Dodaj do ulubionych

Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem

29.05.17, 02:12
"Wojewoda zachodniopomorski - jak mówią urzędnicy - na polecenie ministra obrony narodowej skierował pismo do wójtów burmistrzów i prezydentów miast. A w nim, powołując się na ustawę o zarządzaniu kryzysowym, prosi o informacje o osobach innych narodowości posiadających obywatelstwo polskie oraz posiadających inne obywatelstwo i zezwolenie na pobyt na terytorium Polski."

fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/urzedy-maja-zbierac-informacje-o-obywatelach-innych-narodowosci-platforma-bije-na-alarm-pis-tlumaczy-ze-chodzi-o-bezpieczenstwo,743837.html

Tak się zastanawiam skąd ci wójtowie, burmistrzowie czy prezydenci miast mają wziąć te informacje. Z danych spisu powszechnego? Chyba nie, gdyż do tego źródła może sięgnąć MON i cała akcja byłaby niepotrzebna (chyba że chodzi jedynie o zasianie strachu wśród ciemnego ludu). Tak więc pewnie będą ankietować suwerena. Jeśli te ankiety pojawią się także w moim województwie, to odpowiem - jestem Syryjczykiem. Syryjczykiem o żydowskich korzeniach (żydowskim korzeniu?).

S.
Obserwuj wątek
    • j-k Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemcow 29.05.17, 02:18
      kazdy cudzoziemiec mieszkajacy dluzej, niz 3 miesiace w Polsce musi byc zameldowany

i przedstawic wazny paszport wraz z wazna wiz pobytowa
      • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 08:21
        Zanim się zamelduje, musi mieć prawo pobytu, a prawo pobytu dostaje od wojewody. Wójt nie będzie miał pełniejszej informacji, niż wojewoda.
        • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 10:34
          sverir napisał:

> Zanim się zamelduje, musi mieć prawo pobytu, a prawo pobytu dostaje od wojewody
          > . Wójt nie będzie miał pełniejszej informacji, niż wojewoda.

Ale wojewodzie chodzi też o tych, co są już polskimi obywatelami również. Poza tym migrant to nie krowa (nie jest upalowany na łańcuchu). Dziś była praca w dolnośląskiem, jutro jest w zachodniopomorskiem. Migrant jako sama nazwa mówi migruje.
          • jureek Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 11:46
            inocom napisał:

> Ale wojewodzie chodzi też o tych, co są już polskimi obywatelami również.

No i to jest właśnie wezwanie do kapowania i stygmatyzacja tych, którzy nie są Polakami z dziada pradziada. Skąd burmistrz czy wójt ma wiedzieć, czy obywatel polski żyjący na terenie jego miasta czy gminy zadeklarował w spisie inną narodowość niż polska?
            Czy chodzi może o to, żeby taki burmistrz wypytywał sąsiadów, czy np. taka Edyta Górniak jest obywatelką polską narodowości romskiej czy jakiejś innej? Takie wezwania i łączenie tego z kwestią bezpieczeństwa to sugerowanie, jakoby ktoś, kto niczym nie zawinił, kto przestrzega prawa i jest lojalnym obywatelem państwa polskiego, stanowił większe zagrożenie dla bezpieczeństwa tylko dlatego, że nie jest narodowości polskiej. Stąd do nazizmu już tylko mały kroczek.
            • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 12:58
              jureek napisał:

> inocom napisał:
              >
              > > Ale wojewodzie chodzi też o tych, co są już polskimi obywatelami również.
              >
              >
              > No i to jest właśnie wezwanie do kapowania i stygmatyzacja tych, którzy nie są
              > Polakami z dziada pradziada. Skąd burmistrz czy wójt ma wiedzieć, czy obywatel
              > polski żyjący na terenie jego miasta czy gminy zadeklarował w spisie inną narod
              > owość niż polska?

I wszystko jasne.

obywatel.gov.pl/documents/10181/0/Zgłoszenie+pobytu+stałego/b1898dde-b716-4988-8ed4-3595bd0fe0e4

obywatel.gov.pl/documents/10181/0/Zgłoszenie+pobytu+czasowego/16550a09-a89e-416c-b6e8-1984804e6a05
              • snajper55 Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 13:23
                inocom napisał:

> I wszystko jasne.
                >
                > obywatel.gov.pl/documents/10181/0/Zgłoszenie+pobytu+stałego/b1898dde-b716-4988-8ed4-3595bd0fe0e4
                >
                > obywatel.gov.pl/documents/10181/0/Zgłoszenie+pobytu+czasowego/16550a09-a89e-416c-b6e8-1984804e6a05

Gołąbku, a gdzie tam jest pytanie o narodowość?

S.
              • jureek Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 14:59
                inocom napisał:

> jureek napisał:
                >
                > > inocom napisał:
                > >
                > > > Ale wojewodzie chodzi też o tych, co są już polskimi obywatelami ró
                > wnież.
                > >
                > >
                > > No i to jest właśnie wezwanie do kapowania i stygmatyzacja tych, którzy n
                > ie są
                > > Polakami z dziada pradziada. Skąd burmistrz czy wójt ma wiedzieć, czy oby
                > watel
                > > polski żyjący na terenie jego miasta czy gminy zadeklarował w spisie inną
                > narod
                > > owość niż polska?
                >
                > I wszystko jasne.

Jeśli te formularze sprawiają, że wszystko jest jasne, to najwyraźniej nie zrozumiałeś pytania (albo udajesz, że nie zrozumiałeś). Pytałem skąd burmistrz czy wójt ma wiedzieć, jakiej kto jest narodowości. Z zalinkowanych przez Ciebie formularzy to nie wynika.
                • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 15:13
                  Mówią, że po nazwiskach ich poznacie. Wiadomo, że jeżeli ktoś się nazywa Mwalezi Nchindo to Polakiem być nie może. Z takim nazwiskiem?
                  • jureek Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 20:45
                    sverir napisał:

> Mówią, że po nazwiskach ich poznacie. Wiadomo, że jeżeli ktoś się nazywa Mwalez
                    > i Nchindo to Polakiem być nie może. Z takim nazwiskiem?

Samuel Rodrigo Pereira może być? A Wassermann?
                    • pies_na_czarnych Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 21:13
                      Macierewicz, Ickiewicz, Moskowicz tez jakos "swojsko" brzmi :o
                    • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 30.05.17, 07:16
                      Wassermann jeszcze się może wybronić imieniem, jeżeli ma na imię Władysław czy Władysława. Ale Margarita, nawet spolszczona do Małgorzaty, to już obcy element.

O Samuelu nie ma co wspominać - obcy jak w mordę strzelił. Ciekawe, czy go jakaś gmina wykaże w spisie?
                      • snajper55 Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 30.05.17, 12:39
                        sverir napisał:

> Wassermann jeszcze się może wybronić imieniem, jeżeli ma na imię Władysław czy
                        > Władysława. Ale Margarita, nawet spolszczona do Małgorzaty, to już obcy element.

A czy człowiek mający imię Richard może być narodowości polskiej?

S.
                        • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 30.05.17, 13:40
                          Richard to germańsko-celtyckie imię, żaden prawdziwy Polak nie będzie nosił takiego imienia.
                          • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 30.05.17, 22:02
                            sverir napisał:

> Richard to germańsko-celtyckie imię, żaden prawdziwy Polak nie będzie nosił tak
                            > iego imienia.

Richard Ubaydah ibn al-Harith brzmi dumnie.
                            • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 31.05.17, 06:53
                              Nie bardziej niż Richard Henry. Po imionach widac, że nie tylko Polak, ale jeszcze dumny z tego.
                              • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 31.05.17, 07:55
                                sverir napisał:

> Nie bardziej niż Richard Henry. Po imionach widac, że nie tylko Polak, ale jesz
                                > cze dumny z tego.

Nieważne czy Polak czy nie. Facet był kiedyś bodajże Ryszardem. Ta zmiana wskazuje, że wskazana jest stała obserwacja służb. W 2005 w Pekinie spotkałem go jeszcze jako Rycha.

Częste podróże po świecie i ustawiczne zmiany imion stanowią powód do obserwacji.
                                • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 31.05.17, 09:07
                                  "Facet był kiedyś bodajże Ryszardem"

Kiedyś był Richardem Henrym, Ryszardem został w 2013 roku.
                                  • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 31.05.17, 09:08
                                    sverir napisał:

> "Facet był kiedyś bodajże Ryszardem"
                                    >
                                    > Kiedyś był Richardem Henrym, Ryszardem został w 2013 roku.

Dzięki za wyjaśnienia.
                                    • sverir Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 31.05.17, 09:11
                                      A i nie ma za co.
                                      • inocom Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 01.06.17, 00:31
                                        sverir napisał:

> A i nie ma za co.

Jest. Może wziął sobie słowa z Tiananmen. "Cześć Rysiu".
      • snajper55 Re: Z Urzedu Meldunkowego i Urzedu d/s Cudzoziemc 29.05.17, 12:07
        j-k napisał:

> kazdy cudzoziemiec mieszkajacy dluzej, niz 3 miesiace w Polsce musi byc zameldo
        > wany
        >
        > i przedstawic wazny paszport wraz z wazna wiz pobytowa

To nie chodzi o cudzoziemców, tylko o Polaków niepolskiej narodowości.

S.
    • mariner4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 05:34
      PiS szykuje nowe ustawy norymberskie?
      M.
      • man_sapiens Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:23
        Idee Lenina a ostatnio także Hitlera wiecznie żywe - w PiSie
    • erka-4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 07:06
      Ale będziesz musiał ten korzeń pokazać i czym się pochwalisz wówczas ?
      Bo że ty jesteś snajper to wszem i wobec wiadomo,ale czy masz czym strzelać to już takie pewne nie jest.
      • matigrypl Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 07:13
        A może byś tak pokazał zdjęcie swojej facjaty? Wtedy moglibyśmy ocenić ten korzeń. Zasada jest prosta; co na wystawie to i w sklepie!
    • mariner4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 07:14
      Zalegalizowane szmalcownictwo?
      No cóż, mamy też i taką tradycję.
      M.
    • erka-4 cytat też stamtąd 29.05.17, 07:17
      - Nie patrzą na to, czy ktokolwiek złamał prawo. Przecież większość z nich nigdy nie złamała prawa. Przypomnę, że prawie pół miliona Polaków deklaruje inną narodowość niż polska - dodaje Sławomir Nitras. (www.tvn24.pl)

- panie Nitras,jak już obcy wysadzi siebie i dziesięciu Polaków w powietrze to nie będzie sensu prowadzić w jego sprawie wywiadu kim on jest,czyli był,bo fakt sam na niego wskaże.

Czy ta PO nie ma pośród siebie kilku ludzi mądrzejszych,którzy potrafiliby trochę lepiej pie.rzyć ?
      • erka-4 post scriptum... 29.05.17, 07:25
        erka-4 napisał:

> - Nie patrzą na to, czy ktokolwiek złamał prawo. Przecież większość z nich nigdy nie złamała prawa. Przypomnę, że prawie pół miliona Polaków deklaruje inną narodowość niż polska - dodaje Sławomir Nitras. (www.tvn24.pl)
        >
        - przecież większość z nich jest niewinna,tak twierdzi pan Nitras,czyli wniosek z tego wynika jeden,że iluś jest winnych,o czym wie pan Nitras skoro twierdzi jak stwierdził.
        A zatem panie Nitras,co pan wie w sprawie tych winnych,że tak się głupio spytam.
        A słowo się powiedziało.
        A co będzie jak się spyta pana prokurator i poprosi o podzielenie się wiedzą na tych winnych temat ?
        No co będzie,będzie musiał pan coś odpowiedzieć.
        Chyba nie powiesz pan - POcałujcie mnie w doopę,jak niedawno było w to w sejmie.
      • snajper55 Re: cytat też stamtąd 29.05.17, 12:10
        erka-4 napisał:

> - panie Nitras,jak już obcy wysadzi siebie i dziesięciu Polaków w powietrze to
        > nie będzie sensu prowadzić w jego sprawie wywiadu kim on jest,czyli był,bo fakt
        > sam na niego wskaże.

Jaki "obcy"? Obywatel polski od pokoleń mieszkający w Polsce to obcy? Ja by cię tak sprawdzić do szóstego pokolenia to by mogło się wydać, że ty też jesteś obcy.

S.
        • erka-4 żadna tajemnica to jest 30.05.17, 06:13
          snajper55 napisał:

> Jaki "obcy"? Obywatel polski od pokoleń mieszkający w Polsce to obcy? Ja by cię
          > tak sprawdzić do szóstego pokolenia to by mogło się wydać, że ty też jesteś ob
          > cy.
          >
          > S.

- a po co sprawdzać skoro mój ojciec jest Francuz,a ja jestem Polak z krwi i kości,za Polskę dałbym się zastrzelić.
          Nawet przez ukrytego snajpera.
          • erka-4 tylko PO co tak pieprzyć... 30.05.17, 06:17
            ...jak ten Nitras POpieprzył wszystko.
            A może i dobrze bo summa summarum wiadomo o co mu chodzi i jego towarzyszom.
            POpier.oleni to są chłopcy.

• snajper55 Re: żadna tajemnica to jest 30.05.17, 12:31
            erka-4 napisał:

> - a po co sprawdzać skoro mój ojciec jest Francuz,a ja jestem Polak z krwi i k
            > ości,za Polskę dałbym się zastrzelić.
            > Nawet przez ukrytego snajpera.

Skoro ojciec Francuz, to jesteś tylko połowicznie Polakiem, a połowicznie - Francuzem. Służby powinny mieć na ciebie oko, szczególnie, że we Francji jest dużo muzułmanów. Kto wie, może jesteś w połowie muzułmaninem? Czyli w połowie terrorystą.

S.
            • sverir Re: żadna tajemnica to jest 30.05.17, 13:45
              Francja, parafrazując Wielgusa, jest kalifatem. Połowiczny Francuz na pewno jest połowicznym islamistą. Co z tego, że kocha Polskę, jeżeli druga połowa zamierza się wysadzić?
    • taniarada Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 07:47
      Jeżeli jesteś cudzoziemcem przebywającym w Polsce dłużej niż 14 dni i planujesz powrót do kraju, w którym mieszkasz na stałe, musisz się zameldować na pobyt czasowy.

Jeśli jesteś aktualnie zameldowany na pobyt stały w Polsce, nie musisz się meldować na pobyt czasowy. Poniżej dowiesz się, jak to zrobić.

Jak załatwić sprawę
      Kiedy musisz się zameldować na pobyt czasowy
      najpóźniej w 30. dniu, licząc od dnia przybycia do miejsca pobytu czasowego w Polsce - jeśli jesteś:
      obywatelem państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub członkiem rodziny takiego cudzoziemca,
      obywatelem państwa członkowskiego Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) – strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym lub członkiem rodziny takiego cudzoziemca,
      obywatelem Konfederacji Szwajcarskiej lub członkiem rodziny takiego cudzoziemca,
      najpóźniej w 4 dniu, licząc od dnia przybycia do miejsca pobytu czasowego w Polsce - jeśli nie zaliczasz się do powyższej grupy i będziesz przebywać w Polsce ponad 14 dni.Ogólnie by w Polsce było spokojnie to wszyscy Syryjczycy z żydowskimi korzeniami wraz z wyborcami Platformy Obywatelskiej powinni wyjechać na Madagaskar. A reszta nowoczesnych na Maderę .I jaki był by spokój w Polsce. siema.
      • matigrypl Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:02
        Czym się kierowało peło wstawiając mitrasa na listę wyborczą? Lenin twierdził że ważne funkcje państwowe może pełnić nawet kucharka. Tymczasem peło chce udowodnić w praktyce że na takie funkcje nadaje się świetnie cham, bezczelny z kulturą na bakier, facet który na każdym kroku pokazuje swoje korzenie cwaniaka z pod budki z piwem.
    • horpyna4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 07:53
      Tego typu informacje w cywilizowanych krajach zbierają służby specjalne i trzymają przy tym gęby na kłódkę. To, że często nie potrafią takich informacji w porę wykorzystać, to zupełnie inna sprawa.

Podawanie do publicznej wiadomości ma nie tylko wzmocnić poparcie "prawdziwych Polaków" dla obecnej władzy, ale też skompromitować nasz kraj. Nie po raz pierwszy zresztą.

Szczucie (bo to jest szczucie na "innych") zwiększy wrogość bezmózgów i będzie coraz więcej przypadków pobicia (a nawet zabicia) obywateli o nieco odmiennym wyglądzie.
      • taniarada Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:00
        horpyna4 napisała:

> Tego typu informacje w cywilizowanych krajach zbierają służby specjalne i trzym
        > ają przy tym gęby na kłódkę. To, że często nie potrafią takich informacji w por
        > ę wykorzystać, to zupełnie inna sprawa.
        >
        > Podawanie do publicznej wiadomości ma nie tylko wzmocnić poparcie "prawdziwych
        > Polaków" dla obecnej władzy, ale też skompromitować nasz kraj. Nie po raz pierw
        > szy zresztą.
        >
        > Szczucie (bo to jest szczucie na "innych") zwiększy wrogość bezmózgów i będzie
        > coraz więcej przypadków pobicia (a nawet zabicia) obywateli o nieco odmiennym w
        > yglądzie.
        A kto kogo szczuje ? I nic nie można zrozumieć z twojego postu.
        • yoma Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 11:55
          A to mnie akurat nie dziwi, taniusza...
    • pies_na_czarnych Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:04
      Zwyczajny nazizm.
      • taniarada Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:09
        pies_na_czarnych napisała:

> Zwyczajny nazizm.
        Tradycyjnie bez sensu i składu i racji tego tematu.
        • kfugktru23 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:15
          A czy rozróżnianie obywateli nie jest nazizmem?
          • f.a.q Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 11:59
            Czyli chcesz nam dać do zrozumienia, że Izraela jest państwem nazistowskim? A to się narobiło....:))))

izraelczyk.pl/index.php/travel/israel/guide/about-israel/israel-society/24-1149
    • kfugktru23 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:08
      To ile pokoleń wstecz będą badać napletki?
      • pies_na_czarnych Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 11:57
        kfugktru23 napisał:

> To ile pokoleń wstecz będą badać napletki?

Na razie beda kazali przyszywac do ubran roznokolorowa gwiazdy. Rozne kolory w zaleznosci od kraju z jakiego pochodzi dany czlowiek.
        • snajper55 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 12:21
          pies_na_czarnych napisała:

> Na razie beda kazali przyszywac do ubran roznokolorowa gwiazdy. Rozne kolory w
          > zaleznosci od kraju z jakiego pochodzi dany czlowiek.

To nie chodzi o pochodzenie z innego kraju. To chodzi o narodowość Polaków pochodzących z Polski.

S.
    • taniarada Jestem Czeczenem i też będę gadał Polakom 29.05.17, 08:15
      Kogo mają przyjmować do swojego kraju.Mamed Chalidow to jeden z najbardziej znanych polskich zawodników mieszanych sztuk walki (MMA). Urodził się w Groznym, jest pochodzenia czeczeńskiego. Na walkach MMA zarobił w Polsce fortunę, reklamuje polskie produkty. Ostatnio postanowił mówić Polakom co mają robić we własnym kraju i kogo do siebie przyjmować.Jest praktykującym muzułmaninem, w związku z czym nie trenuje w okresie ramadanu i nie toczy walk przez około 2 miesiące po nim. Mamed tak dobrze zasymilował się w naszym kraju, że ożenił się z ładną, polską blondynką, która w wywiadzie przyznała, że od wielu lat żyła jak muzułmanka, a niedawno odeszła od katolicyzmu i przeszła na islam. Mamed Chalidow wyraził swoje zdanie na temat uchodźców podczas konferencji „Smart Metropolia. Miasta Otwarte”, która miała miejsce w Gdańsku.

Czytaj więcej na: prawicowyinternet.pl/paranoja-imigrant-mamed-chalidov-mowi-polakom-kogo-maja-przyjmowac-do-wlasnej-ojczyzny/
      • erka-4 ja nie jestem zakochany 30.05.17, 06:27
        taniarada napisał(a):

która w wywiadzie przyznała, że od wielu lat żyła jak muzułmanka, a niedawno odeszła od katolicyzmu i przeszła na islam.

- no właśnie,przeszła na islam,czyli im o to chodzi,żebyśmy pomału też to zrobili,no a co mają zrobić polscy izraelici ?
        • snajper55 Re: ja nie jestem zakochany 30.05.17, 12:34
          erka-4 napisał:

> - no właśnie,przeszła na islam,czyli im o to chodzi,żebyśmy pomału też to zrobi
          > li,no a co mają zrobić polscy izraelici ?

A co w tym złego, jeśli chcą? Katolicy chcą tego samego - aby wszyscy stali się katolikami. Nawet misjonarzy wysyłają w tym celu. A kiedyś wojska wysyłali, aby chrzcić innowierców lub mordować tych, którzy zmienić wiary nie chcieli.

S.
    • kfugktru23 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:24
      Cyba i Kwiecień nie byli nawet w Syrii...
    • szlachcic Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 08:30
      Snajper
      po pierwsze, mamy juz 18 miesiecy pislamizmu, naucz sie pisac, pisze sie "wziąść" a nie "wziąć" Gdzie byles jak pisowska pani profesor Pawlowicz dala wyklad o polskiej pisowni tego slowa. Czas odejsc od lewactwa snajper
      po 2 - nie doceniasz pisowskiej mentalnosci. Ci prezydenci miast maja swoich podleglych ludzi a oni 35% pierwszego sortu ktory z nieukrywana radoscia wskaze ten drugi sort bo mielismy czasy ze ludzie mowili o swoim pochodzeniu dosc otwarcie
      Takze sito pisowskie zadziala - bedzie mozna zwolnic tysiace aby dac miejsce dla swoich
      • snajper55 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 12:18
        szlachcic napisał:

> Snajper
        > po pierwsze, mamy juz 18 miesiecy pislamizmu, naucz sie pisac, pisze sie "wziąś
        > ć" a nie "wziąć" Gdzie byles jak pisowska pani profesor Pawlowicz dala wyklad o
        > polskiej pisowni tego slowa. Czas odejsc od lewactwa snajper
        > po 2 - nie doceniasz pisowskiej mentalnosci. Ci prezydenci miast maja swoich po
        > dleglych ludzi a oni 35% pierwszego sortu ktory z nieukrywana radoscia wskaze t
        > en drugi sort bo mielismy czasy ze ludzie mowili o swoim pochodzeniu dosc otwar
        > cie
        > Takze sito pisowskie zadziala - bedzie mozna zwolnic tysiace aby dac miejsce dl
        > a swoich

Masz rację. Już wiem jak ta ankieta będzie wyglądać. :/ Będzie miała tylko jeden punkt i nie będzie nim pytanie o narodowość ankietowanego. Będzie to całkiem inna prośba:

"Wymień znane ci osoby, które nie są polskiej narodowości."

Być może ta ankieta będzie skierowana jedynie do członków PiS.

S.
      • erka-4 czasami taki czas nadchodzi... 30.05.17, 06:39
        ...że to co było nie musi być nadal,a zatem to słowo "wziąść" bardziej od "wziąć" "siem" mi podoba,więc można w końcu o zmianie pomyśleć bo przecież nic nie jest na ziemi wieczne.
        Nawet eksperta można do nowego przekonać.
        Ale co by nie mówić czy "wziąć" czy "wziąść" będzie to w Polsce już nigdy jak było nie będzie,nawet kiedy PiS odejdzie.
        POra się z tym POgodzić.
        AMEN.
        • snajper55 Re: czasami taki czas nadchodzi... 30.05.17, 12:36
          erka-4 napisał:

> ...że to co było nie musi być nadal,a zatem to słowo "wziąść" bardziej od "wzią
          > ć" "siem" mi podoba,więc można w końcu o zmianie pomyśleć bo przecież n
          > ic nie jest na ziemi wieczne.

Można też zamienić "patologię" na "patalogię", jak mówi Prezes. No i czarne można zacząć nazywać białym, aby Prezesa nie trzeba było przekonywać.

S.
    • f.a.q Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 11:53
      Jak mam rozumi9eć to oświadczenie? : "Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem "
      "Korzeń" Ci transplantowano?
    • yoma Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 12:07
      I tak powinno być. Szacun Snajper.

ps Ja podam, że jestem z San Escobar.
      • taniarada Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 12:21
        yoma napisała:

> I tak powinno być. Szacun Snajper.
        >
        > ps Ja podam, że jestem z San Escobar.
        >No nie szalej .Zapomniałaś już z pochodzisz z baśniowej krainy KOD.Nie trzeba się wstydzić swoich wartości .siema.
    • pies_na_czarnych Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 12:24
      Angielscy kibole czytaja o takich pomislach i pozniej bijOM "prawdziwych polakow".
    • mariner4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 13:33
      Może warto jeszcze dodać, że jest się czarnoskórym?
      M.
      • snajper55 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 14:05
        mariner4 napisał:

> Może warto jeszcze dodać, że jest się czarnoskórym?

I gejem, który pięć razy przerywał ciążę. :)

S.
        • nazimno Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 14:26
          Popatrz, cztery razy przerwal tylko po to, by kontynuowac i przerwac piaty raz.
          To sie nazywa wytrwalosc w dazeniu do celu.

• taniarada Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 18:49
        mariner4 napisał:

> Może warto jeszcze dodać, że jest się czarnoskórym?
        > M.
        > Dziennikarz z Wyborczej.A zmienić kolor i zostać Murzynem, normalnym Afropolakiem z czarną jak noc listopadowa mordą, mazowieckim bambusem, brudasem, asfaltem, nizinnym Makumbą krótkowłosym z Grochowa? Straszne oszukaństwo – czytamy w „Dużym Formacie”.niezalezna.pl/89297-dziennikarz-wyborczej-udawal-murzyna-na-marszu-niepodleglosci
        • ave.duce Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 18:58
          Przeczytaj sobie "Czarny jak ja" Johna H. Griffina.
    • aniechto.only Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 19:34
      Czarnoskórym transseksualnym Polakiem arabskiego pochodzenia o żydowskich korzeniach w związku partnerskim z osobą tej samej płci.
      Kto da więcej? :)
      • pies_na_czarnych Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 29.05.17, 19:45
        Ja jestem UFOludkiem i co mi q... zrobicie. :p
    • mariner4 I jeszcze jedno 30.05.17, 06:44
      To nie lezy w kompetencjach ministra obrony.
      M.
      • snajper55 Re: I jeszcze jedno 30.05.17, 12:37
        mariner4 napisał:

> To nie lezy w kompetencjach ministra obrony.

W kompetencjach tego ministra obrony leży to, na co minister ma ochotę.

S.
    • adalberto3 Z Damaszku czy z Brooklynu w Nowym Jorku ? 30.05.17, 13:11
      emiddle-east.com/slady-zydowskiej-kultury-w-syrii/
      W Niemczech obcokrajowcy są pod dyskretną kontrolą. Parę lat temu znajomy z amerykańskim paszportem i prawem do stałego pobytu miał problemy z telefonem stacjonarnym. Wezwał technika z Telekomu, który potwierdził, że zakłócenia mogą pochodzić z niezbyt sprawnego podsłuchu przez BfV (Urząd Ochrony Konstytucji).
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Z Damaszku czy z Brooklynu w Nowym Jorku ? 30.05.17, 13:52
        No to musiało być tak jak mówił ten technik.
        A jak tam twoja dyskretna kontrola?
      • snajper55 Re: Z Damaszku czy z Brooklynu w Nowym Jorku ? 30.05.17, 13:55
        adalberto3 napisał:

> emiddle-east.com/slady-zydowskiej-kultury-w-syrii/
        > W Niemczech obcokrajowcy są pod dyskretną kontrolą.

Ale my nie rozmawiamy o obcokrajowcach. Na liście mają znaleźć się Polacy, którzy przyznają się do niepolskiej narodowości. A raczej którzy zostaną zaszeregowani do innej narodowości niż polska. Po zbadaniu ich przodków?

S.
    • inocom To tłumaczy ksywkę :) 31.05.17, 00:53
      snajper
    • prawdawaszaboli Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 31.05.17, 08:40
      snajper , to że masz żydowski korzeń to jasne od dawna... :)
      • mariner4 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 31.05.17, 09:27
        Pewnie twierdzisz, że w Polsce nie ma antysemityzmu? Polaczki ( no bo nie uczciwi Polacy) szmalcowali podczas wojny, szmalcują i teraz i teraz. Modlisz się często katolku do Bozi?
        M.
        • snajper55 Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 09.06.17, 00:34
          mariner4 napisał:

> Pewnie twierdzisz, że w Polsce nie ma antysemityzmu? Polaczki ( no bo nie uczci
          > wi Polacy) szmalcowali podczas wojny, szmalcują i teraz i teraz. Modlisz się cz
          > ęsto katolku do Bozi?

Ale teraz przynajmniej nie palą Żydów w stodołach.

Póki co.

S.
    • inocom Re: Jestem Syryjczykiem z żydowskim korzeniem 08.06.17, 22:53
      > S.

A kogo to obchodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka