pies_na_czarnych 23.05.18, 20:44 Marek Kuchciński pseudonim okupacyjny "Penelopa", lub "Czlonek". :D www.facebook.com/KlubSmolenski2/photos/a.1706864909543665.1073741828.1706859919544164/2105026206394198/?type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: Marek Kuchciński 23.05.18, 23:25 Na środkowym zdjęciu młody Terlecki, pseudonim Pies, obecnie znany jako Belfegor. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 01:07 titerlitury napisała: > Na środkowym zdjęciu młody Terlecki, pseudonim Pies, obecnie znany jako Belfeg > or. Ale pasuje. Jeden narkoman i drugi narkoman. demotywatory.pl/4587462/PiS-to-dopiero-odlot S. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 07:12 No i dulszczyzna wyłazi z lemingów :D Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:00 Co to znaczy? Kim są owe lemingi i w jaki sposób wychodzi z nich dulszczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:22 eiran napisał: > Co to znaczy? Kim są owe lemingi i w jaki sposób wychodzi z nich dulszczyzna? Nowy jesteś na forum, że nie wiesz, kogo określa się lemingami, a kogo pelikanami? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:34 Nie wiem, kto tu robi za leminga. Jak rozumiem, pokazanie zdjęcia Kuchcińskiego i Terleckiego z czasów wąchania jest dla ciebie granicą, której przekroczenie oznacza popadnięcie w dulszczyznę? Umiałbyś to uzasadnić? Czy przypomnienie komercyjnych skrobanek w wykonaniu Chazana i Piechy to też dulszczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:47 eiran napisał: > oznacza popadnięcie w dulszczyznę? Umiałbyś to uzasadnić? Tak właśnie uważam. Czepianie się tego, że ktoś kiedyś był hippisem, to dla mnie dulszczyzna. Przypomina mi to czepianie się Clintona, że palił trawkę (zaś jego tłumaczenie się, że palił, ale się nie zaciągał, to absolutne samozaoranie się). > Czy przypomnienie kom > ercyjnych skrobanek w wykonaniu Chazana i Piechy to też dulszczyzna? Nie. Przypomnienie tego to nie dulszczyzna, natomiast dulszczyznę to ci dwaj panowie akurat uprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:14 To nie jest czepienie się kogoś że kiedyś coś, tylko kogoś, kto dzisiaj charakteryzuje się taką, a nie inną postawą życiową itp. Zarówno Terlecki jak i Kuchciński są prominentnymi działaczami partii noszącej na sztandarach dość "tradycyjne" wartości (i potępiającej tych, którzy się do nich nie stosują), w których szeroko rozumiane obyczaje hippisowskie mieszczą się dość słabo. Podobnie, nie mam nic przeciwko rozwodom, ale w wytykaniu dość swobodnego stosunku do przysięgi małżeńskiej takich polityków jak Kuchciński, Czarnecki, Bielan czy Gosiewski widzę tylez samo dulszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:37 Jureek zaplatal sie we wlasne jaja i nie stac go na przyznanie sie do wlasnego bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:40 eiran napisał: > szeroko rozumiane obyczaje hippisowskie mieszczą się dość słabo. Podobnie, nie > mam nic przeciwko rozwodom, ale w wytykaniu dość swobodnego stosunku do przysię > gi małżeńskiej takich polityków jak Kuchciński, Czarnecki, Bielan czy Gosiewski > widzę tylez samo dulszczyzny. Porównanie nie do końca trafione. Pamiętam, że np. od kilkudziesięciu lat odbywa się regularnie pielgrzymka hippisów na Jasną Górę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:45 > Pamiętam, że np. od kilkudziesięciu lat odbywa się regularnie pielgrzymka hippisów na Jasną Górę. i co w zwiazku z tym chcesz nam przekazac? Kibole tez pielgrzymkuja:D na Jasna Gore. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:58 pies_na_czarnych napisała: > > Pamiętam, że np. od kilkudziesięciu lat odbywa się regularnie pielgrzymka > hippisów na Jasną Górę. > > i co w zwiazku z tym chcesz nam przekazac? Eiran zrozumiał, co chciałem przekazać, jak się skupisz, to może i Ty zrozumiesz. Wierzę w Ciebie, rzeczniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:02 Eiran, moze zrozumial, ale ty nadal nie rozumiesz watku :( Germanisto :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:07 Dodam tylko, ze to niemieckie slowko "Spießbürger" idealnie pasuje do Kuchcinskiego, ale moglbys sie wysilic i poszukac w slowniku polskiego odpowiednika. Germanisto:D Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:46 Nie wiem czy od kilkudziesięciu, to zresztą mało istotne. Porównywanie współczesnych tzw. "hippisów" do hippisowskiej subkultury z lat 70. z jej zestawem obyczajów obejmujących spory zakres swobód obyczajowych i dość powszechne korzystanie z narkotyków to trafienie kulą w płot. I znowu - osobiście nie mam nic do stosunków pozamałżeńskich czy szeroko rozumianej swobody seksualnej (w przypadku hippisów z lat 70. - nawet bardzo szeroko), ale mówimy tutaj o prominentnych przedstawicielach partii noszącej na sztandarach zupełnie inne wartości i potępiającej to, co się kojarzy z obyczajami Dzieci Kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:57 eiran napisał: > Nie wiem czy od kilkudziesięciu, to zresztą mało istotne. Porównywanie współcze > snych tzw. "hippisów" do hippisowskiej subkultury z lat 70. z jej zestawem obyc > zajów obejmujących spory zakres swobód obyczajowych i dość powszechne korzystan > ie z narkotyków to trafienie kulą w płot. Gdzie ja to porównywałem? Pamiętam, że pielgrzymki hippisów chodziły do Częstochowy właśnie już w latach 70-tych. Ćpanie i pieprzenie się, z kim popadnie, nie było warunkiem koniecznym, żeby być hippisem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:06 jureek napisał: > Gdzie ja to porównywałem? Pamiętam, że pielgrzymki hippisów chodziły do Częstoc > howy właśnie już w latach 70-tych. Ćpanie i pieprzenie się, z kim popadnie, nie > było warunkiem koniecznym, żeby być hippisem. To był pielgrzymki hippisów, czy narkomanów okradających apteki? Rozróżniasz te dwie grupy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:59 No ale kuchciński okradał apteki z morfiny..... Przypominanie tego teo też dulszczyna Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:46 eiran napisał: > Nie wiem czy od kilkudziesięciu, to zresztą mało istotne. Prawie 40 lat można określić jako kilkadziesiąt? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:48 Może sobie określić jak ci się żywnie podoba, ale wciąż będzie to mało istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:04 jureek napisał: > Tak właśnie uważam. Czepianie się tego, że ktoś kiedyś był hippisem, to dla mni > e dulszczyzna. Czy ktoś się czepia tego, że był hippisem, czy też tego, że był narkomanem okradającym apteki? A może dla ciebie hippis to złodziej? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:47 snajper55 napisał: > Czy ktoś się czepia tego, że był hippisem, czy też tego, że był narkomanem okra > dającym apteki? A był? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:25 Jak sobie zrobisz dobry research w internecie, to znajdziesz informację o grupie hippisów z Przemyśla, do której Kuchciński "zapisał się na członka". Grupa ta m. in. okradała apteki z leków mających w składzie narkotyki, z tym że Kuchcińskiemu nikt nigdy niczego nie udowodnił, choć funkcjonariusze MO odbywali z nim od czasu do czasu rozmowy ostrzegawcze. Terlecki, co trzeba przyznać, wiódł o wiele bardziej barwny żywot, ale po pierwsze mieszkał w Krakowie, po drugie był bogaty z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:42 eiran napisał: > Jak sobie zrobisz dobry research w internecie, to znajdziesz informację o grupi > e hippisów z Przemyśla, do której Kuchciński "zapisał się na członka". Grupa ta > m. in. okradała apteki z leków mających w składzie narkotyki, z tym że Kuchciń > skiemu nikt nigdy niczego nie udowodnił, choć funkcjonariusze MO odbywali z nim > od czasu do czasu rozmowy ostrzegawcze. Czyli nie udowodniono mu, że kradł, ale tworzy się memy, że kradł. Cel uświęca środki? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:58 Rzeczywiście, jest powszechnym standardem portali społecznościowych, że żeby umieścić mem oskarżający kogokolwiek, trzeba mu najpierw udowodnić winę, najlepiej prawomocnym wyrokiem sądowym. Tak jak Tuskowi, któremu konsul honorowa RP bez żadnych wątpliwości wykazała, że służył w SS. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 15:21 eiran napisał: > Rzeczywiście, jest powszechnym standardem portali społecznościowych, że żeby um > ieścić mem oskarżający kogokolwiek, trzeba mu najpierw udowodnić winę, najlepie > j prawomocnym wyrokiem sądowym. Takie właśnie są standardy cywilizowanych ludzi. Skan wyroku nie musi być publikowany razem z memem, ale wypadałoby mieć go chociaż na podorędziu na wypadek, gdyby ktoś wyraził wątpliwość. > Tak jak Tuskowi, któremu konsul honorowa RP bez > żadnych wątpliwości wykazała, że służył w SS. Na tej konsul mamy się wzorować? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:51 jureek napisał: > snajper55 napisał: > > > Czy ktoś się czepia tego, że był hippisem, czy też tego, że był narkomane > m okra > > dającym apteki? > > A był? Czy mógłbys odpowiedzieć na moje pytanie zamiast od niego uciekać? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:54 snajper55 napisał: > jureek napisał: > > > snajper55 napisał: > > > > > Czy ktoś się czepia tego, że był hippisem, czy też tego, że był nar > komane > > m okra > > > dającym apteki? > > > > A był? > > Czy mógłbys odpowiedzieć na moje pytanie zamiast od niego uciekać? Nie uciekam, tylko jeśli nie wiadomo, czy był złodziejem, to pozostaje tylko czepianie się tego, że był hippisem, bo to akurat wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 15:03 Nikt się nie czepia że był hippisem. Czepia się że był narkomanem okradajacym apteki a ty nazywasz to czepianie się dulszczyzną. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 15:18 snajper55 napisał: > Nikt się nie czepia że był hippisem. Czepia się że był narkomanem okradajacym > apteki a ty nazywasz to czepianie się dulszczyzną. No to w końcu doczekam się jakichś źródeł potwierdzających, że okradał apteki, czy nie? Mem na fejsie źródłem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 16:20 > No to w końcu doczekam się jakichś źródeł potwierdzających, że okradał apteki, czy nie? Mem na fejsie źródłem nie jest. "Zapisal sie na czlonka" przestepczej grupy. Bedac czlonkiem grupy jestes wspolodpowiedzialnym za jej czyny. Tacy ludzie nie powinni zajmowac najwyzszych stanowisk w panstwie zwlaszcza, ze jego partia udaje "swietojebliwych". Kuchciń > skiemu nikt nigdy niczego nie udowodnił, choć funkcjonariusze MO odbywali z nim > od czasu do czasu rozmowy ostrzegawcze. Dodatkowo moge przypuszczac, ze byl kapusiem i dlatego wstretna milicja trzymala go poza obstrzalem. :p Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 16:44 pies_na_czarnych napisała: > > No to w końcu doczekam się jakichś źródeł potwierdzających, że okradał ap > teki, czy nie? Mem na fejsie źródłem nie jest. > > "Zapisal sie na czlonka" przestepczej grupy. Czy Ty jesteś tak samo głupi jak Kuchciński, który oczekiwał u hippisów jakiegoś członkostwa? Jakiś sąd udowodnił, że była to zorganizowana grupa przestępcza i że Kuchciński do niej należał? Przecież hippisi to były zupełnie niesformalizowane grupy, jeżeli kilku z nich okradało apteki, to chcesz tym czynem obciążyć wszystkich hippisów? Nadal tylko mema na fejsie przedstawiłeś i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 16:56 Jestes naiwny, a moze nawet glupszy niz Kuchcinski. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:26 Gdzie widzisz ta dulszczyzne? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:47 pies_na_czarnych napisała: > Gdzie widzisz ta dulszczyzne? W czepianiu się faktu, że ktoś kiedyś był hippisem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 11:54 Czepianie sie faktu, ze ktos byl zlodziejem, a teraz jest wazna osoba w panstwie tez nazwiesz "dulszczyzna"? Dodatkowo: Przeczytaj jeszcze raz sztuke Gabrieli Zapolskiej, moze zaczniesz trafniej uzywac okreslenie "dulszczyzna". Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:06 pies_na_czarnych napisała: > Czepianie sie faktu, ze ktos byl zlodziejem, a teraz jest wazna osoba w panstwi > e tez nazwiesz "dulszczyzna"? Nie, tego dulszczyzną nie nazwę. No chyba, że dotyczyłoby to zwykłego obywatela, którego czyn już dawno uległ zatarciu. Politycy powinni jednak mieć grubszą skórę, dlatego uważam, że można przypominać im jakieś złodziejstwo, jeśli takie popełnili. Co jest natomiast złego w byciu hippisem? Owsiakowi też to będziesz przypominał? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:11 Przeczytales dokladnie co pokazuje link? Wydaje mi sie, ze nie. Przeciez tam nie ma nic o hippisach. No moze w podtekscie wyczytales "hipPis" :D Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:18 pies_na_czarnych napisała: > Przeczytales dokladnie co pokazuje link? Wydaje mi sie, ze nie. Przeciez tam ni > e ma nic o hippisach. No moze w podtekscie wyczytales "hipPis" :D Podawane są jego pseudonimy, jakie miał w czasach hippisowania. Dla Ciebie jakiś mem jest dowodem na to, że ktoś był złodziejem? "Ludzie potrafią uwierzyć w każdy cytat znaleziony w Internecie" Abraham Lincoln :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:22 > Podawane są jego pseudonimy, jakie miał w czasach hippisowania. :D przy okazji kradl narkotyki z aptek. Taak, to bylo czescia "hippisowania". > Dla Ciebie jakiś mem jest dowodem na to, że ktoś był złodziejem? Posel Pieta według ciebie nie jest zlodziejem tylko waznym opozycjonista? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:28 pies_na_czarnych napisała: > > Dla Ciebie jakiś mem jest dowodem na to, że ktoś był złodziejem? > Posel Pieta według ciebie nie jest zlodziejem tylko waznym opozycjonista? W przypadku posła Pięty to nie mem jest dowodem na to, że ukradł, w przypadku Kuchcińskiego mam tylko tego mema. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:11 pies_na_czarnych napisała: > Dodatkowo: Przeczytaj jeszcze raz sztuke Gabrieli Zapolskiej, moze zaczniesz tr > afniej uzywac okreslenie "dulszczyzna". Racja. Określenie "drobnomieszczaństwo" lub "świętojebliwość" bardziej by tu pasowało. Po niemiecku byłby to "Spießer" lub "Spießbürger". Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:18 pies_na_czarnych napisała: > a po chińsku jak? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:23 Cieniutko. :) BTW: Chu.j kogo obchodzi jak to jest po niemiecku. Przynajmniej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:28 pies_na_czarnych napisała: > Cieniutko. :) > BTW: Chu.j kogo obchodzi jak to jest po niemiecku. Przynajmniej na tym forum. Zostałeś rzecznikiem forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 12:36 :D Pisz mi dalej po niemiecku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 13:56 Ale hipokryzji ludzu smoleńskiego nie dostrzegasz.... PS Jurek o to chodzi a nie o to że kuchciński kradł i śpał za modu.... PPS Sporo tych złodziei w PiS..... Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 14:06 wkkr napisał: > Ale hipokryzji ludzu smoleńskiego nie dostrzegasz.... Skąd taki dziwny i nieprawdziwy wniosek? Jak najbardziej ją dostrzegam. > Jurek o to chodzi a nie o to że kuchciński kradł i śpał za modu.... > PPS > Sporo tych złodziei w PiS..... Skąd wiesz, że kradł? Są jakieś świadectwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 16:23 > Skąd wiesz, że kradł? Są jakieś świadectwa? OK niech ci bedzie. Inni czlonkowie klubu hippisow kradli dla niego, a on te kradzione sobie chwalil. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 16:48 Skąd wiesz, że kradł? Są jakieś świadectwa? ależ on nie kradł, on walczył z komuną , ot taki drugi Pięta. Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda4 Cały PiS. 24.05.18, 08:11 Narkoman marszałkiem, wąchacz kleju jego vice, Moczymorda z Cypru szefem dyscypliny partyjnej, były bandzior kolejowy ministrem, Nieleczony, ministrem, Wypitny by prezydentem, maglara i chamka posłanką, Tuz intelektu szefem kancelarii premiera, były prokurator stanu wojennego i członek PZPR ikoną zmian prawnych w sądownictwie, najgorzej oceniana sędzina sądu rejonowego szefem TK! No i na czele tej całej ferajny Świr kryptogej. Boże zlituj się na tym krajem i jego mieszkńcami. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Cały PiS. 24.05.18, 09:27 Tam sami degeneraci z deficytem przyzwoitości,empatii i człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Cały PiS. 24.05.18, 12:56 zdradziecka.morda4 napisał: > Narkoman marszałkiem, wąchacz kleju jego vice, Moczymorda z Cypru szefem dyscy > pliny partyjnej, były bandzior kolejowy ministrem, Nieleczony, ministrem, Wypit > ny by prezydentem, maglara i chamka posłanką, Tuz intelektu szefem kancelarii p > remiera, były prokurator stanu wojennego i członek PZPR ikoną zmian prawnych w > sądownictwie, najgorzej oceniana sędzina sądu rejonowego szefem TK! > No i na czele tej całej ferajny Świr kryptogej. > > Boże zlituj się na tym krajem i jego mieszkńcami. Suweren wybiera sobie podobnych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 22:20 Co wy z tym kryptogejem? To Gej wprost A Jojo się oblizuje Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Marek Kuchciński 24.05.18, 22:26 Kto by pomyślał, że wąchanie butaprenu, rozpuszczalnika TRI i wstrzykiwianie makowiny spowoduje, ze użytkownicy tych stymulantów będą rzadzić Polską z kretynem na czele? Odpowiedz Link Zgłoś