Dodaj do ulubionych

Ustawy dotyczące sądów - pytanie

25.07.17, 15:46
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co konkretnie chodzi w ustawach dot. sądów, o które toczy się ostatnio spór? Nie śledzę uważnie polityki, więc nie bardzo się orientuję jakie zmiany zakładają te ustawy. A nie chcę też czytać nie wiadomo jak długich wywodów na ten temat w internecie, więc może ktoś będzie tak dobry i mi streści całą tę sytuację.
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Ustawy dotyczące sądów - pytanie 25.07.17, 16:13
      Bardzo proszę.Cena usługi 1000 PLN + Vat.W połowie szkolenia może okazać się,że kursant to PiSkretyn.Wtedy doliczam 50%
    • m.c.hrabia Re: Ustawy dotyczące sądów - pytanie 25.07.17, 18:04
      Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co konkretnie chodzi w ustawach dot. sądów, o które toczy się ostatnio spór?

proste ,jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o miliony
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22145679,ponad-1-mln-zl-dla-doradcow-min-ziobry-mlodzi-zatrudniani.html#MTstream
    • taziuta Re: Ustawy dotyczące sądów - pytanie 25.07.17, 18:15
      olaa912 napisał(a):

> Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co konkretnie chodzi w ustawach dot. sądów, o które toczy się
      > ostatnio spór? /.../

Już nie ustawy, bo dwie zawetowane, lecz ustawa o sądach powszechnych, którą PAD podpisał.
      W skrócie chodzi w niej o mianowanie przez PiS 'swoich' prezesów sądów. Czyli jak za 'komuny', prezesi będą realizować polecenia partii rządzącej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka