Dodaj do ulubionych

jak rozwala się dowodzenie polskim wojskiem:...

22.08.18, 12:15
...wiem, że macie to w dupie i wolicie pisać i czytać o igrzyskach i jajach dla gawiedzi, zamiast dłuższych merytorycznych tekstów, bo jesteście suwerenem. Tymczasem zachodzi nieuchronny proces degradacji dowodzenia wojskiem polskim w sposób przemyślny i przemyślany.

Oto rosyjska agentura z Narodowego Centrum Studiów Strategicznych (charakterystyczne użycie przymiotnika "narodowe") stworzyła dla MON tawariszcza Macierewicza koncepcję wojsk obrony terytorialnej, która idzie w poprzek światowym doświadczeniom; formacja ta, złożona z wielkich jednostek operacyjnych, jest niewydolna, trudna do zaopatrzenia i wyszkolenia, nieruchawa i kosztowna. W razie wojny zostaje zmielona na kaszankę przez pierwsze z brzegu wojsko liniowe w najdalej trzy dni. Świat (nawet w siłach specjalnych) tworzy niewielkie pododdziały, mobilne, łatwe do ukrycia i zaopatrzenia, śmiertelnie groźne dla obcego wojska liniowego, co wykazały doświadczenia ostatnich ok. 40 lat.

Wojsku liniowemu zabiera się kasę i wyposażenie, które idzie na niewydolną i bezwartościową w tej formie OT. Dodatkowo MON w OT tworzy stanowiska kadry zawodowej znacznie lepiej płatne i daje możliwość szybkiego awansu w porównaniu z regularną armią. Efektem jest drenaż wojsk liniowych z najlepszych oficerów i degradacja ich siły bojowej, podczas gdy OT sa z definicji mięsem armatnim.

Mechanizm tej intrygi wywiadu rosyjskiego poprzez agenturę w Polsce ujawnia portal money.pl, choć opisuje tylko reguły, a nie uogólnia do strategicznej oczywistości, jak ja.
www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/wot-mon-blaszczak-kadra-oficerska,3,0,2413827.html

Jest coraz bardziej jasne, że PiS należy postawić przed sądami doraźnymi ze wszystkimi tego konsekwencjami. Inaczej będzie z Polską źle, i to bardzo. Demontaż siły militarnej RP w ciągu ostatnich 3 lat to zwykła zdrada stanu. Tylko idioci mogą tego nie widzieć.
Obserwuj wątek
    • franciszek.klapa Ale wy bolszewicy to zapracowani jesteście. 22.08.18, 12:35
      Rozsiewacie tylko tą bolszewicką czyli dzisiaj Putinowską propagandę.
      Dzięki to wam wiemy już dzisiaj na pewno co jest solą w oku Putina gdy myśli on o Polskich Siłach Zbrojnych.
      Chodzi tu o to, żeby rosyjskie grupy dywersyjne Specnazu w rejonach gdzie nie ma WP nie napotykał żadnego oporu w ewentualnym konflikcie zbrojnym.
      Aby te zielone ludziki mogłyby sobie hasać swobodnie po tych bezbronnych wsiach i miasteczkach.
      Ale my wam zdrajcom ojczyzny mówimy NIE!!!!!!!
      Siły WOTu należy maksymalnie rozbudowywać aby mogły powstrzymywać bolszewików na tych terenach do czasu przerzucenia tam naszych sił regularnych.
      A pie...nie, że nigdzie na Świecie takich sił nie ma to już ukrywany bardzo mocno kretynizm.
      A czym w takim razie jest Gwardia Narodowa w USA?????
      • franciszek.klapa A co do sądów to nie bądź aż taki niecierpliwy. 22.08.18, 12:44
        Jeszcze tylko chwila i te sądy będą już na was zdrajców Ojczyzny czekać.
        • wsk175 Re: A co do sądów to nie bądź aż taki niecierpliw 22.08.18, 12:51
          pisiej trzodzie się obozy koncentracyjne marzą.....
          A już płatnej pisiej trzodzie forumowej zwłaszcza.
          ps
          ten franek klapa to który już nick w tym miesiącu?
          • franciszek.klapa Co? Ty też drżysz? 22.08.18, 12:57
            No chyba musisz mieć ku temu jakieś powody.
            Już dawno cię podejrzewałem o sprzyjanie Moskwie.
            • piq naści, miękkoczlonie, to o tobie, klapku:... 22.08.18, 13:05
              O klapkach
            • wszystkojednokto tu takich borrek co niemiara 22.08.18, 13:19
              Przeraza ich mysl , ze gdyby hybrydy wejszly do Polski jako awangarda ruskiego barbarzynstwa mogli by napotkac opor . Cywilny ale zorganizowany
              I szerzenie terroru na miare Wolynia , hulanka grrabieze i gwalty w banderowskim stylu napotkalyby na opor i samoobrone

Wszyscy doskonale znamy dysproporcje sil
              Te same quasi autorytty minionej wladzy wyliczaly ILE GODZIN wytarczy do zajecia SUWALK a ile dni WARSZAWY
              Przy wykorrystaniu sil obronnych ktore Polska zbudowala w tym 30-to leciu
              I JEDNOCZESNIE , ze stuporem gnijacego trupa probuje osmieszyc inna idee odstraszania
              Wiaomo jak wiele krwi szwabom natrulaa polska partyzantka
              Ale rowniez wiadomo co bylo jej atutem
              PATRIOTYCZNE WYKSZTALCENIE MLODZIEZY I POWSZECHNA SLUZBA WOJSKOWA
              I tez wiadomo co bylo jej slaboscia - generalnie brakowalo nowoczesnej broni

Jak historia wskazuje pomysl samoobrony zapozyczyli SZwajcarzy od polskich powstancow styczniowych interesujac sie fenomenem dwu-trzyletniej partyzanckiej obrony w tak niesprzyjajacych warunkach
              Ich byly korzystniejsze , zwlaszcza geograficzne

Patrzie uwaznie na rece tych , ktorzy sabotuja polskie dzialania obronne .

• piq widać, że kursy polskiego w Ołginie... 22.08.18, 13:45
                ...na coraz gorszym poziomie.
                • buldog2 Re: widać, że kursy polskiego w Ołginie... 22.08.18, 14:08
                  Ropa podrożała, ale nie dość, by ekstra finansować pomiot, którym się pogardza.
              • kylax4 Wania, po jakiemu to ma być? 22.08.18, 17:31

• piq to ty, ciociu maksiu, znany rosyjski sługusie... 22.08.18, 12:59
        ...i wylizywaczu rosyjskich fajek? Dawaj ten adres, dragkuino z Jackowa, żebym mógł wpaść i napluć ci na twoją różową koronkową sukienczynę kupioną za wypłatę od twojego starszyny prowadzącego, bo wkrótce będę w usa.
        • franciszek.klapa Tak. Tak. 22.08.18, 13:09
          Zostałeś już zdemaskowany i stąd ta nerwowość.
          Z kwiatami już myślałeś, że będziesz witał Ruskich w Polsce a tu ni ch.ja!!!!
          Nie wychodzi!!!!! :D
          Brawo WOT!!!!!!!
          No i marsze tylko zwycięskie!!!!!!
          Link:
          Zwycięski WOT!!!!!
    • wszystkojednokto pani redaktor Marszalek nadaje 22.08.18, 12:58
      i zlecenie dostala
      jaka jest koncepcja tego wojska - to nic ci piggy do tego i nie od dzisiej wiadomo o tym ze calej ruskiej agenturze ten pomysl smierdzi
      Zaczeli swoja nagonke juz na sama idee WOT ktorej rzeczywiste zalozenia prrzedstawil szeremietiew a w oraktyce stosuja Szwaajcarzy
      To co mtsla na ten teat trzy male rozowe swinki to przyczynek do badania hybrydowej agentury rosyjskiej na forum GW a nie podstawa realnej dyskusj
      • piq rosyjski trollu Szeremietiew pracował u Siemoniaka 22.08.18, 13:08
        ...a ten koncept, czlonie, jest zwyczajnie głupi i antypolski. Wasze rosyjska reakcja na mój wpis świadczy, że jest celny. Założenia OT przedstawił Szeremietiew już dawno i pracował nad tym u Siemoniaka, zdrajco. A to co jest nie ma nic wspólnego z systemem szwajcarskim, więc niełżyj więcej, bo cię znajdę i zutylizuję jako rosyjską ścierkę.
        • bretin Mamy nawet lepszy system niż Szwajcarzy. 22.08.18, 13:18
          A wiec bolszewictwo ma bardzo poważny problem.
          Nie będą mogli witać z kwiatami Ruskie czołgi w Warszawie!!!!!! :):):):)
          Brawo WOT!!!!!!!!!!

link:
          Brawo WOT!!!!!!
          • piq widać po "polszczyźnie", żeś nie Polak,... 22.08.18, 13:30
            ...tawariszczu Awramie Moisiejewiczu Bretin.
            • xystos Re: widać po "polszczyźnie", żeś nie Polak,... 22.08.18, 13:34
              ja sobie wypraszam!
              mam prawo do anonimowości!
              • piq przecież to nie było do ciebie,... 22.08.18, 13:44
                ...chyba że to wszystko to twoja twórczość, a zapomniałeś się przelogować.
            • bretin Pomyliłeś adresy. 22.08.18, 13:39
              Pomyliłeś Forum z telefonem!!!!! :D
              Jak tam w Moskwie was szkolą??????
              No stary. Na premie w rublach to już chyba liczyć nie możesz. :D
              • xystos Re: Pomyliłeś adresy. 22.08.18, 13:43

..niedobijaj mnie,pechowy dzień
                rano przychlasłem szefa w drzwiach obrotowych,a puźniej
                co godzina to nowa wtopa,eeech.
        • bretin O!!! Jaki to on bardzo groźny jest!!!!!! 22.08.18, 13:22
          Chyba wiele już szkoleń na Kamczatce przeszedł.
          Znajdować już teraz chce i utylizować nawet.
          Alem się przestraszył!!!!!!! :D
          • bretin Specnazik chyba!!!!!! 22.08.18, 13:24
            :D
            No to wyszkolony do znajdowania i utylizowania.
            • piq możesz w każdej chwili sprawdzić na sobie,... 22.08.18, 13:31
              ...komunistyczny cykorze
              • bretin Nie.Nie!!!! 22.08.18, 13:41
                Już nas nie zmylisz.
                To już tobie się tutaj nigdy nie uda.
            • wszystkojednokto Dokladnie , przed taka swolocza ma WOT chronic 22.08.18, 13:33
              nt
              • piq dziękuję ci, wielonikowy rosyjski parobku,... 22.08.18, 13:43
                ...za podbijanie tego wątku.
        • wszystkojednokto szeremietiew pracowal i u Olszewskiego i komorowsk 22.08.18, 13:30
          pani Marszalek doskonale o tym wie , wiec nie truj na tym orum bo nie z samymi szczylami z TVN24 masz tu do czynienia

O systemie szwajcarskim poczytaj sobie u zrodla zyli u Szeremietiewa . Tobie polecm inni nie musza . to spraw znana od lat
          Tylko sowieckie glaby z umyslem wypranym z wszelkiego nowatorstwa chcilybby jakikolwiek system , roniez szwajcarski , implementowac doslownie .Kazdy kraj ma wlasne waarunki

Polskie sluzby od dawna maja uczulenie i nakaz dokladnego przygladania sie nalotowi polskojezycznej stonki zwlaszcza wycierajacej sobie mordy pariotycznym belkotem
          Ty piggy chybaw szystkich masz ze idiotow bezzebna WSIowa popluczyno ktora jeszcze wierzy ze ktos sie przestraszy jego grozb
          • piq podstawa, ciociu: system szwajcarski wymaga... 22.08.18, 13:41
            ...powszechnego dostępu obywateli do broni. A wy, bolszewicka swołoczy, właśnie usiłujecie zabrać Polakom nawet tenmizerny dostęp, który wywalczyli Palikot z Poncyliuszem w roku 2010. Naści link, swołocz:
            trybun.org.pl/2018/08/15/blizniacze-projekty-dotyczace-dostepu-do-broni-jeden-napisano-w-mswia-drugiego-mswia-sie-konsekwentnie-wypiera/
            Jesteście rosyjską agenturą i traficie pod ścianę.
    • xystos Re: jak rozwala się dowodzenie polskim wojskiem:. 22.08.18, 13:26
      zdolnych generałów się awansuje
      i przenosi w stan spoczynku z
      emeryturą pomostową/pontonową

a na dowódcze stanowiska awansuje się swoich chłopaków
      kolegów z gumna.

umiejętność przekuwania kos
      na sztorc będzie wymaganiem
      od podoficeruf OTK.
      • bretin A zdolnych do czego? 22.08.18, 13:32
        To jest dopiero pytanie.
        • wszystkojednokto czytania tablic Mendelejewa nt 22.08.18, 13:35
          nt
        • buldog2 Re: A zdolnych do czego? 22.08.18, 14:05
          Ty leszab, tradycyjnie od środy począwszy coraz gorszy stan pogorszenia w sytuacji z logiką u ciebie. Już gorzej być nie może.
          Później kilka dni trzymasz [ten] poziom, do następnej środy, po czym rozpoczyna się kolejny etap degradacji. Synergii z fazami Księżyca nie będziemy w tym miejscu dyskutować. Nazbyt obsceniczne by to było.

Po pierwsze, brak jakiegokolwiek powodu, dla którego miałbyś wypowiadać się za Polaków, tym bardziej należących do rasy panów. To oni wszyscy będą się bogacić, w twoim przypadku właściwy dedykowany System Sprawiedliwości Prokuratorskiej (SSP).

Wszystko dlatego, że nie jesteś Polakiem. Nic nie poradzisz, nigdy się nie dowiesz czy wyklułeś się w szuwarach Nilu, Eufratu czy na Galapagos, ale i z kraju nad Wisłą jest jakaś część leszaba. Ogon?

Później, lewactwo PIS, rozpełzliście się po całej planecie. Ja was znam...

A zatem:
          Balsam do ciała, maseczka do twarzy, leszab do puszki.
          (naukawo - zgodnie teorią predestynacji)

PIS i Skowyt nic ci nie da.
          To już pewne.
    • wszystkojednokto zrobilem kwerende nt nicka piq 22.08.18, 14:00
      bo cos mi ten cienki bolek przypominal

...szczególnie mądry i należy go raczej popchnąć niż grzecznie z nim rozmawiać na argumenty. Pisie wierzą towarzyszom ze Srebrnej i ze SKOKów i nie przyjmują do widomości, że taki tow. Sakiewicz zabral Gazetę Polską i przerobił na "Gazetę" "Polską" z pomocą sowieckiej agentury, choć wszystkie fakty leżą na stole. Nawet w artykule pisiego pzprowca o ksywie "Darski", który usiłuje to przedstawić jako spisek. To nie był spisek, a towarzysze oficerowie z King&King po prostu pomogli towarzyszowi współpracownikowi sakiewkiewiczowi przejąć GP. Zaś tow. ciotta Karnowska, jak wynika z opublikowanej korespondencji sms-owej, złożył blogerowi piszącemu o SKOKach niemal jawną propozycję korupcyjną. Takiej swołoczy ufają pisi idioci.

To jest cytat z tzw dyskusji ktore ta bezplodna umyslowo kreatura uprawi w kazdym wypadku
      He he bo to jest odpowiedz w temacie rezygnacji z kupna Carakali
      Piq w tym temacie ez uwazal sie a znawe
      troszke pozniej okazalo sie ze carakale sa uziemione a jego idol SSiemoniak muszial zwracac lapowke
      • piq wszystko, tawariszczu, udokumentowałem,... 22.08.18, 14:04
        ...a caracale nie są uziemione, wręcz Francuzi wykorzystują je bojowo w Czadzie, wożąc nimi amerykańskie siły specjalne.

Dzięki za kolejne podbicie wątku. Uznanie waszej sowieckiej kamandy dla mojej twórczości jest dla mnie prawdziwym zaszczytem.
        • xystos Re: wszystko, tawariszczu, udokumentowałem,... 22.08.18, 14:08
          helikopter dla armi powinien mieć
          tylną opuszczaną rampę i mieć
          udzwig malego wozu bojowego z
          obslugą,czy Caracale spełnia te wymogi?
          • wszystkojednokto nawet nie zaczynal bo uslyszysz o skokach i Kindze 22.08.18, 14:17
            Dudowneej
          • piq to wymagania dla lekkiego śmigłowca transportowego 22.08.18, 14:27
            ...a nie wielozadaniowego. "Lekki" wóz bojowy (lekko opancerzony osobowy samochód terenowy) to minimum jakieś 3 tony, czyli odpowiednik 30 żołnierzy w pełnym oporządzeniu, a wielozadaniowy zabiera z zasady średnio około 20 (caracal około 25, blackhawk z Polski ok. 15). Ale to nie temat wątku.
        • wszystkojednokto prosze bardzo nie ma za co . Podbijam i mam w tym 22.08.18, 14:15
          wlasny cel . chyba nie sadzisz , ze robie to bezmyslnie
          I nie jest wazne co ty sadzisz o carakalacc , prawde zweryfikowal czas
          Wazne sa metody artykulowania mysli i argumentacja
          To co zaprezentowales tu cos mi przypomnialo ( aquanet ? , sprzed naszej ery ) i bingo
          A to co skopiowalem to sposob argumentowania takiej rusko-mosadowskiej swoloczy
          Niech mi kto normalny wytumaczy co ten niekontrolowany rzyg ma wspolnego z Carakalami
      • buldog2 Re: zrobilem kwerende nt nicka piq 22.08.18, 14:18
        Tu odpowiedź fachowca:
        www.facebook.com/JWK.LUBLINIEC/posts/902728373124164?_rdc=1&_rdr

I potwierdzenie, niżej:
        JWK LUBLINIEC My tylko wrzucamy... napisał ktoś inny i jemu należy sie flaszka! Z opinia przedstawioną w tekscie natomiast...w 110% sie zgadzamy!

Coraz większe braki w wyszkoleniu jaczejki. Stąd chaos i panika.
        Pieniądze idą na +10000 (rubli).

--
        Prawo nad nami, nad komunistyczną partią czy partia ponad prawem?! - Nikita Chruszczow, PIS
        • wszystkojednokto chocbys sie sprul i trociny ci lecialy jak MISIU 22.08.18, 14:29
          to nic madrego nie napiszesz
          cciebie tez pamietam i mala kwerende zrobilem , ale cytowac nie ma czego
          • buldog2 Re: chocbys sie sprul i trociny ci lecialy jak MI 22.08.18, 14:49
            Po polsku to będzie:
            cytować nie ma co

Po rosyjsku trochę inaczej z "padieżami", to ci podpowiadam. Bo widać nie wszystko było na kursach.
            Albo się obijałeś i na zajęciach chlałeś na umór, ja was znam...
    • dzienny_lunatyk Re: jak rozwala się dowodzenie polskim wojskiem:. 22.08.18, 14:13
      Znowu?
    • wszystkojednokto Podbijanie watku czym sie piq zaonanizowal 22.08.18, 14:25
      to prosta sprawa
      Zwycajna rzecz by w calym tym rzygu glupot . nieudolnosci z jakim niejaka piq dokonuje prac zleconych w temacie rozbrajania polskiej armii nie umknelo najwazniejsze
      I by podkreslac to codziennie z sila wodospadu i uczulic zwyklych obywateli
      Ta wojna hybrydowa toczy sie ni tylko rekami pospolitych idiotow , przekupnych politykow z zaranicznej opcji
      Tutaj role rozdano rowniez takim malutkim pionkom
      DWOJECZKOM TREFL polskiego inernetu jak jakas piggy , buldog na czarnych czy wsk moskwa

zeby nikt nie dal sie nabrac
      • buldog2 Re: Podbijanie watku czym sie piq zaonanizowal 22.08.18, 14:35
        krystian?
        Legendę pierwszego nicka uwaliłeś szybko, ale drugiego to już błyskawicznie.
        Takie rozkazy?
        Ciekawe kto i czym płaci za taką robotę.

Bojarysznik czy Borygo?

Sądząc po tym, co PISzesz, jednak Borygo. Bojarysznik tylko na 1 maja i w rocznicę Rewolucji i jak cię znam, ustawiasz się w kolejce w październiku i listopadzie.

Robisz postępy.
    • piq dziękuję rosyjskiej agenturze na fk za docenienie 22.08.18, 14:30
      ...mojej pracy poprzez próby zdyskredytowania nie zawartości merytorycznej, tylko zaśmiecenia mojego znakomitego wątku.
    • buldog2 Zamiast wojska - WOT 22.08.18, 20:01
      Jaczejka gra już w otwarte karty.
      Najważniejszy jest ten fragment:

Wyposażona w broń maszynową, umundurowana formacja paramilitarna, może stanowić skuteczny środek zapobiegawczy (odstraszający) działaniom antyrządowym.

Wszystko jasne.
    • taniarada Tak Piq ,Buldog i ten trzeci Pieluchy i Śliniaczki 22.08.18, 20:10
      Mam to w dupie.I tak od Putina dengi Ci nie wpadną.Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka