Dodaj do ulubionych

Trudny tydzień dla Halickiego

07.08.17, 10:02
wiadomosci.wp.pl/to-jest-ka-debil-posel-po-w-programie-na-zywo-dowiedzial-sie-co-mysli-o-nim-sasiad-6152240682203265a
Cóż ma szczerych sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • niema_sprawa Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:06
      Nawet przez firanki widać że to debil :)))) ha ha ha
    • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:13
      Wies obok.
      • inocom Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:05
        nazimno napisał:

> Wies obok.

No przecież piszą, że sąsiad.
        • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:10
          Jak dobrze miec sasiada.

PS
          Mloda sasiadka jest lepsza.
          Moge polecic taki wybor.
    • jureek Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:15
      Nie zastanawia Cię, że tak sobie rozmawiają i kolegów obgadują, a na pisowców nie ma na tych taśmach ani jednego złego słowa? Przecież normalne jest, że w pierwszej kolejności mówi się źle o przeciwnikach. Naprawdę nie widzisz, że podniecasz się zmanipulowanym materiałem rzuconym przez partyjną telewizję właśnie po to, żeby tacy jak Ty się tym podniecali?
      • inocom Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:31
        jureek napisał:

> Nie zastanawia Cię, że tak sobie rozmawiają i kolegów obgadują, a na pisowców n
        > ie ma na tych taśmach ani jednego złego słowa? Przecież normalne jest, że w pie
        > rwszej kolejności mówi się źle o przeciwnikach. Naprawdę nie widzisz, że podnie
        > casz się zmanipulowanym materiałem rzuconym przez partyjną telewizję właśnie po
        > to, żeby tacy jak Ty się tym podniecali?

Może to wpływ strawy - ośmiorniczek :)

A tak serio. Przy takich spotkaniach ludzie mówią co ich trapi, a nie co robi jakaś tam opozycja.
        Jak masz stypę, to nie obgadujesz sołtysa. Co nie znaczy, że sołtys jest bez wad.

Spotyka się dwóch kumpli i widzą, że trzeci błądzi. Po uzgodnieniu stanowisk mogą mu się starać pomóc. Mam np. jednego kumpla, co się oddala. Spotkałem go ostatnio, nie ten facet, którego znałem od lat. Potem przyszedł do mnie inny kumpel, to się pytam - ty wiesz co się z X dzieje, bo jakiś taki skapściały. A on mi gra na FOREX. Dla mnie to sygnał, że trzeba zorganizować samczy wypad. Może przy piwku kumpel zorientuje się, że pieniędzy nie zarabia się na giełdzie walutowej.
        Jak się nie opamięta, to jego wola. Życia za wszystkich nie przeżyję.

Powyższe rozmowy świadczą o tym, że PO dążyła do samo-doskonałości i samooczyszczenia, niestety zły PiS zabrał jej czas na realizację tego. A właściwie "sutener" mówiąc słownictwem Petru.
      • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:35
        Jasne, imitatora wynajeli.
        • jureek Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:09
          nazimno napisał:

> Jasne, imitatora wynajeli.

Niekoniecznie. Nie tylko na tym może polegać manipulacja. Dziwię się, że właśnie Ty, który sam tyle piszesz o manipulacjach medialnych, w tym przypadku naiwnie wierzysz tym, którzy tymi taśmami po trochu cykają.
          • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:17
            Moje "wierzenie/wiara" nie maja nic do rzeczy.

Patologia wypowiedzi w kontekscie sytuacji wylazi jak sloma z butow.

Mnie interesuje patologia sytuacji/wypowiedzi/kontekst a nie jakakolwiek "wiara".

PS
            To niech "powiedza, ze tego nie powiedzieli".
            I niech wszyscy Panowie obejma sie teraz usciskiem pojednania w obiektywach kamer:
            -tvn, tvn24, polsatu, i czego tam jeszcze.

Trzeba dac odpor dywersji.

• erka-4 langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi... 07.08.17, 13:02
            ...bo tego wymaga POlityka.

jureek napisał:

> nazimno napisał:
            >
            > > Jasne, imitatora wynajeli.
            >
            > Niekoniecznie. Nie tylko na tym może polegać manipulacja. Dziwię się, że właśni
            > e Ty, który sam tyle piszesz o manipulacjach medialnych, w tym przypadku naiwni
            > e wierzysz tym, którzy tymi taśmami po trochu cykają.

- hmm,manipulacja mówisz,dlatego ze cykają po trochu,ja to odbieram inaczej.
            Kryminał czytasz nie cały od razu,a też po trochu,żeby podsycić wyobraźnię i myślisz co nowego się wydarzy na następnych stronach i mózg ci się jarzy jak płomień.

A zatem czekamy na następną żagiew.

ps.

a możesz mi powiedzieć kto dziś nie manipuluje,jak zwał tak zwał,ale to jest czysta polityka,a ty wybieraj.
            Ja wybrałem,przyglądam się.
            Jestem w takim wieku,że mogę pozwolić sobie na taki luksus.
            Żaden przewodniczący,żaden prezes nie może mi niczego dyktować.
            Ale w razie ten tego,to wiem w jakim mam stać szeregu.
            • jureek Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 15:05
              erka-4 napisał:

> ...bo tego wymaga POlityka.

Nie zgadzam się z takim podejściem, żeby grać podsłuchami, tak jak to pasuje tym, którzy nimi dysponują. W tej sprawie mam takie samo zdanie jak Kukiz, czyli że należy ujawnić wszystkie taśmy, a służby specjalne państwa powinny znaleźć tego, kto dozuje te taśmy:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22201583,kukiz-wzywa-tvp-do-ujawnienia-wszystkich-nagran-od-sowy-wskazuje.html#BoxNewsLink&a=66&c=96
              • nazimno Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 15:18
                Jasne, jureek, afera Watergate powinna byla byc zamieciona pod dywan, czyz nie?
                A tak... popatrz ile "zlego" sie stalo, USA w ruinie....
                ...jak zyc... jak zyc.../pytam do znudzenia/

• religijnych.uczuc.obraza Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 15:32
                  Tak, tam też skazano tych którzy podsłuchiwali bądź chcieli podsłuchiwać. Dobry przykład.
                • jureek Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 15:37
                  nazimno napisał:

> Jasne, jureek, afera Watergate powinna byla byc zamieciona pod dywan, czyz nie?

W którym miejscu, ścisłowcu, postuluję zamiatanie pod dywan? Zbyt mało wyraźnie napisałem, że zgadzam się z Kukizem, który domaga się ujawnienia wszystkich taśm, bez żadnej redaktorskiej obróbki?
                  To, że nie podniecam się jakimiś ochłapami rzucanymi gawiedzi przez pisowską telewizję, nie znaczy wcale, że domagam się zamiatania pod dywan. Czy Ty naprawdę nie widzisz, że z tych taśm poza medialnym biciem piany tak naprawdę nic nie wynikło? Gdzie masz co najmniej jakieś akty oskarżenia, nie mówiąc już o wyrokach na bohaterów tych podsłuchów? Ty chcesz to porównywać do Watergate? Znaj proporcjum mocium panie!
                  • nazimno Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 16:27
                    Alez gruba rura polecialo w odpowiedzi na zwykla kpine...

Jasne. Ujawnic wszystko. Tez bym sie ucieszyl.
                    Tylko - co by zostalo z tego calego patriotycznego LANDSZAFTU?

A wystarczybo nie paplac tyle.

• jureek Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 16:32
                      nazimno napisał:

> Alez gruba rura polecialo w odpowiedzi na zwykla kpine...

Nie grubsza niż na kpinę z "placu". Zaraz pewnie napiszesz, że tamto kpiną nie było, bo przecież na kpiny to tylko Ty masz monopol, prawda?
                      • nazimno Re: langsam,langsam,na wszystko POra przychodzi.. 07.08.17, 17:14
                        W twoje rece oddaje monopol slusznosci, jureek, a masz, ooooo... tu jest, bierz caly...

PS
                        Stare konie napily sie troche jakiegos chrzczonego pseudowinska
                        i paplaly moc glupot w intelektualnym transie knajpianego VIP-Roomu.
                        W sumie to zalosny teatrzyk.
                        Niestety, zdarzylo sie.
                        Mezczyzna powinien "wziac to na klate".
                        Albo schowac sie gdzies gleboko.

• inocom Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 17:11
                    jureek napisał:

> Czy Ty naprawdę
                    > nie widzisz, że z tych taśm poza medialnym biciem piany tak naprawdę nic nie w
                    > ynikło?

Jest za to głos lub nie przy urnie. "Sutener" głosuje.

demotywatory.pl/4790288/Zarty-sie-skonczyly
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 18:00
                      A mimo to Pawłowicz wchodzi do sejmu.
                      • inocom Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 21:16
                        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> A mimo to Pawłowicz wchodzi do sejmu.

Każdy ma prawo do swojego reprezentanta.
                        Bądź spokojny - nigdy w życiu nie oddam głosu na Pawłowicz.
                        Nie mój typ. Poza tym trzeba być konsekwentnym, ganiłem np. średniaka za
                        nieprzyzwoite jedzenie przy stole. Chłopak się nauczył, jak się je by nie obrzydzać innym wspólnego posiłku.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 22:52
                          A sutener na nią głosuje.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 22:52
                          A sutener na nią głosuje.
                          • inocom Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 22:53

> A sutener na nią głosuje.

Ten wybrał jeśli wierzyć słowom .nowoczesnym - Petru.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 22:54
                              Tego gościa co na studiach biegał za wykładowcami i jest produktem starego systemu edukacji?
                              • inocom Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 22:55

> Tego gościa co na studiach biegał za wykładowcami i jest produktem starego syst
                                > emu edukacji?

Ano :)
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Na chamstwo nie ma praragrafu 07.08.17, 23:14
                                  Dlatego gimnazja są ok.
      • eiran Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:35
        Dlaczego miałby go to zastanawiać? Nagrania były gromadzone przez ponad rok, w restauracji było wydzielone pomieszczenie dla "politycznych VIP-ów", w sumie tych nagrań jest parę tysięcy godzin. Wszystko jest u zleceniodawców na Nowogrodzkiej, skatalogowane tak, żeby wrzucać nowe nagrania do mediów, kiedy jest to potrzebne ze względów wizerunkowych. Być może politycy PiS mieli "cynk", żeby nie chodzić do tych dwóch knajp (wystarczyło powiedzieć, że prowadzą zwolennicy PO), ale tak czy owak rzuca się w oczy mizerota tego, co udało się wycisnąć z tych wielu tysięcy godzin nagrań.
        • taniarada Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:57
          eiran napisał:

> Dlaczego miałby go to zastanawiać? Nagrania były gromadzone przez ponad rok, w
          > restauracji było wydzielone pomieszczenie dla "politycznych VIP-ów", w sumie ty
          > ch nagrań jest parę tysięcy godzin. Wszystko jest u zleceniodawców na Nowogrodz
          > kiej, skatalogowane tak, żeby wrzucać nowe nagrania do mediów, kiedy jest to po
          > trzebne ze względów wizerunkowych. Być może politycy PiS mieli "cynk", żeby nie
          > chodzić do tych dwóch knajp (wystarczyło powiedzieć, że prowadzą zwolennicy PO
          > ), ale tak czy owak rzuca się w oczy mizerota tego, co udało się wycisnąć z tyc
          > h wielu tysięcy godzin nagrań.
          >
          Nie był bym taki pewien gdzie są zleceniodawcy. www.salon24.pl/u/polityka-od-kuchni/799771,nowe-tasmy-w-panstwie-teoretycznym-czyli-logika-ministra-socjalisty
          • eiran Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:11
            Po co, niedorozwoju, dopisujesz się do moich wpisów ze swoimi niegramotnymi (i nic niewnoszącymi) wklejkami?
      • taniarada Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:43
        jureek napisał:

> Nie zastanawia Cię, że tak sobie rozmawiają i kolegów obgadują, a na pisowców n
        > ie ma na tych taśmach ani jednego złego słowa? Przecież normalne jest, że w pie
        > rwszej kolejności mówi się źle o przeciwnikach. Naprawdę nie widzisz, że podnie
        > casz się zmanipulowanym materiałem rzuconym przez partyjną telewizję właśnie po
        > to, żeby tacy jak Ty się tym podniecali?
        Politycy PIS nie szlajają się po knajpach.To już robi się nudne. Bo nie ma żadnego efektu po za grillowaniem opozycji. A powinni siedzieć . Może kiedyś wyjdzie coś na PIS? Ale co Jureczku bo nie mam weny?
        • jureek Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:15
          taniarada napisał(a):

> Politycy PIS nie szlajają się po knajpach.

Takie baje to Ty możesz opowiadać ciemnemu ludowi, ale nie komuś, kto osobiście jadł i pił w knajpie właśnie z politykami PiS.
          Co innego, gdybyś napisał, że politycy PiS nie chodzili do "Sowy". Wtedy jednak trzeba by się zastanowić, dlaczego akurat tę knajpę omijali.
          • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:18
            Moze kelnerzy byli malo uprzejmi?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:20
              Albo, tak jak Piotr Duda, gustowali w kalmarach, a nie ośmiorniczkach.
              • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:24
                De gustibus...

PS
                Ja sadze, ze tam obowiazywaly napiwki wyzsze, niz w barze mlecznym.
                Ponadto - podobno w barach mlecznych (podatek) nie wolno pieprzyc.
                I to dlatego.

• inocom Jeśli o padatki chodzi 07.08.17, 11:34
                  nazimno napisał:

> Ja sadze, ze tam obowiazywaly napiwki wyzsze, niz w barze mlecznym.
                  > Ponadto - podobno w barach mlecznych (podatek) nie wolno pieprzyc.
                  > I to dlatego.

tvn24bis.pl/z-kraju,74/po-lipcu-dochody-z-vat-wynosza-lacznie-okolo-94-7-mld-zlotych,762828.html

Budżet PiS zamknie się z nawiązką.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:48
                  No tak, a pisowcy nie lubią się dzielić kasiorą z pracującym ludem.
                  Podobno? Nie wolno pieprzyć? To chyba w Niemcach.
                  • inocom Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:50

> No tak, a pisowcy nie lubią się dzielić kasiorą z pracującym ludem.
                    > Podobno? Nie wolno pieprzyć? To chyba w Niemcach.

Rostowski Niemcem? :)
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:55
                      Nie, nazimno.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:55
                      Nie, nazimno.
                      • inocom A na gorąco to jak będzie? 07.08.17, 11:56

> Nie, nazimno.
                        >
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: A na gorąco to jak będzie? 07.08.17, 11:57
                          Nie znam.
                      • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:57
                        Nazimno nie jest Niemcem, nigdy nie byl, i nigdy nie bedzie.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:00
                          Apatryda?
                          • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:13
                            lubimyczytac.pl/ksiazka/48032/obywatel-galaktyki
                  • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:56
                    W Niemczech mozesz pieprzyc , ile chcesz, przenies sie.
                    To teraz jest bardzo proste, zanim nastapi polexit.

PS
                    Juz pewnie zapomniano o sprawach dotyczacych pieprzenia, wiec przypominam:

ksiegowosc.infor.pl/zmiany-prawa/715448,Rozporzadzenie-w-sprawie-przypraw-w-barach-mlecznych.html

• religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 11:59
                      To tak jak w Polsce.
                      Co zresztą można zrozumieć po przeczytaniu tekstu pod wyżej podanym linkiem.
                      • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:14
                        Czyli mogli jednak umawiac sie w barze mlecznym.
                        I nie byloby ani nagran ani jazgotu.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:33
                          Na szczęście teraz jest władza która jada wyłącznie w barach mlecznych.
                          • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 13:06
                            I bardzo dobrze. Tam jest zdrowe zarcie.
                            Z tym, za ja nie lubie ruskich (pierogow tez).
            • 141288bs Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:14
              Nie byla to uprzejmosc,a tworzenie dzwiekowej ksiegi honorowych gosci lokalu.
              • nazimno Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:28
                To teraz nazywaja "audiobookiem".
        • 141288bs Pierwsze powakacyjne... 07.08.17, 12:11
          posiedzenie Sejmu, bedzie poswiecone pierwszemu czytaniu projektu ustawy Cela +.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pierwsze powakacyjne... 07.08.17, 12:34
            Tak jak Trybunał Stanu już dawno zajął się trzema pozwami po porażającym audycie z maja ubiegłego roku.
            • 141288bs Re: Pierwsze powakacyjne... 07.08.17, 13:10
              Bardzo niecierpliwisz sie,ze drugi maj minal?Poczekaj jeszcze troszeczke,nim trzeci maj nastapi twoja cierpliwosc zostanie nagrodzona. - Wszystko bylo z winy Zbyszka,zbyt wolno szly mu porzadki...a i Andrzej nieco je opoznil.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pierwsze powakacyjne... 10.08.17, 10:33
                Bardzo się nieciepliwię. A ta władza jakaś taka nieskuteczna.
      • inocom Gadają też o interewsach 07.08.17, 17:32
        opinie.wp.pl/marcin-makowski-polska-rafineria-w-rekach-rosjan-coraz-powazniejsze-watki-rozmowy-sikorski-krawiec-6152629548660353a
        alo
        1h temu

Dzięki, autorze, że tak wytłumaczyłeś genezę sprawy Możejek. Ale to, że dzisiaj ta rafineria przynosi zyski, jest tam wtrącone półgębkiem i bardzo niechętnie. Otóż straty 0,3 mld USD wkrótce zostaną odrobione, a Rosjanom dzięki temu ruchowi nie udało się zmonopolizować przetwórstwa ropy w naszym regionie. Gdyby tak się bowiem stało, długofalowe straty byłyby sporo większe, niż powyższa suma. Tylko dzięki temu, że udało się przejąć litewską rafinerię, dziś Orlen i Lotos są na dużym plusie, inaczej byłyby otoczone przez rosyjską konkurencję, dumpingującą (chwilowo) ceny. Paliwo w Polsce jest obecnie najtańsze w EU - wystarczy wyguglować - fuel prices in Europe. Ale to było myślenie długofalowe śp. Kaczyńskiego, o którym tacy chłoptasie w krótkich gaciach, jak ferajna z PO, nie ma bladego pojęcia.
    • f.a.q Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:19
      Szczerych do bUlu. Jakaż musi być wdzięczność opaczności pana Komorowskiego, że ma działkę w innym miejscu.
      • taniarada Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 10:47
        f.a.q napisał:

> Szczerych do bUlu. Jakaż musi być wdzięczność opaczności pana Komorowskiego,
        > że ma działkę w innym miejscu.
        >
        " Jeżeli szef Platformy to żul lwowski , no to jego partia jest żulernią." . Śpieszmy się kochać te posty bo tak szybko odchodzą .
    • 141288bs Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:01
      Nie przejmuj sie,debil nie czuje trudu.
    • titerlitury Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:30
      Czyli teraz wiadomo dlaczego Kaczyński wykupił pół kwartału.
      • m.c.hrabia Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 12:38
        titerlitury napisała:

> Czyli teraz wiadomo dlaczego Kaczyński wykupił pół kwartału.

tchórz nad tchórze.
    • erka-4 sami się POdsumowali 07.08.17, 12:41
      inocom napisał:

> wiadomosci.wp.pl/to-jest-ka-debil-posel-po-w-programie-na-zywo-dowiedzial-sie-co-mysli-o-nim-sasiad-6152240682203265a
      > Cóż ma szczerych sąsiadów.
      >
      - co fakt to fakt,zawsze tak o nim sądziłem,no ale co do szczerości tego drugiego to nie mam zamiaru się wypowiadać.
      Szkoda mojego czasu.
    • basika001 Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 13:13
      Czyli na ten czas PO padło .Nie ma już takiej organizacji. Posłów wygonić PO z sejmu .Senatorów też .Sztandar wyprowadzić.
    • n-tybesserwisser Cóż ten temat ma wspólnego z polityką krajową? 07.08.17, 13:14
      Chyba tyleż co posty zapijaczonego_ryja z obywatelskim zaangażowaniem w sprawy ważące o naszym życiu.
      • inocom W Polsce nawet debile mają swoją reprezentację 07.08.17, 17:50
        W parlamencie.

A Niemcy twierdzą, że nie ma wolności.

Tymczasem Adolf Hitler po objęciu rządów wprowadza w życie ustawę o przymusowej sterylizacji umysłowo chorych i pacjentów dotkniętych dziedzicznymi wadami. Takie jednostki „nie zasługują na życie”. Führer głosi, że jest to „pierwszy krok w walce przeciwko grożącej nam powolnej degeneracji niemieckiego narodu”.

Od 1938 r. w aktach choroby Aloisii pojawia się coraz częściej „żelazne łoże”, do którego przywiązywano niespokojną chorą. Ponadto podawano jej herbatę z domieszką opium. Rok później następuje u niej pewna poprawa. Pielęgniarki notują: „Chciała dziś pójść do szwalni, szyła, była cicha i pilna”. W tym samym roku Hitler podpisuje rozporządzenie o masowej likwidacji chorych umysłowo: to jedyny dokument nazistowskiej eksterminacji, noszący jego własny podpis. Data: 1 września 1939 r. – dzień rozpoczęcia II wojny światowej.

W październiku rozpoczyna się akcja rejestrowania chorych psychicznie celem „eutanazji” – taką nazwę propaganda Trzeciej Rzeszy nadała masowej akcji mordowania chorych psychicznie. Likwiduje się ich tlenkiem węgla. To próba generalna przed „ostatecznym rozwiązaniem” kwestii żydowskiej.

6 grudnia 1940 r. kuzynka Hitlera opuszcza zakład. Jedzie wraz z innymi do Hartheim w Górnej Austrii. Autobus ma zamalowane szyby – chorzy nie mają wiedzieć, dokąd się ich wywozi, choć nie ma to już większego znaczenia. W aktach Aloisii, pozostałych w wiedeńskim zakładzie, pojawia się służbowa adnotacja „przeniesiona do nieznanego ośrodka”. To szyfr zrozumiały dla wtajemniczonych. Oznacza, że Aloisia Veit umarła w Hartheim w komorze gazowej.
    • buldog2 Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 14:50
      Mialem rację, pełna obiektywna wybiórczość prawdziwego patrioty.
      Dawno zaPISałeś się do web-brygady PIS?
    • eiran Re: Trudny tydzień dla Halickiego 07.08.17, 14:53
      To prawda - siostry Karnowskie o tym pisały. Natomiast nic nie pisały o tym, jak doradca Kaczyńskiego (Lecha) umawiał transakcje trefnym towarem przez telefon ze swojego gabinetu w Kancelarii Prezydenta.
    • polski_demokrata Re: Trudny tydzień dla Halickiego 09.08.17, 12:54
      trudna chwila dla debila...
      • inocom Niestety prezes nie wypada lepiej :) 09.08.17, 21:29
        polski_demokrata napisał:

> trudna chwila dla debila...

zycieumyslowe.wordpress.com/2017/08/03/kaczynski-wegiel-i-weglowodany/
        Popłakałem się, jak czytałem komentarz.
        Skoro ceny węgla zależą od węglowodanów, to jasne, że kiedy ceny węglowodanów są niskie, nie opłaca się wydobywać węgla tylko palić makaronem.

A tu wersja filmowa.
    • x2468 Re: Trudny tydzień dla Halickiego 10.08.17, 00:19
      Zapytaj sąsiadów o Jojo, alimenciarza Kur..skiego lub Wuca to dopiero usłyszysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka