Dodaj do ulubionych

okrągły stół z PiSem...

21.07.17, 14:03
...ale nie z rosyjskimi agentami Jarosławem Kaczyńskim i Antonim Macierewiczem, czy komunistycznymi sługusami w typie Piotrowicza czy Targalskiego, jest konieczny w sytuacji, gdy naprzeciwko PiSu nie stoi żadna opozycja, bo karykaturalne postaci Schetyny i Petru są jak z kreskówki. PiS to nie same matoły i sukinsyny w typie Błaszczaka czy Brudzińskiego czy szajbuski w typie niezrównoważonej Pawłowicz. Jak widać po pośle Rzepeckim.

Jedynym człowiekiem, który może zapobiec wybuchowi wojny na ulicach, jest prezydent. Ma odpowiednie notowania i poparcie społeczne, myślę, że jest w stanie stworzyć jakiś ośrodek myśli politycznej na zasadzie racjonalności i troski io państwo. Teraz trzeba, żeby dostał poparcie co rozsądniejszych ludzi z obozu opozycyjnego. Inaczej funkcjonowanie Państwa Polskiego, czy nawet jego istnienie, staje na ostrzu noża, a my, Polacy, będziemy się bić między sobą na ulicach.

Sorry, taki mamy klimat. Poniewieranie Adrianem musi się skończyć, bo nie ma innego konstytucyjnego ośrodka politycznego o jakimkolwiek znaczeniu, który można postawić naprzeciwko rosyjskiej agentury na czele PiSu.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:06
      Podpisze ten bidok poniewierany i co mu zrobisz?
    • snajper55 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:12
      pieluchy-i-sliniaczki napisał(a):

> ...ale nie z rosyjskimi agentami Jarosławem Kaczyńskim i Antonim Macierewiczem,

Gdy dojdzie do takiego Okrągłego Stołu, to Kaczyńskiego czy Macierewicza już dawno nie będzie na tym świecie. Czy przy Okrągłym Stole w 1989 roku siedział Gomułka czy Bierut.

S.
      • taniarada Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:18
        snajper55 napisał:

> pieluchy-i-sliniaczki napisał(a):
        >
        > > ...ale nie z rosyjskimi agentami Jarosławem Kaczyńskim i Antonim Macierew
        > iczem,
        >
        > Gdy dojdzie do takiego Okrągłego Stołu, to Kaczyńskiego czy Macierewicza już da
        > wno nie będzie na tym świecie. Czy przy Okrągłym Stole w 1989 roku siedział Gom
        > ułka czy Bierut.
        >
        > S.
        Okrągły stół z Magdalenki już dawno zeżarły korniki . Te kieliszki co pijał Wałęsa z Michnikiem i Kiszczakiem już dawno potrzaskane .Tylko te mordy jak mówił Kaczyński Jarek zostały. Nieprawdaż ?
        • snajper55 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 21:26
          taniarada napisał(a):

> Okrągły stół z Magdalenki już dawno zeżarły korniki . Te kieliszki co pijał Wał
          > ęsa z Michnikiem i Kiszczakiem już dawno potrzaskane .Tylko te mordy jak mówił
          > Kaczyński Jarek zostały. Nieprawdaż ?

Zdradziecka morda Lecha Kaczyńskiego została? No tak, na pomnikach.

S.
    • taniarada Re: Dlaczego anemiki z senatu przeciągają agonię 21.07.17, 14:14
      Nadzwyczajnej kasty. Dawać ,podpisywać i po bólu . Później pora na media . Nie ma się co certolić ,jeśli to jarzysz piq.
    • eiran Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:15
      Duda to tchórz - bardziej niż jego własna fretka.
      • taniarada Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:20
        eiran napisał:

> Duda to tchórz - bardziej niż jego własna fretka.
        >Wszyscy tchórze , agenci Putina ,kretyni i debile .Tylko ja mądry bo mam dostęp do internetu i mogę opluwać . W realu to już nie taki mocny . Prawda?
        • eiran Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:22
          Chciałbyś sprawdzić? To pisz na priv, niedorozwoju/
    • erte2 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:19
      pieluchy-i-sliniaczki napisał(a):
      PiS to nie same matoły i sukinsyny w typie Błaszczaka czy Brudzińskiego czy szajbuski w typie niezrównoważonej Pawłowicz. Jak widać po pośle Rzepeckim.

Dałełeś (-aś) się nabrać na rzepeckiego? Przecież to na milę śmierdziało ustawką, to było szyte grubymi jak postronki nićmi. Przecież cała ta "opłata paliwowa" to była typowa zasłona dymna, szczur wypuszczony w celu odwrócenia uwagi opinii publicznej od dewastacji sądów, a posiołek rzepecki posłusznie "uniósł się gniewem" na polecenie z Nowogrodzkiej.
      • eiran Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:21
        Ja bym tego nie przesądzał. Proponuję przyjrzeć się paru kolejnym głosowaniom Rzepeckiego (we wczorajszym nie brał udziału), a jeśli będzie występował w Sejmie - temu jak jest traktowany przez pisiackich marszałków.
    • ave.duce Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:19
      Oj, Piqu, Piqu... naprawdę w to wierzysz? Duda to tchórz, w dodatku bufon.

Pozdrawiam.
      • taniarada Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:22
        ave.duce napisała:

> Oj, Piqu, Piqu... naprawdę w to wierzysz? Duda to tchórz, w dodatku bufon.
        >
        > Pozdrawiam.
        >
        Ojejku jak wyżej u aryanka .Pozdrawiam.
      • buldog2 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:54
        Tu nie o to chodzi, jaki jest prezydent. Chodzi o to, że jakakolwiek próba zapobieżenia nieszczęściu może być podjęta za jego pośrednictwem. Może. Być może może tylko tak.
        Ale ja nie wierzę ani w D., ani w jakąkolwiek jego inicjatywę ratującą kraj. Ani nawet w to, że zostanie podjęta. Cóż, taki nasz los.

Na okoliczność rządów komunistycznej jaczejki PIS optymista planuje Ziemiomorze z Kubą i Wenezuelą. Pesymista robi zapasy soli, papieru toaletowego i sznurka do snopowiązałek. Realista czyści Visa albo AKM.

--
        W jednym miejscu posadzą do więzienia... W innym - każą czyścić kible. W trzecim - dadzą, po wyjściu z karceru, wilczy bilet... W czwartym - rozstrzelają na miejscu... Im bardziej różnorodne, tym lepiej, tym bogatsze będzie nasze wspólne doświadczenie..." - WKP(pis)
        • ave.duce Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 14:59
          "Tu nie o to chodzi, jaki jest prezydent."

Ależ chodzi, jak najbardziej.
          • buldog2 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 15:35
            Nie chodzi Piqowi, w imię pokoju.
            Mnie chodzi, ja nie widzę w roli innej, niż skazanego za złamanie Konstytucji. Zdradę główną.

--
            Lemingi zaplute karły reakcji
    • wariant_b Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 15:43
      > Teraz trzeba, żeby dostał poparcie co rozsądniejszych ludzi z obozu opozycyjnego.

Jeśli Adrian dostanie poparcie co rozsądniejszych ludzi, to weźmie i wykorzysta.
      Tak jak w sporze o Trybunał Konstytucyjny. I będziemy mu mogli naskakać.
    • piq Bartłomiej Sienkiewicz w podobnym tonie co ja... 21.07.17, 19:59
      ...polecam dobry tekst człowieka niezwykle kompetentnego. W tekście kilka ciekawych informacji:
      Andrzej Duda jako kluczowy partner w wysadzeniu władzy tego mściwego matoła i rosyjskiego agenta Jarosława Kaczyńskiego
      • ave.duce Re: Bartłomiej Sienkiewicz w podobnym tonie co ja 21.07.17, 21:40
        "trzeba budować przyszłość obok, a nie przeciw Kaczyńskiemu" - i - wg Sienkiewicza - tylko w dudzie nadzieja? Żałosne :(
    • yoma Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 20:06
      Piqu, czyś ty zgłupiał, w Adriana wierzysz? 200 tys. ludzi na ulicach, a pan Adrian pojechał sobie na Hel.

I w ten sposób wyraził zgodę na nazywanie go Adrianem do końca życia. This is the road to Hel(l).
    • piq trzeba się pozbyć emocji, wiem że to trudne... 21.07.17, 20:18
      ...bo sam mam z tym problem. Ale nie chodzi już o partyjne gierki, chodzi o Państwo Polskie. Można sobie wyobrażić scenariusz z tzw. "siłami pokojowymi" z rosyjskim współudziałem. Być może Kaczyński, Kownacki i Macierewicz do tego dążą. I nie wolno na to pozwolić.
      • yoma Re: trzeba się pozbyć emocji, wiem że to trudne.. 21.07.17, 20:20
        aszdziennik.pl/120575,strescilismy-andrzejowi-dudzie-ustawe-o-sadzie-najwyzszym-prosciej-sie-nie-dalo-udostepnij
      • ave.duce ... z kimś takim? 22.07.17, 06:49
        No to ja mówię sprawdzam.
        aniechto.only 21.07.17, 22:31

... Andzej Duda w 2015:

Pałac prezydencki nie będzie zamknięty. Prezydent nie będzie siedział pod żyrandolem. Ja mam za dużo energii, by w jednym miejscu siedzieć - mówił. - To nie będzie prezydentura obaw i politycznego kunktatorstwa, obaw przed społeczeństwem, które protestuje przeciwko niekorzystnym zmianom - zapewniał. - Miliony ludzi, miliony Polaków miały oczekiwanie wobec dzisiaj rządzących i wobec prezydenta. Czy prezydent ich przyjął? Czy rozmawiał? Czy szukał z nimi dialogu? Nie. Zawsze tylko podpisywał te ustawy, które przyniesiono mu z Sejmu, które przeprowadzał rząd Donalda Tuska, a teraz przeprowadza rząd pani premier Ewy Kopacz - zarzucał ówczesnemu prezydentowi Bronisławowi Komorowskiemu. - To jest rola prezydenta? Prezydent – notariusz rządu? Ja takiej prezydenturze mówię "nie" - podkreślił Andrzej Duda. I zapowiedział: - Będę współpracował z każdym rządem, który prowadzi działania proobywatelskie". (www.tvn24.pl)
        ...
    • behemot17-13 Re: okrągły stół z PiSem... 21.07.17, 21:19
      Zależności. Adrian był kandydatem na prezydenta i jest prezydentem przez przypadek. Każdy kto choć trochę interesuje się polityką, wie, że Adrian w pierwotnym założeniu miał być do odstrzału i gdyby przegrał, nikt z PiS-u nie rwałby sobie włosów z głowy, tym bardziej z nosa. Zrządzeniem losu, Adrian dostąpił zaszczytu sprawowania najwyższego urzędu w Polsce, a tym samym popadł w zależność, właściwie powinność względem "dobroczyńcy".
      Poza tym i w ogóle, Adrian nigdy nie będzie Andrzejem Dudą, nieskrywana wdzięczność a też autentyczna identyfikacja z naczelnikami spod znaku PiS, nie uwzględnia samodzielności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka