Dodaj do ulubionych

Statki zostały spalone

18.10.18, 20:14
Gowin w roli Corteza? :)
Ale odebrałem to ciut inaczej.
Nie jako wyraz determinacji, ale dobrze uświadomiony strach przed gniewem ludu, czy jak to zwac .
Myślę, że to dominujące odczucie wśród pisich i gdyby antycypowali rezultaty tej rabacji parę lat wcześniej, nigdy by nie dołącyli do Jarka.
Za wysoka cena za pare lat służbowych samochodów i czerwonych dywanów.
Myślę, że piją ze strachu.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 20:28
      Co konkretnie powiedział? Pytam, bo nie czytam i nie słucham przedstawicieli PIS, RadioPIS, TVPIS, TVPutina (RM) i podobnych. Chyba że ich reminiscencje na forum.
      • borrka Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:06
        Który kazał spalić okręty konkwistadorów, by nie było odwrotu.
        Powiedział (Gowin) „Teraz wiemy jedno: nie ma już powrotu do tego, co było. Okręty zostały spalone i nie da się wrócić na drugi brzeg. Możemy maszerować tylko do przodu”

Moim zdaniem przemówił głeboki strach osaczonego szczura
        • lech1966 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:19
          borrka napisał:

> Moim zdaniem przemówił głeboki strach osaczonego szczura

A ja uważam że chciał wam powiedzieć żeby czujące zagrożenie lemingi "odleciały" jeszcze przed zimą do ciepłych krajów. Bo nie będzie odwrotu i żadna UE was nie wybroni, i że czas rozliczeń nieuchronnie się zbliża i jest wprost proporcjonalny do ilości dni do końca kadencji Tuska na stolcu PE
          • szwampuch58 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:26
            tak zdrowy to ty na pewno nie jestes cyngiel, to pewne
            • lech1966 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:45
              szwampuch58 napisał:

> tak zdrowy to ty na pewno nie jestes cyngiel, to pewne

A co? Tylko wam wolno sobie żartować? Ja dziś mam dziś dobry humor i sobie żartuje. Nie napinaj się tak szwampuch bo ci żyłka pęknie i nie dożyjesz pogromu Trzaska w wawce.
          • buldog2 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:33
            Rozliczymy PO za SKOK Wołomin i inne SKOKi, aferę hazardową z przePISaniem ustawy Gilowskiej, ujawnienie tajemnic polskiego wywiadu, brak zakupu śmigłowców, zablokowanie programów zbrojeniowych, nieobniżenie podatku VAT, niezbudowanie stoczni w Radomiu, milionów samochodów elektrycznych, pociągu próżniowego hyperloop, lobbowanie kredytów frankowych, aferę Srebrnej i całą resztę. Cała PO pójdzie siedzieć. To pewne.
            • lech1966 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:47
              Buldog, odpuść, szkoda zdrowia. Czasem aż mi łzy lecą ze śmiechu jak się tu napinacie. Żeby jeszcze było o co, a tu tylko ,,, ,,,, i kamieni kupa.
        • buldog2 Re: Gowin odniósl sie do Corteza 18.10.18, 21:30
          Putin też tak mówił. Że jak się szczura osaczy, to on się rzuca.
          Widać, u kogo PIS się uczył.
    • pies_na_czarnych Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 20:37
      Wszyscy nagle stali sie prawi i sprawiedliwi
      warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,24061681,szef-pkw-o-spocie-pis-o-uchodzcach-to-moze-byc-wprowadzanie.html#s=BoxLoCpImg1
      • yoma Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 20:56
        Hermeliński jest w porządku, to nie jego wina, że mieszkał przy tym samym podwórku.
        • pies_na_czarnych Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 21:14
          Zaczyna tego zalowac.
    • borrka Okręty oczywiście :) 18.10.18, 21:07

• borrka Mafiosi w rozterce 18.10.18, 21:29
      Gdy gang obserwuje swego ledwo człapiącego capo di tutti capi, nie ma zmiłuj - musi pojawiać się myśl: co dalej?
      Bo ten zgarbiony dziadek jest jedynym gwarantem względnej spójności ferajny, ale coraz bardziej przypomina schyłkowego Breżniewa.
      A po Breżniewie woli przetrwania już nie było.
      I o tym mówi Gowin.
      • erte2 Re: Mafiosi w rozterce 18.10.18, 22:31
        borrka napisał:
        ....I o tym mówi Gowin.
        To chyba niezupełnie tak.
        Wg mnie jest to swoista ekspiacja, ale i pewna groźba.
        Ekspiacja, czyli w pewnym sensie próba spowiedzi z popełnionych grzechów wobec państwa, demokracji i współobywateli. Ale w odróżnieniu od spowiedzi nie ma tu pokuty, obietnicy poprawy czy zadośćuczynienia tylko...
        Groźba. Groźba powodowana przeświadczeniem że za popełnione czyny trzeba będzie słono zapłacić - w związku z tym oddanie władzy nie wchodzi w grę gdyż groziłoby to odpowiedzialnością polityczną, ale też zapewne i karną. To jest determinacja szczura zapędzonego w kąt który, nie widząc innego wyjścia, rzuca się na oślep, gryzie i drapie.
        Ale jest nadzieja że skończy jak ten szczur.

• borrka Sądzę, że te odczucia się nie wykluczają 18.10.18, 22:43
          Strach, determinacja i żal, iż się w to wdepnęło.
          Taki cocktail.
          A grozba na pokaz.

Trzeba sobie wyobrazic:
          facet z niezłą pozycją, np profesor uczelni.
          Daje się namówić i co zyska?
          Srodowiskowy ostracyzm?
          Poczucie "ważności" nie zrekompensuje niechęci znajomych i tej znamiennej dla pisich niepewności jutra.
          W życiu nie poszedłbym na takie coś!
    • buldog2 Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 21:39
      Biorą przykład:
      В случае ядерной войны россияне попадут в рай - WWP
      • borrka Sugerujesz... 18.10.18, 21:45
        Ze na lud smoleński czekają w zaświatach 72 dziewice na głowe?
        Toruń sie jeszcze nie wypowiedział...
        • buldog2 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 21:50
          JARa i jego najbliższe otoczenie nie interesują się dziewczynami, może reszta...
          • lech1966 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 21:52
            Buldog, tak miedzy prawdą a fikcją to jest też prawdą że i u lemingów są "kluby" gdzie tak samo dziewczyny nie są popularne.
            • pies_na_czarnych Re: Sugerujesz... 18.10.18, 21:56
              Club to nie jest partia polityczna.
              • lech1966 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 22:04
                pies_na_czarnych napisała:

> Club to nie jest partia polityczna.

JAR też nie jest. Jeszcze tego nie wiesz?
          • buldog2 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 22:02
            Może być i tak:
            marazm_sovetov, 18.10.2018
            "Каждый россиянин попадет в рай, где ему будут предоставлены 72 знатные доярки, с которыми он сможет вести беседы о преимуществах социализма".
            • lech1966 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 22:05
              Nie pisz buldog cyrylicą bo ja nie umiem czytać "pa russki".
              • erte2 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 22:45
                lech1966 napisał:

Nie pisz buldog cyrylicą bo ja nie umiem czytać "pa russki".
                Cyrylicą posługują się nie tylko Rosjanie, ale i Ukraińcy, Bułgarzy, Serbowie, Macedończycy, Łemkowie...
                Więc nie pisz tak pogardliwie o alfabecie który został stworzony w czasach w których przodek Mieszka I polował na dzikie świnie z maczugą a w wolnych chwilach łupał kamienie..
                • lech1966 Re: Sugerujesz... 18.10.18, 22:52
                  Gdybyś miał więcej oleju w głowie erte to byś zauważył że nie ma tam jednego słowa pogardy dla języka o którym mówisz. Nie mam klawiatury rosyjskiej więc napisałem polskimi literami to co tłumaczy się jako "po rosyjsku".
                  Ale cóż, powstał jakiś niewytłumaczalny problem z olejem dla lemingów, albo wystąpiła ogromna potrzeba utworzenia specjalnej czcionki do sarkazmu.
                  • erte2 Re: Sugerujesz... 19.10.18, 14:42
                    lech1966 napisał:
                    ...Ale cóż, powstał jakiś niewytłumaczalny problem z olejem dla lemingów, albo wystąpiła ogromna potrzeba utworzenia specjalnej czcionki do sarkazmu.

Aleś się nakombinował, nawymyślał aż ci się obie szare komórki spociły. I sądzisz że wyszło fajnie, dowcipnie i ironicznie - a wyszło tępo, ciężko i jak zwykle bez polotu.
                    Popracuj nad sobą; może jeszcze nie wszystko stracone :-(((.
                    • lech1966 Re: Sugerujesz... 19.10.18, 18:22
                      erte2 napisał:

> lech1966 napisał:
                      > ...Ale cóż, powstał jakiś niewytłumaczalny problem z olejem dla lemingów, al
                      > bo wystąpiła ogromna potrzeba utworzenia specjalnej czcionki do sarkazmu.

>
                      > Aleś się nakombinował, nawymyślał aż ci się obie szare komórki spociły.

Nic mi się nie spocilo erte ale bigos mi się przypalił.
                    • yoma Re: Sugerujesz... 19.10.18, 20:54
                      No i oczywiście, jak to u pisich, ukradł. Czcionkę do sarkazmu bodaj Czandra wymyślił.
                      • lech1966 Re: Sugerujesz... 19.10.18, 21:33
                        yoma napisała:

> No i oczywiście, jak to u pisich, ukradł. Czcionkę do sarkazmu bodaj Czandra w
                        > ymyślił.

To tylko potwierdza zapotrzebowanie na lokalnym rynku. Może wskażesz mi miejsce w którym przypisałem sobie prawa autorskie do tego "wyjątkowego" projektu?
              • pies_na_czarnych Re: Sugerujesz... 19.10.18, 00:44
                lech1966 napisał:

> Nie pisz buldog cyrylicą bo ja nie umiem czytać "pa russki".
                >

ale czytac potrafisz
                www.facebook.com/photo.php?fbid=1472351582859841&set=a.122801901148156&type=3&theater
                • lech1966 Re: Sugerujesz... 19.10.18, 10:46
                  Nie wszystko rozumiem kundelku. Dokładnie tak jak ty nie rozumiesz po niderlandzku
    • witek.bis Re: Statki zostały spalone 18.10.18, 22:26
      A skoro "okręty zostały spalone", to teraz na gwałt buduje się lotniska... Do takiej Argentyny to samolotem nawet szybciej.
    • j-k Karawana/ jedzie, a gawiedz sie tejze przyglada... 18.10.18, 22:41
      od wiekow tak bylo, jest i bedzie.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      zwolennik Lewicy
      • erte2 Re: Karawana/ jedzie, a gawiedz sie tejze przygla 18.10.18, 22:50
        j-k napisał:
        Karawana/ jedzie, a gawiedz sie tejze przygla

Boszszsz, cóż za powalająca sentencja! Godna Seneki, Sokratesa czy Spinozy; nie powstydził by się jej nawet nasz rodzimy Sedes z Tabletu...
        • cossa.nostra Płonące kajaki i barki lemingów:) 19.10.18, 11:33
          Dla leminga nie ma różnicy między okrętem a statkiem. I delicjami a fekaliami.
          Przerypiecie wybory.
          • pies_na_czarnych Re: Płonące kajaki i barki lemingów:) 19.10.18, 11:39
            Pisi statki zmywają.
    • borrka Na ile Gowin oddał odczucia pisich? 19.10.18, 11:53
      Zastanawia mnie to od wczoraj.
      Przecież nie są wszyscy całkiem głupi - są wśród nich sprytni karierowicze, a tym instynkt powinien mówić jak Dornowi i Sabie:
      Nie idz tą drogą!

Patrząc na opuchłe buzie części pisich, nie mam wątpliwość - bardzie boją sie Jarka, niż konsekwencji i brnąc w ślepy zaułek, głuszą strach gorzałą.
    • piq Gowin ma o tyle rację, że... 19.10.18, 12:01
      ...III RP już nie ma i nigdy nie będzie. Właśnie dogorywa. Może to jedyna zasługa PiSowskiej swołoczy z agentury rosyjskiej zwanej "dobrą zmianą", bo trzeba na tej ruinie Polskę zrobić od nowa. Byle nie rękami tych, co dotychczas. Pora na młodzież, niech oni zrobią państwo jak należy, a nie kamieni kupę i państwo teoretyczne, czyli poszpachlowany, polakierowany byle jak i podparty drągami peerel pod nazwą III RP.
      • borrka Drobiazg taki 19.10.18, 12:06
        Koncepcja budowy "na nowo" sprawdziła sie dotąd tylko w Izraelu, ale nie jako konstrukcja na gruzach, bo nawet gruzów nie było.
        • cossa.nostra Gruzy i ruina 19.10.18, 12:16
          borrka napisał:

"...nawet gruzów nie było."

Była ruina:)
    • xystos Re: Statki zostały spalone 19.10.18, 16:02

..i PO została bez floty,PSL to marna
      tratwa,a rekiny harcują,he he.
      • gelati POzamiatane 19.10.18, 20:00
        Od POniedziałku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka