Dodaj do ulubionych

Zapomniany problem - służba zdrowia.

08.12.17, 12:07
Jak rządziła junta Tuska, to co chwila wyciągano problemy z dostępnością do służby zdrowia: kolejki do lekarzy, bałagan, ogólne niechlujstwo i tak dalej.
Teraz tego problemu nie ma: przez chwilę było coś o proteście lekarzy-rezydentów, sprawa ucichła.
Czy kolejki zniknęły? Czy nagle służba zdrowia ozdrowiała?
W moim mieście (120 tys mieszkańców) nie ma lekarza endokrynologa..... W przychodni specjalistycznej przy szpitalu dziki tłum ludzi, tkwiących godzinami na ciasnych korytarzach.
Zdesperowany kolega zapłacił z własnej kieszeni (ubogiej!) za operację onkologiczną - przez NFZ miał czekać trzy miesiące.....
Jestem na szczęści zdrowy, a więc sprawa mnie nie dotyczy, ale dziwi mnie to nagłe wyciszenie tematu.
Obserwuj wątek
    • janeq.bar Re: Zapomniany problem - służba zdrowia. 08.12.17, 14:04
      skoro ludzie dostali 500+ to stać ich zapłacić 100 zł za wizytę prywatną, problemu dostępności do lekarzy nie powinno więc być
      • yoma Re: Zapomniany problem - służba zdrowia. 08.12.17, 14:33
        Wiesz, ile kosztuje RM onkologiczny, jołasiu?
    • magdolot Re: Zapomniany problem - służba zdrowia. 08.12.17, 14:18
      Pakiet socjalny już dokumentnie załatwiło Szydło i nie zostało w nim absolutnie nic do zrobienia.
      Polakom żyje się lepiej i godniej.
      Dobra zmiana rusza na gospodarkę teraz.
      Tyle.
      Się nie podoba, się chyba jest zdradziecką mordą...
      • janeq.bar Re: Zapomniany problem - służba zdrowia. 08.12.17, 14:51
        a czyją stronę będą trzymać zreformowani sędziowie w procesach firmy prywatne vs państwo?
        • magdolot Re: Zapomniany problem - służba zdrowia. 08.12.17, 16:39
          Jedynie słuszną, czyli Ziobry/zleceniodawcy Ziobry - to chyba oczywista oczywistość. :-)

A tutaj dość stary już tekst, z którego warto sobie zakarbować każdy niesmaczny szczegół, a szczególnie ten, że jeśli rodzina Ziobrów przegra mimo takiego szeregu handicapów, to koszty sądowe opłacą podatnicy:
          wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/oskarzyc-pana-boga-jak-zbigniew-ziobro-szuka-winnych-smierci-swojego-ojca/c4c5nr4?utm_source=wiadomosci_viasg&utm_medium=nitro&utm_campaign=allonet_nitro_new&srcc=ucs&utm_v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka