zdradziecka.morda 19.03.18, 07:53 Tym razem rąbnęli w barierki ochronne! Jak widać dobra miana im na dobre nie wyszła i nie pomogła nawet zmiana nazwy. fakty.interia.pl/polska/news-rmf-kolejna-kolizja-limuzyny-sop-u,nId,2558582 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 07:59 Czy w ogłoszonym ostatnio przetargu uwzględniono, że limuzyny powinny mieć gumowe karoserie? Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda I podręcznik zdrowego rozsądku na tabilcy wskazni- 19.03.18, 08:03 titerlitury napisała: > Czy w ogłoszonym ostatnio przetargu uwzględniono, że limuzyny powinny mieć gumo > we karoserie? ków, oraz obowiązkowe prawo jazdy i badania psychiatryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 08:40 Ja bym na miejscu tych vipów jeździła taksówkami, bo strach. Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda Jak można najechać na separator? 19.03.18, 08:53 yoma napisała: > Ja bym na miejscu tych vipów jeździła taksówkami, bo strach. > Jakim trzeba być niedouczonym i niedoświadczonym kierowcą by się zderzyć z nieruchomą przeszkodą? Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Jak można najechać na separator? 19.03.18, 09:48 Jaką nieruchomą ?. Rzeczony ekran wyskoczył nagle na jezdnię. Wina Tuska - bo nie przymocował go "słusznie" do podłoża. Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda Jakim trzeba być cymbałem, By tego nie zauważyć? 19.03.18, 12:39 met_ol napisał(a): > Jaką nieruchomą ?. > Rzeczony ekran wyskoczył nagle na jezdnię. Wina Tuska - bo nie przymocował go " > słusznie" do podłoża. Ja jeżdżę 53 lata i nigdy na coś takiego nie najechałem: tiny.pl/gk5wm Może ich wysłać do okulisty? Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Jakim trzeba być cymbałem, By tego nie zauważ 19.03.18, 15:30 "....Ja jeżdżę 53 lata i nigdy na coś takiego nie najechałem:....." Bo nie pracujesz w BOR wróć - SOP. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak można najechać na separator? 19.03.18, 15:34 zdradziecka.morda napisał: > yoma napisała: > > > Ja bym na miejscu tych vipów jeździła taksówkami, bo strach. > > > > Jakim trzeba być niedouczonym i niedoświadczonym kierowcą by się zderzyć z nier > uchomą przeszkodą? Jaką nieruchomą, skoro znienacka wyskoczyła prosto pod koła jadącego z prędkością 30 km/h samochodu rozbijając go doszczętnie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 09:54 I tak będzie aż do końca rządów PiS.Oni mają w genach skłonności katastroficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 09:56 Przetarg powinien być na 12 samochodów - bo tak mniej więcej jeden na miesiąc jest kasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Trzeba patrzeć optymistyczne 19.03.18, 10:21 bo można mieć nadzieję, że SOP nas kiedyś uwolni od paru..... M. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Trzeba patrzeć optymistyczne 19.03.18, 10:58 Pan Bóg nierychliwy, najpierw ostrzega... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Trzeba patrzeć optymistyczne 20.03.18, 03:44 Może doczekamy się jakiegoś BINGO!!!? M. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 11:05 tego majOm na oku,przetarg wygra w cuglach bi.gazeta.pl/im/47/13/16/z23149895Q,Mercedes-Maybach-Pullman-2018.jpg stare badziewie trzega jeszcze zajechac Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 12:49 Bezdomni musza gdzies mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 19.03.18, 12:47 SOP - Sluzba Ochrony Pisich. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 20.03.18, 10:28 Ale jakiej ochrony... hej, a może to V kolumna? Specjalnie tak jeżdżą? Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: A SOP (BOR) nadal szaleje 20.03.18, 13:21 Wypadki powodowane przez osoby przewożące VIP-ów wskazują na bardzo poważne luki w wyszkoleniu, w szczególności: na nieumiejętność oceny zagrożeń i ryzyka, na lekceważący stosunek do przepisów prawnych, do regulaminów, do procedur, a także - na brak umiejętności obsługi sprzętu, którym się posługują. I sytuacja nie tylko nie poprawia się, ale się pogarsza. Czemu? Bo władze odpowiedzialne za właściwy nadzór nad doborem, przygotowaniem ogólnym szkoleniem specjalistycznym kierowców i pilotów mają swój służbowy, polityczny i osobisty interes w zakłamywaniu przebiegu i przyczyn wypadków. By odsunąć odpowiedzialność od siebie i od nadzorowanej przez siebie struktury organizacyjnej - władze polityczne i służbowe uciekają się do matactwa, do zmyślania okoliczności wypadków, do konstruowaniu jakichś piramidalnych i karkołomnych teorii spiskowych na temat ich przyczyn, do szukania kozłów ofiarnych. Itp itd. W efekcie wytworzone zostało błędne koło, które toczy się wedle reguł "czynnego nonsensu" i sprawia, że niekompetentni politycy chronią niekompetentnych urzędników, niekompetentni urzędnicy chronia niekompetentnych funkcjonariuszy, a niekompetentni funkcjonariusze uważają się za osoby stojące ponad przepisami, procedurami i prawami fizycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś