Dodaj do ulubionych

dziwny minister Radziwiłł

06.04.17, 17:57
mówi, że nie wypisałby recepty na pigułkę nawet swojej zgwałconej córce, bo chce "dać świadectwo"

chce dać świadectwo a nie może, bo córki nikt nie zgwałcił

to takie lipne świadectwo teoretyczne - jak matura kupiona na bazarze

Obserwuj wątek
    • lumpior Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 18:01
      To fundamentalista wyznaniowy,świrokatol. Ale dlaczego taki jest ministrem?
      • pies_na_czarnych Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 18:28
        Tajemniczy suweren tak chcial.
        • don.kichote Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 18:52
          pies_na_czarnych napisała:

> Tajemniczy suweren tak chcial.

A dokładniej:
          Jak PO "suwerenowi"
          Tak "suweren" PO...
      • titerlitury Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 18:39
        Dostał zapłatę za szefowanie Porozumieniu Zielonogórskiemu, które co styczeń urządzało wielką awanturę z Arłukowiczem. Teraz w kontraktowaniu POZ nic się nie zmieniło, a strajku prywatnych przychodni nie było.
        • wagonetka ale ja nie o tym! 06.04.17, 18:41
          ja o tym, że on chce dać świadectwo a tu córka niezgwałcona!
          • lumpior Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 18:49
            Córki /cztery/ powinny się go wyrzec i pogonić z domu na plebanie do proboszcza.
          • titerlitury Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 18:57
            Trudno to komentować. Jest katolikiem, powinien powtórzyć co nieco z Katechizmu, np kwestię grzechu pychy (jednego z głównych).
            • 99venus Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:02
              Mnie nie interesują osobiste poglady ministranta Radziwiłła.To jego sprawa.
              Natomiast interesują mnie zboczone poglądy ministra Radziwiłła,który jest ministrem wszystkich Polaków a nie tylko katolików.
            • wagonetka Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:05
              titerlitury napisała:

> Trudno to komentować.

nie
              trzeba to komentować, bo tego nie mówi osoba prywatna, tylko minister, który decyduje o życiu kobiet

tu widzimy, ze dla niego najważniejsze jest "danie świadectwa" (co jest jego całkowicie prywatną sprawą) a nie dobro kobiet (co jest jego obowiązkiem i za co płacą mu podatnicy)

mam nadzieję, że jego córka w opisanym przypadku poszłaby do innego lekarza, nie do ojca - tym samym nie dając mu możliwości "dania świadectwa", na czym jedynie mu zalezy

nie wolno tej sprawy zbywać

• titerlitury Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:14
                Tylko co z tego wynika? Odkąd TK, pod wodzą uwielbianego tu prezesa Rzepliński ego, "klepnął" klauzulę sumienia, to mamy taką nienormalną sytuację. Następny w kolejce będzie świadek Jehowy, który odmówi transfuzji choremu z krwotokiem, ale nie sposób będzie mieć do niego pretensję, bo tak dyktować mu sumienie. Kolejny będzie anestezjologiem żyd, który odmówi podania znieczulenia w sobotę itd
                • wagonetka Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:47
                  titerlitury napisała:

> Tylko co z tego wynika?

jak to - co wynika?
                  wynika to, że obnażamy bezbożnośc Radziwiłła
                  mało?

• titerlitury Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:50
                    Mało. Prawa nie zmienimy. Tacy bufoni w kitach i za aptejarską ladą dostali przyzwolenie na ignorowanie prawa i nauki, już im tego nie odbierzesz.
                    • wagonetka Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 19:57
                      titerlitury napisała:

> Mało.

a co proponujesz więcej?

• titerlitury Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 20:43
                        Teraz możemy zastanowić się jak zmienić i konstytucję i ustawę o zawodzie lekarza i farmaceuty, by już skończyć z tymi bredniami o sumieniu.
                    • 99venus Re: ale ja nie o tym! 06.04.17, 20:03
                      Jak kolejny rząd będzie miał jaja to obierze-razem z koncesją.
        • eiran Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 18:49
          Radziwiłł nie szefował Porozumieniu Zielonogórskiemu, był aktywistą Naczelnej Izby Lekarskiej.
          • titerlitury Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 19:00
            To prawda. Nie był. Zapamiętałam jego wypowiedzi popierają te protesty, i się zagalopowałam. Przepraszam wszystkich.
    • piq to nie są chrześcijanie, tylko faryzeusze,... 06.04.17, 19:22
      ...podstawowa chrześcijańska zasada etyczna, wypływająca z trzykrotnego "zaparcia się" Piotra, mówi: od nikogo nie wolno domagać się heroizmu, bo jest to głęboko niemoralne; heroizm jest kwestią osobistego wyboru, jak Chrystusowa ofiara na krzyżu, a nie zobowiązania przez kogoś. Do Piotra nikt nie miał pretensji, bo zapierając się Chrystusa ratował swoje zdrowie i życie. Nikt dzisiaj, albo mało kto, czyta Pismo święte ze zrozumieniem.

Prdlenie kretynów typu Radziwiłł to typowy faryzeizm. Po to, żeby potem z pychą pójść do kościoła i w pysze stanąć przed Bogiem mówiąc: "zobacz sobie, jaki jestem super, bo dla bycia superwpytę pobożnym chrześcijaninem skazałem na piekło za życia innego człowieka". To znany w teologii grzech pychy w swojej modelowej formie. Wystarczy przypomnieć przypowieść Chrystusa o celniku i faryzeuszu w świątyni.

Ja jestem wierzącym chrześcijaniniem i nigdy, ale to przenigdy, nie zakazywałbym ofiarom przestępstw seksualnych przerywania wynikającej z nich ciąży. Jeśli są w stanie unieść brzemię urodzenia dziecka z gwałtu, to jest ich wybór. Ale zmuszanie ich do dołożenia kolejnej traumy do poprzedniej krzywdy jest nieludzkie, a zatem i nieboskie.

Etyka nie jest rzeczą prostą, wbrew temu, co sądzą faryzeusze typu Radziwiłła. To wielokrotnie dokonywanie straszliwych wyborów między większym a mniejszym złem, zawsze jednak mając na względzie miłość bliźniego swego. Zabójstwo nienarodzonego dziecka to straszna rzecz, ale dokopanie skrzywdzonej, żeby przymusowo urodziła dziecko swojemu oprawcy, jest jeszcze straszniejsze, bo to pośrednia nagroda dla złoczyńcy: jego geny proliferują. A dla niej niewyobrażalne cierpienie fizyczne - poród jest kuresko bolesny - i zwłaszcza psychiczne.
      • wagonetka Re: to nie są chrześcijanie, tylko faryzeusze,... 06.04.17, 19:39
        otóż to

>Etyka nie jest rzeczą prostą, wbrew temu, co sądzą faryzeusze typu Radziwiłła. To wielokrotnie dokonywanie straszliwych wyborów między większym a mniejszym złem, zawsze jednak mając na względzie miłość bliźniego swego.

Radziwiłł i jemu podobni stawiają się w roli Boga zapominając o tym, że to Bóg dał ludziom wolną wolę i każdy będzie sądzony za to, jak jej użył i w jakim celu

to pełne pychy "danie świadectwa" strasznie mnie zirytowało

• titerlitury Re: to nie są chrześcijanie, tylko faryzeusze,... 06.04.17, 19:45
        Ta sama przypowieść przychodzi mi na myśl za każdym razem, gdy słyszę o tego typu "świadectwach", jak to Radziwiłła. Przypomnijmy:

Tym natomiast, którzy byli przekonani o swej sprawiedliwości, a innymi gardzili, powiedział taką przypowieść: "Dwóch ludzi weszło do świątyni, aby sie modlić: jeden był faryzeuszem, a drugi celnikiem. Faryzeusz skupiony na sobie tak sie modlił: 'Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie: zdziercy, niesprawiedliwi, cudzołożnicy, albo jak ten celnik. Poszczę dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam' . Celnik natomiast stał z daleka i nie śmiał nawet oczu podnieść ku niebu, ale bił się w piersi, mówiąc: 'Boże, bądź miłosierny dla mnie, grzesznego'. Mówię wam: Ten odszedł do domu usprawiedliwiony, nie tamten. Bo każdy kto się wywyższa, będzie ponizony; a kto się uniża, bedzie wywyższony.
        Łuk, 18, 9-14
    • pandaber Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 19:53
      W działaniach naszego nierządu dostrzegam zbyt wiele podobieństw do rządów Himmlera i propagandy Josepha Goebbelsa a minister od zdrowia to taki rodzimy Josef Mengele chcący eksperymentować na żywych kobietach ("abo urodzi abo umrze"). Co to za gadka że należy chronić od poczęcia do naturalnej śmierci? Dlaczego poprzez działania wszystkich rządów doprowadza się do tego by ludzie jednak wcześniej umierali jeśli nie z braku leków to z braku procedur lub terminów do zabiegów na cito za 5 lat? Czas na wojnę.
      • 99venus Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 20:07
        To są działania i postawy typowe dla rządów autorytarnych i totalitarnych.Aborcja była zakazana w państwie Hitlera,Stalina,Bieruta to może być zakazana i w panstwie kaczyńskiego.
    • taniarada Ja już przestałem się dziwić w tym kraju 06.04.17, 20:04
      Jak zwykły elektryk został prezydentem i robił rewolucję .
      • pandaber Re: Ja już przestałem się dziwić w tym kraju 06.04.17, 20:07
        taniarada napisał(a):

> Jak zwykły elektryk został prezydentem i robił rewolucję .

Jak go zobaczyłem na płocie i z długopisem większym od niego, od razu przyszło mi do głowy Lech Koniecpolski.
    • porannakawa01 Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 20:52
      wagonetka napisał(a):

> mówi, że nie wypisałby recepty na pigułkę nawet swojej zgwałconej córce, bo chc
      > e "dać świadectwo"
      No tak - ale to nie on chowałby to dziecko lecz córka.
      Decyduje o jej losie jej to odbierając.
      Dziadziuś powie - będę to dziecko kochał.
      Tak, ale to dziecko będzie musiało być wychowywane przez córkę.
      Co za dureń!
      • 99venus Re: dziwny minister Radziwiłł 06.04.17, 21:16
        Cały czas był taki.Dlaczego dzisiaj miałby się nagle zmienic.
    • kylax4 To coś jest ministrem zdrowia w tym kraju? 06.04.17, 20:55
      W USA natomiast wiceprezydent nie je posiłków w towarzystwie innych kobiet, bez swojej żony. Bo to takie islams.....chrześcijańskie fanatyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka