Dodaj do ulubionych

Mam jakieś takie złe przeczucie,

02.07.18, 21:31
że tym razem PiS-i "zrobią dobrze" oszołomom Kai naziolom i klechom.
Zawsze postępowali wbrew przewidywaniom a z niefrasobliwości jaką prezentuje w tej sprawie "opozycja" wnioskuję, że dla PiS-ich to będzie najlepszy moment, żeby znowu pokazać, "że teraz, to my możemy wszystko" "i co nam zrobicie?"...
Obserwuj wątek
    • tolerancja.represywna Tak. To prawda. 02.07.18, 21:44
      Oni to tak robią zawsze. Oczywiście w przeciwieństwie do Po kiedy to ona rządziła.
      Kiedy to Naród chciał aby mu wiek emerytalny podnieść a w tym kobietom to o siedem lat tylko to PO to zrobiła a PIS to na złość Narodowi ten wiek emerytalny obniżył kobietom.
      Taki to on jest. Ten PIS.
      Jestem ciekawy co oni przez tą noc złowu coś bardzo złego Polsce zrobią.
      Aż strach iść spać i zasnąć.
      • keekees Re: Tak. To prawda. 02.07.18, 21:50
        tolerancja.represywna napisał:

> Oni to tak robią zawsze. Oczywiście w przeciwieństwie do Po kiedy to ona rządzi
        > ła.
        > Kiedy to Naród chciał aby mu wiek emerytalny podnieść a w tym kobietom to o sie
        > dem lat tylko to PO to zrobiła a PIS to na złość Narodowi ten wiek emerytalny o
        > bniżył kobietom.
        > Taki to on jest. Ten PIS.
        > Jestem ciekawy co oni przez tą noc złowu coś bardzo złego Polsce zrobią.
        > Aż strach iść spać i zasnąć.

Kurna, kobity będą leżeć do gory brzuchem od 60 rz., strażacy, policjanci i wojskowi od 33 rz., a ja bede zapie... do 65 - taki pis.
        • tolerancja.represywna No tak. 02.07.18, 21:56
          Ponoć sufrażystki nie mogą się z tym pogodzić i też chcą zapie...ć do 65-tki.
          Szczególnie te za ladą albo na kasach.
        • tolerancja.represywna Acha. 02.07.18, 21:58
          Wolałbyś zapie...ć do 67 roku.Tak jak chciała PO.
          Rozumiem.
          Są przecież bardzo różne kółka zainteresowań.
          Rozumiem.
          • buldog2 Re: Acha. 02.07.18, 22:26
            JAR daje ci przykład, żebyś usługi świadczył i po 69. To u was normalne, ja was znam...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Tak. To prawda. 03.07.18, 08:05
        No przecież leszab PO miała w programie wyborczym wpisane podniesienie wieku emerytalnego. Jeśli Polacy wybrali Po to znaczyło że chcą podniesienia wieku emerytalnego.
    • yoma Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:01
      A Sejm to tak przypadkiem nie ma wakacji tymczasem?
      • eiran Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:07
        Wakacje w sierpniu:

www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/terminarz.xsp

Natomiast założyciel wątku najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy, że PiS ma bezwzględną większość w obu izbach, bo widać w nim wielką chęć obwinienia opozycji. Czy też, jak pisze - "opozycji".
        • yoma Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:13
          Czy ja wiem? Może raczej chęć mobilizacji tejże.
        • don.kichote Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:33
          eiran napisał:

> Natomiast założyciel wątku najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy, że PiS ma bezwz
          > ględną większość w obu izbach,

"Założyciel wątku", zdecydowanie zdaje sobie sprawę z większości, jaką dysponuje PiS i wie, że to od nich zależą losy tej ustawy. Nigdzie też nie powiedział/napisał, ze ustawa zostanie uchwalona w trybie tej IPN-owskiej a zasugerował jedynie - i oby się mylił - że ta "runda" może być decydującą i że "puszczenie całej pary" w gwizdek pt "sądownictwo" - może być błędem...

> bo widać w nim wielką chęć obwinienia opozycji. Czy też, jak pisze - "opozycji".

A kogo mam winić, kiedy "opozycja" naszpikowana jest antyaborcjonistami, jak dobra kasza skwarkami?
          • eiran Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:36
            Osobiście uważam, że winić należy tych, którzy wprowadzą pod obrady, a następnie przegłosują określony kształt ustawy. Oczywiście w normalnych warunkach należy mieć do nich pretensję. Ale ciebie to oczywiście nie dotyczy.
    • yoma Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 02.07.18, 22:30
      Tymczasem w Krakowie

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103094,23623857,pearl-jam-wsparl-ze-sceny-protesty-przeciw-zaostrzeniu-prawa.html
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 03.07.18, 08:06
        Głupi banksterzy.
        • yoma Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 03.07.18, 11:22
          Zespół rockowy? ;)
          • ave.duce Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 03.07.18, 11:30
            Tusk ich nasłał!
            • yoma Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 03.07.18, 11:35
              Albo i Timmermans!
    • natemat22 Re: Mam jakieś takie złe przeczucie, 03.07.18, 12:12
      sukienkowym hloopcom zmiękłyby fujarki gdyby kobiety i faceci :

cyt
      "katrow 02.07.2018, 17:48
      Dopóki kobiety będą posyłały trzyletnie dzieci na pranie mózgu przez katechetów w przedszkolach, za darmo sprzątały kościoły, tolerowały katolickie brednie w szkołach, wystawały w kruchtach i dawały kasę - Polki będą miały to, co im krk wysmaży. Nie da się mieć ciastka i go zjeść, wyznajesz tę religię, wspierasz, to jej funkcjonariusze zrobią co chcą z ciałami kobiet. Może czas najwyższy pójść po rozum do głowy?! "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka