Dodaj do ulubionych

W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem...

22.04.18, 06:57
...POrypało ze strachu.
Co oni mają na swoim sumieniu,że brzytwy się łapią ?

wpolityce.pl/polityka/391258-nieco-ponad-tysiac-osob-na-pikiecie-adamowicza-spojrzmy-na-niemcy-z-czasow-republiki-weimarskiej-na-koncu-hitler-doszedl-do-wladzy
Koleżankom i kolegom zawsze mówię, by w tej sytuacji spojrzeli na Niemcy z czasów Republiki Weimarskiej. Tam kłócili się ze sobą socjaliści z komunistami, jedni związkowcy konkurowali z drugimi, a na końcu Hitler doszedł do władzy. Niech to będzie lekcja historii. Różne ugrupowania ze sobą konkurują o przywództwo, o różne interesy polityczne, a na końcu wygrywają ci, którzy są przeciwko demokracji i zamykają wszystkich tych, którzy kłócili się między sobą

Polaków porównywać do niemieckich nazistów,to niebywałe.
On całkiem zwariował z tego strachu przed odpowiedzialnością.
Nie bój się chłopie,w więzieniu polskim będziesz miał dobre warunki bytu.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 07:35
      Nie Polaków tylko niektórych Polaków.Bękartów po Adolfie nie brakuje.
      • wsk175 W pisim matrixie niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 08:53
        .
    • man_sapiens Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 10:44
      ABW też?
      kontakt24.tvn24.pl/wielka-akcja-abw-wymierzona-w-neofaszystow-mial-odbyc-sie-koncert-szukali-materialow,258280.html
      • matigrypl Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 12:17
        Prawda jest prosta jak budowa cepa. Nie da się wyleczyć kogoś kto nie wierzy w swoją chorobę!
        • marbor1 Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 14:26
          Erka to jest typowy debil PiSdacki. Amen.
    • taniarada Adamowicz i wszystko jasne 22.04.18, 12:26
      Rozdawał swoje mieszkania na tym wiecu ten nacjonalista ?
    • taniarada Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 12:55
      Żul z Gdańska.Aferzysta .Generalissimus dobrze się czuł wśród swoich bojówek. Towarzysz Adamowicz zapomniał jak ciągnął pewien samolocik Złotego Bursztyna i Józefa Bąka.
      • marbor1 Re: W moim Kraju niektórym się we łbach całkiem.. 22.04.18, 14:27
        Tania, ilu dzisiaj miałaś klientów?
    • haen2010 W Polsce nazi półgłówkom 22.04.18, 13:00
      Wcale nie chodzi o eksterminację fizyczną opozycji i Żydów. Chodzi o powielenie technologii dojścia do władzy Hitlera i jego bandy. O zdobycie poparcia społecznego na podobną skalę.

Czyli takie zastraszenie ludzi, żeby akceptowali ten system.
      • matigrypl Re: W Polsce nazi półgłówkom 22.04.18, 18:11
        Polacy to nie niemcy i podobny numer na pewno się nie uda. Co prawda jest to akurat miasto w którym pomieszkuje sporo szwabofili ale ostatecznie muszą liczyć się z realiami. Jeśli chodzi o ścisłość to da się zauważyć że germanofilska w swej istocie platforma też sporo przejęła od bojówek nsdap. Po za tym największego wsparcia spodziewa się od szwaba i praktycznie je ma.

Tak naprawdę to peło jeśli coś mówi to mówi ale nie po to by coś powiedzieć!
      • erka-4 można to zwać strachem,ale to zwykła jest... 22.04.18, 18:11
        ...profilaktyka.

haen2010 napisał:

> Czyli takie zastraszenie ludzi, żeby akceptowali ten system.

- oczywiście,złodzieje jeśłi się boją wówczas mniej kradną,a zatem strach jest pewnym lekarstwem na złodziejstwo.
        Każdy lekarz wie dobrze,że naskuteczniejsza w leczeniu jest profilaktyka wcześniejsza.
        • taniarada Re: można to zwać strachem,ale to zwykła jest... 22.04.18, 20:04
          erka-4 napisał:

> ...profilaktyka.
          >
          > haen2010 napisał:
          >
          > > Czyli takie zastraszenie ludzi, żeby akceptowali ten system.

>
          > - oczywiście,złodzieje jeśłi się boją wówczas mniej kradną,a zatem strach jest
          > pewnym lekarstwem na złodziejstwo.
          > Każdy lekarz wie dobrze,że naskuteczniejsza w leczeniu jest profilaktyka wcześn
          > iejsza.
          Najskuteczniejszą profilaktyką to leczenie zachowawcze .Z chirurgii.Czyli obcięcie złodziejskich łap.Miał o kiedyś zrobić Wałęsa,Ale wyszło jak wyszło.
          • erka-4 a historia kołem się toczy... 23.04.18, 06:15
            ...i wędkarze spod wozu wyłażą.

taniarada napisał(a):

> Najskuteczniejszą profilaktyką to leczenie zachowawcze .Z chirurgii.Czyli obcię
            > cie złodziejskich łap.Miał o kiedyś zrobić Wałęsa,Ale wyszło jak wyszło.

- to też,ale obcięcie łap po fakcie można dopiero zastosować,czyli pozbawiać majątku pochodzącego ze złodziejstwa.
            Nie może być tak,że tatuś kradnie a mamunia z synkiem i curunią z kradzionego korzysta.

ps.
            co miał zrobić Wałęsa to wiemy,a co zrobił to też wiemy dzisiaj,no cóż tak to jest jak taki dochodzi do polityki,no ale najważniejsze z nim to było to,że on sam i osobiście obalił komunę w Polsce i za to powinno mu się postawić pomnik,pod którym spotykać się wszystkie POkomunistyczne polskie psy będą mogły.
            Zasłużyli sobie wzajemnie na to.
            A ja sobie wędkę zostawiłem na pamiątkę po nim,bo przeczuwałem,że być może przyda się moim synom w przyszłości,i jak się okazało przydatną być może dzisiaj bo powstała szansa obłowić się na tych co mi rybki ze stawu ukradli przed laty.
            • matigrypl Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 07:44
              Kto zachęcał do kradzieży i malwersanctwa chyba każdy wie? A jak nie wie to do netu i się uświadomić. Powołuję sie na apel bola że pierwszy milion trzeba ukraść!
              • eiran Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 08:13
                "apel bola że pierwszy milion trzeba ukraść" - powiadasz, pisiacki półgłowku? A konkretnie, co chciałeś wyrazić tym niezbornym zestawem przypadkowych słów?
              • tanebo2.0 Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 08:16
                No właśnie, kto tak powiedział? słowa błędnie przypisywane Bieleckiemu, które miały paść rzekomo w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” w 1991. Żadne źródło nie podaje konkretnego numeru, czy tytułu wywiadu. Sam Bielecki zaprzecza by słowa takie padły: „Nie wiem, skąd się to wzięło! Nigdzie nie znalazłem śladu, żebym coś podobnego powiedział, chociaż wciąż mi się ten cytat przypisuje. Co przychodzi ktoś na wywiad, to właśnie ten kawałek wyciąga. A skąd to jest? Nie wiem. Zatrudniłem nawet firmę, żeby przejrzała moje stare teksty, wywiady, musiałem zapłacić, bo robili to ręcznie, gazeta po gazecie, po bibliotekach. Nie znaleźli”.
                • taniarada Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 08:57
                  Ksiądz Żarski z ubolewaniem stwierdzał m.in., że "patriotyzm przestał być dziś w Polsce uważany za konieczny do egzystencji", a "zaradność w zaspokajaniu własnych potrzeb i gromadzeniu dóbr osobistych, nawet za cenę zniszczenia dobra wspólnego, stała się wartością". Jak wiadomo, Bronisław Komorowski konsekwentnie otacza się politykami budującymi 20 lat temu układ okrągłostołowy w Polsce. Dlatego z pewnością bardzo bolesnym dla niego musiało być podkreślenie prawdy, że to właśnie "u podstaw III Rzeczypospolitej miejsce patriotyzmu zajęło stwierdzenie jednego z pierwszych premierów 'nowej' Polski, który powiedział, że 'aby zostać bogaczem, pierwszy milion trzeba ukraść'". A to, jak mówił w homilii ks. Żarski, zaowocowało tym, że "wartość została zastąpiona 'antywartością'". "Patriotyzm zastąpiono promowanym kosmopolityzmem; miejsce uczciwości zajęła nieuczciwość; prawdę zastąpiono kłamstwem i pomówieniem; ofiarność i poświęcenie - chciwością i pazernością; miłość - nienawiścią" - mówił ks. prałat płk Żarski.wpolityce.pl/polityka/107945-tak-w-atmosferze-pojednania-karze-bronislaw-komorowski-takze-za-odwazne-kazanie-takze-ksiedza
                  • jureek Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 10:53
                    taniarada napisał(a):

> Ksiądz Żarski z ubolewaniem stwierdzał m.in., że "patriotyzm przestał być dziś w Polsce uważany za konieczny do egzystencji", a "zaradność w zaspokajaniu własnych potrzeb i gromadzeniu dóbr osobistych, nawet za cenę zniszczenia dobra wspólnego, stała się wartością". Jak wiadomo, Bronisław Komorowski konsekwentnie otacza się politykami budującymi 20 lat temu układ okrągłostołowy w Polsce. Dlatego z pewnością bardzo bolesnym dla niego musiało być podkreślenie prawdy, że to właśnie "u podstaw III Rzeczypospolitej miejsce patriotyzmu zajęło stwierdzenie jednego z pierwszych premierów 'nowej' Polski, który powiedział, że 'aby zostać bogaczem, pierwszy milion trzeba ukraść'".

To nie jest odpowiedź na pytanie, gdzie i kiedy Bielecki powiedział to, co mu się zarzuca, że powiedział.
              • erte2 Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 10:51
                matigrypl napisało:

Powołuję sie na apel bola że pierwszy milion trzeba ukraść

Nie wiem czyj to był apel, ale byli tacy którzy się do niego zastosowali. No i mają Srebrną, mieli Telegraf, pełnymi garściami korzystali z FOZZ-u, chętnie brali "darowizny" z Art-B; a i dziś nie gardzą kasą ze SKOK-ów, tzw. Fundacji Narodowej, Amber-Gold, prowizji od Samego Księcia Czartoryskiego....
                Coś mi się wydaje że tych ukradzionych milionów było ciut więcej niż jeden.
                Ostatecznie "zasady zobowiązują", a naczelną zasadą było TKM.
              • jureek Re: a historia kołem się toczy... 23.04.18, 10:54
                matigrypl napisał(a):

> Kto zachęcał do kradzieży i malwersanctwa chyba każdy wie? A jak nie wie to do
                > netu i się uświadomić. Powołuję sie na apel bola że pierwszy milion trzeba ukr
                > aść!

No to dawaj link do tego apelu! Ale link wiarygodny, a nie z jakiegoś ruskiego fejkowego portalu.
          • erte2 Re: można to zwać strachem,ale to zwykła jest... 23.04.18, 10:40
            taniarada napisał(a):
            Najskuteczniejszą profilaktyką to leczenie zachowawcze .Z chirurgii.Czyli obcięcie złodziejskich łap.Miał o kiedyś zrobić Wałęsa,Ale wyszło jak wyszło.

No fakt; i bracia kaczyńscy zachowali obie łapki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka