Dodaj do ulubionych

Kukiz grabi do siebie

14.03.17, 09:33
zapomniał o JOWach , teraz dba o pis i własne dobra materialne , wykupił za bezcen mieszkanie w Wwie
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 10:23
      wiadomosci.wp.pl/kat,140676,title,Pawel-Kukiz-tlumaczy-wykup-mieszkania-za-25-tys-zlotych,wid,18726159,wiadomosc.html?ticaid=118c9b
    • sverir Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 10:44
      " W swoim wpisie tłumaczy, że jego rodzina przez 65 lat płaciła czynsz za ten lokal, a od 1982 roku on też był tam zameldowany"

Och, gdzie ten Kukiz nie był zameldowany! Jak startował na radnego Sejmiku Dolnośląskiego, to był gdzieś tutaj. Jak startował na posła, to w Opolskiem. I równocześnie od 1982 roku w Warszawie. Obrotny.
    • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:24
      Metoda na Kurskiego.
    • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:31
      Za bezcen...!?
      Ojej a ile płacili inni z podobne mieszkania?
      Mówimy o wykupie, a nie o kupnie. No szybciutko poproszę o rzetelną informację.
      • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:45
        Kukiz buduje willę pod Opolem. W tym wypadku nie ma prawa do wykupienia tego mieszkania. Dodatkowo wazne jest, ze urzednicy o tym wiedzieli.
        • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:48
          A jak to się ma czasowo. Czy najpierw wykupił mieszkanie czy po wykupie wybudował Willę ( co formalnie obligowałoby go do oddania mieszkania komunalnego)?
          • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:52
            Skoro urzednicy wiedzieli o willi to jak myslisz?
            • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:00
              Ale jakieś dowody, a nie bredzenie pana redaktora. Poprosiłbym o potwierdzenie tego faktu, iż nabycie mieszkania w W-wie odbyło się po oddaniu do użytkowania domu w Opolu.
              • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:04
                Poszukaj sobie. Ja jestem usatysfakcjonowany wyjasnieniami gazety.
                • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:09
                  Ty jak zwykle...
            • wagonetka zgodnie z prawem byłoby, 14.03.17, 12:02
              gdyby Kukiz dał rodzicom pieniądze na wykup, pni by je wykupili a po ich śmierci on by je po nich odziedziczył

mieszkania komunalne nie są dziedziczne

• f.a.q Re: zgodnie z prawem byłoby, 14.03.17, 12:08
                No nie do końca:
                "To nie była transakcja życia. To się należało jak psu buda.
                Przez 65 lat moja Rodzina placiła czynsz.Babcia, Mama były najemcami tego mieszkania od 05.05.1945 roku. Od 1982 roku byłem w tym mieszkaniu zameldowany. W latach 90tych zostałem najemcą. Całe studia, okres pracy z AYA RL, początki małzeństwa mieszkałem non stop w Warszawie. Potem - ze względu na pracę- stała sie moim drugim domem. Kiedy pojawila sie mozliwość wykupu za 10% wartosci "

www.facebook.com/kukizpawel/posts/1387836324617417

"Długoletni najemcy mieszkań komunalnych (lub np. ich spadkobiercy) mogą wykupić mieszkania z dużą (nawet 90% ) bonifikatą. O ile rzecz jasna gmina może i chce lokal sprzedać."
                www.infor.pl/prawo/gmina/nieruchomosci/74745,Jak-wykupic-mieszkanie-komunalne.html

A teraz z niekłamaną przyjemnością popatrzę na to jak gazeciane lemingi podkulą ogony.
                • wagonetka Re: zgodnie z prawem byłoby, 14.03.17, 12:11
                  f.a.q napisał:

> No nie do końca:

przykro mi, ale tak to właśnie wygląda

po śmierci rodziców, którzy mieszkają w mieszkaniu komunalnym potomek może je kupić, ale bez zniżki

mieszkania komunalnego nie dziedziczy się, a formalnie z pewnością był ono przyznane rodzicom, nie dziecku

• f.a.q Re: zgodnie z prawem byłoby, 14.03.17, 12:49
                    Rozumiem, że prawnik (jak podejrzewam), który pisał artykuł dla "Infor" mijał się z prawdą.
                    Co do dziedziczenia to od strony prawnej oczywiście tak, niemniej praktyką jest to że adm. po śmierci głównego najemcy zawiera umowę najmu ( na określonych warunkach) z osobami, które były w lokalu zameldowane dzieci, małżonek etc.
                • wagonetka dodatkow 14.03.17, 12:12
                  Kukiz pisze "W latach 90tych zostałem najemcą"

jeśli był najemcą mieszkania komunalnego, w momencie budowy własnego domu, mieszkanie obowiązany był zwrócić gminie

• f.a.q Re: dodatkow 14.03.17, 12:51
                    Jeżeli budowę ukończył przed nabyciem lokalu komunalnego to teoretycznie tak, ale czy tak było nie wiemy.
                    • wagonetka Re: dodatkow 14.03.17, 13:11
                      toteż SE nie pisze, że Kukiz złamał prawo, tylko że jest dwulicowy - krytykuje system, z którego czerpie korzyści

mieszkania komunalne (przynajmniej w założeniu) sę dla najsłabszych, Kukiz do najsłabszych nigdy nie należał, niech więc nie stroi sie w piórka ich obrońców - taki, moim zdaniem, jest sens artykułu w SE

• f.a.q Re: dodatkow 14.03.17, 13:40
                        A rozumiem. Zatem źle odebrałem intencje autora. I jak rozumiem - kierując się tym wskazaniem -Jurek Owsiak powinien oddać wszystkie posiadane dobra na pomoc chorym dzieciom, gdyż w innym przypadku zostanie mu zarzucona dwulicowość i hipokryzja.
                        Czyż nie?
                        • wagonetka Re: dodatkow 14.03.17, 13:51
                          f.a.q napisał:

> A rozumiem. Zatem źle odebrałem intencje autora.

jak zwykle
                          • pies_na_czarnych Re: dodatkow 14.03.17, 13:57
                            Pisi troll jak zwykle probuje udowodnic, ze biale jest czarne. Oni juz tak maja.
                          • indeed4 Re: dodatkow 14.03.17, 14:08
                            wagonetka napisała:

> Kukiz do najsłabszych nigdy nie należał, niech więc nie stroi sie w piórka ich obrońców

A kiedy się stroił?! Mam wrażenie, że komuś się pomylił Kukiz z Ikonowiczem.
                          • indeed4 Re: dodatkow 14.03.17, 14:08
                            wagonetka napisała:

> Kukiz do najsłabszych nigdy nie należał, niech więc nie stroi sie w piórka ich obrońców

A kiedy się stroił?! Mam wrażenie, że komuś się pomylił Kukiz z Ikonowiczem.
                        • sverir Re: dodatkow 15.03.17, 08:35
                          "Jurek Owsiak powinien oddać wszystkie posiadane dobra na pomoc chorym dzieciom, gdyż w innym przypadku zostanie mu zarzucona dwulicowość i hipokryzja"

Przedsiębiorca usłyszał w maglu, że zagraniczna korporacja dostała w jego gminie zwolnienie z podatku za fabrykę. Zdenerwował się, że skorumpowani włodarze jego gminy dają wszystko zagranicznym, a Polakom nic. Zainteresował się jednak tematem, dowiedział się, że jak postawi fabrykę, to też dostanie zwolnienie. Fabrykę postawił, zwolnienie dostał i już przestał uważać włodarzy za skorumpowanych. Bo jak może teraz mówić uczciwie uczciwym ludziom, że zwolnienia z podatku dostają tylko ci, którzy dają komuś w łapę?

Owsiak nie buduje swojego wizerunku w oparciu o krytykę przywilejów elit, a Kukiz tak (nawet jeżeli wprost nie mówił o wykupach mieszkań). Bonifikata takim przywilejem nie jest, podobnie jak wiele innych sympatycznych gestów.
                • pies_na_czarnych Re: zgodnie z prawem byłoby, 14.03.17, 12:31
                  > Potem - ze względu na pracę- stała sie moim drugim domem.

Sam widzisz. Kukiz zrobil przekret na Kurskiego.
          • wsk175 Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 13:47
            f.a.q napisał:

> A jak to się ma czasowo. Czy najpierw wykupił mieszkanie czy po wykupie wybudował Willę
            Skoro pisana z dużej litery to musi być okazała willa........
      • sverir Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:47
        "Mówimy o wykupie, a nie o kupnie. No szybciutko poproszę o rzetelną informację"

Mówimy, bo nam tak pasuje, a nie dlatego, że jest jakaś realna różnica.
        • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:50
          Realnie jest. Inne przepisy obowiązują przy wykupie mieszkań komunalnych, a inne obowiązują przy kupnie mieszkania na wolnym rynku.
          • sverir Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 17:26
            "Realnie jest. Inne przepisy obowiązują przy wykupie mieszkań komunalnych, a inne obowiązują przy kupnie mieszkania na wolnym rynku"

To nadal jest zakup nieruchomości. Owszem, gminy stosują bonifikaty dla wieloletnich najemców, ale to nadal jest zakup nieruchomości (przeniesienie własności nieruchomości, jeśli wolisz).
      • erka-4 Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:48
        - ja wykupiłem legalnie od gminy jak wszyscy mieszkający w tym bloku,w 2000 r. mieszkanie 80 m2 za 8 tys. polskich złotych,co prawda na prowincji.
        • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:51
          Ano właśnie. Czy to kolejny fejk news godny autorstwa Anne Applebaum?
          • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:54
            f.a.q napisał:

> Ano właśnie. Czy to kolejny fejk news godny autorstwa Anne Applebaum?

twitter.com/pkukiz/status/841442794518515714?ref_src=twsrc%5Etfw
            • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:03
              No OK dałeś mi link do dyskusji na "ćwierkaczu", a na co chciałeś w tej dyskusji zwrócić uwagę, bo nie znalazłem tam odpowiedzi na postawione pytanie?
              • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:07
                Ciemniaczku ta wypowiedz Kukiza rozwiewa twoje watpliwosci. Zawsze trzeba ci tlumaczyc jak dziecku. :(

f.a.q napisał:

• f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:09
                  Która?
                  • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:13
                    q.... mac slepy jestes?

"To nie była transakcja życia. To się należało jak psu buda. ".
                    Jak z dzieckiem :(((
                    www.facebook.com/kukizpawel/posts/1387836324617417
                    • f.a.q Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:52
                      Roboczo możemy przyjąć takie założenie. No dawaj: kawa na ławę.
          • erka-4 Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 12:40
            f.a.q napisał:

- otóż to,jakiś gorszysort pierdnie a reszta się POdnieca.
    • j-k wykupil zgodnie z prawem. 14.03.17, 11:36
      gorszysort napisał(a):
      teraz dba o... własne dobra materialne , wykupił za bezcen mieszkanie w Wwie

- wykupil zgodnie z prawem.
      PS. tez wykupilem mieszkanie po rodzicach za podobna cene.

no dobra... w nim sie urodzilem, to chyba k... mam moralne prawo ?
      • pies_na_czarnych Re: wykupil zgodnie z prawem. 14.03.17, 11:48
        Rodzice nie przepisali ci w spadku? Acha, rozumie. Jestes takim ...synem, ktoru nie zadbal o to, aby rodzice mieli swoje mieszkanie. Wolales czekac i wyludzic je za bezcen mimo, ze na stale mieszkasz w Reichu. :(
        • j-k tesz jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 12:01
          - bo nie masz w WARSZAWIE mieszkania do wykupienia, co ?

PS. No nie mogli mi przepisac - bo mialem jeszcze rodzenstwo i najpierw musialem sie z nimi dogadac i ich splacic - a dopiero potem wykupic za korzystna cene...

zalko, co ?
          • pies_na_czarnych Re: tesz jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 12:10
            To na ch... sie wpieprzasz w ta dyskusje? My tutaj nie mowimy o spadku, a o wykupieniu mieszkania komunalnego.
            • szwampuch58 Re: tesz jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 12:14
              takie ma polecenia z centrali pisowski cyngiel,jeden z glupszych do tego
            • j-k nadal jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 12:53
              pies_na_czarnych napisała:
              > To na ch... sie wpieprzasz w ta dyskusje? My tutaj nie mowimy o spadku, a o wyk
              > upieniu mieszkania komunalnego.

a na wuja, nieuku, bo tesz nie mialem zadnego (formalnego) spadku i tesz wykupilem mieszkanie komunalne.

chciales dokopac Kukizowi i co wyszlo ?

XUJ.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • pies_na_czarnych Re: nadal jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 12:57
                Sam nie rozumiesz co piszesz dohtoze nauk wszelakich.
                • j-k I nadal jestes gorszym sortem :) 14.03.17, 13:02
                  pies_na_czarnych napisała:
                  > Sam nie rozumiesz co piszesz dohtoze nauk wszelakich.
                  >

pisze, ze chcieliscie wkopac Kukiza i nie wyszlo.

wykupil w Warszawie mieszkanie zgodnie z prawem.

podobnie - jak i ja.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

• ukos Re: wykupil zgodnie z prawem. 14.03.17, 22:26
        j-k napisał:

> - wykupil zgodnie z prawem.
        > PS. tez wykupilem mieszkanie po rodzicach za podobna cene.

A byłeś właścicielem innego mieszkania? Warunkiem promocyjnego wykupu było nieposiadanie innego mieszkania. Jesteś przekonany, że Kukiz nie miał innego?
    • szwampuch58 Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:48
      Jak pisowska szmata Super Ekspres opluwa " przystawke" pisowska w Sejmie to moze byc ciekawie z wnioskiem PO w Sejmie.
      • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 11:51
        Przystawki zaczynaja zmieniac front :))) Jakies "brednie" Ujazdowskiego drukuja. Napadaja na sojusznika :) Coraz weselej sie dzieje :)
    • wagonetka pisowski tabloid nadaje na Kukiza? 14.03.17, 11:54
      oj, to coś musi trzeszczeć w nieformalnej koalicji

• j-k Trzeszczy to chyba w GW... ? 14.03.17, 12:03
        naklad spada
        deficyt narasta
        - to chwytaja sie kazdej glupoty, co ?
        • pies_na_czarnych Re: Trzeszczy to chyba w GW... ? 14.03.17, 12:11
          SE opublikowal ta informacje.
          • j-k Nadal Trzeszczy to chyba w GW... ? 14.03.17, 13:04
            skoro milosnicy GW ratuja sie informacjami z SE - to jusz nie jest dobrze...
            • taniarada Re: Nadal Trzeszczy to chyba w GW... ? 14.03.17, 13:59
              j-k napisał:

> skoro milosnicy GW ratuja sie informacjami z SE - to jusz nie jest dobrze...
              Cienko ,strasznie i rodem z Pudelka .A jak w Agorze udziały wykupi Kaczyński z Macierewiczem i z Tadziem Rydzykiem to dopiero się będzie działo .A słuchy takie chodzą .Lol.
              • pies_na_czarnych Re: Nadal Trzeszczy to chyba w GW... ? 14.03.17, 14:01
                Oczywiscie za unijne jewro wykupiOM.
    • szlachcic Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 17:36
      po to wlasnie ten nieudacznik poszedl w polityke
    • pkt4a Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 21:24
      Knurski tak tanio kupił leśniczówkę z dużą parcelą
      --
      dniateizmu.pl/
    • buldog2 Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 22:09
      Staje się PISowcem pod każdym w każdym calu.

--
      A poza tym sądzę, że Antoni powinien być skazany za zdradę stanu i spowodowanie katastrofy drogowej
      • pies_na_czarnych Re: Kukiz grabi do siebie 14.03.17, 22:14
        Odebrali mu ideologie - mam na mysli jego pomysl o referendum w sprawie wyjscia z EU. Teraz chca go osmieszyc wsrod czlonkow jego smiesznej partii. Jeszcze troche i nastapi przejecie K15.
    • ukos 10% płacili wszyscy wykupujący mieszkanie najemcy 14.03.17, 22:23
      Jednakże pod warunkiem, że nie byli właścicielami innego mieszkania. Jeśli Kukiz nie miał wówczas (2010) innego mieszkania, to nie można się go czepiać. Jakoś jednak nie chce mi się wierzyć, żeby nie miał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka