Dodaj do ulubionych

Ręce precz od lasów!

26.07.17, 14:48
"Gazeta Wyborcza": rządowy program zagrozi polskim lasom
Program "Mieszkanie plus" potrzebuje gruntów. Tereny pod inwestycje mają dostarczyć Lasy Państwowe. Chodzi o nawet 600 tysięcy hektarów, które dziś służą mieszkańcom miast lub są cenne przyrodniczo i kulturowo - czytamy w dzisiejszej "Gazecie Wyborczej".

178
‹ wróć
Strata tak znacznej ilości lasów zmniejszy lesistość Polski o 4 proc.
Leśnicy obawiają się, że deweloperzy zabudują użytki ekologiczne i parki krajobrazowe
Krajowy Zasób Nieruchomości może w przyszłości sprzedawać cenne lasy deweloperom
Ustawa o Krajowym Zasobie Nieruchomości może okazać się katastrofalna dla polskich lasów. W miastach, w których planowana jest realizacji programu budowy tanich mieszkań pod wynajem, samorządy starają się znaleźć tereny pod inwestycje.
W wielu miejscach zagrożone są więc tereny leśne, które do tej pory były zielonymi płucami tych terenów. W Trójmieście zabudowana może zostać część Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego i Wyspy Sobieszewskiej, we Wrocławiu mieszkania mogą stanąć na terenie Lasu Rędzińskiego.

wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-rzadowy-program-zagrozi-polskim-lasom/jj9kep2
Mam nadzieję, że to przedwczesny fejk. Bo jeżeli nie, to sam zorganizuję manifę w mojej wiosce... do tej pory nie byłem upierdliwy dla władzy.
Obserwuj wątek
    • kylax4 Za co PiS się nie weźmie, to s*****doli. 26.07.17, 14:51
      W Polsce jest masa nieużytków. Czy naprawdę trzeba wycinać masowo lasy pod mieszkania? Nie. Tutaj chodzi o nabicie kasy deweloperom powiązanym z PiS i klerem katolickim.

• taniarada Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 14:55
      Już je chcieli kiedyś zajumać .Komorowski z Tuskiem.5 głosów brakło .Pamiętasz danillko ?
      • wsk175 Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 15:03
        Jeżeli nawet, to PO chciało zajumać (co było be), a pis zajumał (co jest cacy).
        Taka mała różnica.
        Mnie zastanawia coś innego. Puszcza białowieska to mniej ni z 1% polskich lasów. Po kiego wuja pisiory sie uparły ją zrąbać mimo protestów ekologów i sporej części społeczeństwa? Tylko po to by ich wcoorwić?
      • snajper55 Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 15:05
        taniarada napisał(a):

> Już je chcieli kiedyś zajumać .Komorowski z Tuskiem.5 głosów brakło .Pamiętasz
        > danillko ?

Ja nie pamiętam. Daj linka.

S.
      • danillko Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 15:26
        taniarada napisał(a):

> Już je chcieli kiedyś zajumać .Komorowski z Tuskiem.5 głosów brakło .Pamiętasz
        > danillko ?
        Pamiętam, dlatego mn. odcedziłem PO, ale jeżeli PiS ruszy lasy to odcedzę też i PiS.
        • wsk175 Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 17:47
          Ruszy.Kasy brakuje.
        • eiran Re: Ręce precz od lasów! 27.07.17, 08:54
          To jeszcze nie zauważyłeś, ze PiS już ruszył lasy? Pogratulować spostrzegawczości.
          Swoją drogą - co miałoby wynikać z twojego "odcedzenia"? Przecież na PO i tak nigdy nie głosowałeś.
      • porannakawa01 Re: Ręce precz od lasów! 26.07.17, 18:04
        taniarada napisał(a):

> danillko ?
        Kłamiesz jak zwykle.
        Tyś zapewne pisiórek bo zauważyłm, że często puvblicznie kłamiesz w interesie kłamców i oszustów z PiS.
        Lasy Państwowe nie miały przechodzić w prywatne ręce.
        Jednak pisiórki chcą sprzedawać Lasy Państwowe.
        Potrzebują na misiewiczów.
    • kfugktru23 Re: Ręce precz od lasów! 27.07.17, 08:45
      polityczek.pl/index.php/twitter/4942-przed-siedziba-lasow-panstwowych-stanal-pomnik-mezczyzny-ze-scietym-drzewem obawiam się że raczej nie posłuchają
    • met_ol Re: Ręce precz od lasów! 27.07.17, 10:16
      Nieleczony kazał wyciąć lasy - aby partyzantka przeciwna OTK nie miała się gdzie chować.
      • ave.duce :))) 27.07.17, 10:58
        met_ol napisał(a):

> Nieleczony kazał wyciąć lasy - aby partyzantka przeciwna OTK nie miała się gdz
        > ie chować.
    • wkkr Re: Ręce precz od lasów! 27.07.17, 10:59
      www.youtube.com/watch?v=k1f7N4qOcsM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka