden z większych krajów w Europie, nie da s
                                > ię być wszędzie, co nie znaczy, że absolutnie fałszywa i na niczym nie oparta j
                                > est Twoja teza o rzekomej awersji Trójki do prowincji. Walnąłeś babola nie znaj
                                > ąc faktów i miej choć odwagę do tego się przyznać.

Na kilkadziesiąt lat Mann mógłby być w każdym mieście. Rok to 365 dni, 10 lat 3654. 30 to grubo ponad 10 000. Miast wojewódzkich było zaś tylko 49 :)

Jak w lecie Mann pojawi się w kurorcie nadmorskim, a w zimie górskim, to mam sikać po majtach?
                                • jureek Re: Masochistą nie jestem 14.12.16, 23:05
                                  inocom napisał:

> Jak w lecie Mann pojawi się w kurorcie nadmorskim, a w zimie górskim, to mam si
                                  > kać po majtach?

Nikt Ci nie każe sikać po majtach, wystarczyłoby żebyś przestał wypisywać takie kompromitujące Cię durnoty, jakoby trójkowi redaktorzy nie wychylali nosa poza stolicę.
                                  Poza tym te wyjazdowe programy wcale nie ograniczają się tylko do kurortów.
          • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 00:04
            boblebowsky napisał:

> Od informowania o korkach są stacje lokalne a nie antena ogólnopolska, która ma
            > określony profil. Cały czas się upieram, że ten wątek nie jest dla ciebie.

A do usłyszenia tych informacji wcale nawet nie trzeba słuchać tego lokalnego radia na okrągło, bo nawet najtańsze radio samochodowe powinno mieć funkcję automatycznego przełączania na stację nadającą właśnie komunikaty dla kierowców i powrotu do słuchanej poprzednio stacji, gdy komunikat się skończy.
            • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 00:20
              jureek napisał:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > Od informowania o korkach są stacje lokalne a nie antena ogólnopolska, kt
              > óra ma
              > > określony profil. Cały czas się upieram, że ten wątek nie jest dla ciebi
              > e.
              >
              > A do usłyszenia tych informacji wcale nawet nie trzeba słuchać tego lokalnego r
              > adia na okrągło, bo nawet najtańsze radio samochodowe powinno mieć funkcję auto
              > matycznego przełączania na stację nadającą właśnie komunikaty dla kierowców i p
              > owrotu do słuchanej poprzednio stacji, gdy komunikat się skończy.

A teraz weź taki program ogólnopolski np. Trójkę w której nadają cały czas informacje drogowe (automatycznie) z całej Polski :)
              Samych zdarzeń z ofiarami w ludziach (wypadków) jest w Polsce koło 170 dziennie. A do tego dolicz wszystkie stłuczki, roboty drogowe itp.

Ludzik więc o ile nie jest masochistą wybierze stację lokalną. W zależności od upodobań będzie bardziej klasyczna, rozrywkowa, operowa, kabaretowa religijna itp. ale będzie to stacja lokalna.

PS
              tak przy okazji automatycznie przełącza się jeśli słuchasz innego nośnika, a nie radia.
              • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 13:57
                inocom napisał:

> Ludzik więc o ile nie jest masochistą wybierze stację lokalną. W zależności od
                > upodobań będzie bardziej klasyczna, rozrywkowa, operowa, kabaretowa religijna i
                > tp. ale będzie to stacja lokalna.

Właśnie tłumaczyłem Ci, że dla samych komunikatów o sytuacji na drogach nie musi na okrągło słuchać stacji lokalnej, bo radio mu ją automatycznie przełączy na same tylko komunikaty. A w ogóle to najpewniejsze i najbardziej wiarygodne informacje o korkach są nie w radiu, tylko na google-maps.

> PS
                > tak przy okazji automatycznie przełącza się jeśli słuchasz innego nośnika, a ni
                > e radia.

Mylisz się. Jeśli słuchasz stacji nie nadającej komunikatów drogowych (czyli np. Trójki), to też automatycznie przełącza. Sprawdziłem to w wielu różnych samochodach, bo nie miałem własnego, więc brałem z wypożyczalni. Masz więc wyjątkowego pecha, jeśli u Ciebie przełącza tylko z innego nośnika, a nie z radia.
                • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 21:41
                  jureek napisał:

> Mylisz się. Jeśli słuchasz stacji nie nadającej komunikatów drogowych (czyli np
                  > . Trójki), to też automatycznie przełącza. Sprawdziłem to w wielu różnych samoc
                  > hodach, bo nie miałem własnego, więc brałem z wypożyczalni. Masz więc wyjątkowe
                  > go pecha, jeśli u Ciebie przełącza tylko z innego nośnika, a nie z radia.

Z innego nośnika jesteś wstanie odsłuchać to co Cię minęło.

Słuchasz sobie na RAM np. takie utworku i nagle ci mówią o koparce na drodze :)

• czekam.na.lewice Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 06:00
        jureek napisał:

> Cytat z przemądrzałej pani prezes:
        > "Prezes Stanisławczyk stwierdziła, że Program 3 został zawłaszczony przez osobo
        > wości i to jest sytuacja nie do przyjęcia"
        > Ona też chyba nie słucha radia. Przecież właśnie te osobowości to siła Trójki,
        > to właśnie odróżnia ją od innych stacji. I wcale nie jest tak, że starzy radiow
        > cy nie pozwalają rozwijać się nowym osobowościom. Kto słucha Trójki ten wie, że
        > to nieprawda, bo pojawiają się w tej stacji też i nowe osobowości, jak choćby
        > dr Wilczur, czy Michał Nogaś, którego niestety już w Trójce nie ma.
        > Widzę, że znowu idą czasy, gdy ludzie bez pojęcia będą próbowali upodabniać Tró
        > jkę do komercji i po prostu psuć to, co stacja ta dobrego wypracowała. Nie słuc
        > hacie, więc odpieprzcie się łaskawie od stacji, która dla wielu słuchaczy wiele
        > znaczy. Psy ogrodnika, cholera.
        Wybitne osobowości ?!
        Patrz pan jak to młode pokolenie nie wygenerowało następców. No dać tym co pracują pensję jak sędziom TK do samego zgonu :)
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 08:00
          No przecież właśnie napisał o nowych osobistościach, romek. Nie potrafisz czytać prostego tekstu ze zrozumieniem?
    • czekam.na.lewice Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 05:57
      Bawią się za publiczne pieniądze (abonament) , dławiąc i niszcząc prywatne media.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 06:00
        O! Jest!
      • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 14:42

> Bawią się za publiczne pieniądze (abonament) , dławiąc i niszcząc prywatne media

Ach te biedne, dławione prywatne media i tak zbierające największe udziały w słupkach. Zaraz się rozpłaczę.
        Tak jak przewidziałem, odezwał się pies ogrodnika, co to sam nie słucha, a tych, co słuchają, chciałby tego słuchania pozbawić.

• boblebowsky Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 14:46

> Bawią się za publiczne pieniądze (abonament) , dławiąc i niszcząc prywatne medi
        > a.

Ja się chyba zaraz zadławię ze śmiechu od tych twoich wypocin. Szkoda, że nie doczekamy się rozwinięcia tych mądrości.
    • sverir Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 08:02
      " Dziennikarze cały czas w ruchu, szkolą się, szukają czegoś nowego, choćby w BBC"

Nie daj się na to nabrać, Inocomie. Większość dziennikarzy na prowincji żyje z plotek i informacji od informatorów, na które czekają, a nie do których sami dzwonią.
      • inocom Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:00
        sverir napisał:

> " Dziennikarze cały czas w ruchu, szkolą się, szukają czegoś nowego, choćby w B
        > BC"
        >
        > Nie daj się na to nabrać, Inocomie. Większość dziennikarzy na prowincji żyje z
        > plotek i informacji od informatorów, na które czekają, a nie do których sami dz
        > wonią.

www.audytorium17.pl/
        Kto z Trójki przyjedzie do Borowic, by przeprowadzić wywiad z artystą malarzem?
        Jazda na PAP. Wolę wóz transmisyjny radia regionalnego.

Nie da się prowadzić radia publicznego w XXI wieku zza biurka. Podobnie jak nie da się prowadzić misji zza biurka.

Zabrzmi to śmiesznie, ale Trójkę zaorały autonomiczne rozgłośnie regionalne Polskiego Radia.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:02
          Tak, zapaść zaczęła się gdy próbowano ją upodobnić do lokalnych, komercyjnych rozgłośni. Najpierw czynił to Olszański, a pałeczkę przejął Laskowski i miał dokończyć dzieła zniszczenia.
          • inocom Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:18

> Tak, zapaść zaczęła się gdy próbowano ją upodobnić do lokalnych, komercyjnych r
            > ozgłośni. Najpierw czynił to Olszański, a pałeczkę przejął Laskowski i miał dok
            > ończyć dzieła zniszczenia.

Rozgłośnie regionalne mogą prowadzić misję bo mają kasę. A kasę mają bo żyją wspólnym życiem ze słuchaczami i np. taki reklamodawca może nadać reklamę dedykowaną. Jedną, krótką trafiającą do słuchacza. Podobnie ze sponsorami.
            Mając kasę mogą sobie pozwolić na audycje autorskie, eksperymenty i kółko się zamyka.

Mann Niedźwiedź nie będą żyli wiecznie. Co po nich? Radio Wrocław nie skończyło się na Waligórskim. Przyciąga młodych, którym się jeszcze coś chce. Śmierć mistrza nie była śmiercią rozgłośni. Trzeba tworzyć coś nowego, a nie jechać na "Powtórce z Rozrywki".
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:21
              Tak samo Trójka przyciąga młodych, ci wiążą się ze słuchaczami a słuchacze z nimi. Widać kolejny raz że nie masz pojęcia o tej stacji.
            • jureek Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 14:07
              inocom napisał:

> Mann Niedźwiedź nie będą żyli wiecznie. Co po nich?

Po nich będą ich młodsi następcy, również osobowości radiowe. Pod warunkiem, że PiS-ie rządy w radiu ich wszystkich nie wywalą, bo to właśnie te młode trójkowe osobowości są aktualnie przedmiotem czystek, żeby zrobić miejsce dla takich miernot, jak np. Lisicki. To za tymi młodymi, wyrzucanymi z radia wstawili się Mann, Niedźwiecki i Andrus. To źle o nich świadczy, że upominają się o młodszych, wywalanych kolegów? Przedwczoraj w pierwszym zdaniu w Pulsie Trójki upomniał się też o nich Zandberg. No i chyba było to ostatnie zaproszenie Zandberga do Trójki. Mściwe miernoty nie wybaczają.
        • sverir Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:04
          Nie wiem, kto przyjedzie z Trójki, Piątki czy z Siódemki. Wiem natomiast, że wielu jedzie do artysty malarza, bo ktoś poinformował, że takowy żyje. Ot co.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:12
            Ach ci szalejący reporterzy rozgłośni lokalnych... Za przyzwoleniem swych szefów jeżdżą po całym regionie z wozami transmisyjnymi i wyszukują ciekawych opowieści o malarzach, kransoludach, odwiedzający procesy sądowe na których ogłaszane są skandaliczne wyroki.,..
            • sverir Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:13
              To prawdziwi pasjonaci. Gdyby nie byli pasjonatami, to wykorzystaliby swoje szczęście (losowa wioska na prowincji i od razu ciekawy temat!) do wygrywania na loterii.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Od 2001 roku zaczęła się zapaść Trójki 14.12.16, 09:22
                Podziwiam ich za etos pracy.
    • mazala1 Trójka nie ma żadnych problemów! Przed Trójką 14.12.16, 09:35
      stoją nowe zadania i pod nowym kierownictwem, te zadania nowe, Trójka, z całą pewnością rozwiąże.
      • boblebowsky Re: Trójka nie ma żadnych problemów! Przed Trójką 14.12.16, 11:49
        mazala1 napisał:

> stoją nowe zadania i pod nowym kierownictwem, te zadania nowe, Trójka, z całą p
        > ewnością rozwiąże.

Ku chwale wodzowi!
        • mazala1 Re: Trójka nie ma żadnych problemów! Przed Trójką 14.12.16, 14:18
          oczywista
    • mazala1 śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze od 14.12.16, 14:24
      czasu kiedy podaje je Pan Lisicki. To, na którym gościł Prezes było wyjątkowo smaczne.

www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/1703601,Jaroslaw-Kaczynski-o-dzisiejszej-manifestacji-to-sa-opary-absurdu-cos-miedzy-choroba-a-burleska
      • jureek Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:27
        mazala1 napisał:

> czasu kiedy podaje je Pan Lisicki. To, na którym gościł Prezes było wyjątkowo s
        > maczne.

Naprawdę lubisz śniadania przyrządzane dzień wcześniej w innym miejscu, a potem tylko w mikrofalówce odgrzewane?
        • jureek Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:31
          jureek napisał:

> Naprawdę lubisz śniadania przyrządzane dzień wcześniej w innym miejscu, a potem
          > tylko w mikrofalówce odgrzewane?

W innym miejscu tego wątku pisałem o poważnym traktowaniu słuchacza. Wywiad z Kaczyńskim doskonale ilustruje, na czym polega NIEPOWAŻNE traktowanie tegoż słuchacza, czyli inaczej robienie słuchacza w ciula.
          Dziś rano słuchałem w niemieckim radiu publicznym wywiadu z panią minister ds. rodziny. Przed i po wywiadzie poinformowano słuchaczy, że wywiad nagrano godzinę przed jego wyemitowaniem. Takie tam są standardy szanowania słuchacza.
          • mazala1 Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:45
            Kaczyński uczy się traktowania słuchaczy od Redakcji TOKFM i samego Michnika.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:32
          I to jeszcze zrobione ze starych, zjełczałych produktów...
          • mazala1 Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:46
            które zostały przesłane do właściciela fk, smacznego.
        • mazala1 Re: śniadania w Trójce są znacznie smaczniejsze o 14.12.16, 14:43
          Lubię jeśli podają je kelnerzy z fk.
      • boblebowsky Mam tylko jedną uwagę 14.12.16, 14:39
        Za bardzo mlaszcze podczas wylizywania.

mazala1 napisał:

> czasu kiedy podaje je Pan Lisicki. To, na którym gościł Prezes było wyjątkowo s
        > maczne.
        • mazala1 Re: Mam tylko jedną uwagę 14.12.16, 14:42
          Jedna ale podwójnie głupiutka.
          • boblebowsky Re: Mam tylko jedną uwagę 14.12.16, 14:47
            mazala1 napisał:

> Jedna ale podwójnie głupiutka.

Doprawdy? Czyżby dziennikarstwo polegało na usłużności? Nostalgia za komuną się odezwała?
    • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 16:20
      Tak chwaliłeś to radio RAM, więc postanowiłem sam się przekonać i dzisiaj od 12 do 16 słuchałem w pracy tego radia właśnie. Nie jest to mój format, jest to raczej format komercyjnych szaf grających, czyli muzyka dobrana rzez komputer i od czasu do czasu wstawki słowne prowadzącego podawane z prędkością karabinu maszynowego. Jedyna różnica z komercją jest taka, że wiadomości są częściej, bo co pół godziny. Po czterech godzinach miałem dość i przełączyłem na Trójkę. No i zgadnij, co usłyszałem w wiadomościach o szesnastej. Wśród innych wiadomości była informacja o tym, że straż miejska z Wrocławia należy do najlepszych w kraju, jeśli chodzi o walkę ze smogiem. W radiu RAM o tym nie usłyszałem. Taka to ta Trójka jest warszawskocentryczna :P
      • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 19:21
        jureek napisał:

> Tak chwaliłeś to radio RAM, więc postanowiłem sam się przekonać i dzisiaj od 12
        > do 16 słuchałem w pracy tego radia właśnie. Nie jest to mój format, jest to ra
        > czej format komercyjnych szaf grających, czyli muzyka dobrana rzez komputer i o
        > d czasu do czasu wstawki słowne prowadzącego podawane z prędkością karabinu mas
        > zynowego. Jedyna różnica z komercją jest taka, że wiadomości są częściej, bo co
        > pół godziny. Po czterech godzinach miałem dość i przełączyłem na Trójkę. No i
        > zgadnij, co usłyszałem w wiadomościach o szesnastej. Wśród innych wiadomości by
        > ła informacja o tym, że straż miejska z Wrocławia należy do najlepszych w kraju
        > , jeśli chodzi o walkę ze smogiem. W radiu RAM o tym nie usłyszałem. Taka to ta
        > Trójka jest warszawskocentryczna :P

Dzięki Trójce dowiedziałem się, że Wrocław leżący na Nizinie Śląskiej jest położony w niecce.
        Wrocław jest położony w niecce, co powoduje, że zanieczyszczone powietrze się nie przesuwa.

Niecka owszem jest 30 km na północ jest morena koło Trzebnicy, 30 km na południe jest Ślęża. Jeśli już to rynna o szerokości 60 km z zachodu na wschód czyli tak jak wieją wiatry.
        Nic dziwnego, że straż miejska najlepiej radzi sobie ze smogiem. Rozgania go wiatrem.

Co zaś do radia - ja dziś katowałem się Trójką. Poddałem się. Co było dziś w RAM nie wiem, bo nie
        słuchałem. Ale matka podała materiał pod

www.radiowroclaw.pl/articles/view/61572/75-gmin-w-regionie-nie-kontroluje-co-mieszkancy-spalaja-w-piecach
        • jureek Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 14.12.16, 20:58
          inocom napisał:

> Co zaś do radia - ja dziś katowałem się Trójką.

Zaś różnica między nami jest taka, że ja nie domagam się zmieniania tego, co Tobie się podoba, Ty zaś chciałbyś zmieniać ten kształt stacji, który mi się podoba.
          Słuchaj sobie RAM-u i zostaw w spokoju te stacje, których nie słuchasz. Proste?
          • inocom Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskiem 14.12.16, 21:12
            jureek napisał:

> inocom napisał:
            >
            > > Co zaś do radia - ja dziś katowałem się Trójką.
            >
            > Zaś różnica między nami jest taka, że ja nie domagam się zmieniania tego, co To
            > bie się podoba, Ty zaś chciałbyś zmieniać ten kształt stacji, który mi się podo
            > ba.
            > Słuchaj sobie RAM-u i zostaw w spokoju te stacje, których nie słuchasz. Proste?

że "Tatarzy biją".

Trójka musi odnaleźć nowego słuchacza bo inaczej umrze razem ze starym. Wychowałem się na Brum, Studio 202 (nazwa od numeru pokoju), Młodej Lekarce. Ale to było 25 i więcej lat temu. Waligórski już nie żyje od 1992 roku. Czego mam słuchać? Powtórki z rozrywki?

Już w czasach przed PiS jak posłuchałem Trójki półgodziny miałem dość na pół roku. Lepsza Dwójka bo tam przynajmniej klasycznie grają.
            • jureek Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 14.12.16, 22:07
              inocom napisał:

> Trójka musi odnaleźć nowego słuchacza bo inaczej umrze razem ze starym.

Po pierwsze, to jeszcze żyję, a po drugie to gdzie jest to napisane, że Trójka musi być radiem dla młodego słuchacza. Przecież ten młody słuchacz ma czego słuchać, po co mu jeszcze jedna stacja do kolekcji? A tym starszym to już tylko Radio Maryja byś zostawił?
              Póki co, Trójka na brak słuchaczy nie narzeka, to raczej słuchacze narzekają, że obecne władze radia psują im tę stację.

Wychowa
              > łem się na Brum, Studio 202 (nazwa od numeru pokoju), Młodej Lekarce. Ale to by
              > ło 25 i więcej lat temu. Waligórski już nie żyje od 1992 roku. Czego mam słucha
              > ć? Powtórki z rozrywki?

W przeciwieństwie do Ciebie nie mam skłonności do dyktowania innym, czego mają słuchać. Słuchaj sobie, czego chcesz, ale pozwól też innym słuchać takiej Trójki, jaką była, zanim pisiory się za nią nie wzięły, i jaką lubią.

> Już w czasach przed PiS jak posłuchałem Trójki półgodziny miałem dość na pół ro
              > ku. Lepsza Dwójka bo tam przynajmniej klasycznie grają.

No to słuchaj Dwójki, w czym problem?
              • inocom Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 14.12.16, 22:12
                jureek napisał:

> inocom napisał:
                >
                > > Trójka musi odnaleźć nowego słuchacza bo inaczej umrze razem ze starym.
                >
                > Po pierwsze, to jeszcze żyję, a po drugie to gdzie jest to napisane, że Trójka
                > musi być radiem dla młodego słuchacza. Przecież ten młody słuchacz ma czego słu
                > chać, po co mu jeszcze jedna stacja do kolekcji? A tym starszym to już tylko Ra
                > dio Maryja byś zostawił?
                > Póki co, Trójka na brak słuchaczy nie narzeka, to raczej słuchacze narzekają, ż
                > e obecne władze radia psują im tę stację.

Ale to od słuchaczy zależy czy Trójka nie umrze, a nie od pitolenia. Lubisz trójkę OK.

> Wychowa
                > > łem się na Brum, Studio 202 (nazwa od numeru pokoju), Młodej Lekarce. Ale
                > to by
                > > ło 25 i więcej lat temu. Waligórski już nie żyje od 1992 roku. Czego mam
                > słucha
                > > ć? Powtórki z rozrywki?
                >
                > W przeciwieństwie do Ciebie nie mam skłonności do dyktowania innym, czego mają
                > słuchać. Słuchaj sobie, czego chcesz, ale pozwól też innym słuchać takiej Trójk
                > i, jaką była, zanim pisiory się za nią nie wzięły, i jaką lubią.

Jeśli odebrałeś, że masz czegoś słuchać to przepraszam. Ludziki słuchają to czego słuchają i tylko im i prezenterom Trójki wolno pomstować, że nie słuchają tego co powinni.

> > Już w czasach przed PiS jak posłuchałem Trójki półgodziny miałem dość na
                > pół ro
                > > ku. Lepsza Dwójka bo tam przynajmniej klasycznie grają.
                >
                > No to słuchaj Dwójki, w czym problem?

W niczym.
            • sverir Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 15.12.16, 14:21
              "Trójka musi odnaleźć nowego słuchacza bo inaczej umrze razem ze starym"

Udział w rynku programów radiowych, tylko województwo dolnośląskie (dla porównania):
              PR 3 - 10,9%,
              RAM - 1,3%
              PR 2 - 0,6%.

W naszym województwie Trójka jest trzecia, za RMF i ZET, a przed Jedynką, PRW, wspomnianymi RAM i PR2.

W skali kraju Trójka jest na czwartym miejscu (7%), za Jedynką (9,2%), ZET (13,1%) i RMF (24,7%). Jeżeli jednak chodzi o "wierność" słuchaczy, to Trójka jest bezapelacyjnie na 1 miejscu. Statystyczny słuchacz poświęcił jej średnio 3 godziny 18 minut dziennie, przy 3 godzinach i 7 minutach na Jedynkę, 2 godzinach i 31 minutach na ZET i 2 godzinach i 55 minutach na RMF.

Trójka może umrze, może już umiera, ale na razie broni się statystykami, jeżeli nie czymkolwiek innym:)

• inocom Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 15.12.16, 18:18
                sverir napisał:

> "Trójka musi odnaleźć nowego słuchacza bo inaczej umrze razem ze starym"
                >
                > Udział w rynku programów radiowych, tylko województwo dolnośląskie (dla porówna
                > nia):
                > PR 3 - 10,9%,
                > RAM - 1,3%
                > PR 2 - 0,6%.

Biorąc pod uwagę, że to radio wrocławskie (zasięg do paru kilometrów od rogatek miasta) 1.3% w Zgorzelcu czy Bolkowie uważam za sukces :)
                Świadczy to o stosowaniu zaawansowanych anten kierunkowych.

RAMu już nie posłuchasz w Trzebnicy.
                www.google.pl/maps/dir/Trzebnica/Wrocław/@51.2088831,17.0987327,11z/data=!4m8!4m7!1m2!1m1!1s0x470ff258c478d12d:0xdda38cddbce6b3d2!1m2!1m1!1s0x470fe9c2d4b58abf:0xb70956aec205e0f5!3e0
                • sverir Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 15.12.16, 18:26
                  "Biorąc pod uwagę, że to radio wrocławskie (zasięg do paru kilometrów od rogatek miasta) 1.3% w Zgorzelcu czy Bolkowie uważam za sukces :)"

Jak na lokalne radio to bardzo dobry wynik. Jednak sensu utrzymania publicznego radia na takim poziomie słuchalności to chyba nie zmienia.
                  • inocom Re: Ale to nie radia lokalne wystąpiły z wnioskie 15.12.16, 18:35
                    sverir napisał:

> "Biorąc pod uwagę, że to radio wrocławskie (zasięg do paru kilometrów od rogate
                    > k miasta) 1.3% w Zgorzelcu czy Bolkowie uważam za sukces :)"
                    >
                    > Jak na lokalne radio to bardzo dobry wynik. Jednak sensu utrzymania publicznego
                    > radia na takim poziomie słuchalności to chyba nie zmienia.

Jako firma są na + i utrzymują się sami. Ewenementem jest, że rozhlas przy Karkonoskiej jest dochodowy. Polityka a la Lewandowski czy Mazowiecki. Co dochodowe i na siebie zarabia to zlikwidować. :)
    • czekam.na.lewice POPiSy są zgodne 15.12.16, 05:51
      Należy dofinansowywać radio muzyczno-publicystyczne skazane zresztą docelowo, jak i inne media tego typu nieobecne prawie w sieci, na prawie upadek. Gdyby tak ktoś chciał policzyć :) z adwersarzy ile kosztuje ten program w przeliczeniu na jednego słuchacza.
      Wirus komunizmu to wirus, który jeszcze dłuuugo będzie tkwił w głowach ludzi.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: POPiSy są zgodne 15.12.16, 08:03
        Trójka nieobecna w sieci? Ty romek jesteś tak samo głupi jak hummer.
    • resboy Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 15.12.16, 18:32
      Trójka jest nudna jak flaki z olejem. To już Jedynka o niebo lepsza. Z radiów gadanych lubię PR24, TOK FM i Radio Maryja. Z muzycznych Radio WAWA Rzeszów, VOX FM i Złote Przeboje. Radia regionalne publiczne w moim regionie grają tak, że po 2 minutach musisz zmienić stację. W północno - zachodnim rejonie Podkarpacia (Stalowa Wola, Tarnobrzeg, Mielec) niekwestionowanym liderem jest tarnobrzeska Leliwa. Dużą słuchalność ma również w świętokrzyskim i lubelskim, tam gdzie technicznie dociera.
      • inocom Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 15.12.16, 19:29
        resboy napisał(a):

> Trójka jest nudna jak flaki z olejem. To już Jedynka o niebo lepsza. Z radiów g
        > adanych lubię PR24, TOK FM i Radio Maryja. Z muzycznych Radio WAWA Rzeszów, VOX
        > FM i Złote Przeboje. Radia regionalne publiczne w moim regionie grają tak, że
        > po 2 minutach musisz zmienić stację. W północno - zachodnim rejonie Podkarpaci
        > a (Stalowa Wola, Tarnobrzeg, Mielec) niekwestionowanym liderem jest tarnobrzes
        > ka Leliwa. Dużą słuchalność ma również w świętokrzyskim i lubelskim, tam gdzie
        > technicznie dociera.

Mnie powaliło 15 minut gadania (po 19) w tym 10 minut reklam na
        3.dktr.pl:8000/trojka3.ogg
        To że idą święta jest oczywiste.
        Na RAM są zimowe piosenki
        stream4.nadaje.com:9222/ram.ogg
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 27.12.16, 11:35
      W Trójce dziś dużo o Wschowie. Ach ta trójkowa warszawocentryczność...
    • jureek Trójka informuje o głodówce w Dobrzeniu 28.12.16, 10:19
      Ta podobno warszawskocentryczna Trójka wyemitowała dzisiaj rano reportaż o głodówce protestacyjnej w Dobrzeniu przeciw siłowym przyłączaniu okolicznych wsi do miasta Opola.
      W ogólnopolskiej (podobno publicznej, a tak naprawdę to partyjnej) telewizji temat ten jest przemilczany. Pasztet ważniejszy.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Trójka informuje o głodówce w Dobrzeniu 28.12.16, 10:26
        Co za brak mobilności w tej Trójce...
    • jureek Za kwadrans w Trójce będzie reportaż z glodówki... 28.12.16, 16:28
      ... w Dobrzeniu Wielkim pod Opolem.
      Zapraszam do posłuchania, bo inne centralne pisowskie media próbują ten protest zamieść pod dywan.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Problemem Trójki jest brak mobilności. 29.12.16, 11:35
      Dziś znowu Iława, Czaplinek... Ach ta trójkowa warszawocentryczność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka