Dodaj do ulubionych

Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopatkach

13.01.17, 20:59
Oglądałem profesora w "Piaskiem po oczach" w tvn24.Toż to gotowy lider zjednoczonej opozycji!
Tylko on może położyć na łopatki Kaczyńskiego.Ma wszystko:charyzmę,poglądy,odwagę i wolę
działania.Nareszcie!Niech się tylko nie uchyla...
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:07
      Fakt,tylko ze opozycja nie jest zjednoczona i nic nie zapowiada ze sie zjednoczy
      • luci-c Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:13
        Rzepliński ma potencjał zjednoczenia opozycji,gdyż jej alternatywą jest tylko oddanie się pod opiekę Matki Boskiej,ale Ona już jest zajęta - opiekuje się,wg Macierewicza, zjednoczoną prawicą
        • szwampuch58 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:33
          Nie ogladalem programu wiec nie wiem(obejrze gdy bedzie w necie) ale na zjednoczenie PO i Nowoczesnej trzeba pomyslu ,potencjał nie wystarczy
    • lech1966 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:09
      Tylko musi zrezygnować ze stanu spoczynku,,,i droga wolna do POlityki.
    • j-k Chcesz Grzesia Rysia iKija odstawic na boczny tor? 13.01.17, 21:15
      Nie dajcie sie chlopaki !

• luci-c Co tam.... 13.01.17, 21:52
        Rysiu i Grzesiu to pionki,a liczą się figury
    • scoutek Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:15
      Pomyliło ci się. W piaskiem po oczach byl Goowin, Rzeplinski byl w faktach po faktach. Przed zaoranym byleJakim
      • luci-c Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:26
        Faktycznie,to było w faktach po faktach,drobna niezręczność;-)
      • pies_na_czarnych Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:33
        Widać, że "w tańcu nie pierdzieli sie".
        • pies_na_czarnych Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:33
          pies_na_czarnych napisała:

> Widać, że "w tańcu nie pierdzieli sie".
          >

www.tvn24.pl/andrzej-rzeplinski-w-faktach-po-faktach-w-tvn24,706832,s.html
    • pies_na_czarnych Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 21:18
      Partie raczej nie skorzystają z obawy, że ich przyćmi. Szkoda, że nie kandyduje w wyborach KOD-u.
      • inocom Nie ta kasa 13.01.17, 21:20

> Partie raczej nie skorzystają z obawy, że ich przyćmi. Szkoda, że nie kandyduje
        > w wyborach KOD-u.

Musiałby się zrzec stanu spoczynku.
        • luci-c Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:29
          Rzepliński jest niezłomny (nie mylić z Dudą) kasa się nie liczy,gdy Polska w potrzebie
          • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:32
            luci-c napisał:

> Rzepliński jest niezłomny (nie mylić z Dudą) kasa się nie liczy,gdy Polska w po
            > trzebie

Zobaczymy czy się kasa nie liczy, raczej mów za siebie. Już się jeden z KOD tłumaczy z faktur, a ten o którym mówimy aby wejść do polityki musi zrezygnować ze stanu spoczynku a to sporo kasy wpływającej co miesiąc na konto. Polityka dla niego,,,,, równa się rezygnacji z tego przelewu..
            • pies_na_czarnych Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:35
              Nie mierz wszystkich swoją miarą.
              • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:43

> Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Staram się nikogo nie mierzyć tą miarą, ale nawet Ty musisz przyznać że i pokusa jest silna, i wyborczy wynik niepewny,,,,, a w tym świetle to co jest do stracenia czyli stan spoczynku jest jednak ważną kartą przetargową i powodem do "burzy w mózgu".
                Ps.
                /Gdyby nie odebrał ekwiwalentu za urlop, to by sobie teraz wziął kilka dni wolnego od "stanu spoczynku"/...
                • buldog2 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:56
                  Nie wiem, czy swoją, na pewno PiSowską, co się PiSze na plus.
                  Skoro utrzymywałeś, że nieprawda, masz kilka odnośników na temat aferalności Gosiewskiego:
                  www.google.pl/search?client=opera&q=gosiewski+afera+gtech&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
                  • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 22:10
                    buldog2 napisał:

> Nie wiem, czy swoją, na pewno PiSowską, co się PiSze na plus.
                    > Skoro utrzymywałeś, że nieprawda, masz kilka odnośników na temat aferalności Go
                    > siewskiego:

Ale powiedz mi Buldog na czym ta afera miała polegać? Czy na tym że Gosiewski lobbował za ustawą dla TS?? Czy jeszcze na czymś innym? Z tego co piszą media był projekt ustawy ale nikt nigdy nie podjął próby jego uchwalenia. Gdybyśmy domniemanie traktowali jak przestępstwo to więcej polityków siedziałoby w więzieniu niż na wolności. Czym innym jest domaganie się dymisji MF Rostowskiego w zamian za (wiadomo co) i ta prośba czy żądanie została spełniona,,,,,,a nic się nie stało????.
                    No wyduś z siebie o co ci chodzi..
        • pies_na_czarnych Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:29
          inocom napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
          >
          > > Partie raczej nie skorzystają z obawy, że ich przyćmi. Szkoda, że nie kan
          > dyduje
          > > w wyborach KOD-u.
          >
          > Musiałby się zrzec stanu spoczynku.
          >
          >

a to niby dlaczego?
          • luci-c Re: Nie ta kasa 13.01.17, 21:43
            Rzepliński nie musi się zrzekać kasy,bo i tak,czy będzie w politykiem,czy tylko będzie komentatorem,
            to PiS i tak mu kasę zabierze,zresztą wcześniej już obiecał że zabierze
            • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 22:00
              Skoro nawet Ty wiesz o tym że będzie "komentatorem" to decyzja chyba już została podjęta, więc czekamy tylko na odpowiednie pismo z rezygnacją ze stanu spoczynku.
            • pies_na_czarnych Re: Nie ta kasa 13.01.17, 23:07
              Nadal pytam. Dlaczego miałby zrzec się czegokolwiek? Ludziom będącym w spoczynku nie wolno społecznie pracować? Jeżeli tak to mamy następne kuriozum ala polska rzeczywistość.
              • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 23:10

> Nadal pytam. Dlaczego miałby zrzec się czegokolwiek? Ludziom będącym w spoczynk
                > u nie wolno społecznie pracować? Jeżeli tak to mamy następne kuriozum ala polsk
                > a rzeczywistość.

Z tego powodu.

Art. 178.

3. Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.
                • j-k tu brak zgody 13.01.17, 23:18
                  sedzia na emeryturze nie jest juz sedzia.
                  jezeli przejdzie/przerszedl w stan spooczynku - to moze robic wszystko - na co mu zdrowie i rozum pozwola.
                  • inocom Jest sędzią 13.01.17, 23:30
                    j-k napisał:

> sedzia na emeryturze nie jest juz sedzia.
                    > jezeli przejdzie/przerszedl w stan spooczynku - to moze robic wszystko - na co
                    > mu zdrowie i rozum pozwola.

I dlatego pobiera uposażenie sędziego, a nie emeryta.
                    • j-k napisalem wyraznie: jezeli przeszedl na emeryture 13.01.17, 23:39
                      do czego ma w kazdej chwili prawo.

- jezeli nie przeszedl - to masz oczywiscie racje.
                      www.infor.pl/prawo/emerytury/podwyzszenie-wieku-emerytalnego/302934,Wydluzenie-wieku-emerytalnego-sedziow-i-prokuratorow.html
                • yoma Re: Nie ta kasa 14.01.17, 17:04
                  No i do jakiej partii wstąpił Rzepliński, lesiu miły?
            • lech1966 Re: Nie ta kasa 13.01.17, 23:20
              luci-c napisał:

> Rzepliński nie musi się zrzekać kasy,bo i tak,czy będzie w politykiem,czy tylko
              > będzie komentatorem,
              > to PiS i tak mu kasę zabierze,zresztą wcześniej już obiecał że zabierze

za Wiki.
              Zakaz dodatkowego zatrudnienia

Zgodnie z art. 86 § 1 i 2 Prawa o ustroju sądów powszechnych (w związku z art. 29 Prawa o ustroju sądów administracyjnych i art. 70 § 1 Prawa o ustroju sądów wojskowych[5]) oraz art. 37 ustawy o Sądzie Najwyższym[6] (w związku z art. 49 Prawa o ustroju sądów administracyjnych), sędzia nie może podejmować dodatkowego zatrudnienia, ani innego zajęcia (również nieodpłatnego) bądź sposobu zarobkowania, które przeszkadzałoby w pełnieniu obowiązków sędziego, mogło osłabiać zaufanie do jego bezstronności lub przynieść ujmę godności urzędu sędziego. Ta zasada nie dotyczy stanowisk naukowych i dydaktycznych oraz zajęć, które nie będą przeszkadzać w pełnieniu funkcji sędziego. O zamiarze podjęcia takiego zatrudnienia sędzia powiadamia prezesa właściwego sądu, który może się temu sprzeciwić. Na wniosek sędziego sprawę rozstrzyga ostatecznie kolegium właściwego sądu.

Sędzia nie może być członkiem zarządu, rady nadzorczej lub komisji rewizyjnej spółki prawa handlowego, członkiem zarządu, rady nadzorczej lub komisji rewizyjnej spółdzielni, być członkiem zarządu fundacji prowadzącej działalność gospodarczą. Nie może też prowadzić działalności gospodarczej, czy to sam, czy wspólnie z innymi osobami, ani zarządzać taką działalnością, lub być przedstawicielem przedsiębiorcy. Sędziemu nie wolno również posiadać w spółce prawa handlowego więcej niż 10% akcji lub udziały przedstawiające więcej niż 10% kapitału zakładowego.

W związku z tymi ograniczeniami Konstytucja RP gwarantuje sędziom warunki pracy oraz wynagrodzenie odpowiadające godności urzędu oraz zakresowi ich obowiązków (art. 178 ust. 2).
              • yoma Re: Nie ta kasa 14.01.17, 17:05
                I jakiego zarządu członkiem jest Rzepliński, lesiu miły?
                • lech1966 Re: Nie ta kasa 14.01.17, 17:15
                  yoma napisała:

> I jakiego zarządu członkiem jest Rzepliński, lesiu miły?

Moja droga Yoma, wskaż mi gdzie ja napisałem że jest gdziekolwiek lub kimkolwiek??? Przytoczyłem cytat z Wiki dotyczący ograniczeń "sędziowskiego stanu spoczynku". Oczywiście A.R. może w każdej chwili zrezygnować z tego stanu i stać się pełnoprawnym politykiem.
                  • luci-c Re: Nie ta kasa 15.01.17, 11:29
                    Rzepliński nie każe sobie płacić tylko kodeks pracy tego wymaga
    • fredi07 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 22:37
      Oglądałem. Trole pisowskie. Nie komentujcie bo to nie wasza półka intelektualna. Poczytajcie czym była Konstytucja 3-go maja. Targowica. Bolszewizm. To pamiętacie? ,,Czy się stoi czy się leży 2 tys się należy" (Teraz 500) Polska jest mądra. Teraz oszukana wychodzi na ulice. Ja też. Długa droga, wiele marszy. Solidniejszą flagę zrobiłem. Drzewce z kija do grabi. Grubszy i dłuższy. Jak się bije brawo to flaga przeszkadza to koniec zaostrzyłem i mogę wbić w trawnik.
      • lech1966 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 22:48
        Bez komentarza Fredi. Ty się naprawdę nastawiasz na zadymy na ulicach? Cóż,,Twoja sprawa. Ważne abyś robił to świadomie i nie udawał że cię ktoś do tego namówił.
        • taniarada Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 23:04
          lech1966 napisał:

> Bez komentarza Fredi. Ty się naprawdę nastawiasz na zadymy na ulicach? Cóż,,Two
          > ja sprawa. Ważne abyś robił to świadomie i nie udawał że cię ktoś do tego namów
          > ił.
          >
          Piszesz nastawia się na zadymy.Gdzie jest Ziobro i Błaszczak ?
      • qqazz No Ferdziu imponujesz mi 13.01.17, 22:49
        twoja pomysłowość to faktycznie robi wrażenie.

pozdrawiaj
        • taniarada Re: No Ferdziu imponujesz mi 13.01.17, 23:03
          qqazz napisał:

> twoja pomysłowość to faktycznie robi wrażenie.
          >
          >
          > pozdrawiaj
          Facio od parkietów jest nie ziemski .Od żołnierza do wojownika.
          • pies_na_czarnych Re: No Ferdziu imponujesz mi 13.01.17, 23:14
            taniarada napisał(a):

> qqazz napisał:
            >
            > > twoja pomysłowość to faktycznie robi wrażenie.
            > >
            > >
            > > pozdrawiaj
            > Facio od parkietów jest nie ziemski .Od żołnierza do wojownika.

Taniusza! Bój się bogów. Nieziemski. Przecież po rosyjsku jest tak samo.
      • pies_na_czarnych Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 23:09
        Lepiej wbić w pislamistę, ale co sie odwlecze ....
        • lech1966 Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 13.01.17, 23:18

> Lepiej wbić w pislamistę, ale co sie odwlecze ....

Następny "nawiedzony".
      • luci-c Re: Rzepliński liderem opozycji,Kaczyński na łopa 15.01.17, 18:48
        do fredio07,
        ja też oprawiłem flagę UE w solidne drzewce,zawsze mogą się przydać do obrony koniecznej
    • j-k Andrzejek chce wykolegowac Grzesia Rysia i Kija ? 13.01.17, 22:53
      nie dajcie sie chlopaki.
    • taniarada Ta lider w braniu pieniędzy 13.01.17, 23:01
      Niech wojuje z PIS to mu obetną emeryturę .A Ziobro zaskarży że nie legalnie był prezesem .Lol.
      • pies_na_czarnych Re: Ta lider w braniu pieniędzy 13.01.17, 23:16
        taniarada napisał(a):

> Niech wojuje z PIS to mu obetną emeryturę .A Ziobro zaskarży że nie legalnie by
        > ł prezesem .Lol.

Nielegalnie. Taniusza w języku polskim przymiotniki z nie pisze się razem. Podobnie jak w waszym rosyjskim. :(
    • taniarada I poszeeeedł 13.01.17, 23:11
      Oglądałem profesora w "Piaskiem po oczach"Zapomniana historia.66-letni prof. Andrzej Rzepliński, szef Trybunału Konstytucyjnego chce uchodzić za apolitycznego obrońcę Konstytucji. Prestiżowe funkcje zawdzięcza jednak głosom polityków Platformy Obywatelskiej i postkomunistów z SLD. Cieniem na jego wizerunku kładzie się milczące przyzwolenie na bezkarność faktycznych sprawców mordu na bł. ks. Jerzym Popiełuszce, przez wycofanie się Fundacji Helsińskiej z monitorowania śledztwa, a także firmowanie przez niego zapisów w ustawie lustracyjnej z 1998 roku, które chroniły najważniejszych konfidentów peerelowskich tajnych służb.
      Profesor Rzepliński dużo czasu poświęcił w ostatnich tygodniach, aby podkreślać przynależność członków TK do korporacji sędziowskiej. Faktycznie TK w polskim ustroju jest trzecią izbą parlamentu, tyle, że wybieraną przez polityków. Szef TK pełni w nim rolę zbliżoną do Marszałka Sejmu lub Senatu. W zamyśle komunistycznych twórców TK (powstał on w latach 1982 - 1985, a więc w apogeum stanu wojennego) miał on zagwarantować obronę ich pozycji, wpływów, majątków po dokonaniu transformacji.
      Stabilności tego "bezpiecznika" miały służyć długie 9 - letnie kadencje sędziów TK. Aby móc zmienić III RP, trzeba było zdobyć większość , pozwalająca zmienić Konstytucję, albo utrzymać się przy władzy minimum dwie kadencje, by obsadzić swoimi ludźmi TK. Czyli scenariusz bardzo trudny do zrealizowania.
      Rzepliński do TK trafił w 2007 roku dzięki głosom koalicji PO - PSL. Na początku grudnia 2010 roku dzięki wskazaniu prezydenta Bronisława Komorowskiego został prezesem TK. To bardzo odpowiedzialna funkcja, bo to szef TK decyduje o priorytetach prac Trybunału, a także ustala składy sędziowskie. Tuż po nominacji w wywiadzie udzielonym Robertowi Mazurkowi otwarcie przyznał: mój system wartości konserwatywnego liberała jest bliski systemowi wartości Platformy Obywatelskie.
      Przez 8 lat bycia sędzią TK Rzepliński starał się budować wizerunek bezstronnego strażnika Konstytucji. Czasem jednak ponosił go wrodzony temperament lub konieczność spłaty politycznych długów. Gdy w 2014 roku po kompromitujących wpadkach Państwowej Komisji Wyborczej przy wyborach samorządowych (trwające tygodnie obliczanie wyników, ogromna liczba nieważnych głosów, bardzo duża różnica między sondażami przed lokalami wyborczymi a podanymi wynikami) podniosły się głosy opozycji (PiS, SLD, Korwin), domagające się powtórzenia wyborów, Rzepliński wszedł w rolę komentatora politycznego. To był dobry moment, żeby zejść, a nie został wykorzystany - powiedział, odnosząc sie do apeli szefa SLD Leszka Millera, kwestionujących uczciwość wyborów

Źródło: niepoprawni.pl/blog/aleszumm/kim-naprawde-jest-prof-andrzej-rzeplinski-rzeplinski-zhanbil-pamiec-bl-ks-jerzego

• luci-c Rzepliński jest jak stare wino 14.01.17, 15:48
        Im Rzepliński starszy tym lepszy:argumenty ma świetne i i do tego prawdziwe (bez kłamstw w przeciwieństwie do kłamstw pisu) i werbalnie jest znakomity.
        Porównania do targowicy,konstytucji 3 maja,orbanizmu i bolszewizmu były celne,
        czyli można bez kłamstw i wyzwisk pokonać i ośmieszyć PiS
      • luci-c Re: I poszeeeedł 15.01.17, 16:40
        Jeżeli TK jest trzecią izbą parlamentu to kto powinien kontrolować konstytucyjność ustaw i czy pisowski TK też jest trzecią izbą?
    • adalberto3 Nawet urlopów "pracuś" nie bierze ! 14.01.17, 16:12
      Tylko dlaczego karze sobie za nie płacić ?
      • erka-4 dobry on jest... 14.01.17, 17:03
        adalberto3 napisał:

> Tylko dlaczego karze sobie za nie płacić ?

- otóż to,i dlatego też jego gadki nie można traktować POważnie.

...ale jedynie dla swojej KASTY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka